כשלונות והצלחות

דדיחתם

New member
תודה.קודם קראתי רק את המאמר מאתמול

ועכשיו את היתר. הבנתי שיש ארכיון מכובד, רק שהארכיונאית לא הייתה אלא רק העוזרת שלה, והיא לא מצאה את מה שחיפשתי. מקווה שהאחראית תמצא יותר.

bilen

New member
רק עתה הצלחתי להגיע להודעה המענינת

ולקרוא אותה בשלמותה, בימים האחרונים לא היה זמן.... שני דברים: א. האם ידוע לך שיש אישיות ידועה ששמה האמיתי הוא פיאדה והיו גרים ביפו? אם לא - אז אשלח אליך במסר. אולי משהו יכול להתחבר אם היו שם סבים והיו מקורבים לגברת שלך. ב. אצלנו במשפחה, ואני יודעת שאצל עוד משפחות שהיו בהן סבים ניצולי שואה - חברים/מכרים/בני-עיר/בני כיתה וכו', נחשבו לעיתים לקרובים של ממש. זה גם קרה בעליות הראשונות. אנחנו הגדרנו תמיד את ברל כצנלסון כ"בן-דוד" של הסבא, אבל במציאות הוא היה בן-דוד של הגיסים של הסבא... מהשואה עברנו 2 דורות שלפיהם יש 2 סניפים של "קרובים" כאלה שנקראו דודים ובני-דודים. במקרה אחד, אין שום קרבה משפחתית שהיא, רק שכנות וחברות מהילדות ומהמחנות. במקרה שני, נמצא שיש קשר בגלל נישואים של דוד (רבא) שלנו עם דודה שלהם. בני הדור השלישי מכירים זיהו אותם תמיד כמשפחה ונדהמו כשלאחרונה דיברו ביניהם והבינו שהם בכלל לא קרובים.... ואני בטוחה שאם אני לא הייתי נכנסת למחקר ומסדרת את הדברים בצורה ברורה לכולם, האגדה הזו על הדודים היתה נמשכת גם בדורות הבאים... חוזרים לזה שאצלנו היהודים בכלל, ואצל אלה שהגרו ממקום למקום, אין חוקים לגבי שום דבר. הכל יכול להיות....

דדיחתם

New member
תודה על ההתיחסות

אני מתאר לעצמי שאכן לוקח זמן לקרוא את כל המלל... א. את מתכוונת למישהו ששמו הפרטי מתחיל ב-י', נכון? אם כן, סבתי מכירה את אמו. אני צריך לצלצל/לכתוב לכל נושאי השם, טרם הגעתי לזה. ב. מעניין - אבל אצל יוצאי בולגריה זה אולי אחרת כי למזלם ניצלו כולם. בן הדוד של סבי נשמע די בטוח שהוא אמר "בת דודה" - אמרתי לו בהתחלה "דודה" והוא עוד תיקן "בת דודה" - אולי אכן מדובר בבני דודים שניים, מה שמסבך את העניינים, במיוחד שזה כנראה דרך האמהות, ואת חלק משמות המשפחה לא ידועים... ראיתי שמשפחת אריה היא משפחה ידועה ויש לה אילן יוחסין, אך לא ראיתי שם לא קשר אלינו וגם לא קשר לוינקה. כתבתי דרך הJGFF לכל הרלוונטיים, בינתיים רק אחת ענתה. שוב תודה

bilen

New member
אם אנחנו מתכוונים לאותו אחד, אז

פשוט להשאיר עבורו הודעה ברורה במקום העבודה שלו. כדאי להתקשר לפנות ערב. לא תמצא אותו בטלפון, הוא די חמקמק.

מבוגרים בקיבוצים.

האפשרות שעב הזכירה, סבירה בהחלט. חיו אנשים מבוגרים במעמד של "הורים" גם אם לא היו להם ילדים במקום. אפשרות שניה, שהאיש היה שכיר, באחד ממקומות העבודה במקום, ו"שכר" חדר במקום. שתי האפשרויות מוכרות לי מהעבר.

דדיחתם

New member
ולדעתך הכל צריך להיות מתועד?

לגבי "הורים" - אם לא הורים של ממש, אז רק דודים, לא?

תעוד, זה שגעון בעיקר של השנים

האחרונות. ולא רק בקיבוצים. פניתי לפני שנים לכפר הילדים "הדסים" בבקשה לקבל איזשהם פרטים על חניך מהמחזור הראשון שהיה שם, וחסר לו מידע על עברו.. לא הופתעתי, לא קיבלתי תשובה. אני חושב שיש רק מעט מאוד קיבוצים, בהם יש רשימה של פעלים שכירים שגרו במקום. ויתכן שגם אלה שהיו במעמד של "הורים" לא בהכרח מופיעים. אני הייתי מנסה, (בתקוה שיש רשומה זמינה כזאת) את רשימת הבוחרים לכנסת מהשנים הרלוונטיות. שם בטח צריכים להופיע כל מי שהיה תושב המקום.

דדיחתם

New member
נקווה שבבירור מעמיק הוא כן יופיע

ולדעתך, מבוגרים אלו, לא חברי הקיבוץ, נקברו בקיבוץ?

למעלה