כתבה ב"הארץ" 22.9.04

דובושכ

New member
כתבה ב"הארץ" 22.9.04

UPU -רק רוצים שהמכתב יגיע בזמן" על כנס אירגון הדואר הבינלאומי

דובושכ

New member
מה ההבדל?

בין הבולים בכתבה בהארץ וכפי שהם מופיעים באתר הרומני?

powo

New member
מנצל"ש לתודה לבני

בני המון תודות בשם איימי.יש לה כבר ממש אוסף.גמר חתימה טובה

תמיר1991

New member
../images/Emo13.gif

העיקר שהיא תגיע איתו למפגש כלשהו, רצוי בהקדם האפשרי
תמיר.

powo

New member
אלונה יש לי עבורך סמל

יפיפה של נמל אילת אחרי החג הוא יהיה בדרך אליך.

וואי, איזה יופי../images/Emo92.gif

אגב יהיה לו מקום של כבוד ליד המלים של נמל אשדוד, חיפה וסמל של נמל אילת משנות ה-50. ממש מקסים

דובושכ

New member
נכון מאוד

הערך של כל בול הוא 31000L שבשקלים זה בערך 4.16 ש"ח. כיוון שאלה 2 בולים שונים מחוברים - "צמד (שונים) = se-tenant", הרי ערכם ביחד כ- 8.32 ש"ח. מוזר שבכתבה ב"הארץ" לא נתנו את תמונת הבול עם הערך הנכון אלא בול שבו כתוב 000000L . דרך אגב כשמכינים בול ישראלי נהוג לרשום עליו ערך מסוים (קבוע) בשעדיין לא יודעים באיזה ערך הוא יופיע באמת. מי יודע מה הסכום (הזמני- לפני הדפסתן המסחרית)) אותו נוהגים ל"תת" לבול הישראלי.

תמיר1991

New member
אגב, אני יודע את זה מקריאה

של 3 שנים ב"שבל", שם מוצגים הבולים החדשים לסביבות החצי שנה הקרובה בכל ירחון. תמיר.

דובושכ

New member
אתה צודק

לפני המון שנים נהוג היה להגיד בארץ על דבר נכון : "חמש חמש". בכלל חמש הוא מספר שימושי מאוד, באנגלית נהוג להגיד "take five" על הפסקה קצרה ו give five , בערך כמו בעברית " תן כפה" (ואולי- חמסה... חמסה). נדמה לי שהשימוש ב 5.55 על בולי ישראל נועד : 1. כי זה ערך לא מקובל ואז יודעים שזה לא הערך האמיתי או הסופי. 2. מבחינה גרפית זה תופס את כל המרחב הנחוץ לכתיבת ערך הבול ואז אפשר להכניס "במקום" כל ערך שרוצים. אם יש מי שיכול להשלים ולהוסיף - נשמח.

טל ענבר

New member
האם יצאו לשוק בולים עם ערך של 5.55?

נגיד, כבדרך אגב, מישהו בבית הדפוס רחץ ידיים, והיד הייתה לחה, וככה, ב מ ק ר ה נדבקו לו כמה בולים ופתאום בדרך הביתה - "הי! מה זה? אה, טוב. אולי אעבור אצל סוחר בולים".....?

תמיר1991

New member
לא נראה לי שאפשר לתת לדבר כזה

לקרות - יש מנגנוני פיקוח הדוקים מדי... כמו כן, לא נראה לי שעובד ישאר בתפקידו אחרי מעשה כזה, וכידוע לנו, למצוא עבודה היום זה לא דבר קל... תמיר.

טל ענבר

New member
תתפלא מה עובדים הוציאו כבר

ממטבעות, בתי דפוס, שלא לדבר על מוזיאונים

yblumann

New member
בולים של 1000 1500 שקל

ראיתי למכירה בלונדון בולים בערכים אילו שהוכנו אבל לא הוכנסו לשימוש בגלל החלפת המטבע. הבולים היו דומים לבולי הארכאולוגיה בערכים של 1 3 שקל חדש. המקור? 'דליפה' Yoram

למעלה