כרוניקה ידועה מראש?

omer123456

New member
כרוניקה ידועה מראש?

מכתב של גוש שלום כפי שנוסח על ידם: GUSH SHALOM - pob 3322, Tel-Aviv 61033 www.gush-shalom.org/ English follows ~-~-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~ כאשר לא מדברים – הורגים ונהרגים ~-~-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~ בואו להשתתף עם גוש שלום וקבוצות אחרות במחאה נגד ההרג שתתקיים מחר, יום שלישי, בשעה 6.00 בערב מול משרד-הביטחון בתל-אביב. הדם נשפך ברצועת-עזה. אנחנו נהרגים והורגים. הם נהרגים והורגים. ממשלת-ישראל אינה פועלת מתוך שיקול-דעת הגיוני, אלא כדי לספק רגשות-נקם. במעשיה היא מעוררת רגשי-נקם מאותו הסוג בצד השני ופותחת מעגל-דמים אינסופי. חבורה של פושטי-רגל צבאיים ופוליטיים הובילה אותנו אל מיבצע, שכישלונו ידוע מראש. הטנקים והמסוקים והדחפורים פועלים במלוא התנופה, מספר ההרוגים עולה משעה לשעה, שכונות שלמות נחרבות, מטעים נעקרים, משפחות נשארות ללא קורת-גג וללא פרנסה. זה לא יביא "רגיעה". זה יוצר דור חדש של נוקמים. רוב כלי-התקשורת שוב הפכו את עצמם לשופרי התעמולה של הממשלה. הם מנסים לשכנע אותנו שעשרות ההרוגים הם "מחבלים" ושההרס והחורבן הם צורך צבאי. זוהי מלחמת גרילה. שום מדינה לא הצליחה עדיין לנצח במלחמה כזאת. מה צריך לעשות?

omer123456

New member
המשך

להפסיק לפטפט על התנתקות "חד-צדדית", כאילו אנחנו חיים בחלל ריק. לא תיתכן שום התנתקות שלא מתוך הידברות והסכמה. לכן צריך לפתוח לאלתר בהידברות עם הרשות הפלסטינית על יציאת עזה. לא תיתכן התנתקות "תחת אש". יש להשיג הפסקת-אש. המצרים מציעים זאת. הם טוענים שהם מסוגלים להשיג אותה. אריאל שרון דחה את זה על הסף. ומעבר לכל אלה – צריך לפתוח סוף-סוף בתהליך מדיני אמיתי על פתרון הקבע. יש עם מי לדבר. יש על מה לדבר. כאשר לא מדברים – הורגים ונהרגים מצטער אם קצת נהרס הסדר, תתגברו=) בכל מקרה, מה דעתכם? למה השמאל האמיתי במדינת ישראל לא משמיע את קולו היום וקורא לשיחות עם הצד השני? למה בצמתים עומדים רק המתנגדים להתנתקות מהימין ולא תומכי הסכם ז'נבה ודומיו מהשמאל? (ד"א, מי ידע שיש הגבלת מילים על הודעה בתפוז? עכשיו אני יודע=)

shay or eli

New member
תומכי המו"מ

הם שמאלנים שאוהבים לשבת בבית. מה גם שהמפלגה הגדולה ביותר (לצערינו) בצד השמאלי של המפה הפוליטית הישראלית היא מפלגת העבודה - שתומכת באופן נלהב ומעריץ בתכנית ההתנתקות ובשרון. וגם יח"ד תומכת בתכנית באופן מסוייג. כך שכשהיחידים שמתנגדים משמאל לתכנית ההתנתקות הם חד"ש והאירגונים משמאל לה, קשה לארגן מחאות המוניות ברחוב היהודי (למרות שההפגנה שהבאת אליה לינק היא חשובה). חשוב שהשמאל ידע להעמיד אלטרנטיבה לתכנית הכיבוש-בלי-התנחלויות של שרון (רצועת פילדלפי בידי ישראל? צה"ל יכנס לעזה "בהתאם לצורך"? לעוד מישהו זה מזכיר את רצועת הביטחון בדרום לבנון?). מאוד עצוב שיח"ד נגררת אחרי הימין בעניין הזה, אבל אולי אתה ופעילים אחרים תוכלו לשנות מבפנים.

