"כפייה" דתית - כשרות

סאטורן 2

New member
"כפייה" דתית - כשרות

האם אתם דוגלים בשיויון? בחוסר אפליה? באתר קראתי כמה מאמרים ודעות על הכשרות.... אתם מציגים שם את זה שזה ממש נורא שאין מוצרים לא כשרים (דרך אגב - על טיב טעם שמעתם???!!!) ושאין לכם חזיר או חסילון לאכול.... בואו נדמיין שזה היה ההפך יש מעט מעוד אוכל כשר ורוב האוכל הנמכר בארץ לא כשר (זה בעצם חלק מהמטרה שלכם, לא?) במצב כזה לאלו שלא שומרים מצוות טוב ויפה... יש להם אוכל מכל סוג גזע ומין אבל לדתיים? -אחוז לא כלכך קטן באוכלוסיה לא יכול לקנות אוכל כמעט בשום מקום -אי אפשר לאכול במקומות ציבוריים (מסעדות וכ"ו...) -מעט סוגי אוכל (כי זה מה שיקרה אם לא יהיה רוב של אוכל כשר - למיצרים של האוכל לא יהיה כדאי לפתח עוד מאכלים כשרים...) -אי אפשר (כמעט ) לאכול אצל אלה שלא שומרים כשרות (כי היום כמעט כל מה שבא מהסופר כשר ולכן אין בעיה גדולה באכילה אצל לא שומרי כשרות) ועוד ועוד... אתם יודעים אילו מילים עולות לי בראש??? גזענות! אפליה! לזה אתם קוראים "חופש"??? זה כמעט כמו המצב שבו היהודים היו בתקופות שונות ורבות בהיסטוריה ומה שקורה ליהודים שומרי כשרות בחו"ל זה היחוד במדינתו - מדינת היהודים (הלא תסכימו לכינוי זה?) - שבה יהודים יכולים לחיות לפי דרכם באופן חופשי (!!!) לאכול בחוץ, להתחתן עם כל שאר היהודים (גם לא שומרי המצוות - בגלל זה יש את חוק הנישואים הרבניים), ולחיות בלא פגיעה באמונתם ודרך מחשבתם מה בעצם היה הקטע בלהקים מדינה ליהודים אם לא למצוא להם מקום שבו יוכלו לשמור על אמונתם ודתם בלי שזה "יפריע" לאף אחד - אחרת אפשר לעבור לחו"ל ולחיות שם עם האולכל הלא כשר (אההההה .... אבל כבר ניסינו! כל אותם מתבוללים בהיסטוריה היהודית סבלו לא פחות מאלו שכן שמרו תורה ומצוות - הגויים תמיד יהיו כאן כדי להזכיר ליהודים שלא רוצים לזכור מה הם באמת....) יש עוד הרבה לכתוב אבל זה מספיק בינתיים.... מנערה יהודיה, דתייה, ישראלית -ציונית, עם ראש פתוח לדרך מחשבתם של אנשים אחרים...

tweeg

New member
למרות שאני לא קשור לפורום

"המטרה שלנו" היא חופש אני מניח שהבנת את זה משם הפורום ואין מטרה נגד הכשרות המטרה היא חופש כלומר שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה כולל קניית חזיר אתם יודעים אילו מילים עולות לי בראש??? גזענות! אפליה! לזה אתם קוראים "חופש"??? כן זה חופש מישהו מונע ממך משהו ? אנחנו מפריעים לך באופן כלשהו? עצם זה שאנחנו לא כופים שום דבר עליכם ולא מכריחים אותכם לשום דבר זה חופש וזה יותר ממה שאתם עושים מדינת היהודים אינה רק לדת היהודית אלא גם ללאום והעם היהודי ויש הרבה אנשים ששיכים לעם היהודי וכן הם לא דתים וכן הם אתאיסטים וזה המדינה שלהם בדיוק כמו שהיא שלך עם את באמת באה בגישה של להבין אני בטוח שאת מבינה מה אני אומר אם באת להתווכח אז תאמת בכיף זה דעה אישית שלי ואינה מייצגת את הפורום תאמת זה נראה לי פעם ראשונה שאני מגיב פה

איילת1974

New member
בדיוק../images/Emo70.gif

אף אחד לא אוסר עליך ועל חבריך לפתוח מקומות כשרים. אנחנו רק לא רוצים רוצים שתמנעו מאיתנו לפתוח מקומות לא כשרים. שלצד סופר שוק ועוד סופרים כשרים למהדרין יהיו סופרים אחרים, וכל אחד יבחר לאן להכנס. איזה כייף שיש מגוון וזכות בחירה, נכון?

