כריתת מעיים

liatsw1

New member
כריתת מעיים

בס"ד משהי עברה כריתת מעיים ויכולה לשתף? הניתוח נראה כבר קרוב ועימו מתחיל הלחץ....

ליאת ../images/Emo24.gif

הלחץ כל כך מובן
חושבת שרק לזק יש ניסיון עם המעיים. אולי תשאלי במרפאה, תבקשי פרטים של בנות שעברו כריתת מעי, יש כאן סמויות ויש כאלו שמטופלות בתה"ש אבל לכאן לא נכנסות. שיהיה בהצלחה, חושבת עליך עד בלי די

זואילי

New member
הי ליאת

מציעה לך בינתיים, עד שזק תתחבר אלינו ולעולם, להסתכל באתרים בחו"ל על אנדו - מעיים. פעם עשיתי חיפוש על זה והגעתי לקישורים שמדברים על הנושא הזה ספציפית. תעדכני אותנו מתי הטרום ניתוח. שיהיה בהצלחה

טשומפי

New member
../images/Emo24.gif

מצטערת שאני לא יכולה לעזור. הלחץ באמת מאוד מובן. שולחת לך המון חיבוקים טשומפי.

אני כאן../images/Emo151.gif

ניסיון מעיים
כריתה וכו'......הסבר צורם אך הכרחי
ברגע שיש חסימה כורתים את החלק החסום ומחברים......מכאן יש שתי גישות 1. לפתוח סטומה 2. לא לפתוח סטומה הסבר לסטומה - פותחים חריץ בבטן משם מוציאים לולאת מעי גס...מחזקים אותה בעזרת סטנד מפלסטיק לבטן שלא תברח פנימה ועד אחרי 10 ימים מוציאים את הסטנד. בלולאת המעי עושים חור....משם יוצא מספר 2 (בעברית צואה). מסביב ללולאה מדביקים בסיס שנדבק לבטן....ועל הבסיס שנשאר בדר"כ עד שלושה ימים מצמידים שקית שמתחלפת או מתרוקנת...לתוכה מגיעה מספר 2. בדר"כ משאירים סטומה עד לשלושה חודשים מינימום (אני הייתי 8 חודשים) וזאת כדי שהמעי המשוחזר יתאחה. חסרונות סטומה - לא נעים לצעירות....
התעסקות שעם הזמן הופכת למיומנות שלא תיאמן.(ובעברית התעסקות עם קקי)...
אין שליטה יוצא מתי שבא.
יתרונות סטומה - מונע מעבר צואה במעי המשוחזר ובכך מונע זיהום ודליפות לבטן וכד'
לא צריך לחכות בתור לשירותים.
אפשר לעשות את זה מול כל העולם ואף אחד לא ידע.
אחרי חודשיים כשזה הופך להרגל זה אפילו מדגדג שמספר 2 יוצא.
סוף סוף יש יציאות סדירות לא כואבות.
לאחר בדיקת של חוקן בריום אחרי מספר חודשים, רואים שהמעברים שלמים ואין דליפות והכל תקין, קובעים ניתוח, כורתים את החלק שהיה בחוץ מחברים את שני החלקים ומכניסים פנימה ולשם הבטחון שוב מוציאם סטומה מאותו החור הפעם של המעי הדק...... על אותו עיקרון המעי הגס....רק שהמעי הדק לא מוציא יציאות קשות אלה נוזליות חסרונות סטומה מעי דק - שורף את העור
דיכאון סטומה שני
אין שליטה
יתרונות סטומה מעי דק - נשאר מינימום חודש.
את הסטומה של המעי הדק מחזירים לבטן אחרי חודש בערך אם הכל בסדר, ושוב באותו סדר כורתים את החלק שהיה בחוץ......מכניסים פנימה את החלקים שחיברו סוגרים את החריץ .....שמים נקזים מרעיבים לשלושה ימים
כדי שהמעי יתאחה ואז מתחילים לאכול לאט ודליל ובסוף גם מוצק....אותי רצו לשחרר לפני יציאת מספר 2 ראשונה מהיציאה המקורית ....אני התנגדתי ורק אחרי היציאה הראשונה הסכמתי להשתחרר...... היציאה הראשונה לא כואבת וכמו רכיבה על אופניים שחייה וסקס לא שוכחים.....והכי חשוב הכל חלק ללא כאבים.
מצטערת על האורך והתאור אבל ככה זה היה
אני כאן לשאלות

liatsw1

New member
כמובן שנלחצי!!!!../images/Emo178.gif

בס"ד אבל כרגיל הכל מתובל בהומור שלך והצלחת גם להצחיק אותי מאוד!
האמת, שלא הבנתי יותר מדי ואני מקווה שגם לא אגיע להבנה הזו. הבנתי מהרופאים מכיוון שמדובר בניתוח מתוכנן הסיכוי לסטומה יחסית נמוך, בניגוד לניתוח חירום שמגיעים עם חסימה ואז אין ברירה לגבי הסטומה. אני מקווה שאכן כך יהיה ותהיה רק כריתה של החלק וחיבור בין שני החלקים. איזה לחץ....

