כתבה בידיעות

Maple Leaf

New member
כתבה בידיעות

על פי כתבה מאתמול בידיעות אחרונות הגיעו ב-3 השנים האחרונות כ-20 אלף ישראלים לקנדה (רובם לטורונטו). עוד נכתב שלפי נתוני הקונסוליה יש כאן בטורונטו כבר 60 אלף ישראלים. לפי חישוב מהיר זה אומר כ-7000 מהגרים בשנה. אבל, לפי האתר הרשמי של CIC (רשות ההגירה) זה הרבה פחות: ישראל לא נמצאת ברשימת 10 המדינות מהם מגיעים הכי הרבה מהגרים. האחרונה ברשימה היא רומניה, עם כ-6000 מהגרים בשנה. עוד בכתבה- הקונסול הכללי מתלכלך על המהגרים הישראלים. הנה הציטוט: " הקונסול הכללי של ישראל בטורונטו, מאיר רומם, לא טורח להסתיר את דעתו השלילית על "היורדים". לדבריו, "כמדינה דמוקרטית ומתקדמת איננו יכולים למנוע את התופעה המבזה הזאת, אולם אין בזאת לגרוע מהצער והרוגז על אלה המונעים מילדיהם מלהיות ישראלים ומסכנים אף את זהותם היהודית". " אז מי צודק?

New Canadian

New member
הקונסול הזה מגעיל

הוא מבלה המון זמן עם "היורדים" ולא בניסיון להחזיר אותם לישראל. עכשיו הוא תוקע לחבריו סכין בגב... אחלה בן אדם, מה אני אגיד. יש לו סיכוי טוב להיבחר לכנסת.

מתי , אם יורשה לי לשאול היתה

הפעם האחרונה שראית אותו מבלה בחברת ישראלים שאינם שייכים לסגל הדיפלומטי? מזל שהוא מסיים את הקדנציה שלו בתקופה זו. נקווה שמחליפו יהיה נחמד יותר.

SupermanZW

Well-known member
בעיה בחשבון

בדומה לקנדה גם ישראל הינה מדינת מהגרים ולישראלים רבים אזרחות כפולה (לפעמים אפילו משולשת), כמו כן ידוע גם שקרוב למחצית מהמהגרים מישראל לקנדה נושאים איתם פספורט של אחת ממדינות חבר העמים, לכן ישראל לא מופיעה ב-10 המדינות המובילות. הקונסול הכללי הוא טיפש וחסר טאקט, משום שהוא מבלה את רוב זמנו בטורונטו הוא לא מודע למצב בישראל ומשום שתפקידו מובטח ואינו נמצא בסכנת פיטורין הוא מרשה לעצמו לפתוח את הג'ורא שלו על אנשים שכל מטרתם היא להתפרנס בכבוד ולחיות במקום בטוח.

תקנו אותי אם אני טועה

ראשית תודה על הקישור לכתבה. לדעתי שתי הכתבות רק מוכיחות פעם נוספת שאין בטורונטו/קנדה קונסול אמיתי. יש קונסוליה שמספקת שרות מסמכים אבל חוץ מזה הקונסול לא קיים. במשך שלושת השנים שאני כאן לא שמעתי אותו פעם אחת מתראיין ומסביר את עמדת ישראל כאשר התקשורת כאן כל כך אנטי ישראלית. או לחליפין עושה משהו כדי לשמר את הקשר בין הישראלים שחיים כאן ובין ישראל.

איפה לא שמעת?

עד לפני כמה חודשים היה הקונסול בשידור חד שבועי בתוכנית הרדיו ישראל היום. לאחרונה כנראה עסוק מידי באריזה.. (כבר אמרתי שהוא מסיים את תפקידו החודש?). וגם ראיתי אותו מספר פעמים בטלביזיה. באווירה פרו ישראלית דווקא. אז. בבקשה לא להשמיץ סתם. והדבר הכי טוב כשיש קונסול כזה הוא שהוא מסיים את השירות פעם בשלוש שנים. מחזיקה אצבעות שישלחו לנו מישהו נחמד .

כוכה

New member
זה שמגיע אליכם הוא לא משהו

קיבל תפקיד עקב קירבתו לליכודניקים שבשלטון...

