היי עדי
בניגוד לטלל שהיה לו נסיון עם רק שני כרטיסי מסך מהחברות, אני עבדתי הרבה איתם. בוא אני יספר לך קצת היסטוריה על NVIDIA: מלפני כחצי שנה-שנה יצא הFX5950U, שהיה אמור להתחרות בכרטיס הATI 9800XT בקטגורית הטובים ביותר למחשב האישי. לאחר המון פרסום ורעש יצא הכרטיס והיה הצלחה! הפריימים היו מעולים, הכל היה טוב מלבד דבר אחד, איכות התמונה, שנשארה והיתה גרועה אפילו מכרטיס ב200 שקל, אנשים גילו זאת וNVIDIA החליפה דרייבר, וכעת התגלה הפרצוף האמיתי של הכרטיס, הוא היה כרטיס לא איכותי בכלל, ורק הדרייברים גרמו לתוצאות מעולות על חשבון האיכות וחימום הכרטיס! שמקצר את חייו. בהחלט לא כדאי. עבדתי עם המון כרטיסים של ATI וגם של NVIDIA והתקנתי כאלה וכאלה במחשבים של אנשים, וכמובן שגם בתקלות ראיתי את שניהם, אין על ATI, בחיים לא היתה בעיה לאף אחד עם הכרטיסים האלה, לעומת זאת, במשך שנה אחת, הוחלפו 6 כרטיסי NVIDIA בגלל שהם נשרפו, פשוט ככה, מעומס יתר, שלא אמור לקרות בכל אופן(הכרטיס אמור לרסט את המחשב או לתקוע אותו). בכל אופן, הATI בחירה מצוינת. הגענו לדגם, וכאן תלוי התקציב, מהו התקציב שלך? לפני ההמלצות אזכיר כי רק הליבות(למשל X800, 5950U וכו') מיוצרות על ידי NVIDIA או ATI, הכרטיסים עצמם מיוצרים על ידי המון חברות, חלקם טובות וחלקם לא, ההבדלים בין החברות לא רציניים, בד"כ קירור(שזה חשוב), זיכרון, כל מיני אופציות עודפות וכו'. חשוב שלא תקנה גרסת SE של ATI, אלה גירסאות מוחלשות עם איכות תמונה על הפנים(מה שחשוב בפלייט סימולטור). עוד דבר אחרון שנזכרתי - אל תקנה חברות כמו ASUS, הם לוקחות עוד המון המון כסף על קירור שלא נדרש, זה יותר ליופי אם יש לך מארז שקוף, חברת ספיר היא חברה מעולה, לא יקרה ועם קירור מעולה. והיא גם המרכזית שמיובאת לארץ באופן שוטף מחול(על פי ZAP), יש גם את POWERCOLOR אך איתם אין לי נסיון(אבל שמעתי עליהם דברים טובים). בקתציב גדול אמליץ לקחת את הX800 XT האגדי, של חברה טובה עם קירור טוב, כמו SAPPHIRE - חברה מעולה וזולה, או POWERCOLOR. פה אמליץ לקחת זיכון של 256MB מכיוון שכרטיס זה ישרת אותך להרבה זמן. שים לב שאתה קונה את גירסת הXT ולא את הPRO. מחירו של הX800 XT הוא 2600 ש"ח בערך, שמחיר הPRO כ200 שקל פחות, אז שווה כבר להשקיע בXT. לא אמליץ לך על 9800XT המעולה או 9800PRO, מכיוון וההבדל בינהם לX800 הוא 200-300 שקל וההבדל בביצועים ענק, אז אם רוצים 9800XT אז עדיף כבר X800. בתקציב פחות גדול אמליץ לך על 9600XT, כרטיס טוב מאוד, מעולה לFS2004לדעתי, החברה פה לא משנה, אבל עדיין צריך קירור טוב - אפשר ספיר או CLUB3D. מחירו בערך 900 ש"ח. וזהו, פחות מזה כבר לא שווה אם המחשב מיועד רק לFS. אשמח לעזור אם אתה צריך עזרה יותר ממקודת, גם במסרים אישיים. לירן