כנראה שלא ספגת הרבה כחניך
אתחיל מלהציג את עצמי:שמי תום שלמוני , אני חבר בגרעין תמוז של הנוע"ל, חייל בטירונות לפלוגת קרקל. אני בוגר קן נצר-סיונה (נס ציונה ונצר סרני) במחוז דרום של התנועה. בשנת השרות גרתי עם הגרעין שלי בחוות הכשרה (קומונה) בחצור הגלילית והייתי קומונר בצפת. כעת אתייחס לטעותיו הנלוזות של מאור. איני יודע באיזה קן היית חניך ומי היו המדריכים שלך, אולם אני יכול לאמר מה אני יודע על החינוך בכלל ועל חינוך לערכים בפרט בתנועת הנוער העובד והלומד. תנועת הנוער העובד היא תנועת נוער ציונית- סוציאליסטית ולמען ערכים אלו היא מחנכת. אף חניך בכתה ד´ לא עובר פעולות על המניפסט הקומוניסטי ואפילו לא על הקיבוץ. לעומת זאת חניכים בצעירה עוברים פעולות בנושא הקבוצה, וערכים כמו שוויון ערך האדם (ושאר פירות באושים???). כשאתה מדבר על חקיקת חוקים חברתיים, על דמוקרטיה, על חברה אזרחית, מאיפה כל הדברים האלה נובעים אם לא מאמונה בשיוויון ערך האדם? הנוער העובד מניח את הטלת הספק כאחד היסודות המרכזיים בתפישתו, ומחנך את חניכיו לבחון בביקורתיות את התכנים אותם הם עוברים. אני יודע כמה ויכוחים עניניים מתנהלים בתנועה בנושאים רבים. אני מגדיר את החינוך שקיבלתי ונתתי כחינוך הומניסטי ואף הומניסטי רדיקלי ע"י מדריכים מסויימים ולא מקובלת עליי הטענה כאילו חינוך לערכים (היש חינוך אחר?) הוא שגוי מעיקרו. בברכת "עלה והגשם" תום,ג.תמוז, שכבת ר"מ של הנח"ל, חניך גאה בנוער העובד והלומד