כפיה תרבותית

לא התכונתי שהוא אידאולוגיה בשבילך

גמני לא התייחסתי ספציפית אליך. זו יכולה להיות אידאולוגיה שונה משלך, אבל זו עדיין אידאולוגיה. ומכוון שזהו ספר עם מסרים אידאולוגים וערכיים, חשוב לדעתי שהורים יתנו לילדיהם את הפרשנות המקובלת עליהם ולא יסמכו על בית הספר. אלא אם כן הם מסכימים עם כל מה שנאמר שם.

noa_f

New member
"אם הם יתפסו מורה..."

אני יכולה לומר לך מנקודת המבט שלי, ש"אם אתפוס מורה" שלא מלמדת על הדבר עצמו, כמו למשל: להראות את הגמרא, להראות איך נראה דף גמרא, אולי להעביר שיעור על איך לומדים דף גמרא, אלא מכניסה את האידיאולוגיה שלה לאיך צריך (רק הבנים יכולים להכנס לשיעור, חייבים ל..., אם לא תעשו ככה, אז...) - אז אני "אכנס" בה. זה בדיוק אותו הדבר כמו להכניס את דעותיך הפוליטיות לשיעור (לא דיון על מגוון הדעות, אלא הצהרות חד צדדיות) או לומר לילדה: "בנות פחות טובות בחשבון, לא נורא". הבעיה (ההיסטורית אולי) שהציבור החופשי מסתמך על גורמים דתיים להעביר נושאים שקשורים לדעתו לדת ושאיננו בקיא בהם, ואלו לא תמיד אנשים שמאמינים בתפיסת עולם דומה לשל הורי הילדים או אפילו בלגיטימיות הקיום של תפיסת עולם כזו. ואז הילדים לא מקבלים השכלה רחבה, אלא דמגוגיה וההורים שלהם, במקום לחפש חלופה הולמת, שוללים את כל העניין לגמרי.

פלגיה

New member
מסכימה מאוד

בואו בהמוניכם לפורום תנ"ך

כל שכן

מרים רות היא חלק מהתרבות היהודית ישראלית, יהודי הגולה אינם ישראלים. יהודים ישראלים הם *כן* יהודים. אגב, גאולה זה לא כ"כ רחוק מגולה...

ומה רע בעברית של "דירה להשכיר"

ו"רוני ונומי והדב יעקב"? וירטואוזיות של השפה העברית היפה שלנו. סתם סנובים (ואת זה אני אומרת כאחת שמקריאה לילדים שלה גם הרבה ספרות מתורגמת).

אולי השיקול הוא שברור להם שהילדים

יקראו ספרים של יוצרים ישראלים הן בבית הספר והן בספריה. אני קניתי בהתחלה דווקא ספרים של יוצרים ישראלים כי השפה יותר טבעית. עם זאת מסרבת לקנות ספרים של גלילה רון פדר של סמדר שיר.

פלגיה

New member
חבל לפסול את *כל* גלילה רון-פדר-עמי

יש ספרים שלה שהם יותר טובים, ויש כאלה שהם פחות טובים.

למעלה