ואלה?

מעניין שלא מעט חרדים חיים להם בשלום ובסבבה בניו יורק. רוב האוכל שם - לא כשר. אבל יש שם גם אוכל כשר. לפי הביקוש יש יצע. הגיוני שיחס האוכל הכשר במדינה יהיה פרופורציונלי לאחוז הדתיים במדינה. לא סביר שהרוב האוכל יהיה כשר ואנשים יצטרכו לחפש בציציות (אני למשל גר בירושלים וכאן כמעט אין אוכל לא כשר בכלל) על מנת לאכול קצת אוכל נורמלי. בשכונות שלכם תמכרו מה שאתם רוצים.

סאטורן 2

New member
אבל זאת בדיוק הנקודה (או לפחות חלק ממנה...)

א. החרדים שחיים בניו יורק חיים בתוך שכונה אחת (בערך) את רב חייהם (אלא אם עוברים דירה...) ואין להם קשר אם שאר האנשים שמחוץ לשכונה (הכוונה לא לחרדים אחרים אלא לכל שאר האנשים) . ב. לא זוכרת איפה קראתי אבל זה היה או באתר או בפורום פה ש70 אחוז מהאנשים במדינה שומרים כשרות.... (דרך אגב גם הערבים המוסלמים שומרים על כשרות הבשר...) ג. אני לא מבינה מה הבעיה הגדולה למצוא אוכל לא כשר... אני מכירה לפחות 2 סניפים גדולים של טיב טעם ברדיוס של לא יותר מחצי שעה מהבית שלי... ד. מה ההישתוקקות הגדולה שלכם לאוכל לא כשר??? (מגרה אותכם חסילונים? רק מלראות את זה אני מקיאה...) זה לא שהאוכל הכשר הוא עבש וחדגוני... כיום הוא עשיר ומאוד דומה לאוכל הלא כשר ברמת הגיוון של המוצרים. ה. מזתומרת לאכול קצת אוכל נורמלי? מה ההבדל הגדול בין בשר חזיר לבשר של פרה למשל? ולשרימפס אתה קורא אוכל נורמלי?

אחד אחד

1. גם כאן הם גרים בתוך שכונות סגורות משל עצמם ומנתקים את עצמם מכל המדינה. בכל מקרה החרדים לא מסתפקים בכשרות ואוכלים בד"ץ. למה אם כך אנחנו צריכים לאכול חרא? 2. מעניין כמה מהם שומרים כשרות רק מתוך העובדה שקשה להשיג אוכל לא כשר נורמלי בארץ. אם אוכל רגיל היה זמין יותר הרבה יותר היו אוכלים אותו. 3. אני לא יודע איפה את גרה אבל כאן (בירושלים) זו בעיה. אני גר בסביבה בה רוב מוחלט של האכלוסיה חילוני וחלקו הגדול בכלל לא יהודי. עדיין, אני צריך לסוע לאיזורים אחרים של העיר בשביל למצוא חלק מסוגי האוכל שאני אוהב. 4. למה שהתפשר על האוכל שלי בגלל עקרונות של מישהו אחר? אני אוהב חזיר. אני אוהב פירות ים. אני אוכל לעיתים קרובות סנדוויץ' פסטרמה עם חמאה וצ'יזבורגר הרבה יותר טעים מהמבורגר רגיל. 5. אם כבר שאלת ספציפית, אז: בשר חזיר הרבה יותר בריא מבשר בקר (שזה אחד הבשרים המזיקים ביותר). בשר חזיר גם טעים מבשר בקר. אומנם יש כבש שזה טעים יותר מחזיר, אבל כבש גם יקר יותר. בעצם, אילו היו מגדלים כאן חזירים בכמויות כמו באירופה אז היה לנו בשר חזיר ממש ממש זול, טעים ובריא. באירופה חזיר לעיתים עולה הרבה פחות מעוף. על בקר אפילו אין על מה לדבר. שרימפס ספציפית אני לא ממש אוהב אבל מדיונון מכינים אחלה סלט.

