כתבה לא רעה.

Continuum

New member
כתבה לא רעה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3324204,00.html זה בשביל ניב, ניו אל וכל שאר הצועדים.

niv1990

New member
למה זה בשבילי?

ולמה הסקת שאני נכלל בקבוצת הצועדים? - ביקשת הודעות קצרות

Continuum

New member
מצויין.

שיערתי שהיות ואתה שונא דת אתה בעד קיום מצעד הגאווה בירושלים.

niv1990

New member
אזד שיערת בצורה לא מדויקת

לא ממש אכפת לי ממצעד הגאווה או מאיפה יקימו אותו, אבל חשוב לדעתי שכל אדם שרוצה להפגין יוכל לעשות זאת ושהממשל לא יכנע לדת.כבר הזכרתי שבסופו של דבר אני לא שונא דת כי שנאה אני מיחס לדברים בעלי חשיבות עבורי? יותר נכון שאני מרחם או מזלזל ברוב האנשים שקשורים בה (לפחות בנושא הזה, הם יכולים להיות בעלי מידות טובות בתחומים אחרים), הדת עצמה היא כלי, אני לא מיחס לה רגשות.

GreatGTM

New member
רגע אחד

גם לחרדים מגיע למחות במסגרת אמונתם כמו שלדאים מגיע לצעוד במסגרת אמונתם. איך אתה מיישב את זה ומי הסמיך אותך לבחור במי מהם צודק (כפייה דתית כלשונך)?

niv1990

New member
תשובה לשניכם

אם הם רוצים ם יכולים למחות, מתי אמרתי שלא? אך איני חושב שיש לבטל את המצעד בגלל סיבות דתיות. אם אנשים רוצים לעשות דברים טיפשיים זכותם לעשות... שהחרדים גם יצעדו, אמרתי שלא? אני כמובן לא חושב שהתנגדות החרדים מודקת כי היא נובעת מהדת, אשר איני חושב כמוצדקת (מושג אשר לא הגדרת כראוי), אבל מותר להם *להתנגד. *ללא שימוש באלימות כמובן.

GreatGTM

New member
אמפ...

ומי א אתה שתפקפק באמונתו של אדם? הרי לך יש אמונות משלך. ביום שבו תיהיה אטאיסט, אדיש וחסר כל אמונה שהיא פקפק בהם כרצונך. תסתכל על המדינה שלנו היום, על הבעיות וכו'. אם אתה עני או נכה היית מקבל סיקור תקשורתי אוהד קודם לכן ואז אחרי עצרת המחאה לא היה צורך באלימות אבל הם חרדים שחצי מהעם סולד מהם ואחרי המחאה השקטה התקשורת השתינה עליהם אז הם עשו כרצונם. שיהנו, הן החרדים והן הגאים, הם כרו את החור הזה בעצמם והתקשורת תנצח על הקרב למרות שהיה לה חלק לא קטן בכל העסק.

niv1990

New member
אתה מוכן לנסח את השאלה כמו שצריך?

מה זאת אומרת מי אני... אני אכן אטאיסט דרך אגב, וגם משתדל לפעול רציונלית בהנתן רצונות שעומדים בצו הקטגורי (שהם סוביקטיבים). מתי פקפקתי באמונתם? דרך אגב אני אכן מטיל בה ספק ואין להם שום אישוש רצינולי אליה אבל זה לא הנושא. הנושא הוא שהם רוצים למנוע זכויות מאנשים, ולכן אין לתת להם לעשות כך. מה באת להגיד בחלק השני? שבמדינה יש בעיות, אני בהחלט מסכים איתך :9 ולאנשים יש סיבה טובה מאוד לסלוד מהם, לפחות מרובם.

GreatGTM

New member
אה זה

אני חושב שהבנת את השאלה, יש שם א' מיותר והשאר בסדר. לעניין הדת: אין שום דרך לסתור/להוכיח שאלוהים קיים, תבדוק את המקורות שלך.

niv1990

New member
המקורות שלי?

חח יש לי סוכן בגן עדן
מה שקרה הוא שבדני האדם פיתחו דת אם בשביל לשלוט באחרים או בשביל לסתום את הסקרנות שלהם ולהמשיך להתעסק בחיי היומיום ולחשוב שיש להם איזושהי משמעות מיוחדת. תחילה האמינו באבנים, נהרות כו', כשראו שאלו לא הגיוניים עבור וכן הלאה, עד שהגיעו לאל שבעצם לא אומר כלום על המציאות ולכן לא ניתן להפריכו,. אך מצד שני הוא קיים פחות או יותר כמו פיל גדול שמסתתר מאחורי הירח. דרך אגב התנ"ך מלא בטענות שאני כן יכול להפריך.

GreatGTM

New member
זו האמונה שלך אם כך

אז כל עוד אתה מאמין בזה אל תשפוט מאמינים אחרים

GreatGTM

New member
אתה מאמין

שאין אלוהים ושעל האדם לפעול על פי ההגיון שלו

niv1990

New member
פשוט טענה לא נכונה :\

אני מאמין בכך שאלוהים הוא מושג שלא הוגדר היטב, לא הוצעה דרך למדוד אותו וכו', ולכן אינו מהווה חלק מהתיאור בטה ביותר שלי את העולם. הוא קיים בדיוק כמו קרנף בקצה השני של הגלקסיה או דני דין הרואה ואינו נראה, רק שגם לא עושה כלום. אני מאמין שאין משמעות לשאלת קיומו. אני החלטתי לפעול על פי ההיגיו שלי, מן הסתם אני חושב שזה דבר טוב (מה גם שזה מהווה חלק מהגדרת הטוב שלי אבל לא נכנס לזה), אני לא מאמין שעל האדם יש חובה לעשות משהו בכלל...

למעלה