כתבה או תעמולה?



גם אני לא הבנתי על מה יצא הקצף.

הדבר היחיד הוא שבאמת היה כדאי אולי להעביר את הגן ההוא למקום אחר. לחלוטין רק בגלל סטיגמות, אבל גם סטיגמות זה חשוב לפעמים (כמו שמוכיח השרשור הזה, לדעתי. רק שומעים ״גהה״ ומיד קופצים).
 
הקצף כפי שענת הביאה

"לכאורה, כתבה חיובית ובשורה נפלאה להורים לילדים על הספקטרום - אבל קריאה ביקורתית חושפת את העובדה שמדובר בתעמולה שקרית. "...
וכל הנקודות שהיא העלתה מעלים קצף.
 
אז גמני

עשיתי קצת קריאה ביקורתית - לכם...
לא מכירה את הגן הזה וברור שיש בו נקודות שצריך לחשוב עליהן - אבל ישר לקפוץ? למה? מרגיש לי קצת אוטומטי מדי.
 

dina199

New member
אני לא אומרת שזה שייך לספקטרום.

אני קופצת כי זו מחלקת אישפוז יום פסיכיאטרית שמוצגת כגן.

ואני כן אומרת שיש אפשרות (זה לא קצף, ולא עניין של קריאה ביקורתית או לא , לצערי יש נספיק מקרים אמיתיים כאלה) - שילד א"ס שלא 'מסתגל לגן' ולא מאובחן כצו שצריך - יכול לקבל את כל ההגדרות מ'בעיות רגשיות' ועד 'בעיות פסיכיאטריות חמורות'
 
אם הגן לא היה בגהה אז בטוח הייתם טוענים זאת

ופה טוענים למה שמים את הגן בתוך בית החולים?

להורים שמביאים את הילדים לשם ברור שהגן הוא גן בתוך בית חולים ושנותנים בו תרופות. ובכל זאת הם בחרו לבקש לשלוח לשם את הילד שלהם. תני להורים קצת קרדיט.
 

dina199

New member
לפני 11 שנים כשרצו לתת להן שלי

תרופה פסיכייאטריות (ובסוף נתנו) , הרופאים התלבטה כי היה חשד שזה משפיע על גדילה.
מאז אני רואה שהגיל של שימוש בתרופות פסיכיארטיות יורד ויורד , ועל בעיות גדילה כבר אף אחד לא מדבר (אלה תמיד היו חשדות ללא הוכחה מחקרית) .
לכן כשאה קוראת על ריספרידל לילד בן שלוש - זה מזעזע אותי.
 
ההורים היום חשופים יותר למידע

מזה שהיינו חשופים אליו לפני 11 שנים.

תני קצת קרדיט להורים, שהחליטו לתת תרופה לילדים שלהם, שקראו קודם חומר על זה ויודעים מה הסכנות בתרופות. אף אחד לא חושב שאלו סוכריות.

אני מתארת לעצמי, שהורים נותנים תרופות לקטנים מחוסר ברירה.

את רשאית להזדעזע מההורים האלה.

אבל אז, במה את שונה מאותה כתבה, ששוב מפנה אצבע מאשימה להורים?
 

alonaken

New member
גם המידע הנפוץ היום הוא ברובו חד צדדי

ומי שחושב אחרת מושתק בדרך כלל. במקרה אני כבר שמעתי מכמה הורים שבאמת חשבו שאין שום נזק בתרופות ושהן בטוחות כמו תוסף תזונה, אפילו שידוע שגם תוסף תזונה אינו בטוח - אבל רוב הציבור לא תמיד חופר באינטרנט על כל המלצה או טיפול שמקבל ולא לכולם יש זמן וגם כי הגיוני שסומכים יותר על המומחים ומעדיפים לשמוע להם ולתת בהם אמון כי הם אלו שלמדו את החומר ברצינות בניגוד לאיזה אלמוני שכותב ברשת. ומי שחושב אחרת מאשמים אותו בבורות או מעלילים עליו כאילו הוא חבר בכת או פשוט משתיקים וככה המידע ממשיך להיות בעיקר חד צדדי. אף אחד לא הפנה אצבע מאשימה להורים, רק בכתבה הזו ההורים יצאו אשמים...אבל כאן בשרשור מתלוננים רק על בעייתיות או חסרונות של מסגרת או שיטה ועל פרסומת שעלולה להטעות הורים, אף אחד לא מאשים את ההורים שבחרו כך או אחרת, זה לא העניין שהועלה כאן מלכתחילה.
 

dina199

New member
שום קצף


רק כתבת פרסומת למחלקת אישפוז יום פסיכיאטרית שמוצגת כגן ילדים ומצטיירת כ'גן עדן עלי אדמות'.
 

dina199

New member
הרי ללא ספק לא יתנו בכתבה כזאת

מקום למישהו לא מרוצה או שהטיפול שם לא הצליח. (והם עוד מדגישים עד כמה ההורים בעלי השכלה גבוהה , האם אלה הקרייריסטים שזניחים את הילדים ? זה שוב בציניות)
והמקרה הראשון ן : הוא לוקה בבעיות רגשיות, בעיות תקשורת, בעיות התנהגותיות והפרעות קשב וריכוז, והוא בעל נטייה להתפרצות ולאלימות. כל זה בגיל 3 . והפתרון זה רספרידל בגיל 3 . אני לא אומרת שמקרה כזה לא יכול להיות.
אלא שזה מאוד מאוד נדיר.

