כשחוצים את ה- 30....

shelly1975

New member
כשחוצים את ה- 30....

יש משהו אחרי גיל 30 שמרגיש יותר בשל ויותר בוגר. נדמה כי אנחנו מכירים את עצמנו יותר לעומק, יותר מודעים לעצמנו יותר מגובשים נפשית... אולי זה רק אני, אבל כשחציתי ת'שלושים, ושמתי את עצמי מול הראי במובן הפילוסופי כמובן, ראיתי את עצמי כמו שאני, עם הצלקות, עם הפחדים, עם המכאובים, עם החולשות. נדמה לי כי אנחנו יותר קולטים אנשים, ולא כי אנחנו psychics אלא כי ככל שאנחנו לומדים את עצמנו אנחנו לומדים גם את הסביבה, את הניואנסים של האחרים. של האנשים שמולנו. קולטים מעבר למה שרוצים להראות. יש אנשים שמשתמשים בהומור כמנגנון הגנה. יש אנשים שמשתמשים במיניות כמנגנון הגנה. יש אנשים שמשתמשים בציניות ובמרירות ובמה לא, כדי להגן על נפשם. דברים שנובעים מפחד. אנחנו רוצים להדגיש את הדברים שאנחנו מרגישים הכי הרבה ביטחון בהם, ובגלל זה לפעמים מפספסים צדדים אחרים יפים בנו כי אנחנו מחצינים לפעמים את הדברים הלא נכונים. כמה הפחד מ
משתק אותנו, גורם לנו לעשות ולומר דברים כדי להסתיר את מי שאנחנו, כדי למשוך תשומת לב וכדי לבלבל את "האוייב". אויב הוא מי שמכוון ללב שלנו, אז נבהלים לפעמים, נסגרים, מחצינים שטחיות. מה שפחד יכול לעשות...?! אחרי פרידה זה הופך ליותר גרוע, הפחד צף על המים, ביומיום....

shelly1975

New member
זה סתם משהו שאפשר לומר

שלקח לי כחודש להוציא... לשפוך, אחרי הפרידה זה דיגדג לי ולהוציא את זה החוצה משחרר משהו....

יואוו איזה עומק שלי מה קרה לך?../images/Emo5.gif

בדרך כלל את מאוד קלילה הכל בסדר?

Mr Darcy

New member
ומה איתי?

רק עליי איש אינו משגיח, רק עליי איש אינו שומר. גלמוד אבוד וחטוב.

shelly1975

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif הכל בסדר.

סתם... שוב חשבון נפש. תראי את זה כסימן חיובי, אם אני חושפת ככה את נפשי, זה רק כי אני מרגישה בחברה טובה

shelly1975

New member
מאחורי הקלילות הזו

מתחבאת פלספנות. ולפעמים הקלילות באה להסוות את זה. לפעמים. לפעמים אני סתם מרגישה כמו אינפנטילית בת 10

אז מה גמני אינפנטילית ועוד מלא

דברים שאני לא יגלה
"האמת נימצאת איי שם"

MaYcHuK

New member
יפתי.....

לא חייבים לעבור את ה30 כדי להרגיש את כל מה שאת מרגישה וכדי לעבור את מה שאת עוברת אני למשל בתקופה מאוד מוזרה בחיי תקופה עצובה, בודדה, תקופה בה אני משותקת מפחד, תקופה בה אני משתוקקת לאהבה ולביחד כמו שמעולם לא השתוקקתי לה אני קוראת את מה שאת כותבת ורואה במראה את עצמי רואה את עצמי חיצונית ופנימית, פיזית ונפשית קוראת אותך ומזילה דמעה כי הצלחת להעלות חלק קטן מהרגשות שלי על כתב זה לא משהו שקל להסביר לא משהו שקל לשתף ונדמה שדווקא ברגע זה אף אחד לא שותף להרגשה זו ואני לבד בעולם הזה שמרגישה ככה. אומרים שזה מנחם לדעת שעוד מרגישים כמוני - זה לא ובטח לא מנחם אותך ....אני יודעת לפחד אין זמן - הוא צף בבוקר כשמתעוררים, בחלומות, בלילה, באמצע העבודה, סתם ככה כששומעים שיר, או מילה שמישהו אחר אומר הוא צף בלי התראה והוא משתק

