כתבה בYnet

כתבה בYnet

היי חברי פורום יקרים, יום לפני מצעד הגאווה בורכנו בפרסום של טור שאני וענברי כתבנו עבור Ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4079887,00.html מה דעתכם?

מפרק מתחים ונותן תמונה מאוד רגועה על הנושא

בתור צופה מבחוץ שבסך הכל מסוקרן להבין עוד, אני חושב שהכתבה מאפשרת הצצה מאוד רגועה ובגובה העיניים. ישר כח על המאמץ ובעיקר על ההתמדה

k500

Active member
מנהל
יפה, דברים לעניין ../images/Emo13.gif

וכרגיל, תגובות של ישראלים שחושבים שהם יודעים הכל, ראו הכל, יש להם עצות לכולם כי הם נזר הבריאה כמובן ועוד שלל טיפוסים נאלחים שאנחנו "אוהבים".. אבל כל הכבוד על הכתבה, הפתעה נעימה

Larik

New member
לגבי התגובות לכתבה

קראתי אותן ואני לא בטוח אם האנשים האלה טרולים, או סתם דבילים.

נרו2

New member
אולי בגלל שהעולם היום כל כך מיני ש...

קשה להם להבין שיש אנשים שלא נמשכים למין. אבל יש גם טרולים.

אני רוצה להביע דעה בנושא

אני בכל אופן לא חושבת שצריך להחצין זאת בכל מקום. לא רק את זה אלא הכל. כל אחד יחיה את חייו. אף אחד לא צריך לדעת הכל אחד על השני. וזו כבר סתם פרובוקציה מיותרת. כאילו " תראו אותי אני א-מיני *****) וזה לא ממש תורם למשהו כי אנשים ימשיכו ללעוג לנו . אבל אם היינו בתוך עצמנו ולא ממש חושפים זאת לעולם אז אף אחד לא יידע וגם זה לא ממש עיניין של אף אחד הא-מיניות שלנו. זה כמו להיות מיני אז אני ואתם א-מיניים אין שום הבדל . אנחנו בדיוק כמו כל השאר. אבל אתם הופכים זאת לסוג של אירוע לאומי. וזה ממש לא . הנטיות המיניות שלנו זה עיניין אישי ופרטי. ואני לא חושבת שכל העולם צריך לשמוע ולדעת. ומי שלא מקבל זכותו והוא לא חייב לקבל. וזהו . פשוט אני מרגישה חרא עם זה שכל מקום מנסים להעיר את זה ולהשמיע את זה וממש אין צורך בכך. כאילו מה למה למיניים אין את כל זה? למה דווקא להומוסקסואלים ולנו יש? למה תחשבו לרגע ותבינו שאתם הופכים את זה למשהו שכל העולם צריך לשמוע ולדעת וזה כבר מדליק נורה אדומה. כאילו יש משהו לא בסדר בזה שהם ככה מפרסמים זאת בכל מקום . פשוט תחיו ועל תתייחסו למה שאחרים אומרים בסוף הם יבינו לבד בלי עזרתכם שא-מיני זה דבר נורא נורמאלי ולגיטימי . אתם פשוט הופכים אותנו ללא נורמאלים ולכאלה שצריכים הבנה והתייחסות מיוחדת. וזה נורא פוגע. סך הכל אני לא מחשיבה את עצמי ללא נורמאלית אני סופר נורמאלית ואף יותר מאחרים. פשוט מין זה לא משהו שממש מושך אותי.

avi1283

New member
אם לא תהיה מודעות

אנשים כמוך לא יוכלו לדעת על א-מיניות. הם לא יוכלו לדעת שזה בסדר לא לרצות, הם לא יוכלו לדעת שהם לא לבד ושיש עוד אנשים שמרגישים כמותם. הם לא יוכלו להכיר בני זוג א-מיניים, או ידידים א-מיניים שמבינים בדיוק מה הם מרגישים. לגבי החברה מבחוץ אז ככל שיהיה יותר מודעות כך יותר ויותר יקבלו את הא-מיניות כדבר מקובל. זה לא שאנחנו הופכים אותנו ללא נורמלים, פשוט כשמעלים את המודעות אז הדעות של האנשים יוצאות החוצה. וזאת הדרך לשנות אותם, זה תהליך שלוקח זמן, אבל ככל שיותר ויותר אנשים יהיו מודעים לכך, כך התגובות יתחילו להשתנות. כבר לא יהיה צריך להסתתר או לחשוש בגלל שלא לרצות לקיים יחסים יהפך ללגיטימי.

