כשאתם נפגשים עם אנשים:

homealone

New member
כשאתם נפגשים עם אנשים:

האם בפעם הראשונה הכל הולך חלק ואתם חושבים שהלך לכם טוב,
והחל מתחילת הפעם השניה: פתאום כולם שונאים אתכם / אתם מקבלים יחס גרוע משמעותית מהפעם הראשונה?

לא בדרך הכלל הכל טוב בפגישות הראשונות

א. כי אני לא בולט אז כאלו אני לא ממש שם.
ב.רוב האנשים חשובים במבט ראשון שאני מאוד נחמד.
ג. מתחילים לשנוא אותי אחרי שמכירים אותי ואת מה שעשיתי לא אחרי פגישה אחת.
ד. זה ממש מרגיש לי רע שעד לפני שנייה הייתי מאמי ואחר כך תוקעים לך סכין בגב שקשה לך
זה בעני מאוד רע,ובגלל זה הפסקתי להיות בקשר עם בני האדם.

גור42

New member
זה קורה לי כל הזמן בפורומים, ואני גם יודע למה

לאנשים פשוט לוקח זמן לקלוט שאנחנו "מוזרים".

ורוב האנשים לא אוהבים "מוזר" בפורום שלהם. כשהפורום הנוכחי, כמובן, הוא היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל.

כולם מוזרים באופן מסיום - הם פשוט לא רואים את זה

ומה רע במוזר ?, רוב האנשים שעשו איזה משהוא בשביל העולם הזה לא היו " רגילים".

גור42

New member
שום רע. אבל הפחד הזה מה"אחר" טבוע עמוק באנשים.

פעם לפני המון השנים, בג'ונגלים של אפריקה, היה לפחד הזה ייתרון אבולוציוני. אז נתקענו (כן - כולנו) איתו.

ולגבי זה ש"רוב האנשים שעשו איזשהו משהו בשביל העולם היו מוזרים" - ברוב הסיטואציות החברתיות זה לא ממש רלוונטי. הדבר שבאמת מדהים, זה שאנשים ממשיכים להתנהג ככה גם במקומות שזה כן רלוונטי. למשל, בפורום של יזמים ואנשי עסקים.

היית מצפה שבפורום של אנשים שכל העבודה שלהם היא לחשוב על דברים בצורה בלתי-שגרתית כדי לעשות כסף, יתייחסו קצת יותר בכבוד לאנשים לא שגרתיים. אבל למרבה ההפתעה, הם עוד יותר גרועים מהממוצע בעניין הזה.

בקשר למשפט שלי

הכוונה שלי היא מה שאתה אומר שאנשים מזלזלים באנשים לא שגרתיים שהם אלו באמת שעשו איזו שנוי.
אני אוהב לקורא את קורות חייהם של אישים מפורסמים - וגאונים ואני רואה שרובם היו מוזרים בגלל זה כתבתי
מה שכתבתי: בקשר לעסקים זה דבר בעיני ידוע ונתתי דוגמאות ליזמים מברקים שזרקו אותם מכל המדרגות.
והצליחו לסלול לעצמם את הדרך : כי לא האמינו שהרעיון הוא בר מימוש וכיוצא מכך,לכן אני מסכים איתך בעניין.
שרובם לא חושבים מחוץ לקופסה ובעני זה עניין רב עבודתי ובכל תחום ככה פועלים וזה מה שולט : לכן יש את
אותם יחידי סגולה שעושים מהפכות אתה מבין ? : כי כולם יודעים לקורא לצטט אבל לבנות תאוריה/ הגות משלהם.
זה קשה מאוד : ואני מבין למה הם לא מצליחים זה מאוד - קשה.

גור42

New member
שמע, אם אוטיסט ייפרסם אוטוביוגרפיה, היא תהיה רב-מכר

רוב האנשים מאוד אוהבים לקרוא על דברים ואישים מוזרים ומעניינים. אבל לשבת עם אותם אנשים מוזרים לכוס קפה? זה כבר סיפור אחר בתכלית.

זה נכון לא מתקרבים מספיק

כלומר " לא בבית סיפרנו": זה הורס והרס לא מעט אנשים חריגים, שהסיפור מעניין אבל לא התקרבו מספיק.
אלה הסתפקו רק להסתקרן מאותו אדם מוזר ומיוחד, זה קשה מאוד מי כמוני יודע...

זה נכון מה שאתה אומר

זה דבר טבעי שאדם שלא מכיר אותך או אתה לא מתנהל כפי שהוא רגיל שאנשים מתנהגים : הוא ירתע ממך וישמור מרחק.
אבל הבעיה שככה נסגרות בפניך הרבה דלתות : להכיר אנשים מיוחדים מאוד, וזה אחד הבעיות בני האדם נוטים לא להתקרב
לוסמוך על מי שלא בצבע עורנו/ מדבר בלשוננו וכו וכו, אבל בעני צריך למצוא פתרון ולפתור את הבעיה הזאת: וככה היה טוב, כמו
בסדרה אהובה עליך " מלחמת הכובים" ובסוף הם חייו בשלום וקיבלו את השונות בכל אחד ואחד, אפילו שהיה קשה מאוד בהתחלה.
הם למדו להסתדר: אני למצען האמת כתבתי- על זה שיר אתמול שאני מנשל את החברה לקשת בענן, די נחמד מה שכתבתי אמי
אהבה מאוד, ובעני חייבים לכתוב על זה לדבר על זה ולמצוא פתרון.

גור42

New member
כבר הצבעת על פתרון אחד: העלאת המודעות לנושא בספרות ובאומנות.

