כתבה בYnet

niwo

New member
איזו תשובה מקסימה.

זה מזכיר לי את הרומן flatland. העלילה מציגה עולם דו-מימי בו דמויותיו הן דו-מימדיות. הגיבור הוא ריבוע (אני חושבת) שמתוודה לעולם התלת-מימדי בעקבות 'כדור' שמגיע לעולם הדו-מימדי. הכדור הגיע ל-flatland ע"מ ללמד את הדו-מימדים כי קיים גם עולם תלת-מימדי. עיניו של הגיבור נפקחות והוא מכיר בקיומו של עולם תלת-מימדי, בניגוד לשאר הדמויות הדו-מימדיות. בעקבות החשיפה לעולם התלת-מימדי, מציג הריבוע תיאוריה לכדור כי ייתכן וקיימים גם מימדים הגבוהים מ-3 מימדים. ברם, הכדור איננו מקבל תיאוריה זו. וכאן בעצם מתגלה בורותו של הכדור שלכאורה בא לפקוח עיניים לאחרים, אך אינו מצליח לפקוח את שלו. הוא לא פגש את רימן, הא? (מתמטיקאי שעסק בין היתר בגיאומטריות של מרחבים).

p019

New member
עזבו רימן - גאוס והגיאומטריה הלא אוקלידית

מה שאומר שגם אם יש רק 2 מימדים - זה לא אומר שהם יתנהגו כמו שאתם מצפים. כמו משולש עם סך זוויות גדול מ180 מעלות

p019

New member
ועל תראו בזאת ביקורת על רימן

בהחלט אחד המטמתיקיים החשובים בהסטוריה. וגיאומטריה הרימנית היא רק אחד הדברים שהוא עשה ולא החשוב מביניהם.

niwo

New member
גם גאוס עשה 'מלא' דברים

אחחחח....הגאונים של פעם. שמו מוזכר כמעט בכל קורס שאני לוקחת (פרט אולי למעבדה....... במעבדה משתמשים ביחידת טסלה ולא בגאוס עבור שדה מגנטי): - פיזיקה קלאסית 2, אלגברה ליניארית, הסתברות וכו'. וגם לקנטור לא חסר... וגם ללורנץ ולניוטון.. ול.....פאק אני עכשיו בגיל של גלואה וכל מה שעשיתי בחיים שלי היה לרבוץ מול המחשב ולהוריד דברים לא חוקיים.

niwo

New member
אני באוניברסיטה של החיים

אני לומדת פיזיקה ומדמ"ח (מדעי המחשב), שנה ראשונה. אני לומדת כרגע למבחנים..... אני בלחץ די גדול. הרבה שואלים אותי אם זה קשה (וסליחה אם אני עונה במקום אנשים שלומדים/למדו בחוג שנחשב לקשה): הלימודים קשים, אולם הקושי אינו נובע בעקבות מה שאנשים נוטים לחשוב. הקושי נובע מהמון גורמים מצטלבים. לדוגמא: כאשר פתרתי פעמים רבות תרגילים (תרגילים משמעם שיעורי בית) במכניקה, למשל, היו לי הרבה ספקות בנוגע לנכונות אופן הפתירה שלי. הייתה דואליות בפתרון הבעיות וגם הרפרנסים לא עזרו. אני יכולה להביא דוגמא, אבל קצת קשה לי להסביר 'לא מול העיניים'. הקושי נובע גם מהאינטנסיביות- משבוע לשבוע צריך להגיש תרגילים, אבל מה קורה כאשר יש גם דו"חות להגיש, דו"חות שגוזלים ממך את רוב הזמן בשבוע? אט אט, מתחילים לפספס הגשות תרגילים, וזה אחד מהדיברות של 'אל תעשה' במדוייקים. אי אפשר להשלים אח"כ, וכך נוצר פער שמשפיע על ההצלחה במבחנים. מקבלים את המשמעות של 'לקיחת אחריות ועשיית שיעורי בית'. אם לא עושים שיעורי בית, לא מצליחים, אין חוכמות. אני מאוד מקווה שאף אחד מהחוג לא קורא כאן, אחרת אני אמות..... אני רק אציין, למי שאולי יכול להכיר אותי, שהחברה בפקולטה מאוד חביבה. כיף לעשות ולדון בשטויות ואת זה לא היה לי ב-12 שנות "לימוד" קודם לכן. אני יכולה להיכנס למערבולת של הסברים ותיאוריים ולכן אני מתנצלת אם אני תמיד גולשת מנושאים של הת'רד המקורי. אני 'טרול', לא בכוונה, גם בחיים האמיתיים.

פה גולשים חופשי לנושאים אחרים...

מסכימה איתך שחלק מהקושי בלימודים הגבוהים זה התרגילים והאינטנסביות של הלימוד. שיהיה בהצלחה!

p019

New member
תתרחקי מדו קרב מפגש ויהיה לך מספיק זמן ...

לעשות ארבה יותר

flatland - ספר מקסמים ../images/Emo13.gif

והפורום הזה הוא המקום היחידי שבו אני שומעת אנשים אחרים מזכירים אותו... עד שהגעתי לכאן חשבתי שרק אני נתקלתי בו..

למעלה