omer123456

New member
למיטב ידיעתי

אין פה תמיכה רשמית של המפלגה. אלא משהו בסגנון עמדה לא ברורה. הרי, יו"ר המפלגה ,יוסי ביילין, הוא בין היזמים של הסכם ז'נבה, ובוודאי שכל פעולה שהוא עושה למען היוזמה הזאת מראה על חוסר תמיכה בדרך של שרון. אני לא חושב שהשמאל (יח"ד ושמאלה) צריכים להביע התנגדות לשרון, אבל לא חייבים לתת לא גב. (שאלה שני דברים שונים). השאלה שלי הייתה יותר בסגנון - למה אין יציאה לרחובות של המשאל שמעודד הסכמי שלום ולא התנתקויות חד צדדיות. (ולא שאלתי ,למשל, למה אנחנו לא מפגינים נגד ההתנתקות)

MichelleS

New member
בגלל שהוא עסוק במריבות פנימיות

השמאל לא החליט מה הוא רוצה. כן גדר, לא גדר, איזה תוואי של הגדר התנתקות, הידברות, ז'נבה, אוסלו והאם ערפאת פרטנר בכלל? העבודה עוסקת כרגע במאבקים פנימיים. הנושא הכי חם אצלם הוא האם פרס יתמודד לראשות הממשלה והאם ברק, אחד מראשי הממשלה הגרועים ביותר, יחזור. יח"ד עסוקה בעיקר בעצמה ובחובות כספיים מפה ועד הודעה חדשה. אף אחת מהן לא מציעה כל אלטרנטיבה לציבור הישראלי, אלא אותן ססמאות שכבר שחוקות משימוש. חד"ש לא פונה כמעט לקהל היהודי, אלא מתמקדת באוכלוסיה הערבית. בהתחשב בכך שהערבים במדינת ישראל מונים כ-18%, אני חושבת שהיא מפספסת חלק נכבד. לצערי, רוב הציבור רואה בה כמפלגה ערבית ותו לא. ללא שינוי ניכר בדפוסי הפעילות- לא בטוח שגם 2 מנדטים יהיו בכנסת הבאה. אז אם מה נשארנו? ארגונים קטנים של השמאל הקיצוני, שמאל "לא אמיתי", בשבילך. למה תומכי ז'נבה לא עומדים בצמתים? כי זה יותר קל לדבר על זה בחוגי בית בסלון ממוזג ונעים, יציאה לשטח קצת יותר צסובכת.

omer123456

New member
נקודה די מעניינת

בגלל הוויכוחים הפנימיים האלה לא חסרים מקרים (מפורסמים) בהיסטוריה שהשמאל מת בגללם. לא חלה עלינו החובה בתור נוער (וקצת יותר) להחזיר פעילות מלמטה?

MichelleS

New member
אז למה אתה מחכה?

היום יש פעולה של הצבעים, תציע את זה. תתחילו לחזור לפעילות שטח.

Weltmann

New member
שוּ?

כתבת: "חד"ש לא פונה כמעט לקהל היהודי, אלא מתמקדת באוכלוסיה הערבית" מה זאת אומרת 'חד"ש לא פונה כמעט לקהל היהודי'? כשחד"ש בת"א, נניח, חילקה בבתי-ספר ביום הראשון לשנת הלימודים "מכתב פיטורים" לשרה לימור ליבנת זה לא היה "פנייה לקהל היהודי"? וכשבחד"ש יזמו הפגנה מול ביתו של השר פורז בעקבות התבטאותו ש"אין רעבים בישראל" זה לא "פנייה לקהל היהודי"? כשחד"ש בחיפה מארגנת הפגנת סולידריות יהודית-ערבית באסירים הפוליטיים הפלסטינים ששובתים רעב זה לא "פנייה לקהל היהודי"? כשבבנק"י אנחנו מחלקים בשוק הכרמל פליירים נגד מדיניות ההפרטה זה לא "פנייה לקהל היהודי"? מהי "פנייה לקהל היהודי"? האם ללכת למנגלים ו"לנפנף את השחיתות", כפי שנוער יח"ד עשו, זה נחשב "פנייה לקהל היהודי"? האם לטשטש את האופי היהודי-ערבי של חד"ש היא "פנייה לקהל היהודי"? האם למחוק מההסברה שלנו את העובדה שהציבור המנוצל והמדוכא ביותר כיום בתוך מדינת ישראל הוא המיעוט הלאומי הערבי-הפלסטיני זה "פנייה לקהל היהודי"? המפלגה הקומוניסטית וחד"ש תמיד פעלו ברחוב הערבי, כמו גם ברחוב היהודי, ולא ויתרו מעולם על אף אחד מהם. מק"י וחד"ש הן כיום המסגרות הפוליטיות המשמעותיות היחידות שבהן יהודים וערבים נאבקים יחד להשגת מטרות פוליטיות משותפות. עם זאת, צריך שניים לטנגו. בקרב השמאל היהודי עדיין קיים מחסום פסיכולוגי לשבור שמאלה מהחיק החם של הקונצנזוס הציוני (שיח"ד חלק אינטגרלי ממנו) ולעבור אל חזית (או מפלגה) שמאלית-רדיקלית, יהודית-ערבית. זה איזה משהו שצריך להתמודד איתו, אבל זה בטח לא אומר ש-'חד"ש לא פונה לרחוב היהודי'.

