כרזה נגד הגזענות

miou

New member
כרזה נגד הגזענות

ראיתי את הפוסטר(כרזה) החדשה של הנוער העובד והלומד ורציתי לשמוע לדעתכם... אז הנה הוספתי אותה! מחכה לתגובות לי

ערב רב

New member
אתם גזענים

אין דבר כזה "יהודי, מוסלמי ונוצרי" אלא יש "יהודי וערבי", אז הפסיקו לשווק את התעמולה האנטי-ציונית שלכם ולטעון שאתם ציונים!

eviv

New member
אז זהו שיש....

לידע כללי במדינתנו הקטנה יש גם נוצרים ושי כמה סוגים של ציונות וכמה דעות לציונות ציונות זה לא להגיד שאתה הגזע הטהור שכל האחרים נחותים ממך EVIV

BlackHat

New member
זה שאני שונא ערבים לא הופך

אותי לגזען נפש יהודי הומיה. רק יהודים יחיו פה זה מה שאני בעיקרון חושב. יהודים + דרוזים.

pelegs

New member
אז שונאי יהודים הם לא גזענים אם כך

וזה מאד פוגע, לידעתך.

Deathatred

New member
יש ויש

יש מוסלמים שהם לא ערבים - הטורקים, האיראנים, המלזים. יש ערבים שהם לא מוסלמים - יש ערבים נוצריים.

אוי ואבוי...

ראשית, אני רוצה להתייחס לכרזה האלטרנטיבית שיצרתי - היא נועדה לשעשוע בלבד, לא משקפת את עמדותיי כמובן, ואין לקנח בה את האף. בשום אופן. שנית אני רוצה להתייחס לכרזה המקורית - קראו את ההודעה של רועי ואת התגובה שלי בשרשור בנושא הפעילות נגד "מולדת". מדובר שם על ההסברה הרעועה של השמאל נגד הטרנספר. אני חושב שהנוע"ל בכרזה מפגרת זו הלכו באותו קו - הקצאת דעה או מושג מסוים תוך נימוקים נפסדים ובלתי משכנעים. כשם שהשמאל דוחה את רעיון הטרנספר תחת ההסבר שהוא גזעני, הנוע"ל דוחה את הגזענות, או ליתר דיוק את הגזענים, בטענה כי הם טיפשים. אם בכל פעם שנשמע הערה גזענית, נכניס את האדם שפלט אותה תחת ההגדרה של "טיפש", "פשיסט" או כל היתר, הגזענות תחיה ותבעט לנצח. עלינו להבין מנין מגיעים אותם רעיונות גזעניים, מה יצר את הקרקע שממנה צמחו רעיונות אלה, ומה הוביל לתמיכה בהם. טיפשות זה לא. אני אישית מכיר גזענים רבים שאינם טיפשים כלל. גזענות היא לעניים, למדוכאים, לממורמרים, לפגועים - עם זה אני יכול להסכים. אבל אל תקלעו מיד להכללה הזו של כל הגזענים כטיפשים. הדבר רק ייפגע בנו וירחיק אותנו ממטרתנו העיקרית - מיגור הגזענות. בקצה המין הרע, מאור

מסכים עם כל מילה

ומוסיף: החברה הישראלית היא חברה גזענית ברובה, אבל אף אחד לא מוכן להודות שהוא באמת גזען. אנשים אפילו טוענים שזה שהם שונאים ערבים לא הופך אותם לגזענים, כפי שנטען בפורום. כך שהאמירה (הפוגעת והבלתי סובלנית) של הנוע"ל נגד גזענות היא אמירה שלא תעשה יותר מלהבלע בתוך שצף התעמולה בעד ונגד טרנספר, כיבוש, נסיגה, חומה וכו´. המשמעות היא, שהנוער העובד והלומד שוב בורח מהגשמת יסוד אמונתו הסוציאליסטית - משקיע באמירה פחותת משמעות - ומתרחק עוד ועוד מההתערבות הפעילה והבונה בשיח הציבורי ובעקירת שורש הבעיה של החברה הישראלית. אף על פי כן הרשו לי לאזן במקצת את הכרזה של מאור: מערכות החינוך של הנוער העובד והשמוץ הן מערכות מצויינות ונהדרות ביחס אל מרבית החלופות. אין ספק שמדובר בתנועות חשובות ונפלאות. חבל רק שהן בוחרות לצמצם את מימוש הפוטנציאל שלהן אל מעגלים אישיים של החניכים וכמעט לא לפעול מעבר לגבול הקונצנזוס.

