כפיה דתית

כפיה דתית

זהו ציטוט מתוך דיאלוג שהתפתח כאן בנושא הרגיש, מדובר אמנם במקרה אישי, אבל התופעה מוכרת : קרובת משפחה שלי בחרה שלא לעשות ברית מילה לבנה הבכור, היא אמנם הביעה גילויי חרטה בענייו זמן מה אח"כ, אבל עדיין הוא לא נימול. תמיד שאלתי את עצמי אם היה עלי לדבר איתה בנושא, להבין מדוע בחרה לא לעשות לו את הברית. אולי אפילו לייעץ לה כן לעשות, מכל הסיבות הידועות. רק מה? פחדתי שדברי ישמעו כסוג של כפיה דתית(!) ובחרתי שלא לדבר איתה בנושא. הקשר בינינו הוא טוב אגב, אבל יש נושאים שהרגישות אליהם מוזרה לפעמים. נולדתי וגדלתי בסביבה שרחוקה מאד מרוח ודת. 'רחוקה מאד' זה ביטוי עדין...בסביבה בה אני חי, כל ציוץ שרק מזכיר יהדות ומצוות, מעורר בד"כ הדים שליליים מאד. במיוחד המצוות. ישנם היום כאלו, שאם היו יודעים ש "מצווה גדולה להיות בשמחה", היו ממש משתדלים שלא לשמוח. דווקא. כפיה דתית. מי כופה על מי ואיך? לפעמים אני מצטער שאין לי אומץ לדבר איתה ולו רק בכדי לדעת שניסיתי.

LCA

New member
לדבר

ולומר את דעתך זו לא כפייה. כפייה זה לעשות דבר בכוח ולא זאת מטרתך. אבל אשמח לקרוא דעות נוספות מהחברים פה
שבת שלום

בעולם יש סמים, זנות, מלחמות

אלימות, פיגועים, גירושים סתם משברים אישיים התמודדויות כלכליות. אבל הפלוץ מגיע לפה עם סיפורי הנימול לא נימול שלו כאילו שזה מזיז למישהו את הביצה. באמת חכם גדול אתה מאוד קשור למציאות. שיא הטוהר להתעסק בשמוק של מישהו אחר.

IBP1

New member
מצטרף לדעתו של חואן פדרו .

נא למתן מעט את התגובות אם אפשר.

בודי...../images/Emo4.gif../images/Emo31.gif

דבר יפה ווקשע, אפח'ד פה לא בא להתנגח וכולנו רק מספרים מה אנחנו חושבים... אתה לא חייב לענות אם אין לך מה, ואם כבר כן, אז בבקשה, בחר דרך אחרת, "נקייה".
אחלה שבת לנו

IBP1

New member
זיגזג ומיקא ....../images/Emo37.gif

חבל שאתן נגררות לרמה זו של תרבות נמוכה .... עד עתה ערבה לי חוכמתכן (וכן ירבו ונאמר על כך אמן!!!) . לא מכבודכן להיגרר לרמה זו של תגובה. עדיף ורצוי להימנע מכך. זוהי דרכו בחיים . בה הוא בחר . תניחו לו ,אתן יודעות שדרכו אינה הדרך תנו לו להמשיך בדרכו.... יש לי תחושה שידה של גילי עומדת לשלוף......

תגיד לי מה אתה כל בוקר קם

ואלוהים כאילו לימד אותך לדבר כמו לפני 3000 שנה ואתה קדוש כזה ומדבר שפת קודש כזאת, ומשחק אותה צדיק? מה אתה לא קולט שזה לא בדיוק אתה? נגררות לשיחות זולות עניינים, קצת צחוקים, אבל בסדר אם ככה אתה רוצה את החיים שך, עשה מה בא לך. דת תמיד מובילה למוות במקרה שלך מוות פנימי איטי וקטלני. שונא דת. אוהב חופש. ועכשיו הוא יגיד "אתה לא יודע כמה חופש יש בדת" סגפנות על כל סוג שהיא היא ארורה, והיא מרחיקה אותך מהטבע. בעיקרון אנחנו יצורים "חצי אלוהים" החצי השני הוא הביולוגי זה שמונע ע"י דחפים, האדם הוא יצור חולה נפש ברובו בגלל החצי האלוהי שלא תמיד משתלב יפה בגוף הפיזי, המוסר לא תמיד עולה בקנה אחד עם דחפים. כפייה של המוסר תביא לאימלול הגוף הפיזי וככה לא תושג הרמוניה הדת מחנכת לסגפנות משמעותה אימלול הגוף הפיזי, ואין הרמוניה לא בעבר לא בעתיד ולא בהווה. כל נסיון להשתמש בתורות המזרח הטהורות ולעשות סנכרון לתורה היהודית הוא שגוי לא מקורי, וגם לא ממש תופס. המוחות של הדתיים מצומקים, פרמיטיבים ברובם (למעט האשכנזים אבל גם אצליהם, ואני אומר את זה בתור תוניסאי, כל השאר עובדי אלילים של מצוות קטנות ומטופשות, שרק יוצרות את החלק שלהן במארג שלם של בורות וטמטום לשמו) מאחורי כל פעולה עומד מניע סמוי, השאלה היא מה המניע שעומד מאחורי האדם שלוקח על עצמו את חסות הדת, העולם הוא מקבץ של אינטרסים תבדוק היטב את שלך, או שתתעורר ויהיה מאוחר מדי. שלא תביט בגיל שישים או שבעים אחורה ותרגיש החמצה. אני הבנתי את זה בגיל 25, מקווה שיתמזל מזלך.