p019

New member
בתח שזה תורם - זה מוסיף למודעות

כל כתבה, כל תמונה, כל צילום. כל אחד כזה חשוב. ברגע שהמושג א-מיני יהפוך שגור וכל אחד ישמע אותו. ברגע ש80% מהאוכלוסיה (לפחות) יבינו מה זה. ברגע ש50% מהאוכלוסיה (לפחות) יקבלו אותנו. אז אולי יהיה אפשר לדבר על מה צריך ומה לא צריך. מה לפרסם ומה לא. עד אז - כל פרסום חשוב.

מבעד לעיניים של סטרייט שצועד במצעד הגאווה

אני אענה לך דרך העיניים של מישהו שצועד במצעד הגאווה כל שנה משנת 2002. אני לא באמת "צריך" את זה. אישית, בהתמודדות שלי עם הסטיגמות של החברה אין שום מאבק שאני צריך לנהל. אני סטרייט, נשוי עם ילדים ועבודה יציבה. ממש מלח הארץ. אני צועד במצעד בדיוק בגלל שלדעתי אין קשר בין סטרייטיות, מצב משפחתי, מספר ילדים והיציבות שלך בעבודה לתרומה של מישהו לחברה ולהיותו מלח הארץ. אני צועד שם כי חוץ מהפרטנרים שלנו, זה לא עניין של אף אחד מה אנחנו עושים או לא עושים במיטה ועם מי אנחנו עושים את זה. אני מודה שכשהמצעד מוגדר כמצעד של הומואים ולסביות אז קשה לטעון כזו טענה. אבל עם מסתכלים על המצעד כמצעד של לגיטימיות וגאווה, קל יותר להבין למה לדעתי חשוב שדווקא הסטרייטים יראו שם נוכחות. זה מאוד קל לקטלג. מאוד נוח לחלק את האנשים ל"משלנו" ול"לא משלנו". כולנו מחפשים הגדרה עצמית כדי לחלק את העולם לקטגוריות. מצד שני, חשוב מדי פעם להסיר את הקטגוריות האלו ולהסתכל על אנשים כמו שהם וזה מה שלדעתי מצעד הגאווה אמור לעשות. אין ספק שהמיין סטרים של מצעד הגאווה הם בנים ובנות בני 15-25 חטובים יפים וחלקים. אבל הקסם הגדול במצעד הוא בשוליים שלו. בגברים המבוגרים והפחות חטובים יפים וחלקים. בנשים המבוגרות והפחות חטובות שריריות וחלקות ובזוגות החד מיניים ובילדים וכן, גם בסטרייטים שבאים לצעוד. אני יכול להגיד לך שבתור מישהו שמודע, זה לא תמיד קל. לא תמיד קל לא לשאול מישהו בגיל שאנשים כבר אמורים להיות נשואים, אם הוא נשוי או לא וכמה ילדים יש או אין לו. זה לא קל לא לשאול מישהי אם יש לה מישהו ועוד יותר לא קל לא לנסות לשדך לה בניגוד לרצונה. אבל זה אפשרי. זה רק דורש מודעות ואת המודעות הזו אני מנסה להעלות. המצעד בא להגיד שזה בסדר לא להיות במיין סטרים. זה בסדר אם בא לך על פרטנר מבוגר וזה בסדר אם בא לך על פרטנרית צעירה וזה בסדר אם לא בא לך. ובדיוק משם גם באה הגישה שאומרת שאם מה שבא לך זה בסדר, אז זה לא בסדר לחטט לך ולשאול אותך על זה.

snoopytush

New member
גאיה תעשי לי ילד ../images/Emo6.gif

לא סתם אבל כתבה ממש יפה ולעניין

Berethor

New member
כמה תגובות שליליות היו שם, זה מטורף..../images/Emo3.gif

אבל הכתבה טובה, נועז מצידכן לתראיין ככה, עכשיו אתן כבר מפורסמות...

p019

New member
רעיון למחקר סוציולוגי

למה א-מיניות כל כך מפריעה לכל כך ארבה אנשים? אחד הדברים שהקהילה הלטבית תמיד מציינת כהבדל בינינו לבינם מבחינת הפעולות מול האוכלוסיה הכללית זה שאנחנו לא יוצרים התנגדות ("מוסרית", דתית וכו). אבל אז יוצאת כתבה די עדינה בעיתון התגובות של התוקבקים גורמים לי לפקפק בטענה הזו. הייתם חושבים שאנחנו מנסים לשכנע אותם להפוך לא-מיניים.

