כרום "קופא"

gadisam

Active member
כרום "קופא"

כרום עושה לי בעיות: "קופא" לעתים קרובות, לוקח לו כחצי דקה להשתחרר, ואין לי מושג מה מקור הבעיה. גם עכשיו תוך כדי כתיבת שורות אלו הוא קופא מדי פעם.

אני עם WIN7, זיכרון 8GB, ועפ"י ה-task manager כ-6GB מהם מנוצלים (הרוב ע"י כרום עצמו). זאת כאשר בסה"כ פתוחים אצלי 6 טאבים בכרום.

שאר האפליקציות במחשב עובדות כשורה.

סגירת אפליקציות פעילות כמו Skype או Word לא פותרת את הבעיה.

רעיונות לפתרון הבעיה?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תעלה צילום מסך של מנהל המשימות שכרום פועל עם שש לשוניות ..

&nbsp
זה לא מסתדר לי ...שכרום יקח כמעט שש גיגה..

gadisam

Active member
אתה כנראה צודק,

חזרתי הערב מהעבודה, התברר שאשתי עשתה restart למחשב כי הוא זחל, עכשיו צריכת הזיכרון היא כ-3.5GB והכרום עובד בסדר.
אז אולי יש "הידרדרות" בכרום עם הזמן, כלומר אחרי יום או יומיים עבודה ברצף הזיכרון אינו מתנקה ואז חלה האטה בביצועים?
אולי אתר כלשהו (ynet?) אינו מפנה את הזיכרון כשסוגרים אותו?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יותר הגיוני שיש משהו אחר

&nbsp
שלוקח משאבי מערכת אולי אפפילו משהו זדוני ..אבל אם תמשיך לא להביא תמונת מנהל המשימות המליאה גם לא נדע..
אפשר בכללי לאמר לך נקה וירוסים רוגלות וכדומה.

gadisam

Active member
הנה תמונה של מנהל המשימות

התמונה נלקחה כאשר רק 3.7GB זיכרון תפוסים.

כאשר 6GB היו תפוסים, אחד ה-process-ים של כרום היה בראש טבלת צריכת הזיכרון, עם 1.2GB.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אין ממש בעיה פה בתמונה

יחד עם זאת כרום ידוע כזללן גדול של זיכרון..גם שהוא לא מופעל השיטה של גוגל היא השארת תהליכים פעילים ברקע לשיפור ביצועים.

התוצאה שהוא מכביד על הביצועים גם באופן מתמיד.

אני מציע תעבור למוזילה פיירפוקס (ניתן כמובן להעביר סימניות ) ותראה פיחות משמעותי בזיכרון ושיפור בביצועים.

מעבר לכך לא ראיתי תהליכים חשודים.

יש לך תוכנת גיבוי שם אקרוניס שגם היא לוקחת את הנתח שלה של זיכרון קח בחשבון. יתכן שעבדה. אנטי וירוס שסרק במקביל בקיצור יתכן עומס זמני שגרם לזה.

כיוון אחר הוא לבדוק את הזיכרון עצמו . יש בווינדוס כלי לזה או תוכנה MEMTEST86 שמורידים לדיסק און קיי ומעלים ממנה את המחשב.

נסה ודווח ..

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אגב ציין איזה וינדוס זה.

&nbsp
יתכנו גם בעיות עם מערכת ההפעלה עצמה ..

gadisam

Active member
ממש ברגעים אלה צריכת הזיכרון של כרום היא כבר פי 3

יחסית לאתמול (הפרוסס שבראש הרשימה - 600MB במקום 200 אתמול), וסה"כ צריכת הזיכרון מתקרבת ל-6GB.
אני מאמין שעד מחר זה עוד יגדל, אשלח תמונה של מנהל המשימות כשיהיה שינוי משמעותי יחסית לתמונה ששלחתי אתמול.

וציינתי בשאלתי המקורית, אני ב- WIN7 64bit SP1.

gadisam

Active member
הרי לכם דוגמה לצריכת זיכרון מופרזת

השאלה אם זה בגלל הכרום או לא.
ראו את 2 התמונות המצורפות.
סה"כ 7 טאבים של כרום פתוחים, צריכת זיכרון של 6.7GB.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בתמונה הזו

זה נראה כאילו כרום באמת הגורם..נראה שיש שילוש שלו משום מה..
&nbsp
ואני חוזר להצעה הראשונה שלי , תגבה סימניות תתקין פיירפוקס עבוד איתו שבוע ונראה...ככה נדע אם זה באמת כרום או לא.

למעלה