כפייה חילונית?!

איילת1974

New member
כפייה חילונית?!

יצא לי כבר לשמוע לא אחת, בין השאר גם ע"י השדרן אורי אורבך, על כפיה חילונית. בעניי הדבר מגוכח עד דמעות. מה זה כפיה חילונית? נכון שבעבר היתה קיימת כפיה כזאת במשטרים אפלים, אך כאן איננו מתקרבים לכך אפילו במעט. יהיה מי שיתען שעצם זה שאני לא שומרת שבת זו כבר כפיה חילונית, ההתבלבלו כאן היוצרות? בואו נגדיר אחת ולתמיד מהי כפיה חילונית. בימי ברה"ב של סטאלין היתה כפיה חילונית, בה הוציאו את הדת אל מחוץ לחוק. אם אני יאסור את כל הרבנים הגדולים אל מאחורי סוגר ובריח, ישרוף בתי כנסת ויאסור על מכירת תשמישי קדושה, אז יהיה אפשר לדבר על כפיה חילונית כל עוד זה לא קורה לא ניתן, ומי שחושב אחרת מוזמן לשכנע אותי.

התוכלי בבקשה

לכתוב לי מקרים מהשנים האחרונות, בהם הדת כפתה עליך לעשות או לא לעשות משהו ? (אל תספרי לי על חברות\חברים\קרובים וכו´. אני רוצה מקרים שקרו דווקא לך)

[אורן]

New member
למה ללכת רחוק? יש לי דוגמא מאתמול

אתמול היה יום שבת... כרגיל חם בישראל והרבה אנשים רצו ללכת לים. הם נאלצו לקחת מונית ולשלם יותר (חלק לא יכלו להרשות זאת לעצמם וחלק התעצבנו שהיו צריכים לשלם יותר) כי לא יכלו לנסוע באוטובוס.

ובכן

דבר ראשון, למה אתה מתלונן בשם אנשים אחרים. אם הם לא מתלוננים (ע"י הצבעה לשינוי למשל) אז מי שמך לפה ? דבר שני אין שום בעיה לארגן אוטובוס או הסעות מאורגנות לים. כמו שהחרדים מארגנים לעצמם הסעות כי המתירנות באוטובוסים מפריעה להם. דבר שלישי, גם אם כן היתה תחבורה ציבורית בשבת, אני מניח שהיא בכל מקרה היתה עולה יותר, כי כ-80% מהנוסעים הקבועים לא היו משתמשים בה. אז הטענה על עלויות גבוהות - מופרכת. חוץ מזה, אני בטוח שרוב מוחלט מהרוחצים בים מגיעים לים במכונית פרטית (גם ביום חול) או ברגל.

ofir_y

New member
תגובה

מה זה להתלונן בשם אחרים? זה עובדה. הנה אני רציתי ללכת לים אבל לא בא לי לשלם 20 ש"ח על מונית.. אם אני רוצה ללכת לים עם חברה שלי אני צריך לשכור אוטובוס בשביל זה?! וזה שמצאת תחלופה ע"י אוטובוסים והסעות מאורגנות זה לא אומר שאין פה כפייה דתית. כמו שאני אגיד שאם מוציאים את הדת מחוץ לחוק אז יש לדתיים אפשרות לעבור למדיה אחרת - מה הבעייה? ומאיפה הבאת את המספר הכל כך מדויק ובטוח 80% ?! דווקא ביום שבת אני בטוח שאנשים ימצאו לא מעט שימושים לתחבורה הציבורית, ואם כבר מעלים את עניין יום השבת והחנויות היו נפתחות ביום שבת אז בכלל התחבורה הציבורית היא עניין נצרך.. "אני בטוח שרוב מוחלט מהרוחצים בים מגים לים במכונית פרטית או ברגל" הדבר היחידי שבטוח פה הוא זה שאתה בטוח בעצמך. הדרך היחידה להוכיח את הטענה שלך היא ע"י סקר, או משהו בסגנון. בברכה, אופיר

ובכן

התכוונתי שיתארגנו אנשים וישכרו כולם אוטובוס. לא רק אתה. לגבי המספר של 80% זה שילוב של סקרים והערכה שלי. אני מניח שגם אתה שם לב, שמס´ המכוניות בכבישים בשבת, יורד בלפחות 50%. יש גם הרבה סקרים. לא שמרתי אותם. אבל אני זוכר למשל שכ-85% מהציבור חגגו את ליל-הסדר. אולי זה לא הכי קשור, כי אולי הם כן נוסעים בשבת, אבל יש הרבה הרבה מסורתיים במדינה, שמכבדים את הדת ולא מחללים שבת. וכמובן יש גם את כל הדתיים המוצהרים. (ויש גם כ-1.3 מליון ערבים שלא ממש אכפת לי מהם, וגם ככה אנשים יורדים מהאוטובוס כשערבים עולים) לא אמרתי שאנשים לא ימצאו שימושים לתחבורה הציבורית. אמרתי שחברות התחבורה יעלו מחירים בגלל ירידה דרסטית של מס´ הנוסעים. אם אתה רוצה סקר, אז תביא גם אתה סקר. למשל שמס´ המשתמשים באוטובוס לא ירד בצורה משמעותית בשבת.

