כתבה מעניינת

לא בטוח

אבל אם יש קישור מהאתר של הטרקלין לאתר של החנות הזו - או שהוא עושה פרסומת חינם לחצי-מתחרה, או שיש לו קשרים עסקיים איתו.

אפשר לשער מה יותר סביר...

gabi a

New member
הוא מעלה טענות חמורות

אני לא נתקלתי באופן אישי במסעדות כאלו, אפילו להפך - בד"כ אני רואה שבתפריטים יש רוב גדול ליין ישראלי, אפילו יש מסעדות שמתגאות בכך שהן מוכרות רק יין ישראלי (מה שגם גורר תלונות), אבל אם כאלו דברים קורים אז חבל.
בכל מקרה אני חושב שאם ענף היין הישראלי בבעיה, במקום להפיל הכל על יבואנים כדאי להסתכל במראה. לי זה נראה שיש יותר יקבי בוטיק למיניהם מצרכני יין, ורובם מכוונים למעלה, אולי למעלה מידי. קשה לי לחשוב על יקב קטן/בינוני שמוציא יינות שולחניים לשתיה יומיומית ובמחיר נוח, כמו למשל יינות מיובאים שונים ואפילו יינות של היקבים הגדולים, אז אולי כדאי להשקיע יותר בסדרות בסיסיות במקום ב "רזרב" ,"ספיישל רזרב" ועוד שמות יומרניים למיניהם, וכמובן לדאוג שהיין יהיה מספיק איכותי כדי לעמוד בתחרות.
אפשר גם לבוא בטענות למסעדות, שמשום מה מחליטות לגבות 200%-300% מהמחיר המומלץ לצרכן לבקבוק (כשבחנויות יין בד"כ המחיר נמוך מהמומלץ לצרכן) ואז מתפלאות שאנשים לא קונים.

omef

New member
תגובה ממישהו שאינו איש יין

אני חלק מהתעשייה הזו מהצד שמוכר וממליץ אך לא כאיש מקצוע - ברמן מהשורה.
עובד במסעדה מאוד מצליחה ומוכרת בת"א ומוזג הרבה יין - הרבה יחסית לעצמי ולניסיוני בתעשייה הזו. בחצי השנה האחרונה חלצתי יותר בקבוקי יין מאשר בכל העשור שלפניה, ואיני מגזים כלל כולל.

אני יכול להעיד שתפריט היין שלנו אינו קנוי. כשמכניסים יין חדש לתפריט בעלת המקום עושה טעימה עם המנהלים וכמה ברמנים ומלצרים.
יותר מזה - אני לא עברתי במקום הדרכת יין אחת ע"י אף יבואן למעט ביקור ביקב בוטיק מסוים שהיה מעוניין לעבוד איתנו והיין שלו פשוט לא היה מספיק טוב לדעת הרוב.
אז על פי אני ממליץ? על פי טעמי האישי, והיות ואני לא איש יין באוריינטציה שלי אני מקפיד לתת ללקוח לטעום את היין לפני שאני מוזג ואפילו לתת לו מספר אפשרויות (אם מדובר בכוס או ביין שגם נמכר בכוסות).

המסופר ב"מאמר" הזה נשמע לי קצת קיצוני. אני מתרגם לאלכוהול כללי ומין על מה מדובר - כל אחד מהיבואנים הגדולים מחזיק מותג או שניים לפחות מכל משקה נמכר, ועושים דילים עם בעלי המקומות. אז מה? מה הפשע? מה זה שונה מכל איש מכירות אחר ובכל תחום אחר? כל עוד הלקוח מרוצה, בעיני זה בסדר. ברור שהלקוח יכול להיות יותר מרוצה, אבל אנחנו לא חיים ב/עובדים בתוך ריק. יש מערכת שיקולים כלכליים וזה חלק מהמשחק, בעיקר בשוק אלכוהול כל כך קטן.

