כרטיס מסך

adviv

New member
כרטיס מסך

זהו, הגיע הזמן להחליף את כרטיס המסך שלי. המבינים, עזרו לי להחליט. 128MB, או 256MB ???? nvidia או ATI???? יש לי P4 512 1.8 מיותר לציין שהמחשב מוקדש כולו אך ורק ל FS בתודה מראש עדי

ככה...

ATI או Nvidia : לי היה את ה-FX5900 של MSI, כיום יש לי R9800P של ספייר -> הכל אותו דבר ! אתה תראה בחלק מהבנצ'מרקים שהרדאון יותר חזק ובאחרים תראה שהנווידיה יותר חזק, אבל הבדל הפרימיים יהיה כה נמוך שהשינוי היה יכול להגרם ממשהו שבכלל לא קשור לכוח עיבוד... 128mb או 256mb : אז ככה, FS9 לא משתמש ביותר מ-128, נקודה! אם אתה רוצה להסתכל לעתיד הרחוק, אז 256, אבל אם ניהיה ריאליים, עד לעתיד כבר נצטרך כרטיס מסך חדש... אם תרצה ביצועים טובים יחסית תצטרך גם לשדרג את המעבד... תתחדש.

היי עדי

בניגוד לטלל שהיה לו נסיון עם רק שני כרטיסי מסך מהחברות, אני עבדתי הרבה איתם. בוא אני יספר לך קצת היסטוריה על NVIDIA: מלפני כחצי שנה-שנה יצא הFX5950U, שהיה אמור להתחרות בכרטיס הATI 9800XT בקטגורית הטובים ביותר למחשב האישי. לאחר המון פרסום ורעש יצא הכרטיס והיה הצלחה! הפריימים היו מעולים, הכל היה טוב מלבד דבר אחד, איכות התמונה, שנשארה והיתה גרועה אפילו מכרטיס ב200 שקל, אנשים גילו זאת וNVIDIA החליפה דרייבר, וכעת התגלה הפרצוף האמיתי של הכרטיס, הוא היה כרטיס לא איכותי בכלל, ורק הדרייברים גרמו לתוצאות מעולות על חשבון האיכות וחימום הכרטיס! שמקצר את חייו. בהחלט לא כדאי. עבדתי עם המון כרטיסים של ATI וגם של NVIDIA והתקנתי כאלה וכאלה במחשבים של אנשים, וכמובן שגם בתקלות ראיתי את שניהם, אין על ATI, בחיים לא היתה בעיה לאף אחד עם הכרטיסים האלה, לעומת זאת, במשך שנה אחת, הוחלפו 6 כרטיסי NVIDIA בגלל שהם נשרפו, פשוט ככה, מעומס יתר, שלא אמור לקרות בכל אופן(הכרטיס אמור לרסט את המחשב או לתקוע אותו). בכל אופן, הATI בחירה מצוינת. הגענו לדגם, וכאן תלוי התקציב, מהו התקציב שלך? לפני ההמלצות אזכיר כי רק הליבות(למשל X800, 5950U וכו') מיוצרות על ידי NVIDIA או ATI, הכרטיסים עצמם מיוצרים על ידי המון חברות, חלקם טובות וחלקם לא, ההבדלים בין החברות לא רציניים, בד"כ קירור(שזה חשוב), זיכרון, כל מיני אופציות עודפות וכו'. חשוב שלא תקנה גרסת SE של ATI, אלה גירסאות מוחלשות עם איכות תמונה על הפנים(מה שחשוב בפלייט סימולטור). עוד דבר אחרון שנזכרתי - אל תקנה חברות כמו ASUS, הם לוקחות עוד המון המון כסף על קירור שלא נדרש, זה יותר ליופי אם יש לך מארז שקוף, חברת ספיר היא חברה מעולה, לא יקרה ועם קירור מעולה. והיא גם המרכזית שמיובאת לארץ באופן שוטף מחול(על פי ZAP), יש גם את POWERCOLOR אך איתם אין לי נסיון(אבל שמעתי עליהם דברים טובים). בקתציב גדול אמליץ לקחת את הX800 XT האגדי, של חברה טובה עם קירור טוב, כמו SAPPHIRE - חברה מעולה וזולה, או POWERCOLOR. פה אמליץ לקחת זיכון של 256MB מכיוון שכרטיס זה ישרת אותך להרבה זמן. שים לב שאתה קונה את גירסת הXT ולא את הPRO. מחירו של הX800 XT הוא 2600 ש"ח בערך, שמחיר הPRO כ200 שקל פחות, אז שווה כבר להשקיע בXT. לא אמליץ לך על 9800XT המעולה או 9800PRO, מכיוון וההבדל בינהם לX800 הוא 200-300 שקל וההבדל בביצועים ענק, אז אם רוצים 9800XT אז עדיף כבר X800. בתקציב פחות גדול אמליץ לך על 9600XT, כרטיס טוב מאוד, מעולה לFS2004לדעתי, החברה פה לא משנה, אבל עדיין צריך קירור טוב - אפשר ספיר או CLUB3D. מחירו בערך 900 ש"ח. וזהו, פחות מזה כבר לא שווה אם המחשב מיועד רק לFS. אשמח לעזור אם אתה צריך עזרה יותר ממקודת, גם במסרים אישיים. לירן

