כשהgameplan נפגע

כשהgameplan נפגע

קודם דיסקלייזמר: BJJ זו אמנות הלחימה הכי יעילה ברחוב ובחיים בכלל, והכי קרבית גם, אמן! ועכשיו לשאלה (שתיים ביום, נכון, מותר לי!): אני מבין מעט מאוד בקרבות קרקע, והידע שלי נצבר בעיקר מאנשים שהסכימו להרביץ לי ברוב טובם; הצבירה של הידע שלי מתמצה בעיקר בהתארכות פרק הזמן נטו שלוקח למתרגל BJJ להכניע אותי. בכל זאת, שמתי לב למשהו מעניין - כשאני כבר מגיע לקרקע, תוך כדי עבודה, ואני מתמקד בנסיון להעמד בחזרה במקום לשחק את המשחק בקרקע, הרבה יותר קל לי. אני מרגיש, לעיתים קרובות, כאילו מי שמולי מופתע מזה שאני מנסה לצאת מהגארד, למשל, אבל לא לעבור אותו אלא לקום. ככה יוצא שאני מתאמץ הרבה פחות. נתקלתי בדבר הזה גם בעבודה בין שני אנשים שרגילים לטווחים שונים ובאופן כללי לשיטות עבודה שונות. תמיד נראה כאילו יש "תוכנית משחק" אחת שמישהו מחויב אליה, ומי שלא מחויב אליה מצליח להשיג יתרון. שמתי לב שיש גם תוכניות משחק שיש להן תוכניות אחרות שסותרות אותן באופן מובהק (אם יצא מזה דיון אני אנסה לתת דוגמאות). ברור לי שמי שעובד כאן בצורה סדירה בעבודה חופשית, ובטח מול אנשים משיטות שונות, נתקל במקרה כזה. מה אתם עושים? האם נתקלתם במצבים שהם לגמרי מחוץ לתכנית שלכם, ואיך התמודדתם עם זה?

אני לא חושב שזה כ"כ פשוט

אנו רואים בזירות ה- MMA כי לא פשוט לחזור לעמידה אחרי שלוחם טוב מצליח להוריד אותך לרתק... אם וללא קשר: תמיד יש לשאוף "לשבור את הכילים" על-מנת להשיג ביחד או במקום יתרון האיכות - את היתרון שבהפתעה... אצלנו אומרים: ארניסדור תמיד מרמה - ארניסדור תמיד מנצח (חוץ מהפעמים שמנצח אותו רמאי גדול יותר).

roy33itc

New member
תמיד מרמה...גדול!../images/Emo6.gif../images/Emo67.gif../images/Emo6.gif

מה לעשות?!,בקרב אמיתי אתה חייב "לשחק מלוכלך".

zoti

New member
אתה לא תקום בכזו קלות נגד איש BJJ

ברמה בינונית ומעלה. אל תשכח גם שהמטרה של הBJJ היא להיות למעלה ולא להחזיק אותך בגארד. ברגע שהוא מעליך אתה די גמור אם אתה לא יודע איך לצאת. גם אם הוא לא יכניע אותך הוא עדיין ישלוט בקרב.

אבל זותי

כבר רשמתי שBJJ זו הלחימה הכי טובה בעולם+++++ ועם קצפת ודובדבן למעלה, אז למה להתייחס רק לחלק הזה של ההודעה שלי?

zoti

New member
רק בשבילך.

