כתבה או תעמולה?

ענתנוי

New member
כתבה או תעמולה?

לכאורה, כתבה חיובית ובשורה נפלאה להורים לילדים על הספקטרום - אבל קריאה ביקורתית חושפת את העובדה שמדובר בתעמולה שקרית.

http://www.haaretz.co.il/misc/1.1155738

1. במקום "אימא קרה" - הורים אשמים, עסוקים, מרעילים וכ"ו.
2. אם ההורים אשמים במצב - למה מאשפזים את הילדים ולא את ההורים?
3. מתגברים על הסטיגמה? ההורה משלים עם המצב והילד נשאר עם הסטיגמה כל חייו....
4. הפרעות התנהגות הן תוצאה של דימוי עצמי נמוך? אם זה כל כך פשוט - למה לא להסביר להורים איך לעשות את זה, במקום להוציא אותו מהבית למטפלים "אוהבים"?
5. ומה קורה למי שלא משתפר בזכות החיוכים המזויפים של המטפלים? מה מסתתר מאחורי הטיפול התרופתי? מי מפקח על הפסיכיאטרים ומבטיח שלא מדובר בשיטה מתוחכמת להשגת "עכברי מעבדה" לניסויים תרופתיים?
6. ומה קורה אחרי הגן? איזה עתיד מחכה לילד שהודבקה לו סטיגמה של משוגע בגיל כל כך צעיר? איפה התכנית השיקומית? טיפול בתשתיות? פתרונות לחיים?

וזו, אני מניחה, רק יריית הפתיחה. השלב הבא יהיה פיתויים כספיים (גן חינם, הטבות להורים שישתפו פעולה וקיצוצים בפתרונות אלטרנטיביים) ולחצים ואיומים על ההורים המותשים....

odima1

New member
לגבי 6, אין ספק

שסטיגמה זאת מילה מאוד רגישה ורלבנטית לא רק להורי הגן הזה, אלא גם להרבה הורים ששולחים את הילדים לשילוב... לצערי...

כתבה שמשאירה

תחושה מעיקה, לדעתי חלק מהילדים על הספקטרום האוטיסטי ופשוט במקום לאבחנם קבעו שההורים אשמים במצבם.
מעניין מי הגורם האחראי לשיבוצים במקום הזה.
כל מילה בסלע שכתבת, כואב שזה מתחיל מגן הילדים.

dina199

New member
ברור שזה מאוד קל.

לפי הכתבה : ההורים הם האשמים הראשיים

זה תלוי איך קוראים את הכתבה, ואתן באתן לכתבה

הזו ופירשתם אותה בצורה מניפולטיבית.

הנה עוד כמה דברים שכתובים בכתבה:

אחרי פתיחה, שמטרתה לעורר חשק לכתוב נכתב כך:
הגן הוא למעשה מחלקת אשפוז יום שפועלת מ-8:00 עד 15:30. זהו הגן היחיד בארץ לילדים המאובחנים כסובלים מפתולוגיות קשות, הפרעות התפתחותיות והפרעות הסתגלות, והתנהגות הנובעות ממקור אורגני, רגשי או משולב.
כלומר, לא מסתירים שזו מחלקת אשפוז יום.
וגם מסבירים למי מיועד הגן.
וגם כתוב שהקשיים נובעים משלושה מקורות - אורגניים (כלומר, מולדים), רגשיים או משולבים. (משניהם).

בגן 26 ילדים בלבד, ששמונה מהם מגיעים רק לשלושה ימים והם משולבים שלושה ימים בגנים רגילים.

כלומר, רק 18 נמצאים שם כל הזמן והם מחולקים לשתי קבוצות. אני דווקא הבנתי שמדובר על שלושה מחזורים, כלומר שיש פה 26 לחלק לשלושה מבחינת אחוזים ממחזורים.