Deathatred

New member
יש להפריד

הטרנספר הוא לא גזעני מהסיבה הפשוטה האחת - הוא לא נגד כל מי שהגזע שלו ערבי, אלא רק נגד הפלשתינאים. כלומר, הוא לפי לאום ולא לפי לגזע. שנית, לא רוצים לטרנספר אותם בגלל שהם פלשתינאים אלא בגלל שהם קבוצה שהכריזה ופועלת להשמדת מדינת ישראל ויהודיה. גם אם היו צרפתים באיו"ש והם היו רוצחים יהודים כל יום, גם אז מולדת הייתה קוראת לטרנספר אותם לצרפת או לסוריה (המדינה ששיראק מלקק לנשיא שלה את ה...). הטרנספר הוא כנד האויבים ולא כנגד גזע מסוים. לכן הוא לא גזעני. השאלה האם הוא יישים, האם הוא מוסרי או האם יש ברירה אחרת הן כבר שאלות אחרות לגמרי שראוי שיהיה עליהן דיון ציבורי (דבר שקצת קשה לבצע מבלי שצד שמעלה נימוק בעד הטרנספר יאלץ להתנצל אלף פעם כדי שלא יוקע כגזען פשיסט לא לגיטימי).

eviv

New member
אלה הגדרות חלקלקות..

שמע אתה לא בא לאדם שואל את אמונתו ואז מטרספר אותו אתה לקחת ציבור והכללת את האמונות שלו ואת רצונותיו והכללת שזה הפיתרון כשתבוא לילד לא תשאל במה הוא מאמין ואם הוא בכלל מבין מה אתה רוצה ממנו אתה תבוא ותשאל אותו מי האבא שלו. לא? EVIV

Deathatred

New member
אין קשר לאמונות ואין קשר לגזענות

מולדת מציע את הטרנספר כצעד הגנתי מפני אויב רצחני, והפלשתינאים - כל עוד הם רוצים ומנסים לרצוח אותי ואת משפחתי ואת חברי ואת בני עמי, ומעודדים אחרים לעשות כך ותומכים ברוצחים - הם אויב רצחני. זה שלא נקרא להם אויב לא ישנה את העובדה שהם טובחים בנו בשיטתיות.

BlackHat

New member
הייתה פעם אימרה שהיא

מסיטה הנה היא: "מוות לערבים טרנספר לשמאלנים" אני אישית תומך בה למרות שזה נקרא הסטה אבל שיהיה.

avvv

New member
מה ההבדל בין השטחים לירדן?

איך הטרנספר יעזור להגנתנו מפני המחבלים? יותר קל לחדור מהגדה מאשר מירדן או שפשוט השטחים חייבים להישאר בידינו, בניגוד לכל כללי מוסר, חוקים בינ"ל והעמדות של אמריקה שאנחנו דיי חייבים את כספה. ביטחון - כן חמדנות - לא

הנוער העובד והלומד

אני לא מכיר מקרוב את השיטה החינוכית של השומר הצעיר, שמעתי מחניכים שלהם שהם דוגלים בחינוך הומניסטי ודומים מאוד לנוער מרצ בתחום זה (מובן שהם מגניבים פחות, ללא קשר למידת המוח שלהם). בנוע"ל, לעומת זאת, הייתי אני עצמי חניך ומדריך, ולאחר שלוש שנות פעילות נפקחו עיניי ופרשתי בזעם - החינוך בנוע"ל הוא חינוך לערכים. לא לערכים כמו ספקנות וחשיבה חופשית, אותם אני רואה כלגיטימיים ואף הכרחיים, אלא לערכים כמו שוויון ערך האדם (?!) ושאר פירות באושים. אני לא סובל את זה. מדובר בילדים בכיתות ד´-ו´, שזהותם אינה מגובשת והם עשויים להיות מושפעים בצורה הרסנית מהמדריך. ציינתי שהכרזה אינה משקפת את עמדותיי, ואני מקווה שהצלחתם להבין מנין הצטבר בקרבי זעם אצור כלפי אותה תנועה נלוזה. בברכת חינוך הומניסטי לכל, מאור

חזק ואמץ! אנ צודק ב 2000000%

גם אני כחניך ז"ל בתנועת הנוער השטוף מוח (הנוער העובד והלומד בפי העם) מסכים לחלוטין עם מאור. תחי החינוך ההומאניסטי הרדיקלי! איתי

rubikon

New member
התיחסותך לחינוך ולאנשים בהשומר

הצעיר מוכיחה כמה הגזענות טבועה בך-וזה כלפי בני עמך אבל מתנועה אחרת-שהיא חלק בלתי נפרד של מר´ץ.

גזען?? אני?!?!

ממש לא. גזענות היא התייחסות שונה לגזע מסוים והעדפתו על פני גזע אחר, בעוד שחניכי "השומר הצעיר" אינם גזע כלל!! בקשר לאמרה שלי על מידת מגניבותם של חניכי "השומר הצעיר" בהשוואה לפעילי נוער מרצ - מובן שהכל נכתב בבדיחות הדעת, ואין לקחת את המשפט ברצינות. נו באמת... חשבתי שזה ברור. ולתנועת "השומר הצעיר" אין כל קשר למרצ, מעבר לתמיכה רעיונית בדעותיה. כל אחת מהן תנועה עצמאית.

למעלה