כתבה ב- ynet

מקמיקא

New member
ושוב בכיוון

א. לא הכחשתי שניסיון הוא חשוב ומשפיע. מעולם לא אמרתי אחרת. מה שאמרתי, הוא שלנסות ולהעלות את זה בכוח מביא רק את התגובה ההפוכה מהרצויה. פשוט כי זה מרגיז. אתה לא אומר לבן אדם שאתה טוב יותר ממנו או יודע יותר ממנו. זה עניין של טאקט - אני יותר מוסמך ממכן בכל מה שנוגע לבניית אתרים, למשל, אבל אם נכנס לדיון, אני לא אבוא ואגיד "עזבו, אני יודע יותר טוב ממכן, יש לי יותר נסיון". ב. אני לא משוכנע בוודאות מוחלטת. אני מכיר בכך שקיים סיכוי לא רע שזה מה שיקרה (בניגוד ללהתכחש לכך שזה אי פעם יקרה). כל ההדגשים ששמתי בהודעה על העניין בא בגלל שאני מסביר בפעם השישית ובפירוט רב למה אני מתייחס לבעיה בכלל. אני יודע שיש אירועים חריגים, אבל אל תשכחי שבשביל שהאירועים האלה יהיו חריגים, צריך הרבה אירועים 'רגילים' כדי לעשות מהם מיוחדים
ג. כי אם אשת חלומותיי תהיה מינית - אני לא אוותר בגלל הסיבה הזאת. ד. קודם כל, אני לא 'מכין' את עצמי לסיטואציה. מה שאמרתי (בניסוחים שונים לאורך הודעות שונות) זה ש*אם* זה יקרה - אז זה מצב די מייאש. ואני כן רואה איך זה יכול לקרות. אני לא אומר שזה מה שיקרה. אני לא אומר שאין לי בחירה. אני לא אומר שאני לא אכוון את החיפושים שלי כלפי מציאת מישהי א-מינית - כי אני כן. אני רק אומר שזה אפשרי ולא מחוץ לגדר המציאות, שזאת שארצה להיות איתה בסופו של דבר תהיה מינית. אולי הבעיה שלי הייתה באיך שהתבטאתי עד כה, אבל עד ההודעה האחרונה הזאת - שתיכן העברתן את הרושם שאתן בכלל לא מתייחסות למה שדיברתי עליו. כאילו 'נתפסתן על קטנות' שאמרתי כדי לנסות להעביר דוגמא, וכל פעם זה התדרדר כמו כדור שלג, ונוצר המצב המתסכל שכבר ציינתי שאתן כאילו מנסות ללמד אותי משהו שאני כבר יודע. אני יודע, ומבין ומאמין שיש לי בחירה. אני יודע שאם אני אחשוב שבת זוגי תהיה מינית - יותר סביר שהיא באמת תהיה כזאת. אני יודע שאני לא צריך לספר על חיי הזוגיות הפרטיים שלי לכל מי שאי פעם הכרתי. אבל זאת לא הייתה הנקודה. הנקודה היא שלמרות שיש לי בחירה, החיים מתגלגלים כמו שהם רוצים (כמו שאת אמרת). למרות שאני לא רוצה בת זוג מינית - יכול להיות שעדיין תהיה לי אחת כזאת. נכון שאני לא צריך לספר על חיי הזוגיות שלי לכל העולם - אבל אני כן ארצה לספר את זה לאנשים שקרובים אליי, כדי שיעזרו לי לעבור את המצב הקשה הזה. נכון שחברים אמיתיים לא יסקלו אותי באבנים על דבר כזה - אבל הם כן ינסו לשכנע אותי שזה לא טוב בשבילי, כי אני מאמין שרובם יאמינו שזה לא הדבר הכי טוב בשבילי, כי אני ראיתי את התגובות לפתרון הנ"ל בכתבה ואני יכול לראות את החברים הטובים שלי חושבים באופן דומה (ולא לרמוז בכך שהם יגידו לי בפנים שאני סמרטוט). אז כן - יש פה הרבה "אם" ו"אני חושב" ו"אני מאמין". אני לא מנסה להתמודד עם הסיטואציה ההיפותטית הזאת כבר עכשיו כי אני לא חושב שאני צריך. רק ניסיתי לחלוק עם הפורום את העובדה שעצם המחשבה הזאת מייאשת אותי. וזה הכל. אני יודע שכל מה שכתבתם פה זה מאהבה ורצון לעזור (ואפילו אמרתי את זה. פעמיים.), ואני כן מסתכל על מה שאתן כותבות בעיניים פתוחות ומנסה להקשיב - בעיקר כי אני מעריך את הדעה של שתיכן, כי שתיכן הראיתן לי שאתן בחורות נפלאות וטובות לב עם הרבה ניסיון וחוכמת חיים (ואתן לא צריכות להגיד לי את זה!). אם זה היה נכתב על ידי מישהו אחר - הייתי מוותר הרבה קודם לכן וזורק דברים על דברים אחרים. אבל בגלל שידעתי שאתן באות מכוונות טובות, ואיך שראיתי את זה פשוט לא הבנתן את המקום שממנו באתי, הרגשתי את הצורך להסביר. כמו שאומר לואיס בלאק: בבלבלבלבלבל.

