כפרים ברומניה

efrathy

New member
הדור השלישי

נולדו אחרי מלחמת העולם הראשונה בשנים 1918-1925 והדור הרביעי הם הילדים שהולדו לאחר השואה בשנים: 1945-1950

efrathy

New member
יש לי את "אלבום זהב" של קהילת

מאדיאר-לאפוש מאת איזק אריה אני לא יודעת היכן ניתן לקנות אותו, אני השאלתי מחמותי, אביה משם וגם בת דודה של סבא שלי משם. איזה משפחהאת מחפשת?

efrathy

New member
לפי מה שכתוב בספר, בעיירה היו 2

מאפיות לחם. המאפיות היו של יהודים. לאחד קראו בורגר הרמן, איש חסיד ומסורתי, והשני שמו מאתיאש יחזקאל וגם הוא מסורתי.

רכישת ספר "אלבום הזהב"

אודה לך באם תוכלי להפנות אותי היכן אוכל לרכוש את הספר. כמו-כן אני מחפשת מידע לגבי משפחת מתיאש.

efrathy

New member
"אלבום זהב וזכרונות מילדותינו קהילת

מ-אדיאר-לאפוש והסביבה" מאת איזק אריה. בספר יש צילומים של בית הכנסת, מונוגרפיה קצרה על העיר מאדיאר-לאפוש, עמוד לכל חבר משרידי הפליטה ותמונותיהם, רשימה של תושבי כפר דומוקוש וכפר רוגוז, רשימת קדושי הקהילה שנספו בשואה בשנת 1943-1945, ועוד...

../images/Emo127.gifאלבום הזהב -הבהרות נוספות

תודה על הרצון לסייע. האם קיים קשר משפחתי בין בעלי המאפיות בורגר ומתיאש. האם יש פרטים נוספים לגבי מתיאש יחזקאל תאריך לידה ,שם האשה,מס' ילדים ושמותיהם .האם מתיאש זה השם שניתן לו בלידתו ואו יש שם נוסף. במסגרת המשפחה בעבר שמעתי את השם נתן נטע/נחמן נותי האם יש לו קשר למדייר לאפוש והיכן אוכל למצוא פרטים אודותיו. האם קהילת מדייר-לאפוש כללה גם את הכפרים דומוקוש וכפר רוגוז

efrathy

New member
אני אכתוב מה שרשום בספר על מתיאש:

"בעיירה היו שתי מאפיות לחם. מאפיות אילו היו של יהודים. אחד שמו בורגר הרמן איש חסיד ומסורתי, והשני שמו מאתיאש יחזקאל איש מסורתי. ...בעיירה הופעלה חברה קדישא בהדרכתו של מתיאש, ואח"כ יותר מאוחר בהדרכתו של רב פולק וילמוש. אני מצרפת את השמות הכתובים ברשימת האנשים שנספו בשואהבשנת 1943-1945

efrathy

New member
אברר מאוחר יותר עם בת דודה של סבי

את הדברים ששאלת. בכל אופן את יכולה לפנות אלי במסר אישי.

efrathy

New member
דיברתי עם הבת דודה

אך ככה, לא היה קשר בין בעלי המאפיות. אח של בת דודה זו-יויינה מושקוביץ ז"ל עבד אצל יחזקאל מתיאש (לא היה לו שם נוסף). בת הדודה לא זוכרת את שם אישתו ולא את שם ילדיו אבל היא זכרה להגיד לי שהיו 2 בנים ובת. הניצולה היחידה שקשורה למשפחה שמה איבי (היא אחיינית של יחזקאל, או קרובת משפחה בצורה אחרת)והיא אמרה שהיא גרה ביוון. ה"נותי" היחיד שהיא מכירה הוא נותי רוזנפלד, היתה לו חנות גדולה בלאפוש, והוא גר היום בפ"ת. דומוקוש וכפר רוגוז הם שני כפרים קטנים שהיו סמוכים ללאפוש בדומוקוש היו כ-4 משפחות יהודיות (היה להם מניין) ובכפר רוגוז היתה משפחה יהודית אחת. היהודים מכפרים אלו היו מגיעים ללאפוש, זה היה המרכז היהודי בסביבה. אפרת

למעלה