כרטיס קול?

Aviraman

New member
כרטיס קול?

אני יודע שזה אולי שאלה שצריכה להיות מופנית לפורום הפקה וסאונד אבל אני שואל את הנגנים פה.. למי שיש כרטיס קול מתקדם יחסית (יחסית לכרטיס קול הפשוט שיש בכל מחשב ממוצע). איזה כרטיס קול אתם ממליצים? להקלטה בעיקר אני צריך. מה חשוב מבחינתכם בכרטיס קול? ומה טווח המחירים של הכרטיסי קול ה"מתקדמים" האלו?

כרטיס קול די "פשוט",

שיש לי ומציע המון אפשרויות, הוא ה-TonePort UX1 של ליין 6. הוא בא יחד עם Ableton Live, שהיא תוכנה מאוד קלה להפעלה, ו-Gear Box ע-מ-ו-ס באפקטים. בין השאר אפשר להוריד פלאגים של אומנים שונים (ג'ימי הנדריקס, ביטלס, קלפטון וכמעט הכל). אישית, בתור אדם שהסתבך עם קיו-בייס לאללה, התוכנה הזו והכרטיס מהווים פיתרון אידיאלי
.

לא הבנתי, "למי שיש כרטיס קול

מתקדם יחסית" ..."איזה כרטיס קול אתם ממליצים?" אם יש לך כ.קול מתקדם יחסית למה אתה רוצה כרטיס קול מתקדם (יחסית)? ולמה אתה מניח שאם יש לך בעיה בהקלטה זה נובע מהכרטיס קול המתקדם יחסית (יחסית למה ולאן הוא מתקדם?) ?

Aviraman

New member
לי אין, כנראה בעיה בניסוח

פניתי אליכם בתור גיטריסטים שתייעצו... לי יש חרא כרטיס קול.

למה אתה חושב שהבעיה היא בכרטיס?

מה שאר הציוד שלך? יש לך הקלטה שנוכל להתרשם מהסאונד?

moshikobahar

New member
אין לו בעיה בכרטיס

הוא ציין שיש לו כרטיס קול רגיל שאינו מיועד להקלטות והוא רוצה לשדרג את הכרטיס לכרטיס שכן מיועד להקלטות! לבחור שפתח את השרשור: יש הרבה כרטיסים בשביל הרבה צרכים והרבה תקציבים. תפרט מה הציוד שלך,מה אתה רוצה להקליט,מה התקציב שלך ומה הציפיות שלך מאיכות ההקלטה.

Aviraman

New member
אממ

אני בעיקר צריך את זה להקלטת של המגבר שלי. כרגע האיכות שלי היא סבירה מינוס. הציוד שאני רוצה להקליט זה את הגיטרה דרך המגבר, כרגע זה מגבר מרשל G30R, מקווה להשתדרג בקרוב. בנוסף אני רוצה שיהיה גם כניסת מידי בשביל הקלידים שלי. לא יודע עד כמה זה נפוץ בכרטיסי קול אבל כניסת מיקרופון (XLR) יכולה להיות ממש שימושית. התקציב הוא בסביבות ה2000, אפשר טיפה יותר. אבל זה סדר גודל התקציב.

RoieL

New member
דבר איתי בפרטי

אני וחבר מזמינים Lexicon Lambda בחודש הקרוב מחו"ל ואם תצטרף אז לשלושתנו פחות על הכרטיס ופחות על השילוח.

new blood

New member
M-Audio Audiophile 2496

לא נראה לי שאתה צריך יותר מזה, והוא עולה פחות מאלף.

Mr MAG

New member
באמת כרטיס מומלץ

כרטיס קול טוב להקלטות אם פונקציות בסיסיות שתחפש בכרטיס מהסוג שלו, מאוד זול ובד"כ ההמלצה הגורפת למי שמתחיל בתחום. ישאר לך עודף, שאיתו אם תרצה להקליט בצורה "חיה" תוכל לקנות פריאמפ םשוט וטוב למיקרופון כמו הMIC200 של ברינג'ר, ומיקרופון ברמה בסיסית, עם מחזיק, למשל שור 57 או משהו דומה.. תוכל לחלופין לקנות אולי ביד שניה פריאמפ\מולטי כמו VAMP, או איזשהו פריאמפ אחר שיתאים לך להקלטת דיירקט... או פשוט לחסוך את זה למגבר יותר טוב. מה שבאמת חשוב והרבה מעבר לציוד זה ללמוד להשתמש בתכנות שאתה מעוניין להשתמש בהן. תוכנות עריכה לסאונד פותחות בפניך מגוון מאוד רחב של כלים ורק שימוש נכון בהם ית ןתוצאות טובות. אני מדבר על הקלטה רב ערוצית עם כל הנובע מזה (באלאנס ומיקסינג).. אפקטים, איקווליזרים, וכו' וכו'. סביבת עבודה טובה, כשהכוונה היא לאזור עבודה ברור, עם כבלים איכותיים, הרחק ממקורות של הפרעות אלקטרומגנטיות (שנאים ופלורסנטים וכו'), וקצת עבודה על האקוסטיקה במקרה של הקלטה "חיה" - הכל גם פקטור בתוצאה הסופית. בהצלחה !