inbardaf

New member
ורק נסיתי להגיד שאין צורך לחשוב מחשבה כזו..

ולכן גם אין סיבה להתיאש מראש... ("רק ניסיתי לחלוק עם הפורום את העובדה שעצם המחשבה הזאת מייאשת אותי. וזה הכל.") למה? בדיוק מאותה הסיבה, שכשפגשתי את איש חלומותי והוא היה חילוני, לא וויתרתי עליו בגלל זה. אבל אף פעם לא הייתי עסוקה בלחשוב מה יקרה עם אפגוש מישהוא כזה והוא יהיה האיש של חיי. כך שלא היתה לי סיבה להתיאש מראש בגלל משהו שלא תכננתי שהוא יקרה. אין קשר להתכחשות. עצם העובדה שלא התכחשתי לקושי ולחוסר הראליות של יחסים כאלה, גרמה לי לפסול מראש בחורים כאלה. והפתיחות שלי, אפשרה לי, ברגע האמת, לקבל את הסיטואציה שנקלעתי אליה בחיי ולהתמודד איתה. וגם לי, הרוב המוחלט, אמר לא להתחתן. האנשים הכי קרובים אלי, המשפחה שלי, חברות שלי - אז? כל עוד הם אמרו את זה מאהבה וקיבלו את הדרך שבסופו של דבר בחרתי בה - מה הבעיה? עשיתי בחיי הרבה דברים שלא תכננתי והגעתי להרבה סיטואציות שלא תכננתי להגיע אליהם. לא התכחשתי מעולם לקיומם של תופעות ומעשים כאלה או אחרים. להיפך. ועדיין, לא העסקתי את עצמי ביאוש מאותם סיטואציות ובהנחה שאני כנראה אגיע אליהם. העסקתי את עצמי בנסיון להמנע מהם. מה שלא הפריע לי, ברגע שהם הגיעו, לקבל אותם, לעצור, לנשום ולחשוב מה עושים הלאה. לספר עליהם לאנשים שבהם בטחתי ולהעזר במי שהתאים לי ולשמוע וללמוד מכאלה שיש להם נסיון עם דבר דומה... מילא לבכות על חלב שנשפך, אבל אתה בוכה על חלב שטרם נשפך ולא ברור בכלל *אם* ישפך... במקום זה תשקיע אנרגיה בלמנוע ממנו להישפך... ואת זה עושים כשיודעים מה קורה עם הוא נשפך ומה גורם לזה. מה שמאלץ אותך לא לחיות בהכחשה... לכן אני חושבת שכתבות מסוג זה חשובות. כדי שאנשים יראו מה קורה אם וכאשר.. ויחליטו האם זה מתאים להם או לא. ואם לא - אז שימנעו מסיטואציה כזו. על זה נאמר: נבון לא נכנס למקום שחכם יודע איך לצאת ממנו.. ברור לך ולי שאותו זוג עשה פשרה במהלך שבו הוא בחר. בכל זוגיות יש פשרה. זו פשרה די קיצונית ועדיין - הם מרוצים ומאושרים. זו הדרך *שהם* בחרו להתמודד בה עם המצב אליו נקלעו. זו לא הדרך היחידה.. והפרסום של כתבה כזו הוא חשוב כדי שתראה שגם זה אפשרי. כדי שתפתח לאפשרות הזו - לא כדי שתתיאש ממנה... ולעניין החכמה וכו' - לא באתי להגיד שאני חכמה יותר או משהו בסגנון. בנו להגיד לך, שדברים שרואים מכאן - לא רואים משם.. וזה נכון למיליון דברים. לא רק לגיל.. אין קשר לטוב יותר, חכם יותר או כל דבר אחר בסגנון. ואם אתה יודע לבנות אתרים יותר טוב ממני (מה שלא קשה אגב, כי הידע שלי בתחום הוא אפס.. ) אז אני אבוא אליך להתייעצות ולא ארגיש בגלל זה נחיתות או משהו בסגנון. אני יודעת להכיר במקומות החלשים/חסרי הידע שלי ולא חשה בושה או בעיה להעזר באנשים שיש להם ידע גדול ממני בתחום מסויים/יותר נסיון. זה לא אומר שאני אקבל כל דבר שהם אומרים כאמת מוחלטת, אבל אני כן אקשיב ולא צריך להרגיש שזה מזלזל בך - כי זה לא. אם הייתי חושבת שאין אם מי לדבר - לא הייתי טורחת בכלל לכתוב..

