רק עתה הצלחתי להגיע להודעה המענינת
ולקרוא אותה בשלמותה, בימים האחרונים לא היה זמן.... שני דברים: א. האם ידוע לך שיש אישיות ידועה ששמה האמיתי הוא פיאדה והיו גרים ביפו? אם לא - אז אשלח אליך במסר. אולי משהו יכול להתחבר אם היו שם סבים והיו מקורבים לגברת שלך. ב. אצלנו במשפחה, ואני יודעת שאצל עוד משפחות שהיו בהן סבים ניצולי שואה - חברים/מכרים/בני-עיר/בני כיתה וכו', נחשבו לעיתים לקרובים של ממש. זה גם קרה בעליות הראשונות. אנחנו הגדרנו תמיד את ברל כצנלסון כ"בן-דוד" של הסבא, אבל במציאות הוא היה בן-דוד של הגיסים של הסבא... מהשואה עברנו 2 דורות שלפיהם יש 2 סניפים של "קרובים" כאלה שנקראו דודים ובני-דודים. במקרה אחד, אין שום קרבה משפחתית שהיא, רק שכנות וחברות מהילדות ומהמחנות. במקרה שני, נמצא שיש קשר בגלל נישואים של דוד (רבא) שלנו עם דודה שלהם. בני הדור השלישי מכירים זיהו אותם תמיד כמשפחה ונדהמו כשלאחרונה דיברו ביניהם והבינו שהם בכלל לא קרובים.... ואני בטוחה שאם אני לא הייתי נכנסת למחקר ומסדרת את הדברים בצורה ברורה לכולם, האגדה הזו על הדודים היתה נמשכת גם בדורות הבאים... חוזרים לזה שאצלנו היהודים בכלל, ואצל אלה שהגרו ממקום למקום, אין חוקים לגבי שום דבר. הכל יכול להיות....