כרטיס טיסה לפסח

davidk1

New member
../images/Emo160.gif

אם הסכומים הם כאלה אסטרונומים ולא פרופוציונלים לתפוקות אז איך זה שבראש רשימת המשכורות במשק מופעים: חברת חשמל, מקורות, בזק, ואל-על אפילו לא בעשירייה הראשונה. אני מנהל שלושה עובדים צעירים משכילים ומקצועיים אנשי תעופה מהמעלה הראשונה, משכורתם היא נגזרת של שכר מינימם, תוספות על כישוריהם ההשכלתיים והם מתקרבים ל5000 ש"ח, נכון הם זכאים לכרטיס בחופשה על בסיס מקום פנוי, אבל עם שכר כזה מי יכול לטוס ולאן? שכר גבוהה מאוד יש לטיסים הוותיקים הם השיגו זאת כיוון שמשהו לפי 30 שנה הסכים לכך, בשנים האחרונות נעשה סדר הסכמי השכר הם בשקלים, דרך אגב בימים אלו וותרו הבכירים על 8% משכרם, הדרישה להפחתת שכר תרד בקרוב לדרגים האחרים. מה שמדאיג יותר הוא ההכרזה של השר ליברמן על כוונתו להאיץ את תהליך ההפרטה, אני מרשה לעצמי לחשוב שמישהו מקורב, בטח גם לא נקי מכל רבב מחכה בפינה לעשות סיבוב נוסף של רווחים קלים, ובעוד כמה שנים תיפתח חקירה שנוגעת להלבנת כסף או משהו בכיוון. תקנו אותי אם אני טועה....

davidk1

New member
../images/Emo160.gif

תגובתך רק מחזקת את שאמרתי,אייר קנדה החליטה כנראה להדק את הפיקוח וזאת כנראה לאחרונה בשל ריבוי המקרים, צריך להבין, כל החברות בהפסדים ומנסים לצמצם זליגת כסף לא מבוקרת (בשנים טובות מתח הרווחים בחברות תעופה נע בין 5%-7% מהמחזור כולו), היושר האישי של קנדים אינו שונה משל כל בן אנוש שיש לו נטיה טבעית לעשות רווחים קלים. הביני, יש אנשים שהמחויבות שלהם היא פנימית ורק אח"כ לארגון. ציינתי שברמה האיתית הדבר כנראה אסור, אלא שאכיפת האיסור מסתכמת בהגדרת מאפני הנוהל, וכשאין בקרה קפדנית יש פירצה בנוהל ואת זה ניצלו ספסרים וקונים, טבעי שלאר ה-11 בספטמבר הפיקוח הדוק יותר ממוקד במניעת טרור, אך עשוי לגלות בדרך אגב סטייה מהנוהל אם אכן יש כזה..., אך עדיין יש ספסרות הלוא כל מי שמוכן לרכוש כרטיס יכול להיות מוגדר ברמה ההצהרתית כ"באדי". מסכים, לא יפה ואולי גם לא אתי. בכל מקרה אחלה דיון, לכולנו חסרים עובדות מה שמשאיר את הדיון פתוח עם טעם טוב של נסיון לעזור למשהו במצוקה....

gozala

New member
דוד אם לא הייתי כזו סנילית ../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif

הייתי נוקבת במספרים ופרטים יותר מדוייקים, יש גם "דיילים" שמרוויחים... פי עשר מהסכום שנקבת (אולי ברוטו?), הראש שלי הוא פשוט מסננת והזיכרון לא מה שהיה. אגב, יש מחיר לטיסות האלה: גם הטייסים סובלים מבעיות זיכרון בגלל הקרינות שהם סופגים שם במרומי האטמוספירה. אחד סיפר לבתי שהוא לא מסוגל לעבור לסוג אחר של מטוס, יכולת הלמידה מאוד נפגעת מזה. באשר לתגובה על "מלצרות באוויר", סוג העבודה הזה מאפשר במקביל ללמוד באוניברסיטה, הם מתחשבים בימי הלימודים וכך אנחנו מתקדמים למאסטר במקביל לעבודת ה"מלצרות" הזו יש גם הדרכה בקורסים במקביל... זו לא רק מלצרות שלא לדבר שגם החתן שלי מהמעופפים. ואני באמת צריכה לסגור, עוד רגע יעשו אחד ועוד אחד, בפורום אחד כבר זיהו אותי! (הצעתי שמיכות לאיזו כלבייה וקיבלתי פתאום טלפון מאחת שגם הגיעה אלי לקחת, לא יאומן כמה העולם הזה קטן).

davidk1

New member
../images/Emo160.gif../images/Emo23.gif../images/Emo86.gif../images/Emo48.gif

אין צןרך לנקוב במספרים, מה שסקטורים השיגו הינו תוצר מוגמר של משא ומתן והסכמה בין נותן ומקבל. אני דוקא רואה בחיוב משכורות סקטוריאליות, כי זה תמיד "מושך" כלפי מעלה את המשכורות הנמוכות אומנם לאט ובפרורים, זה גם יוצר הנעה-מוטיווציה אצל אחרים לרכוש השכלה להרחיב ידע, לשמור על רמת עידכון שוטף מה שתורם הן לארגון והן לעובד. 50 אלף לחודש נשמע לי דימיוני גם שמדובר בברוטו, אני מכיר היטב את משכורות מהנדסי הטיס (צוות אויר ממטוסי 747-200), וגם הסקטור הזה לא מגרד את הסכום שציינת.לגבי יכולת הקליטה של הטיסים, אין מה לדאוג הם נבדקים באופן סדיר לכל מגוון מאפיני דרישות חוק הטיס, לא לוקחים שום סיכון, מי שלא כשיר מקורקע ומיד, קיימים רופאים שממחיותם היא מול צוות אוויר, בכלל כדאי להיות רגוע, 95% ממהלך הטיסה מבוצע אוטמטית למעט המראה ונחיתה (שלבים קריטיים בטיסה) ועל כל זאת יש מערכות גיבוי, כך שאם טייס עבר במקרה את המסננת, יש עוד טייס ומערכות חכמות, אז לא לדאוג כנאמר במוקומתנו: "שום דבר לא נשאר למעלה..."

Go West

New member
British Airways

המחירים בד"כ מתחת לאל-על/אייר קנדה, חניית הביניים היא בהיטרו ועם המתנה של כשעתיים בלבד (גם מחלק את הזמן לקטעים כמעט שווים), הטיסות מצויינות והצוותים בד"כ מאד עוזר להורים עם ילדים. אפשר להוסיף שסידורי הביטחון לא פחות קפדניים מאל על (תראו כבר על מה אני מדבר בעלייה למטוס לישראל בהיטרו). בקיצור, לא הכי זול אך במצבכם נראה לי שווה.

למעלה