כפור שמח היה פה

שששלום

New member
כפור שמח היה פה

חבל שהפסדתי. מעיון במודעות עלתה בי השאלה מהי מדיטציה ? דרול ענה לכך בהודעת המנהל שלו. פעולותיו היו תוצאה ישירה של הגדרה זו. כיום אין מנהל ומן הסתם אם מדברים על מדיטציה צריך לדעת מהי. יכול להיות מעניין לראות את הדעות. אתחיל אני ברשותכם. מדיטציה היא כלי/דרך לימוד שהעולם נתן לנו כדי להתפתח ולצאת מן העבדות החיצונית לאושר הפנימי. עבדות משמע תלויות והתניות ראה פבלוב. (למד כלבים שעם צליל מסויים יקבלו מזון במשך הזמן הזילו ריר לשמע הצליל ללא קשר למזון). אושר ביטול התניות אלה והבנת זהותנו ומקומנו בעולם. אושר פנימי יתכן ויתפרש כמצב מדטיבי אך הוא לא מדיטציה. בחירת האנשים מה לעשות עם התרגול ותוצאותיו גם היא אינה קשורה. לאור מגוון הדיעות שאני מקווה שיעלו ניתן יהיה להתחיל תקשורת ברורה יותר לגבי המדיטציה. אולי.

yaga1

New member
ברכות שששלום על היוזמה...

גם כשהמחשב עובד לא רע, תמיד נעים לתת לו ב-restart לעריכה מחודשת של חלוקת המשאבים... מה פשר בחרת אף להפיח בנו, דרך יוזמתך זו, רוחות געגועים נוגות על חסרונו של דרול אין אני יודע ..אך אם כבר בכך נגעת אז בוא נהיה מדוייקים אינני זוכר מה דרול הסביר על מדיטציה אבל אני כן זוכר איך זה התחיל שם.. משהוא בסגנון של אכן קיימת השאלה מהיא מדיטציה ושהוא מרגיש שעקב נסיונו כי רב הרי קיימת בידיו התשובה פעולותיו היו תוצאה ישירה של הגדרה זו יותר מאשר כל הגדרה אחרת כך או כך אני אישית למדתי לקבל אותו בסופו של דבר בדיוק כמו שהוא ולהפיק מן המפגש איתו....ועל כן חסרונו לא בתיניות אלא באמת !! ובאשר לשאלתך מהיא מדיטציה.....מממ....דקה...אני עוד חושב

שששלום

New member
רגע לא לטעות

אני מתכוון לשאלת תם מהי מדיטציה הצגתי את דעתו של דרול כאלטרנטיבה לנושא בלי להיכנס לפוליטיקה שהיתה כאן. אז לא להיתפס שוב לנושא דרול בדרכים אחרות. נ.ב. מתגובך עולה כי שנינו הבנו אחרת את דרול לגבי המושג מהי מדיטציה. והואיל ואיני רוצה לדבר בשמם של אחרים את דעתי כתבתי כאן. אשמח לתגובות. ורצוי לא לחשוב מדי על השאלה אחרת זו שאלת אינטלקט שמתאימה לפורום פילוסופיה. אח"כ אפשר לתהות אם נגיע למשהוא איך להשתמש במ´. אולי.

mandy

New member
אני חושבת

שתנסה לקרוא את כל עמודי הפורום, מהתחלה ועד הסוף (אני רצינית) ולפי התגובות ולפי איך שאנשים מתייחסים לפורום ותוכנו, תקבל מושג אינדיבידואליסטי לגבי מהי מדיטציה. לדעתי, מדיטציה היא דבר שלא ניתן להגדירו במושג מילוני מאחר וזה יאבד ממשמעותו החזקה. כל אחד תופס את המדיטציה בצורה אחרת, ומגיב בצורה אחרת. אם הצלחת להגיע למצב שאתה שלם עם עצמך ואתה מרגיש שהגעת לשינוי חיובי בגוף, בנפש ובנשמה שלך, הרי שעברה מדיטציה. זוהי דעתי. אני בטוחה שיבואו תגובות אחרי לגבי מהי מדיטציה בשבילם ובטח יבטלו את מה שאמרתי. אבל אני בכל זאת מזמינה את אינקה להגיב!
MANDY

