כרטיס קול

shlomke4

New member
כרטיס קול

היי, אני רוצה להתחיל לעשות קצת הקלטות. צריך המלצה לאיזה כרטיס קול נחמד. בנוסף, איזה עוד ציוד צריך כדי להתחיל להקליט (גיטרה)? תוגה מראש לעונים.

Aviraman

New member
בעיקרון

תלוי... אם אתה רוצה לעשות קצת הקלטות הכרטיס קול הנוכחי והכניסת מיקרופון יספיקו לך. הכניסת מיקרופון היא PL קטן. בעיקרון מה שאתה צריך זה מגבר סבבה, מיקרופון סביר (אני קניתי מכלי זמר באר שבע לפני לא מעט זמן מיקרופון של Shure, שהגיע עם כבל PL-XLR של שלוש מטר, עלה לי איזה 250 שקל, הוא לא מהסדרות הגבוהות של SHURE) ומתאם מPL גדול לקטן. (עולה 6 שקל). את המיקרופון אתה מציב מול המגבר ויאללה להקליט. וחשובה תוכנת הקלטה נורמאלית. יש Cubase (ששמעתי שהיא די כבדה, לא יצא לי לנסות עדיין), Cool Edit (שלא יצא לי לנסות). אני אישית ממליץ על Acoustica Mixcraft, תוכנה ממש פשוטה, קלת משקל (ולא צורכת יותר מידיי משאבי מערכת). נותנת לך אפשרויות עריכה ממש נחמדות והקלטה די איכותית, אפשרות לשמירה ישירות לMP3 ופיצ'רים יותר מתקדמים כמו מתיחת זמן, פיץ' שיפטר (שמאפשר לתקן זיופים ^^). בהצלחה בהקלטה.

shlomke4

New member
אבל..

המגבר שלי רחוק מלהיות "טוב"...והחדר שלי רחוק מלהיות אקוסטי.. אין דרך כלשהי לחבר את הגיטרה ישירות לכ' קול? (כלומר, שהמחשב יקבל את האות של הגיטרה ישירות, ולא דרך מיקרופון שמקבל אות ממגבר.) אמשח לקבל תגובות מאוד אנשים ולשמוע באיזה ציוד אתם משתמשים להקלטה.

b l a c k d o g

New member
תבדוק עם יש לך במגבר יציאת output

עם כן אז אתה יכול לחבר את המגבר לכרטיס כול והלקליט ישירות למחשב. ככה אני מקליט וזה יוצא באיכות ממש סבבה יחסית לכזה ציוד

shlomke4

New member
לא.. אין לי ../images/Emo4.gif

יש לי פרונטמן 25 מעפן.. יש למישהו עוד דוגמאות לאיך הציוד הקלטה שלו מסודר..?

היי!

יש לי כרטיס קול אודיופיל 192 של אם אודיו. כדי להקליט גיטרת דיסטורשן אני משתמש במיקרופון שור אס אמ 57 מול המגבר,שמחובר לפרה אמפ זול של אלטו,ומהפרה אמפ הזול של אלטו,למיקסר,ומהמיקסר למחשב. בהקלטה של קלין אני לפעמים מחבר את הגיטרה יש לפרה אמפ ומשם מקליט. ללא מיקרופון.

TheNightcrawler

New member
כן אבל אף פעם אין את הסאונד מנורות

בהקלטות כאלה, ההקלטות הכי טובות זה מיקרופון טוב מול בוקסה 4X12 בלי פרי אמפים עם וכל הlineout הדיגיטליים, רק ככה אפשר לקבל סאונד אמיתי של מגבר.

TheNightcrawler

New member
עם הפראמפ זול שאמרת

כדי לקבל סאונד מנורות הכי טוב צריך 4X12 ומגבר מנורות טוב, ראקים זה סאונד שונה ממנורות.

Kfitzi

New member
ראקים זה סאונד שונה ממנורות?

המממ... זה ממש חדש לי. אולי תסביר למה התכוונת? עושה רושם שיש לך בילבול קל במונחים.

doc monti

New member
לא הבנת את מה שהוא אמר

המגבר מוקלט ע"י מיקרופון, והמיקרופון מחובר לפרהאמפ, ומשם למיקסר ולכרטיס קול.

Kfitzi

New member
הקלטה בלי פריאמפ?

יש לך הרבה בילבול ידידי... או אולי לא הבנתי אותך נכון...

moshikobahar

New member
אתה מערבב כמה מושגים ביחד

דבר ראשון,אתה צודק,לפי דעתי,שההקלטה הכי טובה זה מיקרופון מול מגבר איכותי אבל אתה שוכח שחייבים פריאמפ,גם במגבר של הגיטרה שלך יש פריאמפ וגם בשביל המקרופון! (ההגברה שלו צריכה להיות איכותית) אין כזה דבר אולפן בלי פריאמפ.זה בסיסי. דבר שני יש המון אנשים שמקליטים גיטרות דיירקט,עם פרה אמפ עם כניסת di איכותי ומדמה מגברים חיצוני או כתוכנה על המחשב כמו guitar rig התוצאות יוצאות נחמדות!

בגדול יש 2 אפשרויות הקלטה.

Live ודיירקט. הקלטת לייב מצריכה שימוש במגבר , מיקרופון, חדר אקוסטי, פרה אמפ, תוכנות עריכה . למשתמש הביתי- מסובך, יקר ותוצאות לא תמיד מניחות את הדעת - נעבור לאפשרות 2 פרה אמפ (60$ ומעלה) , תוכנת עריכה (adobe audition) ותוכנת amp simulator - גיטר ריג 2 . את התוצאות אתה יכול לחפש בהקלטות שהעלתי לפה.

Aviraman

New member
אמממ... אקוסטיקה

לא יודע, לשלמות מוחלטת אולי כן... אבל כשאני מקליט רק גיטרה פה (חדר לא מטופל אקוסטית, לא בטוח מה רמת האקוסטיקה פה אבל) זה נשמע סבבה לחלוטין... יכול להיות שהציפיות איכות שלי ירודות אולי... אני אקליט בקרוב משהו לראות האם אכן הציפיות שלי ירודות או שהתמזל מזלי. אבל ת'כלס, אני מרוצה מהאיכות הקלטה שלי פה.

shlomke4

New member
אוקיי...

אז אני מניח שהאפשרות השניה סבירה יותר.. את התוכנות זה לא בעיה להוריד. אז על איזה פריאמפ היית ממליץ? ומה לגבי הכ.קול? אני יכול להעביר את הגיטרה דרך הפריאמפ לכ' קול סטנדרטי?

אני משתמש בכרטיס קול סטנדרטי.

כרטיסי קול מהירים יותר צריך בשביל להפעיל כמה תוכנות כבדות בו זמנית או יותר מגיטרה אחת. זה שאנשים מספרים שבשביל לקבל סאונד טוב בהקלטת דיירקט צריך כ. קול "מקצועי" זה מיתוס ותו לא. אם יש לך מחשב עם מעבד 2.4 וזכרון 512 ומעלה לא תהיה שום בעיה. פרה אמפ- ברינגר mic200

למעלה