כרגיל שכר..

• פותח הנושא bb
  • פורסם בתאריך

bb

New member
כרגיל שכר..

המקום הכי טוב לשאול אם השכר שלי טוב הוא כמובן בפורום מובטלי היי-טק כי הם כנראה יגידו כן כן השכר שלך פצצה :) אני מתכנת אינטרנט עובד בסביבת DOT NET כשנה יש לי נסיון כללי של 3 שנים בפיתוח אינטרנט. פיתוח אתרי אינטרנט על בסיסי נתונים SQL SERVER משכורת של 9 ברוטו האם מנצלים אותי או שזה שכר ריאלי? :) אם מנצלים אותי תגידו ואני אחזור שוב לפורום הזה באופן קבוע כמובטל (אם אני לא אקבל העלאה) בטבלאות שכר בקישורים רשום לנסיון של 3 שנים מתכנת אינטרנט - 10-13 WEBMASTER - 10-13 מתכנת DOT NET - 12-16 מה מתאים לי ? :) מה ההבדל לפחות בן WEBMASTER למתכנת אינטרנט תודה מראש!

email2sms

New member
לדעתי זה שכר נמוך

מתכנתי Web בסביבת .Net יש המון. אבל עדיין שכר של 9 ברוטו הוא נמוך מאוד. WebMaster הוא יותר אחראי עיצוב ותוכן ופחות תכנות - לפחות צד שרת. אני מסיים בימים אלו תואר ראשון בהנדסת תעו"נ בבן גוריון, ואני מצפה למינימום 15 אלף ברוטו - פחות מזה אני לא הולך לעבוד !!

JohnDoe5

New member
אני מקווה שלא תשתעמם מדי בבית

כי לפי טבלאות השכר 15 משתכרים מי שיש להם לפחות שנתיים נסיון (ואפילו יותר מכן) ואם רק עכשיו אתה מסיים תואר בתעשייה וניהול, אז יש לך 0 שנות נסיון, כך שאני מציע שאו: א. תרד בדרישות השכר ב. תארגן הרבה סרטים, כי אין מה לראות בטלוויזיה כשיושבים כל היום בבית

TheReverend

New member
../images/Emo6.gif מה שנכון נכון.

ולבחור שמסיים בקרוב, אלא אם כן יש לך נסיון מסמסטר ראשון ו\או יש לך ידע מיוחד שאין להרבה אנשים או שיש לך ממוצע 100 עגול, צפה ל9-10K לכל היותר, וגם זה אם מישהו יואיל בטובו לקחת אותך לעבודה ללא נסיון וללא ממוצע בשמיים.

email2sms

New member
מה באמת ?

כנראה שטעיתי - הבטתי בטבלאות השכר וחשכו עיניי !! אני הייתי בטוח שאחרי הלימודים ישר אני אקבל 15K + רכב !! כבר תכננתי תיכנונים על המשכורת הזאת !! הייתי מוכן אפילו לעבוד בתיכנות בשביל זה. אני לא מבין - למדתי 4 שנים - ויש לי תואר - אני מהנדס !! למה לא ישלמו לי 15K + רכב ???

JohnDoe5

New member
המילה "נסיון" אומרת לך משהו ?

תואר אומנם זה דבר חשוב כי זה מעניק לך את בסיס הידע לביצוע העבודה שלך. אבל בתחומים כמו שלנו, הנסיון הוא זה המבדיל בין מישהו שסיים תואר ורק מכיר את הבסיס והקונספט הכללי של שיפור שיטות עבודה וייעול ארגונים לבין מישהו שכבר עושה את זה 10 שנים ועושה את זה טוב מאוד.

גרי רשף

New member
אחי- מגיע לך יותר!

אל תתן לאף אחד לנצל אותך. לדעתי- עשרים ברוטו פלוס רכב, לא גרוש אחד פחות! גם אם אתה יוצא עם מישהי- אל תתפשר: דוגמנית צמרת, מלכת יופי, הכי נמוך- סגנית מלכת היופי. אל תוותר. מגיע לך הכי טוב! אם מישהו אומר לך "מה פתאום", שלח אותו אלי.

eyali26

New member
15????

יש לך ניסיון? כי אם לא אני מניח שאתה קצת משלה את עצמך... אפילו באינטל שמעתי שנותנים 11....

