כפייה חילונית?!

[אורן]

New member
חוק המדינה מבוסס על הדת

לולא הדת לא היה החוק הזה, כך שכן- זו הדת מנעה. חוץ מזה, המדינה מנעה על סמך הדת.

nissimhania

New member
הדת היתה הרבה לפני המדינה,

לומר "לולא הדת", כאילו הדת זה טרנד זמני שרק מפריע למדינה, זה מיותר. המדינה מנעה על סמך הדת? לא נראה לי. המדינה מנעה על סמך רצון אזרחיה. אם היה זה באמת על סמך הדת, לא היינו צריכים לקרוא למדינה דמוקרטית. האם לכל חוק אתה קורא "כפייה"? או רק לאלו שאתה לא מעוניין בהם?

[אורן]

New member
אז מה?

הדת היא לא טרנד זמני אבל היא כן מפריעה למדינה. המדינה מנעה על סמך הדת גם אם רצון אזרחיה היה על סמך הדת אבל זה לא משנה כי זה גם לא היה רצון אזרחיה. רוב האזרחים מתנגדים לכפייה הדתית, והסיבה שהחרדים מצליחים כל כך בפוליטיקה היא שהם מצביעים למפלגות שמייצגות אותם בעוד שהחילונים מצביעים למפלגות שמייצגות גם את החרדים וגם את החילונים.

[אורן]

New member
בהחלט

הבעיה אצל החילונים, שהם נותנים לחרידים כל מה שהם רוצים.

[אורן]

New member
זו כן כפייה דתית

זה שהאדישות החילונית היא עזרה גדולה לה לא אומר שהיא לא כפייה.

alon14

New member
שהחוק ילך לעזאזל

בגרמניה הנאצית אסור היה לך להפיץ עיתונים ללא אישור ממשד התעמולה. אז מה?

nissimhania

New member
יופי, כל חוק שלא ימצא חן בעיניך

הוא כמו החוקים של גרמניה הנאצית, ושילך לעזאזל. אתה יודע מה? חכה קצת זמן, ואז תוכל גם להשפיע בכיוון, זכותך המלאה.

כל חוק הנוגע לאורח החיים שלי

שאינו חוק שפשוט מונע ממני לפגוע באחר (ובאותה מידה מונע מהאחר לפגוע בי) הוא לא בהכרח חוק של גרמניה הנאצית (יותר לכיוון איראן החומייניסטית) אבל בהחלט שילך לעזאזל. אם הבחירות לא תוקדמנה אני בהחלט אצביע ואשפיע (ישראל רוצה שינוי!).

nissimhania

New member
אין לי בעיה עם ההגדרה שלך,

אבל הבעיה היא מתי את פוגעת במישהו אחר ומתי לא. לדוגמא, אתה בטח חושבת שאפשור תחבורה ציבורית בשבת לא יפגע בדתיים, כי הם לא חייבים לנסוע בהם, הם יטענו שזה כן יפגע בהם. מי צודק? יש בכלל צודק?

nissimhania

New member
הנה את!

בדיוק קראתי את הכרטיס שלך, מרשים....
(חוץ מזה שאת גרה בבאר שבע) כל אחד יגדיר את התנאים הבסיסיים שלו כבנאדם בצורה שונה, כך ש... יש בעיה.

מה הבעיה עם מקום מגורי?

חוץ מזה שזה ממש ממש ממש ממש ממש רחוק מוינגייט? (אוףףף) הבעיה היחידה של אותו בן אדם היא שהתנאים האלה כבר מוגדרים, בזכויות האדם ובזכויות האזרח...

begone

New member
על שלטון החוק

"בגרמניה הנאצית אסור היה לך להפיץ עיתונים ללא אישור ממשד התעמולה" גם בישראל כיום אתה לא יכול להפיץ עיתון ללא אישור משרד הפנים. אבל אף אחד לא אוכף את זה. בכל מקרה - בגרמניה הנאצית היתה אפשרות עזיבה. הרבה מאוד אנשים טובים ומוכשרים עזבו את גרמניה (לטובת ארה"ב או בריטניה או ברזיל) כי הרגישו שהמדינה לא מתאימה להם. גם כן, בישראל, אם אתה מרגיש שהמדינה לא מתאימה לך, אתה מוזמן לעזוב לכל מדינות העולם. זה סוג של מרד צרכנים.

alon14

New member
אם תשים לב לשעות בהן אני כותב...

...תוכל לנחש שאני גר ממזרח לישראל. אם תבדוק את הכרטיס שלי תגלה שאני חי בחו"ל.

begone

New member
אז אין לך מה להגיד

אם אתה לא אזרח ישראלי - אין לך מה להגיד. אתה מחוץ למדינה, אתה לא חי כאן, אין לך זכות לומר לנו מה לעשות. תתעסק במדינה שבה אתה חי.

איילת1974

New member
הזכות לכתוב בפורום

לכל אחד יש את הזכות להביע את דעתו, ולא משנה מינו מוצאו גילו וכד´. כך גם לגבי אזור מגורים. לאף אחד אין זכות להגביל אנשים, (למעט אנשים שהשתמשו בשפה לא נאותה).

למעלה