כשרונות מיוחדים

Blue Beetle

New member
כשרונות מיוחדים

ההתמחות במשפחה של Door מ- Neverwhere היתה לפתוח דברים. ב- Loom היו גילדות עם התמחות אגדית: גילדת האורגים ידעה לארוג את המציאות וגילדת נפחי הזכוכית ידעה ליצור עדשות ברורות מספיק לראות בהן את העתיד. באומן השיר, אנשי בית השיר דיברו בשירים וידעו לעורר באדם כל רגש שרק רצו. איך כשרונות מיוחדים, אגדתיים (שאינם בהכרח מוגדרים כקסם) משתלבים אצלכם בעולם או במערכה? האם הם נדירים ומתייחסים אליהם בפליאה בכבוד? או אולי הם נפוצים ולכל משפחה יש את הסודוות שלה? איך מבדילים בין כשרונות מופלאים לבין מצויינות סתם? האם שיחקתם דמויות עם כשרונות מיוחדים כאלו? מה הייתם רוצים לשחק?

Nihau

New member
לאדריאן יש כשרון מיוחד למוסיקה

מחונן מוסיקלית אפילו בעולם מבוסס מו"ד בו יש הגדרת מקצוע לתחום. לניהאו יש כשרון מיוחד לדיפלומטיות או יותר נכון לתפקודה כשגרירה... אבל זה לא משהו שבניתי לדמות אלא פשוט משהו שהסתבר שיש לה. ללינג סאו יש כשרון מיוחד לעלות לכולם על העצבים אם זה נחשב.

Blue Beetle

New member
זה כשרון פלאי?

כלומר זה כשרון שמאפשר לאדריאן לעשות עם המוסיקה דברים שבעולם רגיל לא נחשבים מציאותיים? (אני לא מדבר על סתם "וואו!" אלא על משהו שהוא בעליל לא הגיוני) אם כן, האם זו טכניקה מיוחדת שלמדה ממישהו או משהו שלמדה בעצמה?

מירטל

New member
אפשר להגיד את זה על כל ההרפתקאנים :

אבל על לשם במיוחד : כשרון על טיבעי להכנס לצרות ולצאת מהן בחתיכה אחת.

Super Monkey

New member
התמונות של מונטיצ'לו

מונטיצ'לו היה צייר מוכשר שיצר לעצמו ערכת צבעים, בד ומברשת בעלת יכולות מופלאות. הוא היה משייט בתודעתו ברחבי העולם (בעזרת סמי הזיה כמובן) והיה מצייר תמונות נוף מדהימות ביופיין. היכולת האמיתית של מונטיצ'לו היתה שהתמונות שימשו כשערים בין מימדיים, כך שהוא היה יכול פשוט להיכנס לתוך התמונת ולצאת במקום שאותו צייר. לעת זיקנה, מונטיצ'לו לקח שוליה בשם ורדיוס ולימד אותו את כל סודותיו, אולם ליבו של ורדיוס לא היה טהור. ורדיוס נהג למכור את ציוריו לאצילים וכך הוא יכל להתגנב את תוך טירותיהם ולשדוד אותם, או לשמש כמתנקש. בשלב מסויים שיכלל ורדיוס את הטכניקה האפלה, כך שהיה מצייר דיוקן של אנשים והיה טווה את חוט החיים שלהם בתוך התמונה. כאשר קרע את התמונה, אותו איש מת (כמו וודו פחות או יותר).

ב"מזרח הבלתי ידוע" של סט"ב

יש כמה רעיונות להרפתקאות. אחד הרעיונות, שמבוסס על שיטת הקסם המוזרה שם, מציג מצב בו צייר רוצה לצייר את חברות ההרפתקנים כ"מייצגי רוחה ההירואית של האומה" או תירוץ דומה, וקצת אח"כ הדמויות מאושמות בפריצה אלימה לבית ובחטיפה של מישהי. לאט לאט מתברר להן שהצייר הנפיש בדרך כלשהי את דמויותיהם שבציור, והשתמש בהן לחטוף בחורה שהוא מאוד אוהב ושהיא לא שמה עליו. בסוף החקירה, הדמויות מוצאות את ביתו של הצייר ריק, ועל הקיר תמונה שלו מחבק את הבחורה שנעלמה. לצייר המצוייר יש חיוך ניצחון מרושע, ואילו מבט מקרוב בבחורה יגלה שהתמונה מזילה דמעות...

Super Monkey

New member
NPC ...אבל

אני נותן המון נשמה לNPCים שלי (בעיקר בגלל שלא יצא לי להיות שחקן ב12 השנים האחרונות אלא רק שחקן, אז אני משקיע בNPCים שלי את כל הדמויות שהייתי רוצה לשחק ולא יצא לי). אני לא יכול להרחיב יותר מדי על הדמויות כי כל כך אהבתי אותן שאני הולך למחזר אותן וטאפאס קורא תגובות פה בפורום, אז אני מעדיף להימנע מספויילרים (הוא משחק אצלי בקבוצה...).

