"כפייה" דתית - כשרות

רוב הסיכויים

שבשר אדם ואפילו חזיר, יהיה יותר כשר ממאכלך הצמחוני. אם לא הופרשו ממנו תרומות ומעשרות.

Lu Tze

New member
לא הבנתי...

מה הבעיה עם מדף של מאכלים לא כשרים בסופר?

Lu Tze

New member
מה ז"א?

הנקודה היא לא שאנשים לא רוצים לאכול כשר בצורה עקרונית, אלא שיש מאכלים לא כשרים שהם רוצים לאכול. לא אכפת לי לאכול אוכל כשר, אבל יש מאכלים מסויימים לא-כשרים, או שהם טעימים יותר בצורתם הלא-כשרה, שאני הייתי רוצה לראות על המדפים ועל זה אנחנו מדברים פה. המאכלים האלה מהווים, אולי, 10% מכלל המוצרים שיש בסופר. זה נחשב אצלך הרבה? את מפחדת שאם כמות המוצרים (כמות, לא היצע) על המדפים תקטן ב-10% לא יהיה לך מה לאכול?

לאונידס

Active member
אם אני צמחוני

תהיי מוכנה להעלים ממדינת ישראל את כל מוצרי הבשר? שלא יעלו על שולחנך או בסופרמרקטים? בדיוק לפי אותם כללים אותם את דורשת? ורק תיקון קטן לסיפא של הודעתך: הנאצים בעקר השמידו שומרי תורה ומצוות. דוקא היהודים בארה"ב ובישראל שרובם לא שמרו מצוות פולחניות סבלו הרבה פחות. אז אם זהו המדד שלך לגבי אם צריך לשמור מצוות פולחניות את מוזמנת לעבור צד.

סאטורן 2

New member
לגבי הנאצים

זה לא נכון מה שכתבת.... הנאצים הרגו כל יהודי וגם כאלו שכבר כמה דורות הם נוצרים (אני לא זוכרת כמה דורות בדיוק אבל יותר מ-3...) יהודי ארה"ב וא"י לא סבלו מהנאצים לא בגלל שלא היו דתיים אלא מהסיבה הפשוטה שהנאצים לא הגיעו לשם (לא היו תחת שלטון הנאצים...)

אנדרי ז

New member
ולמה הנאצים לא הגיעו לכל המקומות הנ"ל?

אלוהים לא כעס מספיק על חטאי היהודים שגרו בהם על מנת לדאוג שהנאצים ינצחו במהירות את המלחמה וכולם יבואו על עונשם הראוי לטעמו?

לאונידס

Active member
זאת אומרת שאלוהים חלש יותר מהאמריקאים?

ומהבריטים? אלוהים רצה לפגוע באלו שלא שמרו תורה ומצוות אבל האמריקאים והבריטים מנעו את תוכניתו (יש לו בעיה עם אומות דוברות אנגלית?) ולכן הוא השמיד רק שומרי תורה ומצוות. כנראה ששווה לך להחליף את האלוהים שלך בג'ורג' בוש או טוני בלייר (ומחליפיהם אחרי הבחירות הבאות). הם חזקים יותר. וחוץ מזה לא ענית לשאלה המרכזית: האם אתה מוכן לאותה מידת התחשבות שאתה דורש? האם אתה מוכן להעלים מצלחתך ומהסופרמרקטים מוצרים מין החי כהתחשבות באוכלוסיית הצמחונים? או שאתה יודע לדרוש התחשבות רק בעצמך?

סאטורן 2

New member
נו באמת

דבר ראשון וחשוב! אני בת! לא בן! בנוגע לשואה - אין לי תשובות מוחלטות... לאף אחד אין... אבל ... יש לי השארה... תאוריה שפיתחתי לבד : העולם הזה בנוי בצורה הרמונית... הכל מאוזן ויש יחסי גומלין בין דברים... מזה יוצא שעל כל דבר שאתה "מקבל" אתה צריך ל"שלם" מחיר דעתי האישית היא שהשואה היא המחיר ששילמו היהודים על מדינת ישראל... (איך פתאום אחרי 2000 שנה רב המדינות בעולם הסכימו "לתת" לנו מדינה אם לא בגלל השואה, ואיך היו גורמים לכל היהודים בעולם לעלות ולחזור לא"י - דתיים וחילונים כאחד - אם לא בגלל האיום והאסון הגדול שקרה לעמנו??? ואיך המדינה הקטנה שרק קמה היתה מחזיקה מעמד כלכלית בלי כספי השילומים...) שלא תבין לא נכון! אני לא מצדיקה את השואה בשום אופן!!! רק מנסה למצוא לעצמי סיבה שיכולה להיות במידה כזו או אחרת הגיונית.... שמע... בנוגע לצימחונות... 1) היחס בין כשר ללא כשר ובין אוכל כלשהו לרק אוכל צימחוני הוא לא בדיוק אותו יחס... כמו שכתבתי איפשהו למעלה, לפי דעתי, מה שיגרום היתר מכירת אוכל לא כשר הוא שלא יהיה כמעט אוכל כשר (רק ביחס לכמות האוכלוסיה וכ"ו...). ולכן שומרי הכשרות לא יוכלו לאכול כלום (זתומרת חוץ מבמקומות מסוימים) (כולל פרות וירקות! כלום כלום!) בניגוד לכך כיום יש לצימחונים אוכל בשפע בכל מקום שרק ילכו אליו 2) נראה לי שלא הבנתם... אין לי התנגדות שתאכלו לא כשר. אין שום מטרה למנוע מכם לאכול אוכל לא כשר! זה בחירה שלכם מה להכניס לפה... ( בהיתיחסות לצימחונים - הצימחונים לא אוכלים בשר מתוך אידאולוגיה ולכן תוכל להגיד שלהיתחשב בהם יכול להיות גם להפסיק לאכול בשר בעצמי - חלק מהאידיאולוגיה שלהם [אני מניחה] היא שכל בני האדם לא יאכלו בשר. בנוגע לכשרות אין זה כך... ביהדות אין אפילו ציווי לגייר, אז להכריח את כל העולם לאכול כשר???) (דרך אגב... איסור מכירה של אוכל לא כשר הוא הרי חוק... ולכן אם אתם רוצים לדעת את הסיבה שלו מן הסתם ניתן למצוא את זה איפשהו באתר הממשלה או משהו כזה...) בנוגע לאמריקנים והבריטים... לא בדיוק הפנמתי את מה שאמרתם... מזתומרת להתנקם באלו שלא שומרים מצוות? אני לא כתבתי דבר כזה ואני לא חושבת ככה!!! מי בכלל אמר שאלוהים רצה דווקא להרוג את ה"כופרים" ולא הצליח בגלל האמריקנים (תעשו טובה ...)???

הינני צמחוני למשל!

כמעט 20 שנה ולעיתים לגמרי בודדות קרה שאכלתי שוב בשר, למעשה משפחתי הפכה לצמחונית לפני 20 שנה למרות שקרובי המשפחה הם מזלזלים בזה, אז לא אוכלים בשר ועוף מה רע בזה? למה לו לחוס על תרנגול, כבש, פרה וכו', למה לאכול אותם? אפשר לאמר כך שהבשר הוא לא מועיל.

למעלה