MichelleS

New member
תגובה

כשחד"ש בת"א, נניח, חילקה בבתי-ספר ביום הראשון לשנת הלימודים "מכתב פיטורים" לשרה לימור ליבנת זה לא היה "פנייה לקהל היהודי"? למיטב ידיעתי זה מלבד "מכתב הפיטורים" ודיון בגדה השמאלית לא נעשתה דבר בנושא. וכשבחד"ש יזמו הפגנה מול ביתו של השר פורז בעקבות התבטאותו ש"אין רעבים בישראל" זה לא "פנייה לקהל היהודי"? להפגנה זו לא היה שום אפקט. היא לא תוקשרה כלל ואפילו אנשים שעברו ברחוב לא ראו אתכם, כי לא היו כאלה. כשחד"ש בחיפה מארגנת הפגנת סולידריות יהודית-ערבית באסירים הפוליטיים הפלסטינים ששובתים רעב זה לא "פנייה לקהל היהודי"? לא זו לא. אם היו עוסקים בפעולות הסברה בחיפה, על מנת להסביר לציבור היהודי על מה ולמה האסירים שובתים, זו הייתה פנייה לקהל היהודי. כשבבנק"י אנחנו מחלקים בשוק הכרמל פליירים נגד מדיניות ההפרטה זה לא "פנייה לקהל היהודי"? זו כן. אך ההסברה החשובה הזו נעשתה פעמים ספורות בלבד. זו התחלה טובה, זה לא מספיק. אני לא מצפה, חלילה, שחד"ש תטשטש את היותה מפלגה יהודית-ערבית. היא פשוט לא פונה כמעט לקהל היהודי. לא סתם רבים מהציבור כלל לא יודעים שיש בחד"ש עוד יהודים מלבד תמר גוז'נסקי. כמה יהודים יש בבנק"י וכמה ערבים? אורי, אני יודעת עד כמה אתה עובד קשה בשביל זה, בשנה האחרונה הקמת שני סניפים בערים יהודיות וזה יפה מאוד. אבל המאמצים שלך לא מספיקים על מנת שאני אגיד שחד"ש באמת פונה לקהל היהודי.

MichelleS

New member
../images/Emo24.gif

לא הגעתי, וגם לא ראיתי את ההודעה לפני.. אבל אני מתגעגעת!

זה בסדר

אפשר לסמוך גם על הממשלה, וגם על ארגוני השמאל, שעוד יהיו הרבה הפגנות ספונטניות...

Weltmann

New member
תגובה

כלומר היותן של ההפגנות מתוקשרות או לא מתקושרות, והיותן של ההפגנות מלוות בפעולות הסברה או לא מלוות בפעולות הסברה, היא האינדיקטור למידת "הפנייה לקהל היהודי"? אם כך, גם יח"ד, למשל, לא פונה לקהל היהודי... שהרי הרבה מההפגנות שיח"ד מארגנת אינן מתוקשרות (נניח, ההפגנה שנוער יח"ד עשו בקיץ נגד מחירי הקולנוע...) והרבה מההפגנות שיח"ד מארגנת אינן מלוות בפעולות הסברה (כדברייך, "להסביר לציבור היהודי על מה ולמה..."). די לסטנדרט הכפול: הסיבה שלטענתך "חד"ש אינה פונה לקהל היהודי" היא שחד"ש נאבקת באופן עקבי בנושאים ש"מפחידים יהודים", כמו למשל המאבק נגד הכיבוש בשטחים, המאבק למען סרבני המצפון, והמאבק בעד שוויון אזרחי למיעוט הלאומי הערבי-הפלסטיני בישראל. בגלל זה מפלגה כמו יח"ד שלא נאבקת במאבקים הללו (שוויון לאוכלוסיה הערבית בישראל או תמיכה עקבית בסרבנים), או נאבקת בהם "לייט" (נגד הכיבוש), לא מוכתרת אצלך כמפלגה ש"אינה פונה לקהל היהודי". וחוצמזה, כתבת ש-"אני לא מצפה, חלילה, שחד"ש תטשטש את היותה מפלגה יהודית-ערבית". החזית הדמוקרטית לשלום ולשוויון (חד"ש) אינה יכולה לטשטש את היותה "מפלגה יהודית-ערבית" כיוון שהיא אינה מפלגה. היא, כפי ששמה מציין, חזית פוליטית המורכבת מגורמים שונים, וביניהם, למשל, המפלגה הקומוניסטית הישראלית (מק"י).