בחזרה לנקודה שממנה התחלתי, הסביבה

אתה כותב "הם כן ינסו לשכנע אותי שזה לא טוב בשבילי, כי אני מאמין שרובם יאמינו שזה לא הדבר הכי טוב בשבילי". אז שוב לא רק שאתה מנחש מה יכול לקרות לך, אלא גם מתיימר לדעת איך אחרים יגיבו, ולא רק איך יגיבו, אלא איך יגיבו בעוד שנים! אתה בכלל יודע מי יהיו חבריך בעוד שנים? מניסיון, אלה לא בהכרח אותם אנשים שהיו חבריך בגיל 20. אנשים יכולים להפתיע אותך יותר מכפי שאתה חושב. עד שלא תגיע לסיטואציה, לעולם לא באמת תדע, אז למה להניח הנחות, לשער השערות ולהתבאס מהן כבר עכשיו? מה זה נותן לך, פרט ליאוש ובאסה? בגלל הביטחון העצמי הנמוך שלי בנושא, הייתי בטוחה תמיד שברגע שאני אספר לחבר טוב על כל בעיות המין שלי, האדמה תרעד, הוא לא יצליח להבין אותי בחיים, הוא יסתכל עליי כאדם שונה, ויכול להיות שהחברות שלנו כבר לא תהיה אותו הדבר. לאורך השנים סיפרתי ליותר מחבר אחד, והפלא ופלא: אף אחד מתרחישי ה"אימה" שלי לא התגשם! אולי זה כיוון שיש לי חברים "נכונים", אולי כיוון שבחרתי בקפידה למי אני מספרת ולמי לא, אבל זה לא משנה: כולם (כל אחד לחוד, כמובן) הקשיבו לי, תמכו בי, אמרו מה שחשבו אם חשבו שיש להם תובנות רלוונטיות, ועדיין לא התיימרו לדעת טוב יותר ממני מה טוב לי. אם אתה חושב שיש לך חברים שלא יצליחו להבין - אל תספר להם! ספר לאלה שאתה מרגיש שיש סיכוי גבוה יותר שיבינו, ותתפלא עד כמה הסיכויים נוטים להיות טובים משאתה מעלה בדעתך. אני יודעת שאתה יודע, ועדיין, הנה כמה הבדלים בין התגובות לכתבה לבין חבריך: א. הטוקבקיסטים (וגם אנחנו, כמובן) לא מכירים אישית את הכותב. הם מתרשמים ע"ס כתבה, לא ע"ס היכרות עם אדם. לא מן הנמנע שלו זה היה אדם קרוב אליהם הם באמת היו מבינים כמה טוב לו, אולי הם דווקא היו חושבים שזה כן פתרון שמתאים לו? ב. לחברים שהיו עוברים איתך תהליך (כמו שכתבת שאתה רוצה), הייתה מצטברת הבנה גדולה יותר לגבי א-מיניות, והם כבר לא כמו אותם טוקבקיסטים חסרי ידע שנתקלים בקונספט הזה בפעם הראשונה ולא מסוגלים בכלל להעלות בדעתם איך הוא יכול לחיות ככה. הם כבר לא היו שופטים את המצב כאנשים מיניים נטו. גם אם הם היו חושבים שזה פתרון רע עבורם, יכול להיות שהם לא היו חושבים שזה פתרון רע עבורך. אתה כל הזמן טוען שאתה "לא משוכנע בוודאות מוחלטת", אבל מתנסח מתוך וודאות די גבוהה. שוב ושוב אתה מתייחס לדברים כאילו סביר שיהיה ככה, ואז סיכוי לא רע שככה, ואז בטח אחרים יגיבו ככה וככה... אנחנו לא מקשיבות? אתה לא מקשיב! זה נכון שהחיים מתגלגלים, אבל אפשר לעשות הרבה כדי לגלגל אותם בכיוון הרצוי לך. אל תשכח שאתה קורא כתבה שנכתבה ע"י גבר בן 40 לפחות, אני מעריכה. לא משנה מה תעשה, בגיל 20 לא תצליח לחשוב כמו בן 40 ולראות את העולם באותן עיניים. אתה לא צריך להעסיק את עצמך כרגע באיך בדיוק יהיו חייך עוד 20 שנה. אתה צריך לחיות כיום בגיל 20, עם הבעיות של גיל 20, לא של כל החיים,, ולנסות לראות איך אתה מגלגל את עצמך כיום למקומות שיעשו לך טוב היום העתיד יגיע כשהוא יגיע, אין שום טעם להתחיל להתבאס ממה שעלול לקרות כשאין לך שום מושג אמיתי מה סיכוייו לקרות. אם מישהו היה מספר לי בגיל 20 איפה אני אהיה בגיל 30, לא הייתי מאמינה. לא הייתי מאמינה שאני אעזוב את בית הוריי בגיל 21; אגור בחיפה(?!) ועוד מרצון(!); לא הייתי מאמינה שאלמד את התחומים שלמדתי / לומדת; לא הייתי מאמינה שאצליח לקיים יחסי מין ואפסיק להתרגש מכל מיני דברים שהפחידו אותי עד אימה... ועוד המון דברים אחרים לגבי החיים שלי. החיים גלגלו אותי לכל מיני מקומות, ומה שגיליתי שאני אוהבת אימצתי בשמחה (למשל את חיפה חיפה, עיר עם עתיד
) וכשהגיעו דברים שלא אהבתי שיניתי אותם ודאגתי לכוון את עצמי לכיוונים אחרים; וכשהגיעו כל מיני הזדמנויות קפצתי עליהן, וכשרציתי כל מיני דברים שלא הגיעו לבד עבדתי קשה וגרמתי להם לקרות. לא הכול אפשר לשנות, אבל אפשר לשנות הרבה יותר מכפי שאתה חושב. בעשור האחרון הצלחתי להגשים כמה וכמה חלומות שלי, וזה לא היה קל ופשוט, עבדתי קשה בשביל שיקרו, אבל זה היה שווה, לגמרי. יש דברים שקורים מעצמם ויש דברים שצריך לגרום להם לקרות, אבל הגורל לא קבוע מראש. אתה אדון לגורלך, אז אלא אם אתה נהנה להעסיק את עצמך כרגע בסיטואציות מיאשות לעוד 20 שנה, עצתי לך: התמקד בהווה. אני בטוחה שלא חסרים לך אתגרים וחלומות כבר כיום, אז יאללה!