Michalush88

New member
concerning our new general consul

Kocha my dear, after reading your response, I felt obligated to write something. Obviously you know nothing about the new consul general who arrived at the beggining of this week. This talented man came a long way without any political assistance... I find it very strange that you know nothing of the way our consul generals and ambassadors are chosen. 11 of them are political indeed, but the current consul general applied as any other man, and got his jobs because of his excellence. I would appreciate it if you knew a person before you make any assumptions on him, and I personally garuntee that once you see his work you will understand it. I am not saying all this about Yaacov Brosh (our new General Consul in Toronto) because he is my father, but because he has proven himself over and over, never failing anything he did..... Please respond, thank you, Michal Brosh PS - anyone who is in Toronto and knows where I can get actual stuff from Israel, please contact me ([email protected]). Thank you!

libimom

New member
הקונסול החדש

למיכל ברוש אני לא גרה בטורונטו ואין לי הרבה עסקים עם הקונסוליה , אבל הפעם היחידה שנזקקתי להם - התאכזבתי מאד. אני מבינה שזה אביך ואת נזעמת מהתגובות שנכתבו כאן, אבל על אביך תהיה מוטלת חובת ההוכחה כי אנו טועים. די הרבה זמן אכלנו מרורים מהקונסוליה. ואם כבר מדברים על קונסוליה, אנא מסרי לאביך כי רצוי שיתחשב גם בתושבי החוף המערבי של קנדה ויאפשר לנו להתקשר אליהם בשעות שנוחות לנו ולא רק לתושבי טורונטו, כמו שעושים כל שאר הגופים שיש להם לקוחות (במקרה זה -ישראלים) בשני צדדיה של קנדה. ראי הקונסוליה האמריקאית.

Michalush88

New member
Message from Cobie Brosh

Libi, you are right, you deserve the best treatment, and you and everyone else will recieve it upon request in the future. Looking forward to helping you in anyway possible, Ya'acov (Cobie) Brosh

drz400e

New member
ברוכים הבאים

לטורונטו ולפורום, ומקווים שתמשיכו להשתמש בנו(בפורום) לקבל פידבק מהקהילה בשטח, שכמו שקראתם בשירשור הזה(וגם בעבר דובר בנושא)לא קיבלו יחס מדהים מהקונסוליה, כשההתבטאות האחרונה של הקונסול היוצא רק הדגישה אתזה. בקיצור, נשמח להיות עוד ערוץ, ספונטני ואלא רשמי, בין הקונסול לקהילה הישראלית בקנדה. ושוב, מיכל וקובי, ברוכים הבאים

Michalush88

New member
'Thank you

Thank you very much for your welcoming Dudu, unfortunately we didn't get our computers from home yet, so I can't respond in Hebrew. I promise to try and give the best treatment to anyone who approachs the consulate, and I believe it is very important to keep strong relations with the Israeli community in Toronto and Western Canada. Thank you again, on behalf of my wife Ronit, my daughters Michal and Daniella, and myself

שרונה44

New member
ברכות לקונסול החדש

בהצלחה ליעקב ברוש עם היכנסו לתפקיד. כולנו תקווה שבניגוד לקודמך בתפקיד תבין כי חשוב לשמור על קשר טוב עם הקהילה הישראלית, גם למען המטרות של הקונסוליה כפי שהן מוגדרות. איש עסקים ישראלי בעמדה בכירה יכול לעודד קשרים מסחריים של חברתו עם ישראל. מרצה ישראלי על המזרח-התיכון באוניברסיטה מעצב את דעת הקהל בנושא. חוג ללימודי עברית יכול לקרב גם קנדים אחרים לתרבות הישראלית. דרך אגב השגרירים ממדינות אחרות שיש מהן קהילות גדולות בקנדה (איטליה, פורטוגל וכדומה) מבינים זאת היטב. ושוב בהצלחה שרונה

libimom

New member
ברוכים הבאים

שמחתי לקבל תגובתך, המהירה, יש לציין ואני מאחלת לך בהצלחה מכל ליבי. כולי תקוה כי תייצג את ישראל בכבוד ואולי סוף כל סוף נשמע גם תגובות של הקונסוליה על כתבות וטוק שואו בטלויזיה המגנות ומוסרות דיסאינפורמציה על ישראל ותושביה. כמו כן כולי תקוה כי סוף כל סוף, נזכה גם אנחנו (החוף המערבי) לקבל שרות בשעות נוחות לנו ולכם. ואולי תמליץ סוף כל סוף על נציגות קטנה באיזורנו על מנת שלא נצטרך על כל "פיפס" קטן לטוס לטורונטו, (למשל עבור יפויי כח בעברית). בכל אופן בהצלחה!!!!!

Michalush88

New member
Response to Libi

Thank you very much for your regards. We shall try to fit ourselves to the needs of the western coast. Unfortunately, the government of Israel won't be able to open another consulate general in Canada, due to budget shortage. Meantime, we shall try to do our best. Ya'acov (Cobie) Brosh

libimom

New member
ליעקב ברוש

אולי תוכל ליעץ לי איך לקבל יפויי כוח בעברית בלי לטוס לטורונטו?! אודה לך מאד.

Michalush88

New member
To Libi

I will have to check that at the consulate. I will get back to you tomorrow. Sorry for the wait, Cobie Brosh

למעלה