Lu Tze

New member
30% זה המון. יותר משני מיליון איש.

סעיף ד. קצת... מוזר. זה שמשהו לא נראה לך טעים זאת סיבה לא לאכול אותו, לא למנוע מאנשים אחרים לאכול. (אגב, את יודעת שמנקים אותם ומוציאים את הבשר לפני שאוכלים, כן?)

אנדרי ז

New member
בקר את אוכלת?

בעיה, בהודו מאוד לא יאהבו אותך... מה היית מרגישה אם הייתה החלטה גורפת לאסור מכירת בקר? ולמה את מצפה מרוב העם להתיישר לפי עקרונות של מיעוט רק כדי שאותו מיעוט יואיל בטובו לבוא איתו במגע? אם הצמחונים יגידו עכשיו שהם לא מוכנים יותר להיפגש ולדבר עם מי שאוכל בשר, איך תרגישי?

snift

New member
אם הצמחונים יחליטו כך - שיערב להם..

אני, למשל, קיבלתי החלטה (כשזה עוד היה רלוונטי) שאני לא יוצא עם בחורה שמעשנת, האם לשיטתך היה אסור לי לקבל החלטה כזו? זה שבהודו לא יאהבו אותי כי אני אוכל בקר זו סיבה מצויינת לא לנסוע להודו, או לפחות לא לאכול שם בקר אם אני במקרה בסביבה. יותר מכך, אם בהודו יחליטו בחוק שאסור לאכול בקר אני לא אראה בזה שום בעיה. אישית, אני מתנגד לחוק שאוסר יבוא של בשר לא כשר לארץ, אבל אני לא חושב שזה "חוק לא חוקי" ואני בודאי לא מתנגד לכל דבר אחר, כולל הכשרויות השונות. מצידי שאנשים טיפשים ישימו כשרויות על אבקות כביסה ועל אקונומיקה, מי שמוכן לשלם יותר כסף עבור זה, שיהנה. אם בגלל חוסר היכולת של חילונים להתאגד גם אנחנו נאלצים לשלם יותר בגלל זה, זו בעיה שלנו..

אנדרי ז

New member
דוגמא לא טובה

אני דיברתי על חרם מלא בין אוכלוסיות, לא על סוג הבחורה איתה אתה מוכן לצאת (במקרה הזה לטעמי לגיטימי לחלוטין שכל אחד יהיה בררני כפי רצונו, מה גם שגם אני הייתי מקבל את אותה החלטה). כשתחליט לא להיות בקשר כלשהו עם אף אדם שמעשן (בהנחה שתצליח להתקיים במצב כזה) נדבר.

snift

New member
אתה מדבר על כמות, לא על מהות.

יכול לקום, למשל, גוף שמחזיק רשימות למטרות הכרויות של בחורות ובחורים שלא מעשנים וזה התנאי היחידי להרשמה בו (וכמובן תשלום "סימלי" על המאמץ שבו עוקבים אחריהם ומוודאים שהם באמת לא מעשנים). לכל "לא-מעשן" שכזה תוצא תעודה שאומרת שלפי בדיקתינו הוא אכן לא מעשן. כמובן שמותר גם לא להחזיק בתעודה כזו גם אם אינך מעשן. עכשיו יש הרבה אנשים כמוני (וכמוך) שרוצים לצאת עם מישהו שלא מעשן. יש כאלו שיבדקו בעצמם, ישאלו ויבררו ויחליטו. אך יש כאלו שרוצים לדעת זאת מראש והם יכולים פשוט לבדוק האם לאדם שהם מעוניינים בו יש תעודה, או לא. האם גוף כזה הוא משהו בלתי מוסרי ו/או בלתי חוקי ו/או צריך להיות בלתי חוקי?

כשרות זה לא עניין לדתיים!