../images/Emo45.gif וזו בדיוק השאלה ששאלתי את דר' דרבי

זה באמת נפלא מעיני איך א-מיניות יוצרת כ"כ הרבה אנטגוניזם. ידיד טוב שלי (מדען/חוקר במהותו אם כי בתחום האלקטרוניקה, אבל בשעות הפנאי גם אנשים...) טען שזה השוני. לאנשים קשה לקבל כל דבר שונה לא משנה מהו ואם זה באמת מאיים אליהם או לא. עד עכשיו זה ההסבר הכי הגיוני שקבלתי למרות שזה לא מעיד משהו טוב בכלל על המין האנושי. זה רדוד ברמות על. מצד שני, המין האנושי כבר מזמן הוכיח לי שהוא לא ראוי לשום אהדה, אז כנראה שזה רק עוד חסרון שלו

מגירות

יש לי תיאוריה נניח שאתם כמו כולם. למשל שלכולם יש שתי עיניים וגם לכם יש שתי עיניים ולכן זה גורם לכם להיות "בסדר", "כמו כולם", "במיין של המיין סטרים". עכשיו נניח שפתאום אתם מגלים מישהו עם שלוש עיניים. עכשיו אתם עדיין במיין סטרים, אבל אתם כבר לא כמו כולם. אתם רק כמו הרוב. נניח שאתם במיעוט שיש לו שלוש עיניים. אנשים מסתכלים עליכם ברחוב. אולי גם לא נותנים לכם עבודה ומציקים לכם. אתם מרגישים לבד עד שפתאום אתם מגלים שיש עוד אנשים עם שלוש עיניים ואתם מתחילים להתקשר. לעשות דברים ביחד. להבין שאתם מיעוט אבל לפחות אתם לא לבד. אחרי כמה זמן אתם אפילו יוצרים איזו תרבות ומנהגים משותפים שנותנים לכם תחושה שאולי אתם מיעוט, אבל אתם גם מיוחדים ויש לכם זהות קולקטיבית ובעיקר הגדרה עצמית. ואז שנים אחרי שכבר יש לכם הגדרה עצמית ויש שם ל"מצב" שלכם פתאום יום אחד מגיע איזה חצוף. יש לו שלוש עיניים, אבל בניגוד לכם שיש לכם שלוש עיניים חומות. אצלו יש שתי עיניים חומות ואחת כחולה. אופס. איפה הקולקטיביות וההגדרה העצמית? כמה מיוחדים אתם יכולים להרגיש כשיש מישהו הרבה יותר מיוחד מכם? אז זו התאוריה שלי : אלו בעלי שתי העיניים הם הסטרייטים. אלו בעלי שלוש העיניים הם הלהטב ואתם הדובדבן שבקצפת. אלו שגורמים לכל אלו שחשבו שלפחות הם מיוחדים להרגיש הרבה פחות מיוחדים. כמובן שיש את ההסבר שא-מיניים מפחידים את הציבור הכללי בגלל שהם מהווים איום על יכולת ההתרבות של המין האנושי. אבל זה בנאלי, וחוץ מזה, זה לא מסביר את האנטגוניזם של הלהט"ב כלפיכם. טוב, נו. זה הכל מסתכם לדעתי מפחד משינוי ומאנשים שונים. אני מעדיף את תאוריית שלוש העיניים. זה הרבה יותר צבעוני.

../images/Emo6.gif

הקטע עם הקהילה הלהטבי"ת הכי הזוי בעיני והכי מקומם וממש ממש מעצבן! בעיני זה גובל ממש בחוצפה ויוהרה מהזן הנחות ביותר. ואיום על התרבות המין האנושי היא לא רק בנאלית - היא כ-ל כ-ך טפשית! העולם סובל מפיצוץ אוכלוסין!!! מה גם שאנחנו יכולים בקלות להביא ילדים לעולם. אפילו ביותר קלות מזוג הומוסקסואלי/לסבי. קיצר, נשארנו עם השונות.... כל הספורים מסביב זה תירוצים כדי להרגיש שזה בסדר לשנוא אותנו ולא סתם שנאת השונה... וצודק, תיאורית העיניים הרבה יותר צבעונית

למעלה