כפר איראני בן 700 שנה

JUN JUN

New member
ילדים מעורבים

קודם קל, אני רוצה להגיד ששוחחתי רבות עם דוטקצ'י מאחורי הקלעים.... היא אמא נ-פ-ל-א-ה ! ושנית, בהמשך לדיון אני גם ממליצה בחום מנסיוני האישי לערבב פרסים עם כל מה שאפשר, ארגנטינאים, אמריקאים, מה שבא לכם... יוצאים ילדים משהו משהו! זה גם הרבה יותר בריא לגנים

JUN JUN

New member
אגב

זו הפעם הראשונה שדוטקצ'י פותחת שרשור רשמי לא ? אני יודעת שהיא קוראת בפורום כבר הרבה מאוד זמן עד כה אני חושבת שאני החזקתי בשיא השרשורים עם שרשור של כ103 רשומות, זה היה בימי השיא כשניסינו עוד לחתן מישהי פה (את יודעת מי
:)) אני חושבת שדוטקצ'י מתקרבת לשיא... מה את אומרת?

niya

New member
לא יודעת מי כאן אחראית על../images/Emo3.gif

שיאי גינס של פורום תרבות פרס
מה שאני יודעת זה שהנוכחות של שתיכן (ושל עוד אנשים כאן)
מבורכת רצויה ותמיד תמיד כייפית

דוטקצי

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo41.gifתודות למחמאות../images/Emo41.gif

|
JUN JUN התכוונת שנשואי תערובת זה טוב העיקר שיהיה צד פרסי?
מנסיוני עדיף
שהאישה תהיה ממוצא פרסי,
הנשים הפרסיות נהדרות,
הגבר הפרסי הקלאסי קצת קשה,,, רק שלא יכעסו עלי כאן,,,
אולי הטלתי
שבת שלום אגב לא התייחסו כאן למצגת

JUN JUN

New member
לא ראית את הוואווו שלי בשורה השלישית של השרשר

מאוד התלהבתי מהמצגת, זה היה מדהים זה למשל משהו שהיה מרתק אותי לראות, הכפרים הקטנים והעתיקים האלה חבל שאי אפשר לנסוע

דוטקצי

New member
../images/Emo6.gifראיתיJUN JUN ראיתי../images/Emo140.gif

בכל טיול מה שמרתק אותי זה ה כ פ ר י ם
ראתי את תגובתך, התכוונתי לאחרים שנולדו שם, אגב הדסי מוסרת לך JUN JUN
ד"ש.

niya

New member
המצגת יפהפייה

אני נהניתי לצפות בה ואחלה הגדרה "הגבר הפרסי הקלאסי"... שהוא "קצת" קשה
???

דוטקצי

New member
"הגבר הפרסי הקלאסי"... שהוא "קצת" קשה???

בלי להכליל-אבל בחוויה שלי -הוא
נרגן,רציני מדי,קשה
,לא שותף ועוזר , קצת חסכן מדי
,אסור לבלות ונהנות,,,אם הוא חולה-סוף העולם
די אני איומה-לא כולם כאלה \ יש מ ק ס י מי ם!!!!שמגיע להם

niya

New member
כמובן שאי אפשר להכליל

אבל אני מסכימה איתך בגדול... לא פלא, למשל, שהרבה גברים פרסים "קלאסיים" כהגדרתך, מחפשים בחורה ממוצא פרסי, או, כמו שהם מגדירים את זה, "בחורה פרסייה טובה", כשהם לרוב מתכוונים (בלי לומר מפורשות בד"כ), שהבחורה צריכה להיות כנועה, מטפלת, פוריה (!) בשלנית, בלי הרבה דרישות (לא לעזרה מהגבר שלה וכמובן לא כספיות), לא דברנית מדי... בקיצור, הבנו למה אני מתכוונת. לצערי אני נתקלת בזה גם היום, אם כי היום הולך ופוחת הדור - במובן הכי טוב של הביטוי... וכמו שאת אמרת - יש הרבה כאלה שמגיע להם

דוטקצי

New member
מנטליות שונה

אני זוכרת את עיני אבי היקר מביטות בי בהשתאות אחרי לידת בתי הדס - "דוטקצ'י!!!!איך את נותנת לבעלך ל ח ת ל ?!?" בכלל היה קצת קשה לשבט הפרסי והמקסים לעכל:שהבעל שותף,נותן כתף,אוהב לצחוק,להנות, פתוח ומספר הכול, בלי מנפולציות,בלי סודיות-היה קשה -היום התרגלו ואוהבים את המנטליות האחרת,

gamari

New member
בקצרה

כי אני גמור מהטיסה זו לא בניה ירוקה בניה ירוקה זה מושג די מורכב, 90% מהאנשים לא מבינים בדיוק מה המשמעות כי ניזונים מכל מיני סוכנים או יזמים וקבלנים שמאכילים בהגדרות שאין להן מושג מה זה בדיוק אומר. אולי אדריכלות ורנקולרית זו ההגדרה היותר נכונה. אכן מקסים !! במדבר, בד"כ אין צורך במזגן, האקלים יבש וכל רוח חמה יכולה להפוך למצננת במידה ומכניסים אלמנט של מים לתוך הבית\מבנה (כל אירן בנויה על הבסיס הזה, בכל בית יש בריכה או מזרקה) המזגן בד"כ מייבש ואנו זקוקים לפעולה הפוכה של הכנסת לחות. במדבר שנמצא בקרבת הים יש רוח מצננת מלווה בלחות שעושה את העבודה, הבעיה העיקרית זה מסתור מהשמש היוקדת. כמובן שהיום מזגן משפר את איכות השהות כי ישנה בקרת טמפרטורה ולחות ברמה גבוהה, כל מה שנבנה עד לפני יותר מ 40 שנה היה מצריך בפתרונות מהטבע לכל אורך ההסטוריה האדם מצא פתרונות מגורים ומחסות באזורים הצחיחים (זה יותר נוח מאזור מיוער ופראי) ובכל אזור אקלים נמצא פתרון ממקורות טבעים על פי הצורך והבנת בקרת הסביבה. בארץ שלנו ישנה דוגמא מצויינת. מבנה שמתוכנן להיבנות באילת יהיה בהרבה שונה ממבנה המתוכנן בירושלים , בתל אביב או ברמת הגולן, לכל אזור אקלים יש פתרונות לבקרת אקלים שונה ממשנהו. זהו אכן מצגת יפה אצטרף בקרוב לתכתובות

למעלה