גרי רשף

New member
ענה אתה

כמה זמן אתה מחפש? בכמה ראיונות היית עד עכשיו? אם אתה מחפש כבר חודש וזה הראיון השני שלך- הסק בעצמך את המסקנות לגבי מצב השוק.

email2sms

New member
האמת רק עכשיו אני מתחיל לחפש

בחר יש לנו יריד תעסוקה באוניברסיטה - וחשבתי לחפש שם. אני מחפש עבודה לא קשה מידי - אני רוצה להיות בבית ב-16:00 כל יום, עם משכורת יפה בצידה - בסביבות ה-15K. אלו הדרישות שלי - אני בטוח שאני אמצא עבודה בתנאים הללו !! אחרת החברות מפסידות אותי !! ואני מהנדס תעו"נ !! לא איזה תוכניתן !!

JohnDoe5

New member
למה אתה מעודד אותו ?

חבל לטפח אצלו תקוות שווא. אני יודע איך זה היה אצלי - התחלתי את החיפושים במטרה לקבל 20. בכל מקום שהתראיינתי, האדם ששמע את זה כמעט נפל מהכסא שלו ודי למדתי לזהות את מבטי התדהמה שלהם. לאחר יומיים כבר הורדתי את זה ל-19, ועכשיו, אחרי שלוש שבועות של חיפוש, אני כבר על 18 וכנראה הדרך למטה עוד ארוכה (ועוד אני מחשיב את עצמי כמישהו בעל נסיון).

גרי רשף

New member
אנחנו חיים באותה מדינה??

אני מובטל כמעט שלושה חודשים, ומתחיל סופסוף לעבוד בעוד שבוע. אני ארוויח הרבה הרבה הרבה פחות מהסכומים שנקבתם שניכם (הוא כנראה חומד לצון אבל אתה רציני), ואני מאושר עד הגג: במשך התקופה הזו הגעתי לשני ראיונות בסך הכל (אינני כולל ראיונות בחברות השמה ששלחו את קורות החיים למעסיקים פוטנציאליים). יש לי תואר ראשון בכלכלה, תואר שני במנהל עסקים, ונסיון רב מאוד בבסיסי נתונים, ולא סיימתי אתמול את הלימודים (אפשר להציץ בכרטיס האישי). אני מספיק מבוגר ומנוסה כדי לא להתייחס ברצינות למי שחושב שאני (או כל מי שמרוויח פחות ממה שכתוב בלוחות השכר) הוא פראייר, ויותר חשוב- האושר והתדמית העצמית שלי אינם תלויים כל כך בנטו אלא בדברים אחרים. אם תספר לי ש"כל החברים" שלך מרוויחים 20K - שיהיה להם לבריאות, אתה מצפה לקבל 18K "לאחר שהתפשרת"- מאחל לך בהצלחה ושיתגשמו כל משאלותיך. יש לי חשש כבד שאתה צפוי לתסכול גדול, שאתה קורבן של כל מיני מספרי סיפורים על "החברים שלהם", ושבלי להתכוון אתה גורם לאנשים אחרים במצבך תקוות שווא. לדעתי אתה לא תתקרב אפילו ל-10K (כלומר- תרוויח פחות מזה בהרבה), אבל באמת שלא אתבעס אם יתברר שהצלחת למצוא עבודה ב-18K ושוב אאחל לך בהצלחה. אני מרוצה ממה שמצאתי ויודע להעריך את זה.

