כשהיינו קטנים

newKiticat

New member
כשהיינו קטנים

התלבשנו בבגדים של אימא ולא חשבנו על פרקטיות.. רצינו מה שכיף, ומגניב ועושה לנו טוב. אני לבשתי חולצה ירוקה וחצאית צהובה (גם היום זה לא היה עובד אפילו עם הקולור בלוקינג הפסיכי!
).

ואני תוהה, נכון, שמלות נשף ארוכות לא נלבש ולא נקנה. אבל לפעמים, יש פריט, שאתן רואות, ואתן יודעות שהוא פחות פרקטי, אבל עדיין יכול לעבוד בסיטואציות בודדות.... תקנו? לא תקנו? גם מהלבוש שלכן הוא התגשמות הפנטזיות שלכן?

Halya65

New member
לרוב לא.

אלא אם כן הוא יהיה פריט במחיר ממש מציאה... ואז לא יהיה אכפת אם אפילו הוא סתם יהיה ליופי

אבל כן קניתי שמלה בסגנון "השטיח האדום" וכאלה לחתונה של אחותי,וזה היה ברור לי שהיא תשאר בארון אחרי החתונה.

לא קונה מה שלא אלבש.

בגדים הם לא אביזר נוי ביתי, אלא אביזר נוי גופי
לפיכך מה שיקשט את הבפנים-של-הארון, יישאר בחנות.

newKiticat

New member
למה יש בזה משהו רע?

אני לא מסוגלת להתנתק מהיצר הילדותי הזה ומוצאת את עצמי מגזימה.

אז כן, פרקטיקה זו מחמאה. זו פרטיקה יפה ומחמיאה. מה רע בזה?

נהורית1

New member
זו לא תהיה דעתך

ברגע שאחד הילדים שלך יתחתנו. על כל ילד את
תקני שמלה הכי מפוצצת, שתהיה תקועה בארון שנים.
כדי לתקן שמלה כזו ליום יום צריך לפשט אותה ממש
וזה חבל. ככה תקועות לי בארון שתי שמלות...

האמת שאני צריכה ללמוד לקנות יותר פרקטי

כי כן, לפעמים אני קונה דברים שאני לא בטוחה שאשתמש בהם לעתים קרובות, שלא לומר בכלל.
חלק מהבעיה היא שאני עדיין לומדת להעז בלבוש שלי - אחרי 26 שנה של חוסר מודעות אופנתית מינימלית, השלמת הפערים לא לוקחת יום, אז לפעמים אני קונה דברים שאני יודעת שיהיו לי יפים ומחמיאים, ואז אני לא מספיק בטוחה בעצמי בשביל אשכרה ללבוש אותם בנוכחות אנשים אחרים... אבל אני יודעת שזה תהליך בהתפתחות, אז זה לא כל כך מטריד אותי.

אני כן חוטאת לפעמים בקניה של שמלות חגיגיות מדי, אבל למשל עכשיו נחתה עליי עונת חתונות עמוסה ואני שקטה, כי יש לי כבר כמה שמלות נהדרות שמחכות לארוע הנכון.

אני תמיד, תמיד קונה ב-bargain, לא משנה איפה ומה, אז בין אם זה ג'ינס או חולצה או שמלה חגיגית, אני אף פעם לא אוציא סכום מטורף על בגד. מהבחינה הזו, גם הרכישות הפחות פרקטיות שלי הן אף פעם לא חרטה עצומה, לפחות לא מבחינת הכיס.

מה שכן, גיליתי את הקו האדום שלי כשמצאתי לפני כמה חודשים מעיל עור ארוך עם בטנת צמרירית ב-30 ש"ח בחנות יד שנייה. הוא היה יפייפה, אבל כל כך מאסיבי ועבה, שפשוט ידעתי שאני לעולם לא אשתמש בו, בטח ובטח לא בחורף הישראלי הקצרצר, שבו לא באמת צריך מעילים כאלו.

efrato1

New member
חולצה ירוקה וחצאית צהובה דווקא נשמע

טוב!

כן, קורה לי. בעיקר עם נעליים ותכשיטים. פחות (אם בכלל) עם בגדים.
לפעמים הפריט כל כך יפה שאני לא יכולה להתאפק.
אבל אני שמחה לבשר שבסופו של דבר הכל ננעל וננעד אבל לפעמים זה לוקח יובלות.
כמו לדוגמא שרשרת מ h&m שרכשתי תוך כדי שאני שואלת את עצמי "את רצינית"?
ענדתי אותה ליציאת ערב עם שמלת בורדו והבטחתי לעצמי שפעם הבאה לעבודה עם טריקו לבנה!

newKiticat

New member
דווקא תכשיטים ונעליים זה עוד עובר

לדעתי... עם ג'ינס וחולצה חמודה זה יכול לעבוד תמיד. טאץ' אישי אבל לא מגזים. אבל שמלות או חצאיות לדוג'... זו כבר בעיה לדעתי...

efrato1

New member
אבל יש לי גם מיקרים של נעליים לא פרקטיות

למשל מגפונים מדהימים שעלו לי 600 ש"ח. מצד אחד לא מתאימים לערב, ומצד שני והעקב שלהם מטורף ככה שלא בא לי לנעול אותם לעבודה/סידורים/פעילות יום יומית אחרת.
מידי פעם אני מוציאה אותם מהקופסה מתפעלת מיופיים ומבטיחה להם ולי שעוד יום יבוא...
וזו רק דוגמא. ככה שגם זו בעיה לא פשוטה (ולא זולה)

newKiticat

New member
חכי לאוסף שלי למחר ותגלי משהו..

