ורק כדי שתראה איך אתה נראה כלפי חוץ..
כמה ציטוטים מההודעה הנ"ל: ...שמאוד סביר שזה מה שיקרה....ומכיוון שרוב הנשים בעולם לא א-מיניות, רוב הסיכויים שאני לא אסיים עם אחת כזאת ...זה
יהיה תהליך קשה...אני רק אצטרך כמה מהם שיוכלו לעזור לי
לעבור את השלב הקשה הזה. ...
אם הייתה לי ברירה, ברור שהייתי בוחר חברה א-מינית על גבי מינית...ועקב סטטיסטיקה בסיסית
סביר להניח שהבחורה שאיתה ארגיש בנוח ונעים ושאיתה ארצה להעביר את שארית חיי - ואני לא מניח שיש הרבה כאלה - תהיה מינית. ..אני מכיר באפשרות שתהייה אישתי מי שתהיה, יתכן
ואף סביר שהיא תהיה מינית אני כן רוצה לחשוב על איך אני אתמודד עם הסיטואציה הזאת,
כי אני רוצה להיות מוכן לסיטואציה ...אני רואה
כבר עכשיו שהיא תהיה
קשה מאוד, בגלל הרבה סיבות שציינתי בהודעה הראשונה. זה מייאש אותי וכמה דברים עניינים לגבי הדברים שכתבת: א. תרצה או לא - לגיל ונסיון חיים יש משמעות. וכן, כמו מיס דייזי, גם אני יודעת כמה זה מעצבן. אני זוכרת מעצמי
והנה, היום, אני יודעת להגיד את אותו הדבר.
היום אני מבינה את המשפט הזה שכ"כ שנאתי שאמרו לי אז... במיוחד על רקע העובדה שעברתי חיים שביגרו אותי הרבה מעבר לגילי והסתובבתי מגיל צעיר תמיד עם אנשים גדולים ממני בשנים רבות.. ואפילו אז, עדיין הייתי צעירה בהרבה מובנים.. ב. אתה אומר שאתה לא בטוח שזה מה שיהיה, אבל מכל ההודעות שלך עולה
שאתה משוכנע כמעט בוודאות מוחלטת שזה מה שיקרה ואתה כבר עכשיו מכין את עצמך לנושא ומתייאש מראש. העובדה שציינת את הנושא הסטיסטי כסימוכין לעובדה שזה מה שהולך להיות, היא בדיוק הסיבה שבגללה אני שונאת סטיסטיקה וטוענת שזו תורה מטופשת. לחיים אכן יש את הדרך שלהם. והדרך שלהם
ממש לא קשורה לשום סטיסטיקה!!!!!!! כי אז, לא היו אנשים חריגים ואירועים חריגים כלל.. ואתה לעולם לא יודע מה צופן לך העתיד. אבל אני כן יכולה לספר לך, שהתמונה שאתה בונה על העתיד שלך, משפיע ישירות ובצורה חזקה על מה שיהיה. היא לא תתגשם אחד לאחד כמו שאתה מתאר אותה סתם מעצמה, אבל היא תגרום לך לבחור מהלכים בחייך שיובילו אותך להגשמה שלה. מלאה או חלקית. (ואני מדברת כרגע באופן כללי על מחשבות שיש לנו, בלי קשר לנושא מסויים). ג. אם אתה לא רואה את עצמך עובר תהליך כזה, למה בכלל לצאת עם משהיא מינית? אני נקלעתי לסיטואציה כזו ללא יודעין (בדיוק כמו בכתבה), ונתתי רשות לבן-זוגי ללכת לאחרות כל עוד הוא לא מנהל רומן (כמו בכתבה..) ורק שיעזוב אותי בנושא הזה. הוא לא הלך, אז אני לא יודעת להגיד לך מה הייתי מרגישה אם זה היה קורה. הוא גם לא היה נכנס להריון מדבר כזה (מצד שני הוא היה עלול להכניס מישהיא אחרת להריון וזה אולי גרוע יותר..) בקיצור, בסופו של דבר נפרדו דרכנו. אז אתה באמת לא יודע מה יקרה ואיך תתמודד עם זה. אני גם לא חושבת שהייתי טורחת לספר למישהוא שזה מה שהוא עושה. גם לא ספרתי באותם ימים, לאנשים אחרים, על מה שקורה ביננו ועל הרשות שנתתי לו. היום אני יודעת שזה לא מתאים לי ואני לא רוצה להיות בקשר כזה. אני מכירה מקרוב שני זוגות שחיו במערכת נישואים פתוחה (הם לא א-מיניים..) ובטווח הארוך (מאוד!) זה לא עבד. אצל כל זוג זה נגמר אחרת. ז"א דווקא הזוגיות נשארה, אבל הפתיחות נגמרה.. לא הייתי בצבא (עשיתי שירות לאומי), אבל עברתי את הגיל והפנמתי שלכל דבר יש 3 חלקים..