ואכן, "מסע בין כוכבים" (שזה לא קשור בכלל ל"מלחמת הכוכבים") זו דוגמא נהדרת לדרך שבה ניתן ללמד ולהמחיש את כל הנושא הזה.

אני יכול לומר לך, שהסדרה הזו היא בדיוק המקום שבו אני למדתי מה זה באמת אומר "לקבל את האחר", גם אם הוא נראה לך בהתחלה זר ומוזר. ושמעתי על אנשים רבים אחרים שהסדרה הזו פקחה להם את עיניים בעניין הזה (למשל, אנשים ששנאו הומוסקסואלים ופחדו מהם עד שהם ראו את הפרק THE OUTCAST).

וכמובן, זה בכלל לא מזיק שיש בסדרה גיבורים ראשיים שהם בעצם אוטיסטים, כמו מר ספוק או האנדרואיד דאטה.

גרמת לי עוד יותר להסתקרן

ולרצות לראות את הסדרה : איזה חור בהשכלה יש ליף אבל אני לא כזה אשם נולדתי בשנות התשעים ואז לא ראיתי שהסדרה משודרת.
&nbsp
לא ידעתי שהיא בכלל קיימת מקווה לראות אותה...

גור42

New member
אתה יודע אנגלית? אם כן, אז אני ממליץ לך לחפש פרקים ביו-טוב

יש שם לא מעט פרקים, אבל בלי תרגום.

רק קח בחשבון שזה לא בדיוק חוקי לצפות בפרקים בצורה הזו. אז אני ממליץ לך לעשות את זה רק בשביל לקבל טעימה ראשונית וכדי לדעת אם הסדרה בכלל מתאימה לך. כי ה-DVD מאוד יקרים, ואתה לא רוצה לקנות חתול בשק.

פרק שאני ממש ממש ממליץ עליו כהתחלה, זה הפרק DARMOK מהעונה החמישית של "מסע בין כוכבים: הדור הבא". בכל פעם שמתעורר פה דיון על איך זה שאף אחד לא מבין אותנו, אני חושב על הפרק הזה.

עלילת הפרק בשתי שורות (בלי ספוילרים):
הגיבורים שלנו (צוות החללית "אנטרפרייז") מנסים לפתוח בדיאלוג עם "ילדי טאמה" - גזע חייזרים ידידותי. לכאורה משימה פשוטה, אבל במהרה מתברר שמחסום התקשורת בעייתי מעט יותר ממה שחשבו:

ראיי וג'ירי בלונגה. ראיי מלואני. ראיי תחת שני ירחים. ג'ירי מאוביה. אוביה מפרשת דרכים בלונגה. לונגה, שמיה אפורים. ראיי וג'ירי בלונגה.

אתה הבנת את זה? לא? טוב, כפי שאמרתי, מחסום התקשורת היה בעייתי מעט יותר מן הצפוי...

(ובבקשה, מי שמכיר את הפרק, לא לפרסם פה ספויילרים. בבקשה אל תהרסו את החוויה החד-פעמית של חדוות הגילוי, לאלה שצופים בו בפעם הראשונה)

כן אני יודע אנגלית

אני מבין לא מדבר ולא כותב, אני האמת מבין באופן בסדר עוד שני שפות ערבית/אפגנית ( ממש כאלו קצת אני יכול לקשר
ולהבין שסבתי מדברת עם אחותה) : אבל שפת האם שלי היא עברית ובה אני הכי שולט, חוץ מזה אין לי כישרון בשפות ודווקא
לסבי היה ( היה יודע 14 שפות כמעת כשפת אם כולל קרוא וכתוב וכל זה בעוד לא בן 20 ) , איש מבריק ידען, אבל זה לא עבר
לי בגנים לדוטדי כן שיודע המון שפות, אני כמו אמי דובר עברית וזהו.
&nbsp
בקשר לסדרה הוא לא קיים ברשת?,בכל מני אתרים שאני יכול להוריד? או לצפות? וכמה עולה הDVD? , כמה כל העונות
יעלו לי?, אשמח לתשובה, ובאמת זאת נשמעת סדרה מיוחדת מאוד.

גור42

New member
קיים ברשת, אבל לא תמיד קל למצוא (וכפי שאמרתי - זה לא חוקי)

ו-DVD של "כל העונות" זה עסק יקר מאוד. מדובר ביותר מ-700 פרקים שמתפרסים על-פני 28 עונות, 5 סדרות וכמעט 40 שנה של טלוויזיה (מ-1966 עד 2005).

אבל אפשר לקנות רק עונה אחת, או רק סדרה אחת.

אגב, לא כל הפרקים הם ברמה של DARMOK. אבל אם הפרק הזה לא דיבר אליך, אז כנראה שהסדרה כולה איננה בשבילך. לכן המלצתי לך לראות אותו ראשון.

אז מאיפה כן?

אני לא מוצא את זה, חיפשתי ברשת אין כלום, אם יש לך אתר מסיום תפנה אותי עליו סבבה"?

גור42

New member
אני אחפש ואשלח לך במסר לינק, טוב?

בפורומים של תפוז אסור לפרסם לינקים כאלה.

סבבה אני מחכה

ותודה רבה.
חוץ מזה אני מחר הולך לסבתי עד יום רבעי ( לא בטוח במאה אחוז) אז אם אני לא עונה במסרים.
או לא כותב בפרום זה בגלל שאני אצלה, אין שם מחשב היא לא מכניסה הביתה היא דתיה כמו שאתה
יודע.

kagome10

New member
רשמתי לעצמי לצפות בפרק הזה

בעיקרון אני לעיתים רחוקות צופה בסדרות וסרטים, אני מעדיפה דברים כתובים.
&nbsp
אבל זה נשמע מגניב ממש! אז רשמתי לעצמי לעתיד.

למעלה