אני יודע שיש לו זכות פורמלית לכתוב בכל פורום. אבל מבחינה מהותית, אזרחית - אם אתה לא אזרח ישראל אין לך זכות לומר לאזרחיה מה לעשות. רק האזרחים רשאים להחליט על גורלם.
אנשים פה דיברו על הים. לי יש בעיה יותר משמעותית. שמעת פעם על אוכלוסייה מתחת לגיל 17 שאין ברשותה דרך לנהוג וגם בדרך כלל אין לה מספיק כסף למוניות ? אז אני בת 16 וחצי ואתמול היתה לי בגרות מעשית בתאטרון (בגלל זה לא היית בפורום לאחרונה
) בכל מקרה שיש בגרות ביום ראשון קובעים חזרות ביום שבת ומה תעשה אחת כמוני שגרה רחוק מהביה"ס ונוסעת אליו כל יום באוטובוס איך אני אגיע בשבת? אטריח את אמא ואבא? ואם הם לא יכולים? אקח מונית? ואם זה יקר? ומה עם משפחות שאין להן מכונית או המכונית במוסך? ולידיעתך יש בישראל המון אנשים עניים (למזלי הרב אני לא אחת מהם) שלא יכולים לבזבז כסף על מוניות. הנה להרבה מהכיתה שלי היתה בעיה להגיע לחזרות הרוב לקחו מונית או הלכו ברגל למרות שזה רחוק. חלק הטריחו את הוריהם מיום המנוחה היחיד שיש להם מעבודה. ואם זה לא כפייה דתית אני לא יודעת מה כן...
בעיר אמריקאית שיש בה שכונה ענקית עם ריכוז גדול של יהודים חרדים, הם כתבו לחברת האוטובוסים המקומית שהם דורשים שבקוים המגיעים לשכונה שלהם לא יועסקו נשים ר"ל כי ככה וככה וכו´ וכו´ הסיפור הרגיל התשובה לא איחרה להגיע, כותבת חברת האוטובוסים: 1. החוקה האמריקאית אוסרת באופן מוחלט להפלות העסקתו של אדם בגלל מינו. 2. אין בחוקה האמריקאית כל איסור על הליכה ברגל או באמצעי תחבורה חלופיים למי שלא מסתדר עם סעיף 1 הנ"ל. ובזה נגמר הדיון
אחד הדברים שאני לא מצליח לסבול זה אנשים שאומרים שכשחילונים (מ- "דעת אמת", "חופש") אומרים את דעתם זו כפייה חילונית! לאמר שזו כפייה חילונית זה כמו לאמר שזה לא לגיטימי- זו שלילת חופש הביטוי בצורה בוטה מאוד. אבל כשמזכירים לאותם אנשים על זה שאין תחבורה ציבורית הם בדיוק אלה שיגידו "אפשר לנסוע במונית"... אני הגעתי למסקנה שרוב האנשים שחושבים שיש כפייה חילונית הם אנשים חסרי הגיון בסיסי, אין טעם אפילו להתווכח, הם לעולם לא יבינו.
החילונות היא המציאות, כפי שהיא. לכן כל אקט של מציאות הוא בעצם כפייה חילונית. ולכן חיים בכדור הארץ, במובן מסוים, הם כפיה חילונית. השמש שזורחת כל בוקר היא כפייה חילונית. וליקוי חמה הוא כפייה חילונית. והקרחונים שנתגלו עכשיו במאדים הם כפייה חילונית. והטלוויזיה המשדרת את המציאות היא כפייה חילונית. וסקס זו כפייה חילונית. ואוכל טוב שלא עבר הכשר זה גם כפייה חילונית. המציאות היא כפייה חילונית. והדתיים חוששים מן המציאות.
למשל הכפייה החילונית שמכריחים שוטרים דתיים לעבוד בשבת בפקידות (כלומר - במקרים שאינם פיקוח נפש), הכפייה החילונית שמכריחה את החרדים להיות מובטלים (או ללכת לצבא), הכפייה החילונית שאוסרת קיום מצוות ייבום. כן, הכפייה החילונית.
אני לא מהליברלים הצבועים שאומרים ´כל איש ודעתו הוא´. אני חילוני פעיל שאומר חד-משמעית: הדת היא שקר ולכן כל כפייה חילונית היא מוצדקת. הדת מציגה למאמיניה תיאור שיקרי של המציאות. לכן הדת היא שקר. ולכן צריך לכפות את החילונות על כל אדם. חד משמעית. זה עבד ברוסיה, וזה יכול לעבוד גם כאן. כמובן שאסור לעשות את זה באלימות או באופן גס, אלא דרך תמריצים ועידודים שונים. אבל בוודאי שאסור לעודד דתות או לעודד שקרים. כפייה חילונית - מוצדקת. כפייה דתית - לא מוצדקת. מאוד פשוט, מאוד כואב.
...שאני לא אתפלא אם אגלה יום שחד שהם שרפו כנסיה או שתיים, או סתם חיסלו ממוקדית את ג´רי פאלוול (מטיף פרוטסטנטי) או פט רוברטסון (מקים ארגון הכפיה הדתית הגדול בארה"ב).
שכפייה דרך אלימות זה דבר אסור. צריך לתמרץ חילונות ולדכא דת בדרכים בלתי-אלימות, בעיקר דרך חינוך והסברה. מדינת ישראל אכן עושה את זה, אבל בצורה לא אפקטיבית ולא יעילה מספיק. במילים אחרות - צריך להיות ברורים הרבה יותר. המון חילונים גדלים במדינה בלי להבין מה זה חילונות. זאת בעיה, והחרדים מנצלים את זה.
ללכת לצבא, וכן את כל מי שרוצה להיות אזרח ראוי במדינה. אין שום עבירה הלכתית בללכת לצבא. אין שום קשר לכפיה חילונית. בעניין השוטרים בפקידות - אין לי מושג לגבי זה אבל אם אכן כך זה באמת לא בסדר (ובלי קשר לזה שהם דתיים דווקא). אוסרת קיום מצוות ייבום? כלומר, לאישה שבעלה מת אסור להתחתן עם אחיו לפי חוק??? תמוה ביותר...
קח בחשבון שגם באנגליה של סוף שנות השלושים היה גיוס חובה. וזה מפני שהם היו במצב מלחמה. וגם בארה"ב של מלחמת ויאטנם היה גיוס חובה לכל הצעירים שלא היו סטודנטים. וגם בצרפת היה דבר דומה. כשמדינות נמצאות במלחמה, הן מנהיגות גיוס חובה. אין שום קשר לפאשיזם.