אז מה אני לומדת מזה? יש זוגות 'מעורבים' בהרבה מובנים. למשל, אני הייתי דתיה (כיפה סרוגה אבל מאוד חזקה..) והבן-זוג שלי לא. עשינו ביננו הסכם ססטוס-קוו לפני הנישואים. זה עבד לא רע. יש לא מעט זוגות מעורבים מהסוג הזה של דתי-חילוני. מה שקורה בדר"כ, זה שאחד הצדדים משתנה לכיוון של השני. או שאחד חוזר בתשובה או שאחד חוזר בשאלה... מעטים שורדים את השוני (וגם זה קיים).
ועדיין, אני לא מכירה אף אחד 'שמכין' את עצמו לסיטואציה כזו. כי אנשים לא נכנסים מראש לדבר כזה. אנשים לפעמים מכירים מסיבות כאלה ואחרות, ומחליטים ללכת על זה למרות הכל. זה מה שקרה לי. בטח שלא הכנתי את עצמי לזה ואפילו פסלתי על הסף כל גבר חילוני שקדם לגרושי. מה היה שונה בו? למה דווקא הוא? יש הרבה הסברים, אף אחד מהם לא קשור לסטיסטיקה.. אין שום סיבה בעולם שתחשוב על מה יקרה עם תהיה בקשר עם מישהיא מינית, בזמן שאתה לא.
כי באופן עקרוני זה לא עובד ולא מתאים. אז אין מה לחשוב על זה. אם ירצה הגורל - ובפירוש לא הסטיסטיקה, ותכיר מישהיא מינית ותחליטו בכל זאת ללכת על זה -
אז - ורק אז, זה הזמן לבחון את זה. לשתף אנשים. לשאול בעצתם של בעלי נסיון וכו'... אתה שוב ושוב מדבר כאילו אין לך בחירה בחיים. יש לך בחירה ולכל בחירה יש מחיר. יש לך בחירה לומר: לא רוצה בת-זוג מינית. כן רוצה בת זוג א-מינית - ולהתחיל לחפש כזו!!! במקום לבכות על זה שאין לך סיכוי. גם אני מודעת לעובדה שהסיכוי הסטיסטי למצוא בן-זוג כלבבי מכל הבחינות, הוא קטן. וזה לא קשור לא-מיניות דווקא. למצוא בן-זוג זה דבר קשה ויש המשווים את זה לקריעת ים סוף - ולא במקרה. למעשה, המדרש מספר, שמאז בריאת העולם, כל מה שאלוהים עושה זה לזווג זיווגים. לא חשוב כרגע כל הספור, השורה התחתונה של אותו מדרש היא שזה כ"כ קשה שזה גוזל את כל זמנו... מההיכרות הקצרה שלי איתך, אני יודעת שאתה טיפוס אופטימי, אבל בכל מה שקשור לזוגיות/א-מיניות, הגישה שלך פסימית בעליל... וזה די מצחיק, כי אתה הייתה זה שעודד אותי כל הזמן.. וזה הכל מאהבה
אף אחת מאיתנו לא מחפשת כבוד. אנחנו בסה"כ רואות דברים שאתה לא רואה ומנסות להאיר את דרכך.. אתה לא חייב להסתכל..