מקמיקא

New member
שוב כמעט לא מתייחסת למה שדיברתי עליו

אז הנה אני אסביר שוב: אני לא חושב בדרך כלל על איפה אני אהיה בגיל 40, וזה לא מעסיק אותי בכלל. אני לא יודע ולא מתיימר לדעת איזה סוג של מערכת יחסים אכנס אליה בעתיד. הסיבה היחידה שחשבתי על האפשרות של מערכת יחסים מינית עם פתרון הנ"ל, היא בגלל שקראתי את הכתבה. זה גרם לי לחשוב על זה שאולי גם אני אכנס למערכת יחסים כזאת. ואז חשבתי על איך אני *חושב* שהחברים שלי יגיבו, והגעתי למסקנה שזה מייאש כי כנראה שהם לא יעודדו את ההחלטה הזאת (שימי לב ל'כנראה' - כך לי זה נראה. אולי אני טועה. אולי אני לא. זאת ההערכה שלי כרגע). אז החלטתי לחלוק את זה עם הפורום. פה נגמר עם הסיפור. כל מה שנאמר אחרי זה, זה נסיון להסביר לך ולעינבר למה אני חושב שזה מייאש, ולמה התכוונתי הודעה קודם, ולמה התכוונתי בהודעה שלפניה. זה לא הכניס אותי לבאסה ליותר מחמש דקות. ואני לא 'מתנסח מתוך וודאות גבוהה'. אני פשוט מתייחס אל המצב שבו זה כן קורה - כי זה מה שאנחנו מדברים עליו כרגע. יכול מאוד להיות שזה לא יקרה. אבל יש גם סיכוי שזה כן יקרה (וגם על זה דיברתי באריכות יתר). זהו. אלה עצות נהדרות - אבל לא כ"כ רלוונטיות. בקשר לחלק שבסעיפים: אולי את צודקת... אני לא יודע איך הם יגיבו, במיוחד לא אחרי תהליך של התמודדות עם הא-מיניות שלי, וזה גם נכון שרוב האנשים שהתנגדו שם פשוט לא הכירו אישית מישהו שקשור... אבל משום מה האינטואיציה שלי אומרת שלאנשים רגילים יהיה קשה לקבל מערכת יחסים כזאת, גם אם היא באה מכיוון קרוב. אולי (אני מקווה ש) אני טועה.