כדי שלא נחשוב שרק ילדים מרמות נמוכות מגיעים לגן הם כותבים:
""הילדים באים מכל שכבות האוכלוסייה", אומרת שפיצר. "הם יכולים להיות ילדים של זוגות קרייריסטיים מבתים אמידים שיש להם בעיות התפתחויות ורגשיות ולהורים לא היה ידע או אפשרות רגשית ופיזית להעניק מענה; והם יכולים להיות ילדים שהם דור שני או שלישי לעוני או לאלימות, ילדים שהוריהם נפגעי סמים שהשתקמו או ילדים שהוריהם מנהלים משפט גירושים קשה והם לא ממוקדים בצרכים הבסיסיים של הילדים. אם תסתכלי על הילדים תראי את פניה של כל החברה הישראלית".

כלומר, שלא נחשוב שהילדים פה באים ממגזר עני בלבד, אלא יש פה כל מיני. וזה לדעתי נועד למנוע סטיגמות שליליות.

נכון שברוב הכתבה מדובר על הורים שנהגו לא נכון, אבל במקרים רבים זה ההורים עצמם שטוענים כך.

האם רק ההורים אשמים, או שיש להם חלק באשמה?
לא יודעת.
אבל אני בטוחה, שלהורים יש אחריות מסוימת בגידול הילדים. לטוב ולרע.

dina199

New member
אני הבנתי שיש ילדים בני שלוש

עם בעיות פסיכיאטריות.
בשבילי זה מספיק .

אבל יש... נדיר אבל יש

ואם מישהו היה אומר לך -
״אני הבנתי שלדעתם יש ילדים אוטיסטים בני שלוש. בשבילי זה מספיק. ברור שאין כזה דבר והכול תעמולה שקרית״ -
זה היה נשמע לך כמו נימוק משכנע?

dina199

New member
אין ספק - פרסומת.

מחלקה פסיכיאטרית לילדים בני 3-6 שנקראת גן .
ולשם מכניסים ילדים 'שלא הסתגלו' לגן רגיל.
הכל מתחיל בהורים עסוקים מדי שאין להם זמן לילדים
(וגם לא סיפרו עד כמה גנים בני 35 ילדים הם מקומות נהדרים ...)
אז איך הורים שאין הם זמן (כול כאן בפורום) בכלל מגיעים לאיבחונים ? (נשאל בציניות)

למרות ששאלת בציניות אענה לך ברצינות:

כשהילד שלך הולך בתלם ושקט - אז באמת לא תמצא זמן.

כשהילד מתחיל להרביץ והגננת מתלוננת, אז אין לך ברירה - אתה מוצא זמן. במיוחד אם מאיימים להוצאי את הילד שלך מהגן.

ולמה לדעתך גן טיפולי עדיף?

ודרך אגב, גם גן הפרחים הוא גן טיפולי, שרק המיקום שלו כנראה בעייתי בעיני חלק מהאנשים.

כי גן טיפולי

לא נמצא בבית חולים,
ובגן טיפולי הצוות לא יכול ולא רק שלא יכול גם אסור לתת תרופות , אכן יש הבדל מאוד גדול,
גן בבית חולים זה הבדל ענק לא רק מה ההבדל?

ובכל זאת, הורים חוששים להכניס ילדים לגן טיפול

או אפילו גן תקשורתי או גן שפתי.
כן, בגלל הסטיגמה.

dina199

New member
והאם אישפוז יום פסיכיאטרי

הוא לא יותר מפחיד מכל האופציות שהוזכרו ?

זו החלטה של ההורים אם לשלוח לגן או לא.

והאם שאיתה שוחחתי למשל, סיפרה לי שהיא התקשרה ופנתה לגן בעצמה ואף אחד אפילו לא סיפר לה על הגן.

ואת המשפט שכתבת "אולי השכנוע..." אפשר לומר גם על מי שממליץ על כיתה רגילה או על כיתת תקשורת או על כל דבר.

ודרך אגב, בגלל שאני מסכימה אתך שלעתים יש שיקולים שהם לא טובת הילד, אני חושבת שכל הורה צריך לחשוב לפני שהוא מחליט ולהתייעץ עם גורמים מחוץ למערכת, בכל החלטה שהיא. לא לקבל את מה שהמערכת אומרת כתורה מסיני. לבדוק שוב ושוב. כי גם ההמלצה על גן רגיל יכולה להיות כי אין להם מכסה יותר לילדים או שאין תקציב ועוד.

למעלה