כרטיס רכבת

broadaxe

New member
כרטיס רכבת

איציק קראוזה (וכל מי שיוכל להוסיף, כמובן)- בבקשה לחוות דעה. תאריך? האם הנסיעה היא לקהיר או מקהיר? אאל"ט, הקו של אל-עריש פסק מלפעול כשפרצה מלחמת השחרור.

broadaxe

New member
ועוד משהו לזיהוי- מטבע (?)

לפי מה שאני מבין ממנו זהו כסף פנימי של אחד הגיטאות, שנת 1943, העריך 10 מרק. לא מכיר.

אין לי דעה על המטבע כי

אני לא מבינה במטבעות, אבל זו מטבע שגורמת להתרגשות גדולה, לא ידעתי שהיה כסף יחודי ליהודים.

® רן

New member
זיהוי מטבע ../images/Emo70.gif

המטבע הזה הוטבע לשימוש בגטו לודז' בפולין. לצערי אני לא יודע את הסיפור המדויק שמסתתר מאחוריהם - אולי מישהו אחר יוכל להרחיב? ראיתי די הרבה מטבעות כאלה (וגם שטרות!) בעריכים שונים בקטלוגים של מכירות פומביות. השווי שלהם נע בד"כ סביב כמה עשרות דולרים לכל מטבע.

אני מופתע. מעולם לא ראיתי כזה מטבע.

ולא ידעתי על הטבעת מטבעות כסף לגטאות. בולים ושטרות כן, מטבעות - לא נתקלתי. מאוד מעניין אותי לקרוא את הסיפור המלא, או לפחות יותר פרטים. איפה רוזן כשצריך אותו? נו טוב, נצטרך לחכות למוצאי שבת.

avishyes

New member
רצ"ב לינק עם הסבר

המטבע הזה הוא חלק ממה שכונה "כסף מחנות ריכוז" ערכו של המטבע כ 40-50$ יהודים רבים בתפוצות אוספים את הכסף הנ"ל עקב הערך הרגשי ולא רק האספני שבו. אביש

רוזן71

New member
שבוע טוב, ראיתי ששלחו לינק...

בס"ד. בכל זאת כמה מילים. כסף פנימי הונפק בהרבה גיטאות בצורה של אסימוני נייר, בגיטו לודז בנוסף הונפקו ב-1942 גם אסימוני מתכת (אלומיניום ומגנזיום) בעריכים של 2, 5 ו- 10 פפניג וב-1943 הונפקו מטבעות בעריכים גבוהים של 5 10 ו-20 מרק. והמחירים, כמו שרן ואביש ציינו (כמה עשרות דולר למטבע) רוזן.

cohen chaim1

New member
צבי שטאל

כתב והוציא ספר על מטבעות יהודים בתקופת השואה. אינני זוכר את שם הספר.

תמיר1991

New member
מטבעות מדהימים לטעמי!

חשבתי שהם הנפיקו רק בולים, אבל טוב לדעת שהיו להם גם מטבעות. למישהו מחברי החבר שמטבע זה באוספו, הייתי שמח <ואני בטוח שהרוב הגדול כאן> לראות מטבע זה בכנס המתוכנן לשלהי הקיץ. תמיר.

תרגום הכרטיס כולו מערבית:

אל עריש - קהיר דרך בנהא (למטה:) דרגה (מחלקה) שלישית והמספר בצד- 08472 אם זה תאריך, הרי שהוא יהיה התאריך הערבי. מישהו מחכמי המטבעות יודע לתרגם את התאריך (לפי ההיג'רא?)

בּני

New member
זה לא 08372 ?

אם כן, הדבר היחידי שנראה לי מתאים זה שנת 1372 להיג'רה שזה 1952 למניינם. הגיוני?

broadaxe

New member
לקרוא ספרות ערביות אני יכול

אם כך הכיתוב הערבי זהה לכיתוב הלטיני, למעט המספר בשול הימני. לפי מה אתה מסיק שזו שנה? המיקום והצורה נראים לגמרי כמו ספרור שוטף. אין הגיון בשינוי ספרת האלפים דווקא, והייתי מצפה שאם כבר שנה אז שיהיה תאריך מלא.

בּני

New member
אני לא...

הועלתה סברה שמדובר בשנה. אבל באמת זה נראה יותר מספר רץ של הכרטיס/פנקס ולא תאריך.

krause

New member
המספר בצד ימין הוא מספר סידורי של

הכרטיס, 08372 זה המספר.התוספת של 5 סנט מיצרי הוא מס סיוע.סיוע למי? אני מניח שלפליטים הפלשתינאים ברצועה. כפי שאמרתי.כרטיס הלוך ושוב, חברת הרכבות של מצרים.שנות ה 50 או ה 60.

למעלה