כרוזים או ברווזים?

יוסי ר1

Active member
כרוזים או ברווזים. לצערי, נשלח בטרם

הוספתי את דברי... בקיצור, הסתובבתי היום ברחבי מאה שערים, ואין כרוז ואין פשקוויל. יש אמנם כרוזים רבים בגנות המצעד, אבל לא ראיתי אף לא אחד המסית לרצח. האם מישהו מנסה עלילת דם חדשה? מה דעתכם?

תמונת כרוז המסית לאלימות מופיעה

כאן. עלילת דם? בשנה שעברה כבר נשפך דם על ידי פושע בשם שליסל, המועלה על נס בכרוז. האם רבים שותפים לכוונה לבצע פשע כזה? אני משוכנע שלא ומדובר בקומץ קיצונים, אך כפי שכבר ראינו לא פעם, באווירה של הסתה ימצאו הקיצונים שיחצו את הגבול בין מותר ואסור.

יוסי ר1

Active member
לזה אני מסכים, שבאווירת הסתה תיתכן

שפיכות דם. אבל עדיין זה רחוק מהתיאור שהופיע בכמה בימות פירסום ועיתונות, המתארות כרוזים ופשקווילים הנתלים בראש חוצות וכו'. ובאמת , העיצוב של הכרוז שצירפת אינו אופייני כלל לאילו הפוקדים את מאה שערים. בד"כ יש שם המון אותיות גדולות ומודגשות, הרבה סימני קריאה, וללא איורים כלל. אני אכן סבור שחלק גדול מאילו שתורתם אומנותם ישמחו לראות את אילו שגאוותם אומנותם נצלים על המוקד בגיהינום, אבל לא רואה אותם קוראים בראש חוצות להחיש את האירוע, וגם לא לשלם על כך.

אכן הכרוז הזה לא נראה כנכתב ע"י

חרדים. כמי שתחביבו הוא צילום פשקווילים זה בהחלט נראה לא אמין בעיתונות הופיע תיאור של פשקווילים נגד מצעד הגאווה, וכן של הכרו שהופץ, כשני דברים נפרדים. העובדה המצערת היא שלפחות חרדי אחד ניסה בשנה שעברה לרצוח הומואים, ושאותו פושע נתפס בעיני החרדים כגיבור. בראיונות ששמעתי ברדיו עם חרדים ברחוב הירושלמי הם תיארו אותו לא כפושע או מופרע אלא כמי שפעל "במסירות נפש, על קידוש השם"

אלי ו.

New member
אז מה אתה אומר?

בהודעה הקודמת כתבת שלא חרדים כתבו את זה. אם הם לא כתבו ופרסמו בעשרות אלפי עותקים, מי כן עשה את זה?

לא אמרתי כלום

הנוסח לא נראה חרדי....אבל יש חוזרים בתשובה....אין לדעת... ויש דברים יותר חשובים כרגע לצערי

טופז2

New member
חרדי יודע מה זה ספייק?

השאלה, למי היתה מטרה "לסדר" כרוז "חרדי" כזה. נראה בדיחה עצובה

החרדים חיים ב"גטאות" שהם יצרו.

לפעמים, לעתים נדירות כמו מקרה זה אני חושבת שצריך לבנות סביבם חומה, קו הפרדה. (וסליחה על ההתבטאות הבוטה). אני מכבדת אותם ואת אורח חייהם, אבל תופעה כזו אני מגנה.

אכן אמירה בוטה, מכוערת

מהסוג הכה נפוץ במקומותינו. תופעות פליליות יש למגר באמצעות המשטרה, אולם החיים ביחד צריכים להמשך

יוסי ר1

Active member
למען הדיוק ההיסטורי, חרדים גרו

באזור מאה שערים לפני שהתרחב סביבם יישוב חילוני. במקרה הזה, הגטו נסגר סביבם. אגב, אם את "מכבדת אותם ואת אורח חייהם" כלשונך, איזו תופעה את מגנה, קריאות בנוסח קריאתך לבנות סביבם חומה?

mucool2

New member
לא מדויק

עד לפני כמה עשרות שנים גרו ציונים (דתיים בעיקר) גם במאה שערים. הגטו לא נסגר סביבם, להפך - שכונות רבות בצפון העיר שהיו לא דתיות (או לפחות לא חרדיות) הלכו והתחרדו במהלך השנים (זכרון משה, הבוכרים, תל ארזה, שלא לדבר על מעלות דפנה, שמואל הנביא ורמות אשכול).

יוסי ר1

Active member
שנינו צודקים. באמצע המאה ה18 היישוב

בירושלים היה ברובו חרדי. עם תחילת הציונות החלו להיבנות שכונות שתושביהן אינם חרדים - בין דתיים ציוניים ובין חילוניים צייוניים. אילו ואילו גרמו לציבור החרדי להתקפד ולהתכנס ב'גטו' של חרדיות, חרדיות לדבר ד' וחרדה מהחוצפה של הרצון לקומם ישות יהודית שמקורה אינו דתי. עכשיו המגמה בירושלים היא באמת של התחרדות - שכונות קצה כמו רמות או הר נוף, הולכות ומתמלאות בחרדים, על חשבון של חילוניים ודתיים לאומיים שעוזבים.

למעלה