Aviraman

New member
כבר הרבה זמן

אני מתכנן על השור 57 :] המון תודה על ההסבר הרחב! יש לי קצת ניסיון בעריכה (כרגע עורך עם Acoustica Mixcraft) - תוכנה ממש נהדרת. אבל לא יצא לי אף פעם לעשות הקלטה רב ערוצית עם כמה אנשים (תמיד הקלטתי מקצב, ואז על המקצב רית'ם של גיטרה/באס/קלידים ורק אז את הליד, זו הקלטת ערוצים בצורה כלשהי, אבל קשה לעבוד איתה לפעמים) עם איזה תוכנה אתה משתמש?

Aviraman

New member
אגב... אממ

הסתכלתי על הכרטיס המומלץ ואני רואה שיש לו רק כניסות ויציאות RCA וMIDI... אני צריך כניסת XLR בשביל המיקרופון (גם אחרי הפריאמפ), או לפחות כניסת PL... או שיש דרך אחרת?

Mr MAG

New member
RCA זה מה שצריך

למען האמת, חיבורי RCA הם מעולים מכמה סיבות: קלים לתחזוקה, הם די עמידים וממש לא בעיה להחליף בננה שנתעקמה במידת הצורך בחיבורי RCA אין רעשי חיבור ! למה ? כי יש "בננה" לכל מגע, ואין את המצב שבו הHOT נוגע ב GROUND בזמן שמתחברים. לפריאמפ תהיה בד"כ יציאת RCA, או, אם תהיה יציאת PL יש כבל שעובר מ PL ל RCA. חיבור XLR צריך רק למיקרופון או למוניטורים שאני מניח שלא תשים בזמן הקרוב. תבדוק את ה MIC200 של ברינג'ר הוא זול, פשוט, מבוסס על מנורה ומקבל ביקורות מעולות.

Aviraman

New member
אז זהו... בדקתי

הMIC200 לפי מה שראיתי הוא XLR גם באינפוט וגם באאוטפוט... יש חיבור XLR -RCA?, אני מניח שהPL-RCA הוא מתפצל (כלומר מהPL הוא עובר ל2 RCA)

Mr MAG

New member
יש לו גם PL

נקרא גם TRS, יש למיק200 חיבורי XLR ו PL או TRS של רבע אינצ'... (כמו של הגיטרה) ברמת העקרון תוכל אפילו לחבר אליו את הגיטרה להקלטת דיירקט.

Aviraman

New member
הבנתי...

אוקיי המון תודה, אקח לתשומת ליבי את ההמלצות (כנראה שזה מה שאני אקנה ברגע שאני אקבל משכורת סוף סוף :p)

Kfitzi

New member
זה בדיוק מה שהוא אמר :

"...יש לו גם PL, נקרא גם TRS ... "

PL ו TRS זה לא אותו דבר

TRS = Tip Ring Sleeve היינו "קצה, טבעת, מעטפת" - והכוונה היא לתקע "אזניות" סטריאופוני (1/4" או 1/8" בד"כ) ויכול לשמש גם לחיבור מיקרופון באופן BALANCED (מאוזן) - כשהחיובי הולך לטיפ, השלילי הולך לטבעת, והאדמה הולכת למעטפת. המונח "PL" לא ברור לי. הוא סלנג שמשתמשים בו בארץ לתיאור פלאג מונופוני (בניגוד ל TRS שהוא בהגדרתו כבל שיש בו טיפ, טבעת ומעטפת), או כבל שמחוברים אליו תקעים מונופונים. באינטרנט הכבל קרוי "Instrument Cable" והתקעים פשוט "Plug" או "Right Angle Plug" ולפעמים "phone plug" ... אתם מוזמנים לעיין באתר של נויטריק, יצרנית הפלאגים הגרמנית...

למעלה