"אשפוז פסיכיאטרי"
"תרופות", "אוטיזם","לקות","התקפי זעם","רופאים", "בתי חולים"....כולן מילים נורא מפחידות, ומה לעשות שלעיתים הן נכנסות אל חיינו בלי הזמנה.
מעבר למילים האיומות הללו, ישנם ילדים קטנים שחייהם קשים מנשוא, שעבורם נוצרה פינה קטנה ויפהפיה(המקום פסטורלי וכולל מדאשות רחבות ידיים, מזרקה קטנה עם דגים, וספסל אבן יפהפה, הרחק מביה"ח עצמו, כשבינו לבין שאר המחלקות אין כל קירבה פיזית או התערבבות), שמעניקה להם סל נרחב של אמצעים וטיפולים, שמחוץ למקום הזה ניתן רק לחלום עליו(כולל בגני החינוך המיוחד האחרים), וצוות מופלא, מקצועי ואוהב שאוסף אותם ואת המשפחות אל חיקו, ומעניק המון רוגע, נחמה,אוזן קשבת, כלים והמון כוחות.
ו...כן אני יודעת שקשה להאמין, אבל כולם- כל ההורים ללא יוצא מן הכלל לפחות במחזור שלנו היו אסירי תודה על המקום המופלא הזה, נקשרו אליו ואל הצוות, ועברו שם חוויות מתקנות מופלאות, אני יודעת זאת בודאות כיוון שנפגשנו אחת לשבוע לסדנת אומרנות בת שעה עם ילדינו, שלאחריה נשארנו אנחנו לשעה נוספת וקיבלנו הדרכה קבוצתית, ונוצרה אינטימיות ותחושת קירבה גדולה מאוד.
לגבי הויכוח אם כן או לא תרופות לילדים בגיל 3 קטונתי. אני לא רופאה, ואני אף לא אם לילד שנאלץ לצרוך טיפול תרופתי בגיל 3, כך שאין לי יותר מדי מידע לגבי הסוגיה הזו, מה שברור לי באופן חד משמעי הוא שזה הגן הראשון שבני רץ אליו בשמחה בוקר בוקר, שהוא חווה בו חוויות הצלחה, שהביא לידי ביטוי את כוחותיו הרבים, ולא הדגיש אך ורק את כל מה שלקוי בו, זה הגן הראשון שבו בני אהב את הצוות, וראה בהם כתובת, דזה הגן הראשון שבו היו לו חברים.
אני יודעת שהתמונה ורודה, אך זו היתה מציאות חיינו באותה שנה, וכך בדיוק חווינו אותה. כולל בעלי שפחד פחד מוות מאותן מילים איומות, ולבסוף נקשר גם הוא למקום ולאנשים שעשו לילדינו כ"כ טוב, והמשמעות השלילית של כל המילים הללו נעלמה גם מתודעתו בשלב די מוקדם של אותה שנה מדהימה.