יקירי, אני מתייחסת בדיוק למה שדיברת עליו

ואני מבינה שאתה חושב שאתה כותב מה שאתה טוען שאתה חושב וכותב, אבל בעיניים אובייקטיביות התמונה שמצטיירת מהודעותיך קצת שונה מזו שנדמית לך, והעובדה היא שגם עינבר וגם אני ראינו אותה תמונה. בתור מי שעסוק לשכנע אותנו שזה רק "אולי", שרפת על האפשרות הזו הרבה מאוד אנרגיות... ובכל מקרה, זו ראייה די פאסימית. כי מילא לחשוב שתמצא את עצמך בסיטואציה שאתה לא אוהב, אבל אתה גם מראש התחלת לחשוב על איך יגיבו ומה יגידו... הרי מזה התחיל כל הדיון שלנו. טועה או צודק, זה כ"כ לא רלוונטי לעכשיו, שחבל לחשוב על זה אפילו. עזוב את הכתבה הזו, עזוב את הטוקבקיסטים, ותחזור להווה ולדברים שעושים לך טוב. זהו.

avi1283

New member
למה חייבים נושא

לי קשה להרגיש את הייאוש הזה, כי אני גם ככה לא רגיל לשתף אחרים בנושאים כאלו. אני סומך על עצמי בהחלטות, ואחרים בדרך כלל לא אוביקטייבים ולכולם יש דעות קדומות וחוסר פתיחות בנוגע לדברים שונים מהרגיל. אם אני ארצה עזרה בהתמודדות אני אלך לאנשים שחווים את אותם דברים ויכולו יותר לעזור, או אנשי מקצוע שאפשר לבוא פעם ב- ולדבר איתם. בנוגע לכתבה לי זה לא מתאים קשר כזה, תמיד יחסים פתוחים לא נשמע לי הגיוני כל-כך ואם זה רק צד אחד אז זה עוד יותר קשה, תמיד יהיה החשש שהבן זוג השני ירצה להיות עם מישהו אחר,. זה לא קשר שוויוני וזה לא נשמע לי קשר שכיף להיות בו, מה גם שבניגוד אליו אני לא מתכנן פעם ב- כן לקיים יחסים, ובניגוד אליהם אני לא אוכל להגיע "במקרה" לקשר כזה אז מראש זה לא משהו שאלך עליו. אני רק אחפש מישהי שמעונינת באותו קשר שאני מעונין בו, ואם לא אמצא אז השמש עדיין תמשיך לזרוח. מה שכן אם הייתי חושב שקשר כזה הוא אידאלי בשבילי (מבין האפשרויות הקיימות) אז הייתי הולך על זה מבלי לחשוב על אחרים.

מקמיקא

New member
אשריי על האמון בעצמך

אבל דעתי האישית - לחלוק עם אנשים אחרים שלא עברו את זה עדיין יכול לתת לך גישה שונה לחלוטין. אני לא אומר שצריך להקשיב או לקחת ברצינות כל מה שאומרים לך; אבל צריך לזכור שלפעמים אתה הוא זה שלא אובייקטיבי, ויש דברים שרואים מבחוץ ולא רואים מבפנים
בהצלחה במציאת הקשר האידאלי בשבילך, ואני מקווה מאוד שבאמת לא תצטרך להגיע לפשרה קשה כמו זאת שבכתבה.

למעלה