דרך אגב, אם אצלנו עובדים עם יבואן X בעיקר (בתחום היין ובכלל), והוא נותן לי אפשרות למכור בכוסות מלבק ארגנטינאי, שירז אוסטרלי, מרלו אמריקאי והוא גם מפיץ של יקב בוטיק ישראלי לא קטן שאני מוזג את הקברנה שלו, אז מה הבעיה? לא אמורים לי "תמכור רק X", אלא גורמים לבעל הבית למכור בעיקר מוצרים של יבואן מסוים אבל עם מנעד מספיק רחב.

בקיצור, אני לגמרי עם "אין חיה כזאת". בכי ונהי שמטרתו כנראה לפרסם את המקום. הלכתי לשתות קמפרי.

johnny be goode

New member
כתבה לא רצינית, ציינית ולא ציונית.

1. אסור להתערב בכוחות השוק, הוא כבר יתקן את עצמו, אולי אין הצדקה ל 400 יקבים בישראל.
2. כמה יבואנים כבר נותרו פה?? 2 גדולים ורצינים, 4 בגודל בינוני, 4 מתמחים? הם בטח לא גונבים את המכירות של יקבי הבוטיק.
3. בכל המסעדות שאני סועד עם תיירים תמיד שותים ישראלי, זה עדיין לפחות 40% מהתפריט. גם בנאפה ואלי יש מסעדות שמחזיקות יינות מבורגון, איטליה וספרד ואין בזה שום דבר פסול.
4. אסור להאשים את הצרכן, ואסור להחביא את הבעיה הטמונה ברגולציה. כיצד אנו יודעים מהם זני הענבים, אזור הגידול ותהליך הייצור ואפילו מועד הבציר של היין??? תוויות היין של הייקבים אינם אמינות. אין שום פיקוח אזורי או ממשלתי כמו בבורדו, קיאנטי או ריוחה. גם בזה אשם הצרכן?
5. אולי חלק מהיקבים יודעים לייצר יין אבל הם בטח לא יודעים לשווקו.
6. הדבר העצוב יותר שכותב בכתבה מנסה לקדם עצמו כמושיע היקבים בישראל ומעלה טענות מגוחכות על ציונות, דבריו דומים יותר לצייניות.

eran735

New member
נו באמת

קודם כל כמו שכבר ציינו אין 400 יקבים. דבר שני לתת לשוק לתקן את עצמו זאת תמימות............
לגבי כמות היבואנים הקטנה זאת בדיוק הבעיה.......2 יבואנים גדולים עם יותר מידי כח...
לגבי עניין הרגולציה עד כמה שהוא בעייתי אני בספק שבו טמונה הבעיה.
ולגבי הבעיה שוב אני לא מסכים איתו שאני צריך לשתות יין ישראלי בהכרח
במיוחד שרוב יקבי הבוטיק לא מצדיקים את עצמם. יקבי בוטיק לא אמורים לייצר יינות פשוטים יחסית את זה הם יכולים להשאיר ליקבים הגדולים
אבל בין זה לבין לקחת 150+ לבקבוק יין בינוני הבדל ענק.

אני לא לגמרי מכיר את השוק אבל מההיכרות שלי עם לפחות אחת מהיבואניות אני לא חושב שהדברים לגמרי מומצאים. לא שאני טוען שזה המצב ברוב המסעדות אבל עדיין לא מופרך שזה קורה לא מעט.

matroz

New member
מעט מתלהם

ואכן התמחור שלו עצמו במקום יקר אפילו יותר מאחרים.
מאמר חביב על תמחור היין בישראל.

תגובה קצת שונה

בעוונותיי, יצא לי לנהל בשנה האחרונה שתי מסעדות בירושלים. שתיהן היו מסעדות שמוכרות יין (ואפילו מציעות אותו באופן פעיל) אך לחלוטין לא מסעדות שמחזיקות תפריט עשיר או מעניין במיוחד, ובוודאי לא מסעדות יוקרתיות שמזוהות עם יין איכותי.