את לא תקום בכזו קלות גם נגד מתאבק. אני מזמין אותך לצפות בקרבות של בחור בשם דייגו סאנצ'ז. הוא התחרה בTHE ULTIMATE FIGHTER בעונה הראשונה. צפה בקרבות שלו ותראה איזה יותר הוא עובד מהריצפה כנגד מישהו שעומד מולו ואיך הוא מחזיר את הקרב לקרקע גם נגד אנשים שהם מומחים בקרקע. בגדול, אתה כמובן צודק. בשביל לנצח מישהו אתה צריך לקחת אותו לטריטוריה שהוא אינו מכיר. זו אחת הסיבות שבגללה אני מאד אוהב מואי תאי שם עובדים ב4 טווחים שונים. בעיטות - ארוך, איגרופים - בינוני, ברכיים - בינוני עד קרוב מאד ומרפקים - קרוב. ככה קשה להפתיע אותך ע"י סגירת טווח פיתואמית. דוגמא מצויינת לכך היא העבודה של בואקאו (התאילנדי מK-1 MAX עם עבודת הרגליים המדהימה) ברגע שמישהו סוגר עליו טווח בכדי לנטרל את הבעיטות הקטלניות שלו ולעבוד נגדו איגרופים, הוא ישר משנה טווח לטווח ברכיים ומנטרל את היריב.

אני לא מוצא סרטונים שלו.

מכיר מקום אונליין שמחזיק כאלה? אני לא מתכוון לסרטוני הפרומו של התוכנית, לא רואים שם שום דבר מעניין.

roy33itc

New member
אוהד בוקר טוב,תנסה בsherdog

מקווה שאייתתי נכון,אם לא רן יבוא וייתקן,בכל אופן אתר מומלץ לחובבי סרטים ובכלל. גם האתר של אורי צבי מחזיק סרט משתנה כל שבוע ויש שם סרטים טובים ואם תרצה תוכל לבקש את הסרטון של בוקאאו,אני יודע שהוא הופיע כבר באתר. האתר של אורי הוא fight-club.co.il בהצלחה

zoti

New member
מצאתי בביטטורנט את העונה הראשונה

של TUF. אולי יש גם בEMULE.

ננדין

New member
סמט יש לך בייצים לתקוף ככה את הBJJ!

נראה אותך מול איש BJJ טוב!!! בטח עשיתה קרב מול מישהו שלמד מספר מועט של שיעורים... ועכשיו ברצינות, אתה פעם אמרתי לי שלא צריך ללמוד את כל גוף הידע בשביל לקבל ולקחת כמה כלים ממנו ולא הסכמתי איתך אז... היום אני דווקא כן מסכים איתך ושואל למה שלא תלך ללמוד כמה שיעורים בBJJ או סמבו או האבקות על מנת שתקבל כמה כלים יותר רציניים להתמודד עם אנשי קרקע... אני אישית מאוד אוהב קרקע ואני חושב שזה גם מאוד אפקטיבי ברחוב ובזירות ללא חוקים אבל עובדה שיש לוחמים שלא מיומנים בקרקע אבל הם האמנו מעט בקרקע בשביל לשרוד בזירות הללו והם מצליחם... לקורו קופ לדוגמא יש בדיוק את מספר הכלים המצומצם שהוא רוצה בשביל לשרוד בזירה כמעט ללא חוקים ולרוב זה עובד לו, אז למה לא לך?

IshMaElf

New member
קרו קופ הוא יוצא מן הכלל...

לא כל סטרייקר יכול להיות כמו קרו קופ, בעצם רובם לא יכולים, הייחוד שהיה לו בקרבות הראשונים שלו ב MMA היה ה TAKEDOWN def המטורף שלו שהפתיע את כל היריבים הבינוניים שנתנו לו בהתחלה (להוציא סילבה), אך הוא באמת הפתיע עם העמידות שלו לא להילקח לקרקע מול נואיגיירה והעניש אותו ממש טוב עד שסוף סוף נוג הצליח לתפוס אותו להכניע אותו. בסופו של דבר הוא הבין שאם הוא רוצה להיות בטופ של הספורט הוא צריך הרבה יותר ממספר כלים מצומצם של גראפלינג והוא חייב להיתאמן על קרקע בצורה הרבה יותר אינטנסיבית וזו הסיבה שהוא לקח את וורדום שיאמן אותו בג'יוג'יטסו. ראינו כמה הוא השתפר על הקרקע בקרב שלו מול פידור ובקרב שלו מול בארנט אבל הוא ממש אכזב מול האנט, הוא פשוט נתן קרב קיי-1 בפרייד והוא אפילו לא ניצח במקום לנסות לנצח את האנט בכלים החדשים שלו על הקרקע. אבל עדיין אם היתה סדנה של איך להימנע מלהגיע לקרקע (למרות שאני לוחם ג'יוג'יטסו יש מצבים שבהם אתה מרגיש עדיפות להשאיר את הקרב בעמידה כשזה לטובתך) הייתי מישתתפף בה רק אם מירקו קרו קופ היה מעביר אותה :)