JohnDoe5

New member
אכן אנחנו חיים באותה מדינה

קודם כל הרשה לי לברך אותך על מציאת העבודה (זה אומר שסיימת עם הפורום הזה ?!). אני אישית מחפש 3 שבועות, הייתי בכ-5 ראיונות עד כה (לא כולל השמה) ועדיין לא יצא משהו קונקרטי. כמובן שכל נושא המשכורת הינו תלוי בשני נושאים : תפקיד ונסיון ולכן עולה הנושא של כמה אמור להרוויח מישהו בעל ניסיון לעומת מישהו ללא ניסיון באותו תפקיד. מכיוון שאני לא מכיר אותך אישית ואיני יודע: א. מהו התפקיד בו אתה עובד ו-ב. מה הנסיון שלך בתחום, אינני יכול לתת הנחות לגבי האם אתה אמור להרוויח יותר ממני או פחות ממני. אני רק יכול להעיד לגבי שאכן חלק מחברי מרוויחים 20 ואף יותר (אלו ששפר מזלם למצוא תפקיד בכיר כגון ראש צוות) וחלק מרוויחים פחות (תוכניתנים), אך עדיין המשכורת מכובדת (וכמו חברים אמיתיים הם מסרבים לומר לי כמה) - בל נשכח שמרבית חברי הינם יוצאי "ממרם" ולכן עולה קרנם בשוק האזרחי. לגבי התפקיד שלי (מנתח מערכות), ובכן כפי שרשמתי, 18 הוא עדיין רף גבוה בשביל תפקיד זה וכרגע המשכורות הכי גבוהות שמציעים לי הן בסביבות ה-16 (אומנם מציעים 18, אבל במקומות שלא ממש בא לי עליהם) ולכן בסופו של דבר אני משער שאתפשר סביב ה-16-17 (את שלב התסכול, כדבריך, עברתי כשהבנתי שלא אקבל 20). אז בכל אופן, תודה על ההתייחסות ועל הדאגה ובהצלחה במקום העבודה החדש

JohnDoe5

New member
מה ?!

לפני שאתה קורא, אני רק רוצה שתדע שאין לי שום דבר רע נגדך, אני פשוט חושב שהגיע הזמן לחבר אותך למציאות של העולם האכזרי שנקרא "הייטק", אז תקח אוויר ותקרא (ושוב, זה לא אישי נגדך). ---------------------------------------------------------------- אתה גם רוצה לעבוד אולי מהבית ? ושמקום העבודה ישכור לך פיליפינית שתנקה מסביבך ? תתחבר למציאות. אני מציע שתתחיל לשאול כאן שאלות שיעזרו לך להבין את מצב השוק האמיתי, ולא את האשליות שחיית בהן כל הזמן הזה. תשאל אנשים כמה שעות הם עבדו ביום (עבדו כי עכשיו הם מובטלים), האם העבודה עצמה קשה (מן הסתם תקבל תשובות סותרות, אבל תבין את הרעיון) והאם באמת יש כל כך "יוקרה" בלהיות מהנדס תו"ן. ודבר אחרון לסיום - בוא נחשוב רגע, סיימו אתך את המחזור כמה ? 60-70 איש ? וממוסדות אקדמאים אחרים עוד נניח 300-400 איש ? זה אומר שהחל מחודש יולי (סיום התואר) יתחילו לחפש עבודה כמה מאות אנשים שכולם מהנדסי תו"ן (ולא תוכניתנים) !! כמה מהם ימצאו עבודה ? אתה עדיין חושב שאתה כזה ייחודי ???

email2sms

New member
אני לא מתכוון להתפשר בנושא השכר !!

ואם אני לא אמצע חברה שתהייה מוכנה לשלם לי 15K וגם שהשעות בה נוחות (לא יותר מ-7-8 שעות עבודה), אז אני אלך לחתום אבטלה !! זו ממש חוצפה לא לשלם לי 15K לחודש - אני קרעתי ת'תחת 4 שנים !!

JohnDoe5

New member
טוב, מה אומר לך ?!

יש מבצע טוב למנויים בבלוקבסטר... ודרך אגב, דמי אבטלה מקבלים רק בחודשים הראשונים ואח"כ אם אתה לא מקבל את העבודה שהם מציעים לך (שזה יכול להיות גם משהו של משכורת מינימום), אתה מפסיק לקבל אבטלה !!

edi18

New member
נצל"ש:ניסיון

האם החברה שבה עובדים מעלה לבד את המשכורת או שפשוט אחרי 5 שנות ניסיון אני אחפש עבודה חדשה ורק בה אני ארוויח 15+?

TheReverend

New member
בעקרון אני דורש דיון שכר אחת לשנה

אם החברה לא מסכימה יש לך 2 ברירות: 1. לסתום את הפנ ולהמשיך לאכול ח%א 2. לקום וללכת.

email2sms

New member
רק חודשיים אבטלה ? חרא !!

אז אני יעזוב את הראץ וילך לעבוד בחו"ל - שם בטח ישלמו לי כמו שצריך וגם השעות לא יהיו ארוכות מידי !!

למעלה