כתבה או תעמולה?

מצטרפת ל-

טוב לשמוע!

מהיכרותי, דווקא יש לי יותר אמון במערכת בריאות הנפש (עם כל הצרות הידועות שלה, שאני לא מנסה להכחיש כאן ואל תקפצו עליי), מאשר במערכות החינוך והרווחה. הפוך מהסטיגמה.

יש הרבה הבדלים בראש של המערכות האלה. אחד מהם הוא שזו מערכת שמגיעה מזווית של ״ממה סובל האדם״ ולא ״מה האדם״. לפעמים זו טעות קשה להסתכל על דברים ככה, אבל לפעמים זה בדיוק מה שצריך. יש מצבים שהכי נכון והכי מועיל להבין אותם כמשבר בריאותי, ואני מנחשת שאלה המצבים שבהם ילדים מגיעים לגן הפרחים.
והאמת, איך שאת מתארת את ההצלחה, אולי זה מודל שדווקא שווה להרחיב?

יש בפורום לא מעט הורים עם חויות דומות

ממחלקות פסיכיאטריות. רק שכל פעם שהם מדווחים על כך מתנפלים עליהם כאילו הם פושעים ורבים מהם נעלמו..

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, יש הורים שסיפרו שהאישפוז עזר לילדיהם, אף אחד לא תקף אותם.
מי שיעשה דבר כזה, יעבור בכך באופן בוטה על התקנון
ולא יופתע בודאי שהודעתו תמחק.
זה לא דומה להבעת דעה כללית, עקרונית בסוגיית האישפוז.

אני חושבת שהסיתו כאן את הדיון

מהדבר החמור שעלה בכתבה , שאנשי מקצוע מאשימים את הורי הילדים במצבם.

בזה את צודקת

אני מניחה שחלק מההורים שם באמת "אשמים" לא מתוך כוונה להרע אלה מחוסר יידע איך להתמודד (למשל האמא שאומרת לילדה שלה שהיא לא חמודה),
אבל שרוב ההורים לא אשמים בכלל.
זה בהחלט צרם.

זה מה שהפריע לי בכתבה

הפריע לי שהצוות מאשים את ההורים במצב של הילד, אפשר להביא כתבה יפה על המקום אבל לא להביא צוות המחלקה/גן עם התבטאויות של אצבע מאשימה נגד הורה,,
זה להשאיר לעצמם. וזה ישר מביא אותי שוב למה שעלה כאן שיתכן שמאשימם הורים בהזנחה שבעצם מדובר בילד אוטיסט שבעצם לא אבחנו אותו,
והבן של מספרת סיפורים דוגמא מאוד טוב ה כיצד בנה לא אובחן שם על אף היות בספקטרום..

ואני אצטט מה שכתב ה כאן שולמית המנהלת

ממש לפני כמה ימים
שרופא טוב ומיומן יודע היטב לאבחן ילד על הספקטרום.
אז אם הילד יה כל כך מבלבל אזי גם הטובים ביותר טועים לפעמים, אז גם הטיעון שההורים אשמים יכולים להיות שגוים.

alonaken

New member

בדיוק, ולא רק זה, אלא שמאפשרים בדיונים כאלה לגולשים לנסות באופן עקבי להכפיש ולהדביק תוויות שקריות למי שרק מעז לפתוח את הפה ולהתלונן על הגישה הזו ולהביע את דעתו על החסרונות שלה.

את חושבת שלהורים אין אשמה בכלל?

אף פעם? שאין להם אחריות? שלא קורים מקרים שהורים גורמים נזק לילדים?

ועוד שאלה:
אם בכתבה היו מספרים נטו על הגן - לא היית תוקפת את היות הגן בתוך בית החולים?

alonaken

New member
מה הקשר?

את חושבת שההורים *תמיד* אשמים אם ילד לא מסתגל לגן כלשהו או לא מתנהג "כמו שצריך"?
את חושבת שלצוות בגן שילד לא הסתגל אליו, אין אשמה בכלל? אף פעם? שאין להם אחריות? שלא קורים מקרים שגן כלשהו או איש צוות גורם נזק לילדים?

כי לפי הכתבה, זה או שההורים אשמים או שהילד בעייתי.
לפי הכתבה אין עוד אפשרויות שצריך לברר חוץ מהשתיים האלו.
זה בסדר לדעתך? אין מקום לדעתך להעיר על כך בפורום אם למישהו זה מפריע? ולמה מי שמנסה להעלות נקודות כאלו למחשבה "תוקף" מישהו לדעתך? האם עצם העלאת נקודות למחשבה וביקורת על כתבה או מסגרת כלשהי זו בהכרח תקיפה?

בכתבה דובר על ילדים מסוימים

ואין בה האשמה כללית. מדובר על הילדים שנמצאים בגן. היא מספרת את סיפורם של הילדים בגן ושל הוריהם.

הורים רבים עושים שגיאות, לא משום שהם (אנחנו) רעים, אלא לעתים לא מודעים לדברים ועוד.

הורות טומנת בחובה אחריות רבה.

אני חושת שיש אחריות רבה למערכת החינוך
פעמים רבות מורה רע יכול להרוס חיים של ילד.
על אחת כמה וכמה גננת, שמופקדות בידיה נשמות רכות.
מה עושים עם גננת הורסת?
אצלנו העיפו את הגננת, שחשבנו שהיא הורסת את הנשמות של הילדים שלנו.
ההורים פעלו לסלק אותה והגיעו למשרד החינוך ולחצו להעיף אותה כדי שלא תגרום נזק לעוד ילדים.

אבל אם מורה או גננת כך, הורה לא על אחת כמה וכמה?
איש החינוך נמצא פחות שעות ופחות שנים עם הילד.

אני זכורת, שסבתא שלי סיפרה לי שאבא שלה אמר לה, שהיא מכוערת. זה נורא פגע בה וראו את זה גם כשהיא סיפרה לי, שבעים ומשהו שנה אחר כך.
ואת יודעת מה? אביה נפטר כשהיא הייתה בת פחות מעשר!
וזה מה שהייתה חווית הילדות שלה!

יש אחריות להורים, יש אחריות למורים
ויש דברים שהם מוּלדים, יש אופי של ילד, למשל.

אני חושבת שכל מקרה לגופו, וממה שאני הבנתי מהכתבה הם לא דברו על כל ההורים, אלא על ההורים שהילדים שלהם היו שם, שעשו טעויות ומשגים בגידול הילדים
והגן השקיע זמן גם בהורים, מתוך הנחה שהם עשו זאת לא ביודעין, ומתוך רצון לעזור להם להיות הורים טובים יותר.

גם אני הלכתי להדרכת הורים, מתוך רצון לשפר את ההורות שלי.

עם זאת, אני מניחה, שמהכתבה נוצר רושם שהורים אשמים.
ואני מניחה, שגם בגן הזה יש מקרים שהם לא כאלה ואולי הכתבה לא ממש מייצגת.

למעלה