princes15

New member
בואנה אני רואה שאתה חי על מיתוסים

כדאי שתתחיל לשבור אותם..ומהר!! אין לך מושג על הדתיים אז תתחיל להרגע ולסתום תפה!!אתה חושב שאנחנו לא חופשיים?למה?בגלל שיש לנו אמונה?? המוחות של הדתיים מצומקים??אני פשוט בשוק!איכסס אתה גזעני ברמות שמגעיל אותי בטירוף תתחנך, תלמד איך לדבר, ויותר מכל-תתבגר (אני בת 15 וברמה גבוהה יותר משלך סתם שתדע) בהצלחה

pizza18

New member
שלום קוראים לי ציפי ואני דתייה

אני מאוד גאה בזה דרך אגב כי זוהי דרך מאוד קשה לבחירה כדי להיות דתי צריך המון שליטה עצמית .תראה אני גם מסכימה כמוך שהאדם מורכב מגוף שהוא גשמי ויצרי ונשמה שהיא אלוקית ורוחנית בין שני החלקים האלה אין כלכך הרמוניה היא הגוף הגשמי הוא אגואיסטי הוא רוצה דברים עכשיו לדוג ' הוא רוצה עכשיו לאכול אבל אין חנות כשרה בסביבה ואז מתחיל ויכוח בין הנשמה שאומרת שאסור ושצריך להתאפק לבין הגוף שרוצה עכשיו לאכול ולא משנה לא מה אז אתה חושב שזאת סגפנות אני חושבת שזאת שליטה עצמית בן אדם צריך לדעת לשלוט בתאוות שלו המיניות והייצריות ולא שתהייה הרמוניה כי לא תוכל להיות הרמוניה כלומר הדת היא לא אוסף ציווים שהאדם המאמין צריך לקיים אלא התמודדות יום ימית ומאבק בלתי פוסק בין יצריו לנשמתו זאת עבודה קשה מאוד ויש גם את עבודת המידות שהאדם המאמין צריך לעבוד על עצמו לא להיות כעסן ורגזן ולא נקמן כמו שנאמר :"לא תיקום" ולא חמדן אז אני מקווה שהבנת קצת ואולי קיבלת קצת מההסברים ואולי גם תפנים ואז גם אולי תהייה גם פחות אנטי ושלילי כל הזמן אולי.

נפש ונשמה זה לא אותו דבר בדיוק.

לשלוט בתאוות יצר מיני הוא יצר ביולוגי. ואת מתארת פה קווי מתאר של פרסונה רבויית גוונים מה שהופך אותה לעצמי אידיאלי מה שיהפוך אותך לאדם לא מאושר בהחלט. את וכל מי שנוהג כמוך משמשים בדיחה עצובה לדבר הזה שנקרא יהדות. אבל אתם משכנעים את עצמכם לדורות, שאתם עושים את הדבר הנכון בעוד ההיסטוריה צוחקת לכם בפנים. אבל תמשיכו לשכנע את עצמכם, בזה אתם טובים.

מזל שאנשים כותבים הודעות חדשות

אחרת היית נתקע עם כל ההגיון הצרוף והשקט הנפשי שלך ולא היה לך עם מי לחלוק אותו
שוב אני ממליץ על
זה באמת יכול לעשות לך טוב

שליטה , לא תוכל להיות הרמוניה

ממש מצחיק........ את מתארת פה גהנום ולא חיים. "תהיה בשליטה" זאת אומרת תהיה במתח תמידי ותפחד על כל דבר שתוציא מהפה, תישמר ואל תחייה. את פשוט מטומטמת בקילו. ואת כאילו מצהירה שהדרך שלך היא לא הרמונית ושמה את הדברים הכי שלילים בעולם על השולחן וכאילו מסכימה שככה זה צריך להיות. מה שיפה בטיפשות שלך שלפחות את לא צבועה זה מה שעוד איך שהוא מנחם, את לפחות לא אומרת "יש הרמוניה ושלווה" "יש התאמה והבנה" את יודעת שהדרך שלך היא חרא, ואת כאילו מציגה את זה ככה שיואו אני חושב שאני חולם כל פעם שאני קורא את ההודעה שלך.

pizza18

New member
אני ממש לא מטומטמת ואתה כנראה ממש

לא חכם אם זה מה שהבנת ממה שכתבתי אני מאוד שלמה עם הדרך שלי הלואי והיית גם יכול לחוות זאת אבל אתה עסוק רק בלהתנגח בכולם אתה בכלל לא בן אדם שיש לי על מה לדבר איתו אז אני רק מאחלת לך שלטובתך תשתנה

למעלה