Blue Beetle

New member
חידוד נקודה בנושא, אם היא לא ברורה

סוג הכשרונות המיוחדים שאני שואל עליהם הם לא כשרונות מציאותיים - הם מאפשרים לדמויות לעשות דברים לא הגיוניים, פנטסטיים - לא מדובר על מצויינות, גם לא מוגזמת אלא על דברים שמנוגדים לחוקי המציאות. אלו גם לא ממש כשרונות קסומים. במערכות פנטזיה גנרית קסם מושג מוגדר - אפשר בקלות להגדיר מהיא תופעה הנובעת מקסם ומהיא תופעה טבעית. הכשרונות המיוחדים שאני מדבר עליהם הם תופעות "טבעיות". למשל כדר יודע להכין כד שיכול להכיל את אור הקשת בענן יודע לעשות משהו טבעי מבחינתו, הוא לא משתמש בקסם (בטח לא מטיל לחש). אני מקשר להודעה שכתבתי לפני הרבה זמן (ולא התפתחה יפה) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=353&msgid=76561950 וזו האבחנה (לפי הפוסט בקישור): כשרון הנובע ממצויינות חריגה- חוסר סבירות כשרון שיש בו שימוש בקסם (בעולם שמבדיל בין קסם ותופעות טבעיות) - מציאות חלופית כשרון מיוחד (נושא הפוסט הזה) - חוק חלופי לפיכך קיומם של כשרונות מיוחדים מעיד על האווירה של עולם המערכה (מידה של סוריאליזם).

tapas tapas

New member
לא הבנתי

מה ההבדל בין קסם או מציאות חלופית לבין חוק חלופי? מבחינתי גם הטלפורטים באינטרפייז הם סוג של קסם.

Blue Beetle

New member
חוק חילופי מול מציאות חלופית

זו נקודה עדינה והרבה פעמים קשה להבחין - אני אנסה להסביר.. נניח (לקוח מהברון מינכהוזן) שהברון רוכב לו על סוסו ולפתע הוא מגלה שהוא וסוסו שקועים בביצה. בעולם מציאותי הברון יצטרך לתפוס ענף או להעיזר באדם מחוץ לביצה כדי למשוך עצמו ולהחלץ - אלו חוקי המציאות. אם הוא ימשוך לעצמו בשערות הוא לא ישיג דבר (חוץ מאולי שערות מרוטות). גם אם נמקם את הברון שלנו בעולם פנטזיה - עם דרקונים, פיות, קסם וכל מה שנרצה, הברון עדיין יצטרך להעזר במשהו חיצוני כדי להחלץ מהביצה. שוב, משיכה בשערות של עצמו לא יעזרו (הוא עדיין ישאר עם שארות מרוטות). עולם פנטזיה הוא עולם של מציאות חלופית. האלמנטים שמרכיבים את העולם הם שונים או שיש בו אלמנטים נוספים על העולם "שלנו". זה כולל קסם, דרקונים פיות, עכברים מדברים ומה לא.. בעולם סוראיליסטי עם חוקים חלופיים, ההגיון הבסיסי של הסיפור/מערכה משתנים. הברון שלנו יכול למשוך בשערותיו וכך לחלץ עצמו מהביצה (וכיוון שהברון חזק במיוחד אז באותה הזדמנות גם את הסוס). הברון הוא אותו ברון, הביצה היא אותה ביצה - חוקי העולם וההגיון העומד מאחוריו שונים. הברון לא השתמש בקסם "על טבעי" - הוא עשה פעולה טבעית ביותר, שכל אחד יכול לעשות כדי לחלץ את עצמו מהביצה. בעולם של מציאות חלופית קסם הוא מושג מוגדר - אתה צריך להטיל לחש, או לרקוד לאלים, או להיות צאצא של דרקונים כדי להשתמש בזה - זה לא משהו טבעי אלא אלמנט של המציאות החלופית שמתגבר על המכשול הטבעי. סוג של טכנולוגיה. גם הטלפורטרים הם סוג של "קסם" - קיומם לא נובע מעולם לא הגיוני, אלא מעולם מציאותי לחלוטין שבו מניחים כי הטכנולוגיה לבניית טלפורטרים קיימת. הכשרונות המיוחדים עליהם אני מדבר נובעים מחוקים חלופיים ולא ממציאות חלופית. צריך אמנם ידע כדי להיות בעל ידע והכשרה כדי להשתמש בכשרון המיוחד, אבל בסיסו לא באלמנט שמתווסף או שונה בעולם - אלא להגיון הסוריאליסטי החלופי של העולם.

tapas tapas

New member
לא מסכים איתך.