[אורן]

New member
למה שיתארגנו?

אם יש חברה ציבורית שמוכנה לעשות את זה? מספר המכוניות בשבת יורד כי אנשים לא עובדים ולא כי הם כל כך דתיים. גם אני חגגתי את ליל הסדר מה הקשר?! אני לא ערבי אני יהודי ואני רוצה לנסוע בשבת באוטובוסים, ויש עוד הרבה כמוני. בכלל, אם מספר האנשים שנוסעים באוטובוס ירד או לא זה בכלל לא קשור. תן לחברות האוטובוסים להחליט אם לנסוע בשבת או לא... זה רעיון קצת מטופש לפתור את ה"בעיה" הסבוכה ע"י חקיקה שפשוט אסור וזהו...

תראה לי את הסקר שבו מופיע

ש80% מהציבור לא נוסע בשבת ואני אגיד לשרקנים שלי להתחיל לעוף... נכון, 85% מהציבור חגגו את ליל הסדר (ואני ביניהם, אלא שיום אח"כ אם לא באותו יום אכלתי כרגיל (עד כמה שהתאפשר לי)), 70% מהציבור שומרים על אכילת אוכל כשר (יעני לא אוכלים חזיר, אבל פירות ים בפריז כמובן וכמובן). ודאי שמספר המשתמשים באוטובוס ירד בצורה משמעותית בשבת, אבל כמה שהם לא יעלו את המחירים הם לא יתקרבו לנהגי המוניות הגנבים האלה (קחו רק מוניות שירות!!!). ומתי שתעלה לאוטובוס שאני אשב בו תודיע לי בבקשה, אני מבטיחה לרדת.

[אורן]

New member
רק לצורך הבהרה...

הסיבה שאני לא התלוננתי בשם עצמי היא שלא רציתי ללכת לים אתמול. רציתי ללכת לפני שבועיים, ולא יכולתי... רמת הגאונות מגיעה פה לשיאים חדשים...

אנדרי ז

New member
מצחיק אתה

אסתור את דבריך בשני אופנים. 1. בחיפה והסביבה יש תחבורה ציבורית בשבת. למיטב ידיעתי מחירה זהה לשאר השבוע. 2. גם בשעות הערב יש יחסית מעט נוסעים. לא שמעתי שבשעות כאלה המחירים עולים או שמישהו קורא לבטל אותה. בדוק נתוניך היטב לפני שאתה עושה צחוק מעצמך.

בבקשה

כשגרתי בהרצליה היו הסעות לים ע"י חברה פרטית, הסעות מסודרות במחירים שווים לכל נפש. אם נניח מחיר נסיעה באוטובוס עלה 3 ש"ח, אז היו גובים לא יותר מ-4-4.5 ש"ח, תדירות ההסעות היו כל חצי שעה ועד כמה שזכור לי לא היו הרבה נוסעים. לאחר שתיים שלוש עונות זה הופסק, משיקולי רווח/הפסד. סתם כך, הערת אגב לידע כללי, ללא שום כוונה להיכנס לויכוח.

[אורן]

New member
לים זה לא מספיק

יש עוד מקומות שלהם אין כי אסור לאגד לעבוד בשבת. אתה נתפס לקטנות.

אני לא נתפס לקטנות

אם לא הבנת נכון אני לא חלק מהדיון, רק הבאתי דוגמא אחת קטנה. מכיוון שאיני חלק מהדיון אני למעשה יוצא ממנו בזה הרגע. להזכירך: "סתם כך, הערת אגב לידע כללי, ללא שום כוונה להיכנס לויכוח." מאחל לכם דיון מעניין ולא קטנוני.

[אורן]

New member
כולם חלק מהדיון

לכן זה נקרא "פורום"... לא משנה מתי נכנסת מותר לך לכתוב הודעה ואתה חלק מהדיון. מי שרוצה דיון עם מישהו ספציפי, בשביל זה יש דואל ומערכת מסרים. נעבור לעניין, הערת האגב לידע כללי, היא דווקא לא היתה חלק מהדיון כי היא לא היתה עניינית בכלל.

אנדרי ז

New member
הסבר פשוט

חברה קטנה ודאי שתיקח יותר כסף, גם בגלל המונופול שחוק המדינה מקנה לה בשבתות, וגם בגלל שהיא אולי לא מתפעלת קווים כאלה בשאר השבוע, שיוכלו אולי לסבסד את קווי השבת. ובנוסף לכך יכול להיות גם שלחלק גדול יחסית מתושבי הרצליה יש אוטו.

הדת מנעה ממני לנסוע באוטובוס בשבת

וכמו כן מאוד הקשתה עלי לאכול אוכל נורמאלי בפסח...

nissimhania

New member
בסך הכל להעמיד דברים על דיוקם.

המשפט "הדת מנעה ממני...." הוא שגוי, הדת לא מונעת כלום ואין בכוחה למנוע כלום. זו המדינה. נקודה.

למעלה