בני ביקר בגן הפרחים
וזו היתה תקופה מדהימה בחיינו ובחייו. בני הגיע לגן לאחר שבחמש שנותיו הראשונות לחיים עבר בין שישה גנים שונים, מאחר ובאף מסגרת לא הצליחו להתמודד עם קשייו. הילד הגיע במצב נוראי מבחינה רגשית, עם התקפי זעם קשים ואלימים, בריחות חוזרות ונישנות מגן הילדים האחרון בו שהה, תחנונים שחזרו על עצמם מדי יום: "אמא אל תשלחי אותי לגן הזה(גן עיריה), רע לי שם", בידוד חברתי, בידוד שלנו ההורים ע"י הורי הגן שפשוט "תפסו מרחק" מאיתנו והרחיקו את ילדיהם מבנינו. בחמש השנים הרושנות לחייו עברנו שבעת מדורי גהינום, שאני לא מאחלת לשונאי לחוות כאלו(כולל פגיעה בכלכלית קשה ביותר שנבעה מהעדרויותי החוזרות ונישנות מהעבודה, ועד שהגעתי למצב של פרישה מרצון). כשהגענו ל"גן הפרחים" היינו מרוסקים מכל הבחינות. הילד תעתע ואף אחד לא הצליח לווסת אותו או לטפל בו באופן ראוי, ואיש לא ידע לתת לנו כלים להתנהלות נכונה איתו. עד שהגענו לגן הפרחים טופלנו ע"י נוירולוג, פסיכיאטר, פסיכולוג ,קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, וכל התראפיות שרק ניתן להעלות על הדעת....כלום לא עזר...
ביום בו הגענו לפגישה בגן הפרחים בה בני היה אמור לעבור אבחון מקיף(אני מצאתי את המקום לאחר שיטוטים של לילות על גבי לילות באינטרנט), יצאה אליו ד"ר שפיצר המלאכית המדהימה, ולחשה לו משהו על האוזן(עד היום אין לי מושג מה נאמר לו), והילד שהיה שכוב עם פניו אל הספה, כשגבו מופנה אליה, פשוט התרומם ממקומו, ומוקסם צעד בעקבותיה למשרדה, שם ישב במשך כשעה וחצי לאבחון, ומהרגע שיצא ממשרדה מיותר לאמר שהיה כרוך אחריה בכל מאודו. בילינו בגן המופלא הזה במשך שנה אחת, שלאחריה עלה לכתה א', והצטערתי בכל ליבי שגיליתי את המקום בשלב כ"כ מאוחר. גם אני וגם כל יתר ההורים ללא יוצא מן הכלל חשנו שילדינו זכו בהגיעם למקום הנפלא הזה, והרגשנו שניתנו לנו ולילדינו זכות ענקית לפגוש את ד"ר שפיצר וצוותה המדהים. אחת אחת, כולל האח יצחק, היו נשות מקצוע משכמן ומעלה, שהצליחו להגיע אל הילדים, וסייעו גם לנו ההורים בהדרכות פרטניות וקבוצתיות, למצוא את דרכינו מחדש.
לא לי היה איכפת אם המקוןם הוא ביה"ח או גן חיות, או כוכב מאדים לצורך העיניין, בשורה התחתונה הם הצילו לי את הילד, והעלו את כל המשפחה על דרך המלך. חווינו קשיים גם כשיצאנו משם, אבל לנו כהורים היו המון כלים, והכי חשוב- השיבו לנו את האמון ביכולותיו של בנינו.