כפרים ברומניה

efrathy

New member
כפרים ברומניה

התחלתי סוף סוף לחקור קצת יותר לעומק. גיליתי שסבא של סבי, ישראל יצחק איגנץ מאייר בן אברהם וחיה, גר בפודורה (FODORA). הוא התחתן עם סבתא של סבי, שרה רגינה איז'ק בת יונה ומינדל, אשר גרה ברטיאג (RETEAG) ומשם עברו לקאפולניה (CAPILNA). אחיות של סבתא זו: גולדה, התחתנה עם רוזנצוויג וגרה בהידיאגה (HIDEAGA) שם הפעילה עם בעלה חנות מכולת ולאחר מכן עברו ל- BAIA-MARE. רחל-לאה גרה בלאפוש (TARGU-LAPUS). חנה נישאה להרמן (שם פרטי לא ידוע לי) ועברה לגור מרטיאג בספרמזאו (SPARMAZAU). ושאר האחים: זלדה ינטה, הדס ומלך נסעו לארה"ב בשנות ה-20-30 לאיניאנאפוליס. לסבא ולסבתא מקאפולניה נולדו שבעה ילדים: אברהם שעבר לגור בפוגאטשאוה (POGACEAUA) אהרון בר שעבר לגור בישוב יאפה (IAPA) בניימין בייניש שהתגורר בקאפולניה ובדוברצ'ינה שם הפעיל את תחנת הקמח על נהר הסומאש יונה שהתגורר בטורדה משה שהתגורר בקאפולניה סבי - דוד אליעזר שהתגורר לאחר השואה בגולגו ואחרונה- פייגה שלא הספיקה להינשא ונלקחה לאושוויץ עם אמא ואשתו של בניימין בייניש וילדיהם במשלוח הראשול מגטו דז' שביער בונגור. ישנה תעלומה אחת והיא: מופיע בספר של בן דוד של סבי השם: MOR MAYER. אבא של אותו בן דוד אמר לו שזה היה דודו, כלומר אח של הסבא - ישראל יצחק אך אותו בן דוד של סבי טוען שמעולם לא שמע שלסבו היה אח בשם זה וחושב שאולי הוא היה דוד של סבו. אם מישהו מכיר את שמות הכפרים האלו ויש לו מידע על המשפחות אשמח לשמוע. אפרת

אשמח אם תספרי על מקור המידע: האם

העושר הנ"ל - מקורו בסיפורים משפחתיים? אני מציע לך להתחיל ולחפש את העיירות הללו בשני מקומות עיקריים:
ShtetlSeeker - "גשש העיירות" מבית JewishGen;
אינדקס מצוין לשמות מקומות בטרנסילבניה ברומנית-הונגרית-גרמנית, עליו המליצה די מזמן חוה3. העיירה Fodora, למשל, ידועה גם בשמה ההונגרי Fodorhaza. בעיירה זו נולדה בשנת 1892 אמה של הסבתא של ה -
, שרולטה Sarotla לבית קלר Keller (אמה מבית לב Leb). ארנון

efrathy

New member
את העיירות מצאתי בגשש העירות

ישראל יצחק מאייר, הסבא של הסבא שלי, נולד שם בשנת 1872. אתה יודע לומר דברים נוספים על המקום?

ספרן

New member
מידע ששלפתי מהראש

לא כל ה"כפרים" שציינת הם כפרים. BAIA MARE - בירת מחוז מארמארוש. DEJ - גם עיר לא קטנה בטרנסילבניה. רטיאג - כנ"ל. כדאי לשאול את נחי, הוא מומחה באיזור זה.

efrathy

New member
BAIA-MARE הוא באמת גדול יותר

אבל את רטייג (RETEAG) לא ממש רואים במפה ורק בקירוב גדול ניתן לראות אותה אז אולי היא כן כפר...

חוה3

Member
ביד ושם יש ספרי זכרון ל-Reteag

אחד בהונגרית והשני בעברית. מידע נוסף יש בפנקס הקהילות רומניה, כרך 2.

חוה3

Member
פנקס הקהילות ישנו ביד ושם ובספריה

הלאומית.( אני מניחה שישנו בעוד ספריות גדולות). בהצלחה

efrathy

New member
כבר ניסיתי בעבר להסתכל בספר זה

אך חשבתי שלא אבין כלום... ופתאום בעלי מצא בו את אח של אב סבו, אשר פולק, שכתב על לאפוש... אני צריכה להראות את זה לחמותי, היא ממש תשמח לראות... התחלתי לעניין אותה במחקר שלי

חוה3

Member
אני שמחה לשמוע. אין לנו ברירה

לפעמים, אלא לשקוע בספרים בשפה לא מובנת. אני בשבוע שעבר ישבתי לקרוא שלושה ימים, בספר של הפנר בגרמנית גותית, רק על מנת לחפש שם אחד. (עמוד לשעה).

שאלה

הייתי מעוניינת לקבל חומר על הכפר לאפושלוי / מדייר לאפוש כמו כן אם יש פרטים לגבי הישיבות המקום ובעלי המאפיות במקום

חוה3

Member
כיצד מאייתים את השם בלועזית?

אם מדובר בשם הרומני Tirgu Lapus, ישנם שני ספרי זכרון ביד ושם.

../images/Emo127.gif שאלה נוספת

האם ניתן לרכוש ספרים אלו? מה שמות הספרים? כיצד ניתן לאתר שמות היהודים שגרו בכפר החל מ-1860

חוה3

Member
הספרים לא חדשים ולכן אם ניתן

לרכוש אותם, זה רק מחנויות יד שנייה שעוסקות בספרים הללו. הספרים שמצאתי בתוך הקובץ מיד ושם. תגללי למטה, עד שתגיעי לשם Tirgu Lapus.

efrathy

New member
בתחילת הספר אריה איזק מונה 4 דורות

הדור הראשון שנולדו ב- 1850-1880

למעלה