אני יכול להעיד ממקור ראשון על התנהלות כמעט-מאפיונרית של נציגי יקבים, שחוץ מלאיים עליי שאתעורר עם ראש של סוס בבוקר עשו כמעט הכל בכדי להשפיע עליי לקנות ממרכולתם ולהציע אותה ללקוחות המסעדה. בכדי להשלים את התמונה הם אפילו הציעו להדפיס Tent-Cards ולהעביר איזו הדרכה או שתיים לצוות, אבל בפירוש היה לחץ אדיר לקנות המון ארגזים של היין שלהם בכדי למכור אותו. לא נשאלתי פעם אחת כיצד אני אמור לאכסן את המלאי, ולא נערכה מעולם ביקורת או בדיקה בנדון. הדיון היחיד (שערך כמה דקות) נגע לתמחור של הבקבוקים והכוסות, והיה בעצם מונולוג של בעל-הבית של המסעדה, שהורה לי להכפיל ולשלש מחירים עלות (+ מע"מ) ואיש היקב (לא נציג מכירות, אלא איש מקצועי) הסכים איתו בכל מילה.

בפירוש ניסו לקנות את כל התפריט. אמנם, לא איימו על מלצרים אבל הציעו תמריצים נאים למי שיעמוד ביעדים המכירות השאפתניים, כך שבהחלט מלצר או ברמן יכלו להבין לאן נושבת הרוח ומה מצפים מהם להציע ולמכור.

בפועל, זה לא דבר חכם במיוחד לאיים על עבדכם הנאמן בירושלים, אז היקב קצת ירד מהרעיון והתמסדה מערכת יחסים עסקית כזו או אחרת, אבל הטרמינולוגיה והסגנון היו בהחלט כאלה של השוק האפור או אפילו שווקים כהים יותר.

אולי אני היחיד שנתקל בתופעות כאלה. אולי השוק בישראל באמת תחרותי ומשוכלל ורק אני נתקלתי בכשל. אולי. אני חושב שלא זה המקרה, ושהאדון ההוא (שאני לא מכיר, ולא מכיר גם את מסעדתו) כתב שתיים שלוש מילים אמיתיות.

אף אחד לא טען שאין מאפיה של היקבים

ולא צריך להפעיל כזה לחץ - מספיק לתת הנחות אגרסיביות
מספיק שהרבה מקומות לא מבינים כלום ביין ובא היבואן ובוחר תפריט בשבילו ו"חוסך לו את העבודה".

הבעיה שלי עם ה"כתבה" היא שהוא עושה קישור בין מצב המאפיה שהיטבת לתאר, לבין טענה הזויה ושיקרית שבגלל זה אין נציגות ליינות בוטיק ישראליים בתפריטים. כל זאת נעשה על מנת לקדם את העסק של כותב ה"כתבה" שמגיש כמעט רק יינות בוטיק ישראליים.

המצב בפועל זה שלכל משווק יש יקבים ישראליים בפורטפוליו וגם יקבי בוטיק (נעזוב שניה שזו הגדרה שקולה ל"וודקה פרמיום") - ולכן כל הטענות והקונספירציות בטור המקורי ריקות מתוכן.

כמו שכבר כתבתי - מבחינתי כשאני יושב בפאב או מסעדה ואני רואה "תפריט כרם" או "תפריט שקד" (וזה לוקח בדיוק שש שניות לזהות) אני אוטומטית מגדיר את המקום בתור מקום שלא מבין כלום ביין ונותן לסוכן לנהל לו את התחום הזה. הסיכוי שאזמין יין במקום כזה שואף לאפס.

אה, עכשיו הבנתי

לא שמתי לב לדגשים הללו. אני לא שתיין של יינות, אבל במקרה שבו אני מזהה ליין-ויסקי "קנוי" גם אני מוריד כמה וכמה נקודות מההתרשמות שלי את המקום.

כתבות מטעם או עם אינטרסים יהיו, למרבה הצער, תמיד.

למעלה