מדברים על נעלים לא פרקטיות...

דלעת

New member
לפעמים כן

כבר קרה שקניתי שמלות כאלה, ורק בגלל שהן היו מהממות ועלו 20 דולק כ"א....

Aussie Girl

New member
יותר נכון לי מבחינת נעליים

בגדול אני לא יכולה ללכת על עקבים בגלל בעיות ברגליים אבל מדי פעם אני מתפתה לקנות זוג שאני יודעת שלא יהיה בשימוש תדיר.

יש לי formal dress שלבשתי לחתונה פעם אחת והיה ברור לי שכנראה ולא אלבש אותה שוב. למסיבת כריסטמס בעבודה קניתי שמלת פינאפ של הל באני בידיעה שלא אלבש אותה ביומיום והיא לא תהיה בשימוש חוזר. יש לי עוד כמה כאלו. תכלס, אין לי בעיה עם זה. יותר עצוב לי על בגדים שקניתי במחשבה שאלבש אותם לפה או לשם בצורה יומיומית ובסוף לא נלבשו אפילו פעם אחת או נלבשו רק פעמים ספורות. אם קונים בגד במחשבה שהוא ילבש לארוע ספציפי וכנראה ולא ילבש יותר מעולם, זה סבבה, חבל לי רק על מי שמוציא סכומים מטורפים על זה.

בקיצור, ארוע זו סיבה טובה להתפרע קצת ולקנות מה שפחות פרקטי אבל אם אין שום דבר באופק אז לדעתי עדיף להמנע מלקנות כי מה שבא לך עכשיו, אולי ולא תרצי ללבוש כשההזדמנות כן תבוא. הרי הטעם שלנו משתנה כל הזמן.

newKiticat

New member
יש דברים שלמדתי

כמו אורך - ההבדל בין שמלת שיפון מקסי לבין ברך מאוד משפיע.

אבל גם התוספות והאיבזור. עקב וגם שמלה שהיא שואו זה יותר מדי לכל הדיעות...

השמלה המדוברת היא בצבע מדהים. שלא מצאתי בשום וריאציה אחרת. האורך הוא ברך. מה שהופך אותה לקצת יותר מזה, זה הבד. אז אני אוכל ללבוש אותה לדייטים (ויש לי הרבה דייטים ראשונים אז אני יכולה למחזר הרבה
), וליציאות באופן כללי. אבל בהחלט לא ליום יום.
כמובן שהיא תהיה מופלאה לדעתי באירועים, כיוון שהיא ממש לא שחורה.
ואני מאלה שמאוד משתדלת להימנע משחור בחתונה....

משתדלת שלא, אבל טועה

לא כל כך יוצא לי לקנות ביודעין פריט שטוב לבודדות (בדרך כלל פריט כזה זו טעות שאני מגלה בהמשך).
הטעויות שלי הן לרוב במרחב של "יותר מדי בשביל יומיום" אבל לא ממש מהודר אלא טיפה יותר - חשוף? סטייטמנט? דורש אומץ? קז'ואל-היפסטרי-מגניב-מדי (כל אלה לא מתאימים באופי העבודה שלי)
או לחליפין פריט שמתאים לסוג מסויים של לוק, שאין לי את הפריטים המשלימים אז אין לי מה ללבוש איתו. למשל - חצאית סרוגה מתנפנפת מקסימה שקניתי בחורף ולא מצאתי מה ללבוש איתה (ועוד שילמתי עליה מחיר מלא, בעונה
). זה היה טרם ימיי בפורום. אולי לקראת החורף הקרוב אעלה תמונה שלה ואתייעץ איתכן

אני כן

לא לעתים קרובות, ורק אם אני מוצאת במחיר זול (לא אקנה משהו לא שמיש ב-500 ש"ח... בעצם גם משהו שמיש לא אקנה בסכום כזה
)

אבל כשיש משהו שמאוד מוצא חן בעיני בזול אני קונה, מתישהו זה כבר יבוא לידי שימוש. כך למשל יש לי שמלת סטפלס מהממת של אסוס בארון כבר איזה שנתיים, מחכה לחתונה הנכונה

אני חושבת שזה לא נורא שיש 3-5 פריטים כאלה שהם יחודיים מאוד ופחות שמישים, כל עוד לא מגזימים עם זה.

michali278

New member
קונה כמו משוגעת

בחופשות לידה קניתי כמו משוגעת, כל מיני בגדים ונעליים שהם לא בתחום הקומפורט זון שלי
אבל משאנלבשו וננעלו בסיטואציות מסויימות מאודשראיתי לנכון כי הם מתאימים ואני מסוגל TO PULL IT OFF
אבל יש לא מעט פריטים שטרם לבשתי ונעלתי.
לאט לאט מרחיבה את הרפרטואר שלי

NatyTu

New member
גם אני הייתי קונה כמו משוגעת

אין לי סבלנות למדוד בגדים בחנויות, לכן הייתי נכנסת לחנות לוקחת פריט ב-3 צבעים שונים במידה שנראה לי.
בדרך כלל אני כבר מכירה את המידה שלי בחנויות שאני קונה, העיניין שתמיד ישלי בגדים חדשים שעוד לא לבשתי וכבר קניתי משהו חדש.
אני צריכה ללמוד להיתעפק מקניות ספונטניות ורק לקנות שאני צריכה אבל אני חולה על אופנה!!!!

למעלה