כריכות

כריכות

קרה לכם פעם שקראתם ספר בגלל הכריכה? ואני לא מתכוונת בגלל מה שכתוב עליה, אלא בגלל העיצוב שלה? אני לא מצליחה לזכור דוגמא ספציפית, אבל בכללי זה כן משהו שמשפיע עלי. אמא שלי לפעמים קונה דיסקים שהיא לא מכירה בכלל בגלל שהעטיפה מוצאת חן בעיניה. אני חושבת שזה מדהים (בעיקר כי בסופו של דבר איכשהו יוצא שאלה דיסקים שמוצאים חן בעיני ו/או בעיני אחי, גם אם הם לא הסגנון המוסיקלי של אמא שלי דווקא)

דוסטו

New member
לב לבן כל כך / חאוויאר מריאס

האישה שמצולמת על הכריכה היא כ"כ סקסית ונשית, ולמרות הערום הפרונטאלי הלגמרי חשוף - אין בה שום דבר זול. אבל - אני מוכרח להתוודות. העובדה שהמחבר הוא סופר ספרדי היא שהכריעה. יש לי חולשה לשפה, יש לי חולשה לספרות (מתחיל בלאטינואמריקאיים ופולש לספרדים עצמם). לא הכרתי שום דבר של מריאס לפני הספר הזה. הספרדיות + התמונה עשו את זה. אגב, אחרי זה הזדרזתי לקנות את 'גבר סנטימנטאלי' של אותו סופר והתאכזבתי.

siv30

New member
נכון היא מדהימה ../images/Emo35.gif

גם אני אהבתי את העטיפה של הספר, אבל דווקא הפרק הראשוני הוא זה שמשך את ליבי.

srulik24

New member
כמובן שכן

במקרה המקצוע שאני לומד הוא עיצוב גרפי ולכן אני יכול להמשיך ולדבר על הנושא במשך חודש שלם. אני לא אשעמם אותך בפרטים, אבל אני יכול להגיד לך בוודאות שזה לא קורה לך סתם, ומושקעת מחשבה רבה מאוד בדבר שנראה לכאורה זניח לחלוטין. עבודה היא חיינו!

Mנטה

New member
לא בדיוק כריכות אבל סדרות

הדוגמה הכי בולטת זה סדרת מרגנית, ברור לחלוטין שאין נפילות אם הספר שלהם. ואותו דבר הולך לגבי סדרות נוספות. יש אגב ספרים שאני לא אקרא בגלל הכריכה

Rivendell

New member
מעניין, אצלי זה עורר תגובה הפוכה

אני בד"כ *לא* אקרא ספר שהכריכה שלו נראית כמו רומן למשרתות, למשל, או ספר שהמחברת הרגישה צורך לשים על כריכתו את ישבנה. בעיני זו אמירה מאוד ברורה.

דוסטו

New member
ריוונדל- אני איתך

ואכן איזה הבדל בין "הכריכה האחרוית" של רבינר לבין הכריכה הקדמית של לב לבן כ"כ.

Rivendell

New member
מה שאמרתי לגבי תיאורי סקס נכון גם

לגבי אמנות שכוללת עירום. יש דרך לעשות את זה זול ועלוב, ויש דרך לעשות את זה עם קלאסה. מי שלא יודע לעשות את זה כמו שצריך, שלא יעשה את זה בכלל.

ל א

New member
מה שאמרת לגבי עירום וסקס

נכון לגבי כל דבר בעצם. יש דרך לעשות כל דבר בצורה עלובה ויש דרך לעשות את זה אלגנטי. מי שלא יודע לעשות את זה טוב, עדיף שלא יעשה בכלל.

Rivendell

New member
אכן

מעצב גראפי מקסים שאני מכירה אמר לי לא מזמן בשיחה דומה ש- "לא כל מי שיודע להשתמש בפוטושופ הוא מעצב גראפי, ולא כל מי שיודע להשתמש בוורד הוא סופר". אין מה להוסיף

Rivendell

New member
אגב, הבעיה שלי היא לא עם עצם העשייה

כי אם כתיבה או ציור או עיצוב עושים למישהו טוב - זה נהדר, ואני לחלוטין בעד. הבעיה שלי היא בד"כ עם היומרה. כבר אמרתי ששם עובר בעיני הגבול בין כותב ובין גראפומן.

ל א

New member
בלי יומרה, איך היינו יורדים מהעצים?

אני חושב שיומרה היא העדות הטובה ביותר לקיומה של איכות או של היררכיה תרבותית כפי שצביעות היא העדות הטובה ביותר לקיומו של מוסר. אהה, מה? כן. נו, את צודקת, בקיצור.

een ogenblik

New member
חושבת שלא

קשה לי לזכור היום כיצד אני בוחרת ספר כך סתם בצורה אקראית בחנות. אבל מזכרוני הרעוע נדמה לי שעיצוב כריכה יכול למשוך תשומת לבי, אך כדי לקנות ממש צריך להיות משהו נוסף. זה אמור לגבי ספרי סיפורת. יש ספרים שהעיקר בהם הוא איורים, ואז עיצוב הכריכה יכול להיות סיבה טובה מאוד, אך שוב, לא בלעדית.

LIRY1

New member
הכריכה יכולה בהחלט להשפיע

ולגרום לי לקרוא או לא לקרוא ספר כלשהו (כמובן שזה לא העיקר...) בכל אופן אהבתי את הכריכה של "מלאכיה נרדמו כולם" ושל "נערה עם עגיל פנינה" - זה גרם לי לרצות לקנות אותם עוד לפני שקראתי - רק כי הציור יפה וחשבתי שזה יתאים לי על המדף....

siv30

New member
לא

אני קוראת בפנים הספר ואז מחליטה. הכריכה יכולה להיות ממש, ממש לא זה, אבל הספר מקסים.

catch 2 2

New member
לא אבל כן בגלל

אותו סופר או רק מפני שהוא אוזכר באיזה סדרה אהובה. יש כמה ספרים שתורגמו וכך גם "תורגמו" הכריכות בצורה ממש לא תואמת כך שזה די אכזב , בסופו של עניין מה חשוב הכתוב או המצוייר?

למעלה