כשרות זה גם ניקיון המזון, יש מחקר למשל שהתגלה שסמל הלא כשרות שזה החזיר הוא מסוכן לבריאות, בתוך החזיר יש תולעים וזה מזיק מאוד, וזה פוגע בנפש ובבריאות וכו'. לגבי העניין שכתבתה כאן, הציבור היהודי דתי בניו יורק חיי לו בשלווה למרות שאחוז חנויות המזון הכשרות הוא נמוך מאוד, בניו יורק יש לפחות מיליון יהודים, מתוך עיר של 18 מיליון תושבים(כולל הפרברים), היהודים מהווים פחות מ-10 אחוז מתושבי העיר, ניו יורק זה לא ישראל זה גולה זה לא בארץ זה משהו אחר, אין מה לצפות. בירושלים למעלה מחצי מהתושבים הם דתיים, ועוד אחוז גדול של שומרי מסורת, רוב מוחץ מהעיר, אך זה לא עניין דתי בישראל זה צריך להיות שונה, לא סתם באנו לארץ לחיות כמו כל מדינה ומדינה ככל הגוים, כשהמדינה כיום דומה לגויים איזה מצב זה? כשרות זה ניקיון המזון, יש שמקפידים יותר מידיי, אוכל שאדם אוכל זה משפיע על הנפש ועל הנשמה ועל תפקוד הגוף אוכל לא נקי מזיק לבריאות, לצערי אני יודע זאת שיש פער חברתי ותרבותי בתוך העדה האשכנזית שהוא גדול מאוד או הקבוצה הדתית האדוקה שמקפידה על הכל, או הקבוצה שלא מקיימת כלום. הייתי לא פעם בשמחות של הציבור הדתי-אדוק, ואיכות האוכל הייתה טובה חבל"ז, מי שלא היה שם לא יודע מה זה.

אנדרי ז

New member
אתה תאמין במה שאתה רוצה

אבל אין לך שום זכות לכפות את אמונותיך על אחרים. לא ראיתי שום עדות לכך שעמי העולם בריאים פחות מהיהודים בעקבות כל המאכלים ה"לא נקיים" שהם אוכלים. גם לא שמעתי שיש בעיית כשרות עם דברים כמו צ'יפס, סיגריות, גבינות 30% ועוד שלל מוצרים לא בריאים במיוחד.

somebodddy

New member
במבט שטחי אמנם הדברים נראים כך

אבל בואי תעני לי על שתי שאלות? כאשר יהודי מתארח אצל גוי, והגוי עורך על השולחן שתי קערות מרוחקות אחת מהשניה, באחת מזון לא כשר ובשניה מזון כשר, האם ליהודי מותר לאכול מהקערה עם המזון הכשר? האם המצב שונה כאשר המארח הוא יהודי?

מלבד חמץ בפסח

אין כל בעייה לאכול עם הגוי על שלחן אחד, משום שמימילא בדל היהודי מטריפות. משא``כ חמץ בפסח, [אין מועיל תיחום בפסח עם הגוי] או אכילה עם אישתו נידה על שלחן אחד שאסורין לאכול ללא תיחום. ובשני אכסנאין האוכלים בשר וחלב, אם אינם מכירים, אין צורך בסימן היכר.

מוקצה מחמת המיאוס

אם חרדים מחצירות שונות אינם מסיבים או נישאים עם אנשי החצר זולתה, הלא אותם הפוסחים על שתי הסעיפים, לכשתהיו מקובלים בקרב הקהילות החרדיות, ויאכלו משלחנכם, ואף בניכם ישאו את בנותיהם, אז יש על מה לדבר. ובינתיים הנכם כמצורעים המנודים ושנואים יותר מהחילונים.

אז אולי תמליצי על האינקוזיציה ?

בהתאם לכפיית שמואל את רב לאכול שמן גויים, ולולי כן יכריז עליו זקן ממרא שמיתתו בחנק. (אי שם בירושלמי) ולואי וינהגו כך בכל הבדצים המתחדשים כפטריות אחר הגשם, למען יוכלו להתארח אילו עם אילו ללא כל חשש.

urilei

New member
דעתי האישית היא

שאוכל כשר צריך להיות זמין לכל החפץ בכך, וכנ"ל גם לגבי אוכל לא כשר... אני לא חושב שמדובר בכפייה של צד אחד כלפי השני כשזה המצב ואני בכלל צמחוני, אז תאמיני לי שכל מה שאני אוכל הוא כשר (גם אם בפועל הרבי לא חתם עליו)

למעלה