omer123456

New member
חבל שלא קראתי

את מה שמיכל כתבה לפני התגובה שלי=) בכל מקרה, אני לא ממש מסכים איתך. יכול להיות שחד"ש בחרה נושאים שיותר קרובים לקהל הערבי שלה, אבל זה לא הופך אותם לטובים יותר או פחות. זהבה גלאון , למשל, היא חברת הכנסת(למיטב ידיעתי לפחות) הפעילה ביותר כרגע למען זכויות נשים. (כן, גם ערביות) חד"ש מתעסקת בנושאים ש"מפחידים יהודים" ? יכול להיות , הפיתרון פשוט לא כל כך חד צדדי כמו שאתה מציג אותו. המאבק למען סרבני המצפון לא קשור לחד"ש יותר מליח"ד. לא ידוע לי גם במה המאבק של חד"ש התבטא יותר ממאבקים אחרים למען סרבני המצפון. (ואני עוד איכשהו מעורה בביצה הפוליטית, תחשוב על אנשים שלא). פנייה לקהל יהודי זה שישמעו עליכם גם בתל אביב ולא רק ביפו. לצערי, זה כמעט ולא קורה.(גם יח"ד מתייחסת לכיבוש וכו' וכו', ועובדה שעליה שומעים יותר. יותר, אבל לא מספיק , עם זה אני מסכים בהחלט) וכמו שמיכל אמרה - יכול להיות שישנם מאמצים להחזיר יהודים למפלגה, אבל כרגע אין כמעט נציגות כזאת, מה שרק יוצר אנטיגוניזם בקרב קהל יהודי פוטנציאלי.

MichelleS

New member
יח"ד

יחד כרגע לא פונה לאף אחד מלבד עצמה. למרות שהשם 'יחד' ניתן לפני קרוב לשנה, בתקשורת עדיין נאלצים לכתוב מרצ-יחד וחלק גדול מהציבור בישראל לא מבינים מה פשר התוספת המוזרה הזו לשם. יש לי טענות כלפי יחד כפי שיש לי טענות כלפי חד"ש. לצערי, במקום להתייחס לטענות שלי ברצינות אתה בוחר בהשוואות מטופשות. השאלה היא לא: מה עדיף חד"ש או יחד? אלא למה השמאל בישראל במצב כל כך גרוע. המטרה שלי היא לא להתקיף את חד"ש, אלא לגרום למחשבה מחודשת על מנת לשנות ולשפר את המצב. אין לי סטנדרט כפול, הבעיה היא לא עם הנושאים עליהם חד"ש נאבקת, כי חד"ש נאבקת גם על נושאים שונים כמו המדיניות הכלכלית, שנוגעת ליהודים לא פחות. הבעיה היא שלא שומעים את חד"ש בתור חזית, ולא שומעים כמעט את הארגונים המרכיבים אותה. המבחן הוא מה שקורה במציאות. המציאות היא שבודדים יודעים שיש מפלגה קומוניסטית בישראל, מעטים עוד יותר יודעים שהיא חלק מחד"ש ומחזיקה ב-2 ח"כים. אני לא יודעת אילו פתרונות להציע, אבל דבר אחד ברור לי- הכוח של חד"ש כמעט ואינו גדל, על אף האכזבה בציבור מרוב המפלגות, ועל אף הפיחות בגודלן של יחד והעבודה והאכזבה משינוי.

ד ר ו ר 1

New member
ומה עם העם הפלסטיני?

לו לא מגיע קצת להיות עם "מיכל"? מה האפליות האלה?
הכל בגלל שיחד ציונית

למעלה