אגב עדי, אין צורך לקנות

יותר מ128MB בכרטיס R9600XT, אין כיום משחקים שדורשים ככ הרבה זיכרון, אבל DOOM3 שמעתי שעובד עליו בצורה חלקה.

vuv

New member
הערה לגבי SE

זה לא נכון שכרטיסי הSE דפוקים. אני עובד עם 9200SE והוא הגיע לי בתצוגת קוקפיט לפעמים ליותר מ100FPS(אני גם עובד עם מחשב חזק אבל...), כלומר אם יש לך מחשב חזק אז אתה לא חייב את הכרטיס הכי משוכלל

כמה הערות קטנות...

גירסת ה-X800 באה רק עם 256 מגה-ראם, שזה מיותר לחלוטין כרגע, אולי זה ישרת לעתיד הרחוק יותר, אבל בוא נודה בזה, עד שהעתיד הרחוק יגיע, כולנו נצטרך כרטיס מסך חדש, לכן כרגע, לדעתי אין צורך ביותר מ-128 מגה ראם על כרטיס כמו R9800Pro או FX5900, המחיר יכול להיות משהו כמו 1500, ולא 2600, שזה הבדל עצום במחיר אבל אפסי בביצועים... לגבי ATI ו-NVIDIA, אי אפשר להגיד שרדאונים עובדים כמו גדולים והג'יפורסים לא, ל-ATI יש את היתרונות שלה, בדיוק כמו שיש לנווידיה, ואני זוכר טוב מאוד את הדרייברים של ATI ששרפו לא מעט כרטיסים בעלי קירור חלש יחסית, לכל חברה אפשר להציג את הצד השלילי שלה... אני מכיר לא מעט אנשים עם FX5900 שמרוצים עד השמיים, ולא נתקלו בבעיות כלשהן עם הכרטיס... בוא נגיד ככה, לעין הפחות מקצועית, אין שום יכולת לראות את ההבדל בין כרטיסי ה-hiend של Nvidia, ושל ATI... שניהם אמינים, שניהם מעולים... ואגב, לגבי גרסאות ה-SE, להתרחק מהם! VuV, הסיבה שאתה מקבל 100FPS היא לא הכרטיס, אלא המעבד והגדרות הגרפיקה... לדעתי היום לא שווה לקנות משהו שהוא יותר חלש מ-R9600XT או FX5900XT, אבל זה כבר עניין של כסף...

היי טל, כמובן, לא פחות חשוב

המעבד מאשר כרטיס המסך. בX800, כן לדעתי כדאי להשקיע את ה50 שקלים האלה ב256מב מכיוון וכרטיס זה ישרת לעוד המון זמן, שאולי, מי יודע, יצטרכו אז זיכרון נרחב יותר. לגבי ה9200SE, כמו שאמרתי, אני משחק עם GF4 שהוא חלש יותר אפילו, ואני בהגדרות HIGH, השאלה, באיזה הגדרות, בהגדרות ULTRA HIGH הוא יקרטע באופן לא נסבל. ולגבי הקירור הדגשתי את עניין הקירור בגלל שכל כרטיס מסך HIGHEND צריך קירור טוב, ובגלל זה, אמרתי ספיר או לפחות פאוורקולור. בחיים לא נתקלתי בדרייבר של ATI ששרף כרטיס מחברה טובה - ואני לא מדבר על ASUS ועל GYGABYTE שהקירור שם מעולה אך המחיר לא מוצדק, אלא, על חברות זולות כמו ספיר עם קירור בינוני שמספיק לכל בחור שלא עושה OC. לעין הלא מקצועית כן יש הבדל בין ה5950U ל9800XT למשל, אני יחפש לך את התמונה שממחישה את ההבדל בשני הכרטיסים במשחק DOOM 3 - הכוונה ההבדל באיכות התמונה, ה5950U פשוט לא נסבל מבחינת איכות התמונה לעומת 9800XT. תמיד שמח לעזור לירן

לא יודע מה קורה עם דום-3

אבל אני לא חושב שזה רלוונטי לגבי הבחור, הוא ציין שהמחשב מוקדש לפלייט בלבד... אגב, לפי מה שהבנתי דום-3 לא דורש כל כך הרבה מבחינת כרטיסי מסך...

adviv

New member
תודה לכולם על התגובות , נהדר.....

