כרטיס רכבת

krause

New member
סער שלום. הכרטיס הוא מתקופה של

אחרי 1948 כמובן. למעשה עד 1948 פעלה רכבת פלשתין בקווי קנטרה,חיפה, ירושלים. ועד סוריה , בעזרת "רכבת העמק". אנני יודע באיזו שנה חידשה הרכבת המצרית את פעילותה בקו קנטרה אל עריש,אבל זכורים לי קטרי הדיזל אשר נלקחו שלל ב1967 מסיני , והופעלו במשך הרבה שנים ע"י רכבת ישראל. הכרטיס אשר בתמונה הוא של הרכבת המצרית.כרטיס הלוך ושוב בין קהיר לאל עריש ,דרך בנהה. בנהה היא עיר גדולה כמאה ק'מ צפונית לקהיר, והיא למעשה סטיה קלה מהקו הראשי אשר מגיע לקהיר. הקו המהיר בין אל עריש לקהיר עובר בקנטרה, חוצה את התעלה, אסמאיליה , בלביס, קהיר. אני מציג שלושה כרטיסים.שנים של רכבת פלשתין. על שלושתם מוטבע בלחץ תאריך הנסיעה. הכרטיס מקהיר לחיפה הוא של הרכבת המצרית, אבל כמובן שבקנטרה הנוסע עבר לרכבת פלשתין.כפי שנוסעי רכבת פלשתין אשר הגיעו מירושלים החליפו רכבת בקנטרה והמשיכו ברכבת המצרית. ראו בגלריה שלי עוד כרטיסי רכבת פלשתין. היות ואנני קורא ערבית, אנסה מחר לודא באם כתוב התאריך על הכרטיס. חשוב לדעת!! מסילת אל עריש קנטרה אשר נסללה על ידי הבריטים עם כיבוש א"י ב 1918. פורקה ע"י צה"ל בשנת 1969.המסילות הורכבו כחלק מהמוצבים בקו בר-לב המפורסם. אני כחייל בנח"ל בשנת 1969 הייתי שותף לפירוק , לבנית המוצבים, וגם לשהייה בהם במלחמת ההתשה.

אמת ויציב. להלן תיקון קל לפרטים:

במלחמת ששת-הימים נלקחו שלל 8 קטרי דיזל על-פי הפירוט הבא: קטר 127 - G12, כיום מושבת. קטר 128- G12, כיום מושבת. קטר 129- G12, כיום מושבת. קטר 130- G12, מושבת מאז קבלתו ולא הופעל מעולם ברכבת-ישראל. פורק לחתיכות. קטר 161- G16, כיום פעיל. קטר 162- G16, כיום פעיל. קטר 163- G16, כיום מושבת ומוצג במוזיאון רכבת-ישראל. קטר 251- G8, כיום מושבת. סיכום: אנו רואים שמתוך 8 קטרי דיזל מצריים, נותרו רק 2 פעילים. כמובן שנלקחו גם קטרים אחרים בשבי במהלך מלחמת מבצע-קדש בנובמבר 1956 וביניהם קטר דיזל אחד ויחיד: קטר יונג מס' 4239 שמספרו הושאר על כנו. קטר זה נגרט מהמצאי בחודש אוגוסט 1970. בברכה, ד"ר אביתר רייטר, יו"ר חוג חובבי הרכבת בישראל.

python 4

New member
חוג חובבי הרכבת בישראל?../images/Emo12.gif

באמת יש דבר כזה? איך מצטרפים? רכבות זו הסטייה שלי (כלומר, אחת מהסטיות שלי). חוץ מהאוסף התימאטי החדש שלי ("הנה באה הרכבת: בולי רכבות והדפסי רכבים") אני אוהב לנסוע ברכבת. יש בזה משהו מאוד מרגש.

python 4

New member
כל הזמן! במיוחד בולי דגלים מארה"ב

ברוך הבא לפורום תחבורה-ציבורית !

בוא ותהיה גולש קבוע אצלנו ותקבל ריגושי רכבות כל יום. בחוג שאני מרכז חברים 186 מורעלים ואני בראשם: חי ונושם רכבות ואוטובוסים 25 שעות ביממה. הנה תמונה שלי מנמל אשדוד מוקדשת לך:

../images/Emo6.gif אביתר,לרגע חשבתי שהתבלבלתי

בפורום. אגב לדעתי יש לך מקום בהחלט להצטרף אלינו, הרי אתה אספו לא קטן.

נכון. אני אספן מטורף של להקת 10CC

והאוסף של הלהקה הזו מוביל בכל היקום. אני מתקרב ל- 9500 פריטים שונים של אותה הלהקה וזה כולל רק דברים כגון תקליטים, תקליטונים, VHS, BETA, DVD, "7, "12, דיסקים, סינגל-דיסקים, לייזר דיסקים, בוטלגים, תוכניות של הופעות, חוברות וספרים על עשרה סי.סי וללא שטויות כמו פוסטרים או מדבקות ועוד בולשיט כזה. בבדיקה שערכתי בכל רחבי הגלובוס נמצא שאין לי מתחרים בשום מקום בכל שקשור ללהקת עשרה סי.סי. פעם נסעתי ליום אחד לאוסטרליה, כדי להשתתף שם במכירה פומבית של דיסק של הלהקה שהיתה חסרה לי רק העטיפה האוסטרלית שלו... ככה זה אספנים. אנחנו קצת "קוקו" אבל שלא יהיה לי דיסק עם מס' קטלוגי על העטיפה שטרם יש לי ? אין דבר כזה. כך יש לי קסטות ותקליטים של הלהקה, אפילו תוצרת צפון-קוריאה וערב הסעודית. כל אוסף וכל דמו, כל פרומו, וכל עטיפה של כל תקליטון שלהם מכל מדינה בעולם, מכל שנה, ומכל מס' קטלוגי, מכל חברה ומכל אזור, מכל מקום, ובכל הופעה, בכל כינוס ובכל דבר. לילה טוב ליילנד נשמה ! שלך, O305.

python 4

New member
מדהים!../images/Emo12.gif

בגלל זה אני אוהב רכבות... ארוכות כאלה, ומלאות עוצמה..

אם כך, קבל שוב עוד תמונה:

הנה עוד רכבת ואפשר לאסוף את התמונות לכדי אוסף ענק. בתמונה אנו רואים את קטר מס' 764 בעת פריקתו מהאוניה ביום 12.07.2004. צילום: אביתר רייטר, ירושלים.

python 4

New member
יוּ! רכבת מלמטה!../images/Emo12.gif

יש לי שאלה דבילית.. הרכבת עם הגלגלים האלה יכולה לנסוע גם על הכביש? (זו הסיבה שאני לא כותב בפורום תח"צ..)

cohen chaim1

New member
אביתר

התמונות שאתה מעלה יפות מאד. היש לך תמונות של הרכבות מפלשטינה א"י?

למעלה