ויותר סביר שאם למשל הילד א"ס בן שלוש ולא מבין מה רוצים מהחיים שלו , אז הוא יהיה 'בעל נטייה להתפרצות ולאלימות' ויוגדר כלוקה בעיות רגשיות (הדבר הכי אהוב על פסיכולוגים) ואז אין ספק שיהיו לו בעיות התנהגותיות .
 
התקשורת מעדיפה לכתוב שלילה בדרך כלל.

וזה פלא שעושים לעתים כתבה חיובית על מקום. מקום טיפולי יופיע בדרך כלל בתקשורת רק אם התעללו שם במשהו או שמתלוננים עליו.

המקרים שילד בן שלוש צריך תרופות הם נדירים באופן כללי.

הגן הזה משרת את כל אזור המרכז. גם אם יש בו 28 ילדים במחזור, הרי הם טיפה בים. מדובר באחוז מאוד קטן של הילדים מהאזור שאותו הוא משרת.
במחזור ילדים יש בפ"ת קרוב לארבעת אלפים ילדים, וזה רק בפ"ת, כשהילדים מגיעים ממקומות שונים ולא רק ממנה (למרות שבית החולים ממוקם בה). כלומר, אפילו אם נגיד רק שלושת אלפים ילדים במחזור אז 28 ילדים מתוך 3,000 באחוזים זה פחות מאחוז אחד וכאמור מדובר באחוז עוד יותר נמוך, שכן איני יודעת בדיוק איזה ערים הוא משרת. האם גם תלאביב כלולה באזור, למשל? רמת-גן? אני לא יודעת ולכן קשה לדעת כמה בדיוק באחוזים המספר הזה כולל, אבל ברור שרק מעט מאוד ילדים מגיעים לגן הזה.

ולכן הגיוני שהגן מטפל במקרים הנדירים האלה, שבהם ניסו דרכים אחרות ולא הצליחו לעזור לילד.
 

dina199

New member
הבנתי : אין כצון גן הפרחים

להצלת הילדים מההורים שלהם.
 

dina199

New member
זה קשור לכל השרשור.

אני צינית לחלוטין .
פשוט אחרי כתבה כל כך ורודה שמהללת טיפול פסיכיאטר לילדי גן - לי אישית אין שום דבר חיובי להגיד (אבל לא נורא - כל החיובי והמתוק נמצא בכתבה
)
 
בואי נשאל שאלה אחרת:

הכתבה פורסמה בינואר 2011. כלומר כמעט לפני שלוש שנים.

מה קרה שפתאום נזכרו לכתוב עליה פה?


מה הקשר שלה לפורום אוטיזם?

כאן אין שאלת קונספירציה?

ודרך אגב, את לא צריכה לכתוב שום דבר חיובי על גן הפרחים.
את לא מכירה את המקום, אבל ישר תוקפת אותו.
אני לא הייתי מגיבה, אם לא הייתי מכירה משהי שהילד שלה היה שם והייתה מרוצה.
אבל בשביל מה הביאו את הכתבה הזו לפה?
 

alonaken

New member
אולי הביאו את הכתבה

כי יש ילדים בספקטרום שמגיעים למסגרות כאלו. או ילדים שהיו במסגרות כאלו כי חשבו שיש להם הפרעות פסיכיאטריות ובגיל יותר מאוחר התברר שההתנהגות שלהם נבעה מאוטיזם ולא מהפרעה נפשית.
ובהקשר הזה, כתבה כזו מעלה תהיות ושאלות כמו אם התנהגות שלילית של ילד נובעת מיחס גרוע של ההורים, למה לטפל בילדים בתרופות הרגעה ועוד בגילאים כל כך צעירים במקום להתמקד בלהדריך את ההורים ולשנות את הגורם לבעיות? ולמה הילדים האלה צריכים להיות במסגרת פסיכיאטרית, יש למסגרות כאלו גם חסרונות, לא רק יתרונות, והכתבה מציגה רק את היתרונות ולא מדברת על החסרונות. זה לא הכל כל כך ורוד כמו שהכתבה מנסה להציג, לטיפול בתרופות הרגעה בילדים ועוד בגיל כל כך קטן עלולות להיות השלכות שליליות לטווח ארוך וגם, לאבחן ילד בן 3 או ארבע כסובל מבעיות נפשיות ולטפל בו בהתאם עלול לגרום לו נזק אם מתברר שהגורמים להתנהגות שלו היו אחרים. ולהפיל את האשמה והאחריות להתנהגות שלילית של ילד על ההורים בלבד גם כן עלול לפספס את הגורמים האחרים. למשל אם ילד סובל ומתנהג שלילי כי היה לו רע בגן רגיל יתכן שמצבו ישתפר לכאורה באופן זמני במעבר לגן פסיכיאטרי, רק שיתכן שכל מסגרת אחרת עם פחות לחצים ודרישות שלוקחת בחשבון שמדובר בילד שונה שקשה לו היתה מביאה לשיפור דומה.
 
גם הזנחה של טיפול בילד,

שיש לו בעיות נפשיות שמאובחנות בטעות כאוטיזם ולכן לא מטופלות - יכולות לגרום נזק לטווח ארוך.

לכן חשוב מאוד אבחון נכון.

האם יש טעויות שם? סביר להניח, כמו שסביר להניח שיש טעויות הפוכות והמצב של הילד מתדרדר כי הוא נחשב אוטיסט בטעות, כשהוא לא. הוא לא מקבל תרופות, שהיו מאזנות אותו, והמצב רק מתדרדר.
 
למעלה