כתבה ב"הארץ" 22.9.04

תמיר1991

New member
דובוש -

יצאו פעם בולים עם הערך הזה? ב- 98'-2000 היה ערך 5.35 לדואר רשום, אבל לא זכור לי 5.55... ובהקשר דומה - לדעתי צריך להוציא את 5 האגורות מהמחזור, למרות שתיווצר בעיה לא קטנה מבחינת כלכלה... קראתי במעריב לא מזמין שהנפקת השטר של רבין (500 ש"ח), שתוכננה ל- 1.1.2005, נדחתה, בגלל האינפלציה הנמוכה, ובעיקר בגלל הירידה ברמת החיים והמיתון והמצב הכלכלי הגרוע יחסית. תמיר.

דובושכ

New member
למיטב זכרוני אין ערך קיים של 5.55

וזה מה שהתכוונתי- בגלל שאין שימוש כזה הרי יודעים שאם זה מופיע על בול ישראלי - סימן שזו הצעה ראשונית לפני הדפסת הבול. בעקבות השטר של 500 ש"ח בארץ, מה השטר הגבוה ביותר בארה"ב שהיה אי פעם?

דובושכ

New member
אם כבר

נדמה לי שעסקו פה בעבר בעניין שטר 2$ של ארה"ב. בכל זאת 2 שאלות: - למה האמריקאים לא אוהבים להשתמש בשטר הזה? ולמה (כך סיפרו לי) הם חותכים (גוזרים) את אחת הפינות של השטר הזה קרוב לקצה? האם הם חושבים שהשטר מביא מזל רע?

דובושכ

New member
אתר של שטרות מארה"ב וכל העולם

נראה לי מעניין. אולי כדאי להוסיפו לקישורים (שטרות). http://www.kcshop.com/imagegallery/

yblumann

New member
essays או בעברית ????

Crown Agents Agency בהודעות על הנפקה מראה לעיתים קרובות ערך של 0.00 וזה די נפוץ. אפילו השרות הבולאי בבריטניה נוקט באותה שיטה. Yoram

דובושכ

New member
בול הגהת צבע

מתוך מילון המושגים הבולאים באתר ה.ב.י. : בול הגהת צבע | colour or trial proof, essai de couleur, Farbprobe בול בצבע שונה מהצבע הסופי, חלק מנסיונות המדפיס לפני קבלת החלטה סופית. לפעמים מדפיסים לנסיון כל צבע בנפרד, 2 מתוך כמה בנפרד ,וכו'- וזה כדי לבדוק את איכות ההדפסה.

למעלה