shelly1975

New member
תתפלאי ../images/Emo13.gif

זה כן מנחם לדעת שיש עוד בהרגשה הזו. וזה לאו דווקא שלילי, אף חיובי בעיני, זה חלק מגילוי עצמי, זה חלק מההתבשלות שלנו. זה בדרך להשלמה עצמית טוטאלית, שזה אומר לקבל את עצמנו כמו שאנחנו ולא להאבק בחולשות. אלא לקבל אותן בזרועות פתוחות. אצלי הפחד מקבל מקלט במיניות שלי. קל לי להתבטא מינית יותר מאשר בכל אופן אחר כי זה לא מחייב, וזה לא מסכן את הלב ואת הרגשת, זה לא מאיים.

כמה דברים

אני לא חושב שזה נכון להגיד שלפעמים מחצינים את הדברים הלא נכונים אלא ההיפך, דווקא את הדברים הנכונים אנחנו מחצינים
חוץ מזה, הפחד משיברון לב קיים אצל כולם וזה מאד מובן, לפעמים זה מה שגורם לנו בעצם להיות יותר מהוססים , אנחנו בוררים יותר וכל אחד בפני עצמו בוחר את מה שנראה לו אישית מתאים. אפילו אם נבהלים בהתחלה, נסגרים, זה בסדר גמור, אף אחד לא מצפה שישר תהיה פתיחות ואף אחד לא מצפה שהאחר ינהג כמוהו.. אחרי פרידה בדרך כלל בא הכאב ובאים המחשבות של מה לא היה בסדר ואיפה אפשר לשפר... זה מה שלדעתי צריך להיות כיוון המחשבה ולא ההיפך מכך, לא להיסגר יותר- אלא ללמוד ממה שקרה ולהמשיך הלאה, עם פחד או בלי פחד- יש כאלה שבונים לאט יותר ויש כאלה שזה קצת יותר מהיר בשבילם, כל אחד וההרגשה האישית שלו.

וכל אחד בקצב שלו....

שני הצדדים לומדים להכיר ולומדים להתמודד עם הפחדים של שניהם. בשבל זה הם זוג- ולא רק בשביל זה.

tzurtzur

New member
עוד לא הגעתי לשם

יש לי עוד שנה להגיע ל-30, אבל הדברים שכתבת מרגישים לי כמו משהו מוכר. לפי דעתי זה עניין של התבשלות, התבגרות, הרבה עבודה עצמית שמביאים אותך לתובנות כאלו. מנגנוני הגנה כשמם כן הם וזה מזל גדול שהם קיימים. השאלה מה הרווח שלך מזה? איך אתה חי עם עצמך ? אם יש דברים שהיית רוצה להיפטר מהם על מנת לחיות חיים קצת יותר קלים. והפחד.. הפחד, הוא תמיד מחכה להזדמנות הראשונה להשתלט. החוכמה היא להתסכל לו בעיניים ולהמשיך הלאה . רק לא לאבד את הנאיביות, את שמחת החיים, את הצורך לאהוב ולהיות נאהבים, את הילד שבך. מאיפה זה בא שלי?

shelly1975

New member
מנגנוני ההגנה שלי מתפוררים כשאני

חשה ביטחון מלא עם האדם שאני איתו. כשאני לא חשה מאוימת, כשאני חשה הכי טבעית ואמיתית כשאני נמצאית עם מישהו. מאיפה זה בא? אני יודעת... מחשבות על מערכות יחסים, ניתוח שלי את עצמי וניסיון להיות אובייקיבית לגבי עצמי, על ידי כך שאני נוברת פנימה להבין למה אני עושה את מה שאני עושה, לטוב ולרע, ואני לומדת מזה להבא.

phizik

New member
לשמחתי הרבה אצלי המהפך הוא הפוך

רק לאחר גיל 30 הרשתי לעצמי לפתוח את הלב ולתת למישהי להכנס לתוכו, ולשבור אותו,וזה היה פשוט תענוג לאחר 15 שנה להרגיש שוב,גם את העונג וגם את הכאב בסופו של דבר,פשוט להרגיש. למעשה לאחר גיל 30 הורדתי את ההגנות כאומר הנני כאן והשער פתוח הכנסו לשמח ולהעציב, לגרום אושר וכאב . פשוט שמח להרגיש שוב,בין אם זה טוב או רע העיקר להרגיש.

למעלה