בהחלט נכון ../images/Emo42.gif

הסיכוי לסטומה גבוה יותר בניתוח חירום ומאוד מקווה שלא תזדקקי לזה. חייבת לציין שעם כל האי נעימות נוחות באסה וכל המתלווה לזה אפשר לעבור את זה בקלות..
..אני שיתפתי את כולם..משפחה וחברים
בסיפור הסטומה והיה לי מאוד קל להתמודד איתה בחברה ועניין הסטומה אפילו הפך לסוג של הומור..
..בהתחלה לא רציתי לצאת מה
אבל מהר מאוד גיליתי שהשד
לא נורא ולפעמים חוסך זמן...תור...במיוחד בשירותים ציבוריים
(חתונות, סרטים, מסעדות.....)....בקיצור לא אומר שווה אבל אפשר לעבור את זה בקלות .... ובשביל זה אני כאן אם צריך......
לגבי כריתה של שני החלקים והחזרה צריך לוודא שיהיו נקזים בבטן....ובדיקות דם וחום לוודא שאין דליפה....כמובן צום של כמה ימים....תבדקי את זה אם המנתח. ובאמת מי המנתח? אני כאן

liatsw1

New member
המנתחים

בס"ד הם: סוריאנו, גולדנברג, רוזין, נאדו ואחד מהגניקולוגים (זולטי/ ד"ר משיח). תודה רבה זקי על הכל, אני מאמינה שנדבר לקראת הניתוח

מצויין

אחלה רופאים ....רוזין וסוריאנו מדהימים מקסימם מקצועיים ואני אישית מאוהבת בהם. גולדנברג אלוף......אותי ניתח אורולוג אחר לא נאדו אבל שמעתי עליו טובות....זולטי עדיף על משיח הבן. את בידיים טובות ואני איתך כל הזמן.....תתקשרי תכתבי מה שבא לך אני כאן. נשיקות

מישמש33

New member
ממש קלי קלות

פתאום אפילו לא מטריד אותי הניתוח הבא סתאאאאאאאאאאם אבל לפחות את מצחיקה אותי

זואילי

New member
מישמוש

יש לנו הרבה נקודות דמיון בבטן. גם סיפור הכריתה שלי נדחה ואף נדחק לגמרי מהסיסטם. תראי מה קורה איתך עכשיו ואיך הגוף מתפקד בנושא היציאות. אולי שווה שבביקורת הבאה תביאי ציורים אנטומיים ותבקשי הסבר מה היה שם ואיך זה היה נראה לפני הניתוח. למרות שרוזין בסופו של דבר לא ניתח אותי, ביקשתי פגישה איתו והוא ממש צייר לי ע"ג האיור את ההידבקויות והפיתולים שהאנדו עשה והכל נראה אח"כ כ"כ ברור. דרך אגב, מתי באמת הביקורת?

מישמש33

New member
הביקורת ב - 7/11

אני אכן אעשה זאת, מאיפה לקחת את האיור שסיפרת לי עליו ? דרך אגב במקור, רוזין היה אמור להיות בניתוח, נדמה לי שגם אצלך, אבל כנראה לאור הזמן הארוך של הניתוח ודברים עם קדימויות, הוחלט לוותר עליו לעת עתה לגבי יציאות, בהתחלה היה לי שלשול ובנתיים אני יומיים בלי כלום, מקווה שיסתדר בקרוב

זואילי

New member
מהאינטרנט כמובן...

לקחתי מילים נבחרות מדו"ח הניתוח ועשיתי גוגל. ההורים שלי צחקו ושאלו אם אני מתכננת ללמוד עכשיו אנטומיה כי מילאתי להם את החדר בתמונות מעיים ואיברי רבייה. יומיים בלי כלום אחרי שילשול זה בסדר. חושבת ששווה גם לבקר את בארגבל, כדי לעדכן אותו על הטיפול שלך ועל ענייני היציאות, אבל את זה כדאי לעשות חודש אחרי הניתוח.

liatsw1

New member
תודה לכולכן על התמיכה

ועל כך שאני בליבכן...אין לכן מושג גמה זה מחזק

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

לא עברתי את זה ואני לא ממש יכולה לעזור, אבל שולחת המון המון |
חיבוק|
ושתהיה לך רפואה שלמה. מבינה מאד מאד את הלחץ שלך, זוכרת את עצמי לפני שנה נלחצת מהניתוח כי היה חשש ללפרטומיה ואת זה עברתי וזה היה לא נעים בלשון המעטה, אז אני לא משווה רק אומרת שזה בהחלט מובן וזה בסדר גמור להילחץ.

מישמש33

New member
אני כ"כ מבינה את הלחץ

הייתי שם ממש לא מזמן עם כל הפחדים והחרדות שמתחילים לעלות ולצוץ. לקבל אותם זה הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות לעצמך, זה בסדר ומותר ואין מה לעשות ניתוח זה מפחיד בפרט לקראת מה שאת הולכת יחד עם זאת , דמייני את עצמך אחרי, תחשבי גם מחשבות טובות ואיך העולם יחייך אלייך אח"כ ולא יהיו כאבים ושהכל יעבור בשלום ובקלות מאחלת לך המון הצלחה בניתוח ובהחלמה שאחריו ותעדכני אותנו מתי את עוברת אותו

liatsw1

New member
תודה מישמש

בס"ד הלחץ נובע מזה שזה כבר הניתוח הרביעי והפעם מעורבים כריתת המיעיים והשלפוחית. עברתי גם לפרוטומיה אחת ולקח לי בערך חודש וחצי לחזור להיות במצב ראשוני של נורמאליות. אני מאוד חוששת שגם יעשו פתיחת בטן ולא יגמר בלפרוסקופיה. חוששת מהרגע של אחרי. איך הגוף יתפקד...

למעלה