כרטיס מסך

Dolphiny

New member
Megascenery

פשוט מדהים.... חובה בכל בית - קנה ולא תצטער.
www.megascenery.com

ככה...

הורדתי את ה-Flyable Demo שלהם, ההגדרות גרפיקה אצלי עד הסוף(לא Ultra High אלא פשוט כל הסליידרים עד הסוף) + כל הפילטרים על מקס' + 1024*768*32, המפרט שלי הוא : AMD2600+ Barton Core MSI K7N2-ILSR MotherBoard Samsung 512Mb-Ram 400Mhz Sapphire R9800 PRO 128Mb-Ram לא דובים, ולא יער, עבד חלק ובצורה מרשימה ביותר, מספר הפריימים ירד פעם אחת מתחת ל-30 וגם זה היה ל-29, כל הזמן הוא נשאר לי על 40(המקסימום שנתתי לו), הטקטורות על פני השטח הופיעו תמיד, ולא היו Data Lossים למינהם, קיצר חלק...

Dolphiny

New member
תנסה את אותו הדבר

עם הגרסה המלאה. אל תשכח שפה יש לך רצועה קטנה של scenery, ושם יש לך מאות מגבייטים של אינפורמציה נראית . ה Flyable Demo שלהם לא משקף בצורה טובה את המציאות. אל תשכח שמדובר בכ 15 מ"ב לעומת כמה ג"ב בגרסה המלאה.

זהו בדיוק.

תחשוב בהגיון, אם כאן יש לך כמה KB לכל מטר רבוע למשל, הרי ששם יש לך כמה עשרות מ"ב לכל אחד וצריך יותר כוח עיבוד וחשיבה. במגהססנרי המלא זה מדהים, אפשר לראות פרטים קטנים ומציאותיים באיכות מדהימה.

לא בהכרח...

לא בהכרח ש-"שמשקל פר מטר רבוע" יותר גדול, כי יש לך כמות יותר גודה של מטרים רבועים, ואמנם ייתכן שמשום כך יהיו Data Lossים, שהוספת זיכרון רגיל, יוכל לפתור... בכל מקרה, אני עדיין די בטוח ש-FS לא מנצל יותר מ-128 מ"ב-ראם...

טל, השירשור יוכל להמשיך עוד 200

עוד 200 הודעות, לא אני ולא אתה ולא אף אחד בשרשור כאן יוכל להוכיח אם הוא מנצל או לא, אני אומר שב128 הוא (המגהסינרי) לא עבד משהו לעומת ה256 באותה פלטפורמה. לילה טוב לירן

ברגע שאני אמצא את המייל של MS

נוכל לבדוק את זה אחת ולתמיד, אבל אולי רק אלוהים יודע איפה הם החביאו אותו כי אני לא מצאתי :\

Dolphiny

New member
גם אצלי המצב היה ככה

זה בדוק. ושוב - 15 מ"ב של Demo יושבים כולם על הזכרון של הכרטיס בכל רגע נתון, ואילו בגרסה המלאה יש לך כ"כ הרבה טלאים של אדמה מסביב, ואין סיכוי ש 128 מ"ב יוכל לאכלס את כולם בלי החלפות....

ולגבי המשקל פר מטר רבוע

נכון מה שאמרת, אבל עדיין יש יותר משקל פר ריבוע, וגם אם לא היה, עצם זה שכמו אמרת : "כי יש לך כמות יותר גודה של מטרים רבועים, ואמנם ייתכן שמשום כך יהיו Data Lossים, שהוספת זיכרון רגיל, יוכל לפתור... " צודק, אבל למה להוסיף עוד זיכרון רגיל, אם אפשר בכרטיס מסך וזה יעבוד יתר מהר(אין צורך לגשת להכביד על הזיכרון ופשוט להשתמש בזיכון של הכ"מ). ואגב, שמעתי על פטנט לא חדש אבל נחמד של שימוש בזיכרון של כרטיסי מסך גדולים כאלה ולהוסיף מהם זיכרון רגיל למחשב
רעיון נחמד. לירן

Dolphiny

New member
אגב, כדי שהכרטיס

יוכל להשתמש בטקסטורה, היא *חייבת* להיות על הזכרון הגרפי. יש צואר בקבוק בעייתי על ה AGP, ולא נראה לי שזה יפתר בקרוב (שהרי אחרת, לא נצטרך זכרון גרפי). עוד זכרון ראשי לא יעזור פה ממש, פרט להקלה בעומס על הדיסק הקשיח (שלא צריך לטעון טקטורות כל פעם מחדש).

Dolphiny

New member
וגם תנסה

לטוס נמוך ולאט (סטייל פיינל או הקפות לנחיתה) - בגרסה המלאה תבין על מה מדובר.

Dolphiny

New member
נו טוב.... זה "עובד"

אצלי בבית - אני מסתפק ב GeForce 5800 (טרקטור מדהים בחום וברעש שהוא מפיץ) עם 128 מ"ב. כפי שאתה מתאר, Megasecenery עובד ממש מבאס... לא שהוא ממש מקרטע, אבל בטיסה נמוכה הוא לא מספיק לטעון את כל השכבות של הטקסטורה וזה יוצא מרוח ומעפן. חשבתי על קניה של כרטיס חדש (יתרום לי כמה שעות שינה, כי הכרטיס הזה יותר גרוע ממנוע סילון ישן), אבל אני תמיד חושש שמא שבוע אחרי שאקנה את הכרטיס, nVidia (ומיד אחריהם ATI) יצאו עם איזה GeForce 9999 שעולה כמחיר הערטיס שזה עתה קניתי, עם ביצועים פי 80 יותר טובים. בינתים המחשב עובד טפו טפו.

תמיד זה יהיה ככה

ובסוף לא תקנה שום כרטיס. מכור את הGF5800 שלך וקנה לך את הATI החדש, שהמלצתי בהודעה למעלה.

Dolphiny

New member
אולי אולי....

בעבודה יש לי R9800PRO, אז מידי פעם אני קופץ לי לטיסה... בעיקר כדי להנות מהכרטיס (ולא ממש לטוס). אני חושב שאחכה מעט ל X800 שירד במחיר (אם זה יקרה), ואז אחליף (אולי גם לוח, ל PCIx). אגב, אני עובד המון ב Linux, ובעוד שכרטיסי nVidia עובדים ממש טוב שם (כולל תמיכה ב OpenGL שאני צריך בשביל FlightGear), כרטיסי ATI גרמו לי כאב ראש מסיבי. אולי זה השתנה בשנה האחרונה (אצטרך לנסות את זה בעבודה).

הגיעו אלי שמועות שהדרייברים

החדשים של ATI עובדים מצוין עם לינוקס, אך הנושא טרם נבדק.

לסיכום השרשור

לדעתי, כל עוד לא משתמשים בסינרי מוגזם, אלא בהגדרות דיפולט וקצת אדוונסים, 9800XT מספיק בהחלט, על פי טל, גם 128 יספיקו בכרטיס זה, למרות שעל ידי זה לא נוסה. בסינרי והבגדרות מתקדמות ביותר, X800 256MB תהיה בחירה מעולה. בהצלחה לכולם, בהחלט שרשור שרשאי להכנס לטאגליינס, לא? לירן

למעלה