העדפה ראשונה שלי היא ה FR ורק אח"כ איכות התמונה. היות ואני טס רוב הזמן במטוסי נוסעים גדולים וזקוק פחות לתכסית הבעיה הדגולה שלי היום הינה ה FR. עם כל מטוסי ה AI שאני מאוד אוהב , לפעמים בנחיתה המחשב מתחיל לקפוא וזה משבש הכל. אני חושב ללכת על ATI A9600 Radeon 128MB 400HTz תודה לכולם על העזרה עדי

Frame Rate

מספר ה-FPS שתקבל יהיה יותר תלוי במעבד שלך מאשר בכרטיס מסך, ו-1.8 זה יחסית נמוך :\

אהלן עדי

אם חשוב לך הFR והמחשב מיועד אך ורק לסימולטור קח את ה9600 PRO ובכסף הנותר קנה לך מעבד, הFR כמו שאמר טל, מושפע בעיקר ממעבד והרבה פחות מאיכות ויכולת כרטיס המסך. בהצלחה לירן

JuveFan

New member
חברים, הנה הצעה

מי שמבין בזה, שיכתוב מאמר בנוגע לרכיבי החומרה המומלצים ע"מ להשיג את האפקטים הטובים ביותר (או המינימליים כדי שהסימולטור ייראה אמיתי במידה סבירה) עבור הסימולטורים השונים (או רק לגבי הפלייט סימולטור). את המאמר אני אעלה לאגף המאמרים של הפורום.

Dolphiny

New member
אני לא בטוח לחלוטין לגבי 256 מ"ב.

מה אם אני משתמש ב Megascenery שמסתמך לחלוטין על טקסטורות ? 256 מ"ב זה חלום רטוב של כל מפתח גרפיקה תלת ממדית עתירת טקסטורות (לא משנה אם OpenGL או Direct3D לצורך העניין). לא הייתי ישר מכריז על 256 מ"ב כהוצאה מיותרת.... אבל זה משהו שרק בדיקות יאמתו.

Dolphiny

New member
מניין לך בעצם ?

אף אחד מאיתנו לא ביקר בקישקעס של FS2004, אבל מנסיוני האישי והכאוב, תצוגה גרפית של תוואי שטח מבוסס טקטורות ומפות גבהים *טוחן* כמויות של זכרון. כל עליה ברזולוציה, מגדילה בריבוע את גודל הטקסטורה. האם מה שאתה אומר מבוסס על איזשהו נסיון מוכח עם כרטיסים זהים וזכרון שונה ? אני יכול להעריך שאולי זה לא משפיע עם הטקסטורות הרגילות, אבל Megascenery מציף לי את ה AGP bus כמו גדול עם 128 מ"ב (וויזואלית זה דוחה, כי הטקסטורות נטענות באיטיות), בעוד שעם 256 מ"ב הוא די רגוע וחלק. הניסוי אגב, בוצע עם Radeom 9800PRO עם 128 ו 256, על אותו מחשב (כך שאין פה עניין של RAM/CPU). ולסיכום - הלוואי עלי 1024 מ"ב... זה בטוח יועיל לי (אם לא ב FS, הרי שבאפליקציות אחרות זה כן).

למען האמת כרגע זה לא רק FS

אלא עוד לא מעט מנועיים גרפים שמשתמשים בלא יותר מ-128 מגה-ראם... אמנם לא, כרטיס 1024 עדיין אין לי, אבל זה מה שנאמר לי ע"י אנשים שמבינים בתחום יותר ממני...

Dolphiny

New member
בד"כ אין הגבלה על כמות הזכרון

שהמנוע יכול לנצל. את ניהול הזכרון הגרפי עושה מערכת ההפעלה (וכך DirectX ו OpenGL מבקשים הקצאות עבור התוכנות הרצות שם). לכתוב מנוע גרפי שמוגבל Hard-coded ל 128MB זו טעות בסיסית בהנדסת תוכנה... גם אם אתה מעוניין שהמנוע יפעל על חומרת Low-End עם "רק" 128MB זכרון. ישנן דרכים אחרות לעשות scaling, אבל FS2004 תוכנן עבור חומרות מתקדמות יותר מאשר אלה שהיו קיימות בזמן הפיתוח שלו. מה שנכון הוא, שעדיף להשקיע ב core חזק יותר מאשר בתוספת זכרון (כאשר לא עובדים עם Megascenery).

עבודה עם MEGASCENERY ../images/Emo132.gif

בלתי אפרית בFS עם כרטיס 128MB, מנסיון בדוק. באותה המערכת(איימידי 2800 עם 512זיכרון, לא זוכר תלוח(הגורו של אביט ברח לי הדגם מהראש והארד דיסק 7200 עם 8 מגה באפר) בוצע ניסוי: FS עם מגה-ססנרי על כרטיס R9800PRO, אחד 128מב ואחד 256מב שניהם של חברת ג'יגהבייט המעולה לOC ובכלל קירור מדהים ביופיו ובאיכותו, במגה ססנרי ה128 עשה לא מעט קירטועים באזור הקרקע, ב256MB הניסוי היה חלק! במגה ססנרי עם 20FPS אם אני זוכר נכון. בהצלחה לירן

למעלה