אוי ואבוי...
ראשית, אני רוצה להתייחס לכרזה האלטרנטיבית שיצרתי - היא נועדה לשעשוע בלבד, לא משקפת את עמדותיי כמובן, ואין לקנח בה את האף. בשום אופן. שנית אני רוצה להתייחס לכרזה המקורית - קראו את ההודעה של רועי ואת התגובה שלי בשרשור בנושא הפעילות נגד "מולדת". מדובר שם על ההסברה הרעועה של השמאל נגד הטרנספר. אני חושב שהנוע"ל בכרזה מפגרת זו הלכו באותו קו - הקצאת דעה או מושג מסוים תוך נימוקים נפסדים ובלתי משכנעים. כשם שהשמאל דוחה את רעיון הטרנספר תחת ההסבר שהוא גזעני, הנוע"ל דוחה את הגזענות, או ליתר דיוק את הגזענים, בטענה כי הם טיפשים. אם בכל פעם שנשמע הערה גזענית, נכניס את האדם שפלט אותה תחת ההגדרה של "טיפש", "פשיסט" או כל היתר, הגזענות תחיה ותבעט לנצח. עלינו להבין מנין מגיעים אותם רעיונות גזעניים, מה יצר את הקרקע שממנה צמחו רעיונות אלה, ומה הוביל לתמיכה בהם. טיפשות זה לא. אני אישית מכיר גזענים רבים שאינם טיפשים כלל. גזענות היא לעניים, למדוכאים, לממורמרים, לפגועים - עם זה אני יכול להסכים. אבל אל תקלעו מיד להכללה הזו של כל הגזענים כטיפשים. הדבר רק ייפגע בנו וירחיק אותנו ממטרתנו העיקרית - מיגור הגזענות. בקצה המין הרע, מאור