אני כבר עושה את זה, בערך

אבל זה לא היה עיקר ההודעה שלי. BJJ זו האומנות הכי יעילה ביקום! בחיי! גם נגד כלי נשק חמים וקרים ואפילו פושרים! עכשיו אפשר להתייחס לטווחים האחרים? אני חושד שעבודת קרקע זה לא הכל בלחימה... רק חושד! בעדינות!

ננדין

New member
אז בוא תמקד/תנסח מחדש את ההודעה שלך

כי השאלות שלך מעניינות ואני ידוע בחוסר יכולת בהבנת הנקרא...

סמט, בקשר ל- BJJ ...

למען הגינות וגיל הרך שכותב כאן (רך בשנים - לא בשיטה) ולא יורד למעמקי תובנות הציניות... ה- BJJ הינה כבר שנים מספר - אופנה. יש לכך סיבות מוכחות לדעתי אבל אבל מטבע הדברים, אופנה עשוייה לפתח אנטי עקרוני ומאנטי עקרוני צריך להישמר לדעתי... אני חושב שיתרונה הגדול של ה- BJJ על פני שיטות האבקות אחרות ומה שהופך אותה דה-פאקטו לאחת השיטת התכליתיות ביותר - לפחות בזירה, היא יותר מכל, הראש הפתוח והמחשבה הגמישה המקובלים בה... לוחמי ה- BJJ שהכרתי / שמעתי עליהם, עושים קרוס-טריינינג עם עוד שיטות ומשכילים לשלב בעבודת הקרקע - ובדרך לעבודת הקרקע, כל מה שיכל לתרום, לדעתם.

broccoli

New member
מי שמתאמן לקרב זירה

מתאים את עצמו לחוקים והנורמות של הזירה וליריב הספציפי. ה-gameplan כולל את זה בתוכו. Gameplan שלא כולל יריב שעומד מגארד מול יריב שזה בדיוק מה שהוא עושה, הוא שגוי לקרב המסויים הזה. גם מתחרי עילית מתאמנים על gameplan מסויים לפני כל קרב, ואפשר לראות הבדלים גדולים בגישה ובליטוש צדדים שונים בעבודה בקרבות שונים של אותו מתחרה, וזה נכון בכל זירה, מג'ודו דרך איגרוף ועד MMA. אם המתחרה כמה רמות מעל היריב, אז אין צורך ללטש gameplan מסויים. אם מדובר בטורניר, עם מספר יריבים, היחס שונה גם כן. מי שלא מכין gameplan נמצא בנחיתות מול מי שכן, ואפשר בכל ספורט לראות יריב פחות טוב טכנית מנצח בזכות gameplan מדוייק יותר. בגדול, אני מסכים עם chooselife קצת למטה.

amit nogi

New member
what to do

כשה-game plane נפגע משדרגים אותו. אם אני רגיל לעבוד רק עם אנשי קרקע ופתאום מישהו קם לי אז נכון שזה יפתיע אותי, בתנאי שבאתי מראש לעבוד קרקע. אם העבודה היא עבודה חופשית אז ברור שאני ירתק בהתאם לכך שאני רוצה את הבן אדם על הרצפה ושאני יפתח את הגארד שלי בשונה טיפה ממה שבדרך כלל. אם עבדת עם מישהו מ-bjj וקמת לו בקלות זה או בגלל שהוא ציפה ממך לרצות לעבוד קרקע או שהוא לא הבין על מה שמים דגש, ובמקרה כזה - עליו לשדרג...

למעלה