אין שום הבדל מהותי בין קסם בעולם מבוכים ודרקונים לבין המשיכה של הברון בשיערו שלו על מנת לחלץ את עצמו. אם היית מדבר על ההבדל בין להוסיף חוקים חדשים לעולם לבין לשנות חוקים קיימים, אז הייתי מבין. אבל ההבדל שאתה מדבר עליו הוא לא באמת קיים. הוא פשוט יותר הבדל של הרגלים לראות משהוא מסויים בתור, כי ככה בסרטים ובמשחקים אתה רואה אותם בדרך כלל. חוץ מזה שעל פי תורת המייתרים (נראה לי), כל היקומים האפשריים קיימים, אז יתכן מאוד שיהיה קיים יקום שבו אדם יכול למשוך את עצמו בשערות כדי לחלץ עצמו מהבוץ. והנה לך הסבר מדעי והגיוני לתופעה.

Blue Beetle

New member
יש הבדל

המשיכה של הברון בשערו כדי לחלץ את עצמו נעשתה בטבעיות, הרי אם כל אחד ימשוך לעצמו בשערות הוא יתרומם. אין פה שום דבר קסום. אם (בצורה מו"דית מאד) לעומת זאת הברון היה מטיל "ריחוף" שהמרכיב התנועתי הוא משיכה בשערות או מקריב את שערותיו הספורות לאלים כדי להחלץ מהביצה או במשיכת שיער מפעיל את המערכת הסופר הידראולית המובנת שלו - הוא התגבר על החוק הטבעי באמצעים טכניים/ מלאכותיים - בין עם זה קסם, תפילה או טכנולוגיה. עניין היקומים החלופיים הוא פרשנות (ופרשנות בלבד, לא קביעה מדעית) של תורת הקוואנטים ולא של תורת המיתרים. אם אני לא טועה (ויבוא פיסיקאי ויתקן אותי) בתורת המיתרים יש הרבה פחות שטאנצ'ים כאלו. וזה לא פורום פיזיקה, אז הפעם אתה תתאפק, בסדר?
חוץ מזה, אני לא צריך תורה מדעית בשביל לשעת שיש עולמות בהן אדם יכול למשוך עצמו מחוץ לביצה - מספיק לי לפתוח את הברון מינכאוזן. דרך אגב, אם כל הכבוד והעניין שלי (ויש כבוד ועניין) לתורת המיתרים, תורת הקוואנטים, תורת האבולוציה וכל תורה מדעית אחרת שקיימת או תהיה בעתיד - אלא אם אני משחק מד"ב או מד"ב קשה, לא אכפת לי בשיט מה תורה זו או אחרת אומרת, אצלי העולם שטוח, עומד על ארבעה פילי ענק שעומדים על צב גדול עוד יותר. ובניגוד לפראצ'ט אני מקורי, לי יש צבים כל הדרך למטה.

tapas tapas

New member
זו כבר פרשנות שלך

ההתבוננות מראה כי הברון משך בשיערותיו בלבד והוציא עצמו מהבוץ. למה זה קרה? זו כבר הפרשנות שלך. מה זה בטבעיות? קצת קשה לומר על משהוא שלא קיים בעולם שלנו כטיבעי. אם כל אחד היה מושך לעצמו בשיער והיה מתרומם, תחשוב על זה כמו שפשוט כולם בעולם הזה הם קוסמים. אם כל האנשים יכולים לנתר עשרה מתר באוויר, זה קסם או שזה "טיבעי"? הקסם פשוט נתפס אצלך כמו משהוא בשיטה המודי"ת. אולי הכוונה שלך בקסם היא שאתה ציך איזשהוא מאמץ מנטלי בשביל להתאים אותו. אז יש פה פשוט בעיה של הגדרות. מה אתה מגדיר כ"טיבעי" ומה אתה מגדיר כ"קסום" או מכאני. (בעולם שבו המכאניקה שונה מהעולם שלנו).

Blue Beetle

New member
לא פרשנות אלא סיבה

הברון הוא אותו ברון (הן בעולם מציאותי והן בעולם סוריאליסטי), הביצה היא אותה ביצה. הדבר היחיד שמשתנה הוא ההגיון של העולם.

0Pandemonium0

New member
ברגע שכל האנשים בעולם יכולים לקפוץ

לגובה עשרה מטרים, או להתרומם כשהם מושכים לעצמם בשיער, אין כאן קסם. ההגדרה של קסם היא כמשהו על-טבעי, נדיר, שלא קיים או לכאורה לא קיים בעולם. ברגע שכולם עושים משהו, אין בזה שום דבר על-טבעי, אלא זה דבר טבעי לחלוטין. ואני חושב שאתה סתם מתווכח לשם הויכוח, כי אני בטוח שהבנת למה החרק התכוון. סתם ניטפוק מיותר, באמת. אתה רוצה להגיד לי שאתה באמת לא מבין את ההבדל בין תמונתו של דוריאן גריי וסיפורי הברון מינכהאוזן, לבין רומח הדרקון ומסע בין כוכבים?

0Pandemonium0

New member
היי, אל תזלזל.

בוא רק נגיד שאם ראית נארוטו, הקלאן המועדף עליי הוא אבוראמה.

למעלה