אני לא מצליח להגיב שם אז בנתיים התגובה שלי
קודם כל הכותב משתין מהמקפצה, אבל תכף אגיע לזה. בנתיים חפירה:
קשה לי מאוד עם סגנון הכתיבה. לפני שמאשימים תעשיה שלמה בקונספירציות, אולי כדי לתת עובדות ולא פנטזיות. 400 יקבים בארץ?
85% מהתפריטים בת"א "קנויים"? מאיפה הנתון? נשמע מומצא
עכשיו לגבי תפריטים של משווק אחד, שזו אכן תופעה נפוצה.
בואו נעבור לעובדות:
לכל משווק שאני מכיר יש יקבים ישראליים שהוא מפיץ (או שותף בהם)
האחים שקד (דרך היין) - צרעה, רקנאטי למשל
הכרם - פסגות, ויתקין ועוד
הסקוטית - דלתון
IBBLS - תבור
טמפו - ברקן, סגל
השאר קטנים מידי בשביל שתהיה להם יכולת "לקנות תפריטים"
אז גם התפריטים של יבואן יחיד לא פוסחים על יקבי הבוטיק. אפילו במסעדות עם תרבות יין אפסית אפשר למצוא נציגויות ליקבי בוטיק
למרות שבקטלוגים של כל יבואן אפשר למצוא מגוון רחב של יינות במחירים וסגנונות שונים - אני מסכים שזה בעיה שיבואן חולש בעצמו על תפריט היין של מסעדה. זה אומר שאין במסעדה מישהו שמשקיע בזה מחשבה וזמן ופשוט סומך על היבואן שיבנה לו את התפריט ולכן לא מציע ללקוחות שלו את הכי טוב שהוא יכול - כל זה בשביל עוד כמה הנחות.
החובבנות הזו נובעת מהעדר תרבות יין במסעדות, לכן מעט אנשים מזמינים בקבוקי יין במסעדות, ולכן הרבה מהלקוחות לא מספיק בקיאים בשביל לדרוש יותר. ואחת הסיבות העיקריות לכך היא יקרנות של מסעדנים.
בפרמטר הזה כותב ה"טור" משתין בגדול מהמקפצה. לא אכלתי שם כבר שנים כי בביקור האחרון שלי הזמנתי בהמלצתו יין מהסדרה הפשוטה של צ'ילאג (אז הייתה ג'ובאני אם אני זוכר נכון), בקבוק שהייתי קונה ב-65 ש"ח בחנות. היין היה נהדר אבל על כוס אחת שילמתי 45 ש"ח, שזה יותר ממה שהוא שילם סיטונאית על הבקבוק.
אז מצד אחד הכותב מדבר על מוות של תרבות היין בגלל קונספירציות (שהראיתי לעיל שאינן נכונות) - ומצד שני הוא תורם לזה בתמחור גבוה מידי לכל הדעות.
בנוסף, ביד אחת הוא מקליד על לקוחות פראיירים שמשלמים מחירים גבוהים על קסטל (פעם ראשונה שאני שומע שה-GV יקר מידי) - וביד השניה הוא
מוכר באתר שלו יינות של קסטל.
לכן לא נותר לי אלא לפסוק שהרצינות של דבריו היא באותה רמה של ה"עובדות" וה"מספרים" שהוא כותב. נראה שמדובר בפרובוקציה (זה סקסי לדבר על קונספירציות צרכניות בימי מחאות חברתיות) שממש מתחננת להיות ויראלית (תפיצו בפייסבוק ותעשו לי פרסומת בחינם) על מנת לקדם את העסק שבבעלותו - מה שנשפך לכל אורך ה"טור".