שששלום

New member
היי מנדי

אם יורשה לי לשאול אז מהי מדיטציה במילותייך ? התייחסת לתוצאות המדיטציה או דבר כזה בערך. מהי מדיטציה ? טכניקת לימוד ? כלי של העולם ? אולי פיקציה של מבולבלים ? הרי חלק מהנמצאים כאן מתרגלים מ´. אז מה זה ? אם הייתי שואל מזה לחם היו חושבים שיצאתי מדעתי כי זה ברור כ"כ ואז מרחמים ועונים. נ.ב. אני כאן קצת יותר ומניח שאינקה עדיין מחפש הגדרה למ´ או שהוא מעל זה ולכן לא יטריד עצמו בשאלה מעין זו. אז אחרי שאבים מזה מ´ אוכל לנסות לתהות מה היא יכולה לעשות וכו´. אבל מה זה ? מקווה שאזכה לתשובות. אולי. דרך אגב אמרת דבר יפה שהגדרה רגילה במילים תגדרם למ´ לאבד מערכה. ולמרות זאת ? דעתי שוב מ´ טכניקת לימוד של מה ? למה היא טובה ? אח"כ.

KEiN

New member
אתה במקרה ששששלום מהמכולת??

מדיטציה לפי דעתי, היא הכלי, והיא כלום. היא תרגיל הרפיה פשוט ופיזי ביותר, אך גם תרגיל נפשי בעל השפעה על תפיסתינו באופן בלתי מעורער... המדיטציה (כמו הכל) היא בעיניי המתבונן- ומה היא מטרתו של המתבונן (הנ"ל
). רעיון קטן: אל תתקעו במציאת פירושים, היכנעו לעובדות החיים, וגם תדלגו מעליהן אל תיחסו כל חשיבות למדיטציה אך גם הפנו אליה את כל משאביכם הנפשיים. הכל שאלה של תזמון וידע... נויט! איכט! סיינפט! ניפט! ביי!!!!

שששלום

New member
עושה רושם שאתה כבר יודע

הכל. באמת חושב ככה ? המשך בדרכך, יום יבוא ואולי תתפכח. כשתפסיק לחיות בצורה מתוחכמת ע"פ הנדרש בעולמנו המתוחכם ומתקדם תוכל להגיע לפשטות. לדעתי זה הדבר הלוקה בחסר בהתעסקות במ´ בגיל צעיר. פגשתי בני עשרה רבים שבגרו ואני נהנה מחברתם למרות שהנושא זר להם כי אינם צריכים כלי זה. יש להם פשטות ומשם כוח לצמוח. חטאים רבים לי וחלקם תוצאה של הליכה בדרך זו. מצד שני יתכן ולא הבנתי את המשמעות באנגלית. אולי בעברית תאמר מילים אחרות. מי מלמד ומי לומד. עד אז מאחל לך מכל הלב חיים קלים הם יהיו קשים גם בלעדי הערותי וגם לאחר הפקחון כשנחשוב על הזמן שבוזבז בהתחכמויות מסוג זה נתעצב כי נאטמנו לסובבים אותנו. אולי.

KEiN

New member
כבר הגעתי לפשטות

רק לא במדיטציה אלא בחיים, אבל לדעתי זה מספיק לי...

שששלום

New member
לא הבנתי

בשביל מה לך מדיטציה ? אם החיים פשוטים יש מקום להעמיק בהם וליצור יצירות כמו מוסיקה. אם זה מספיק מדוע אתה מתרגל מ´ ? אולי במהלך ניסוח תשובה הולמת תבין כי החיים הם מכלול. החיים לא נפרדים ממוסיקה או מ´ ולהפך. כדי להיות מעל הרגשות כדי שלא הם יכתיבו לנו את מעשינו/מחשבותנו צריך להתאהב להיפרד בכאב ורק אז להתעלות מעל זה. איך נתעלה מעל דבר לא ידוע ? ולכן אומר שוב מצה את חייך כמתבגר ויתכן ולא תזדקק למ´ ככלי התפתחות. יש לך עתיד ע"פ אמירותיך אך אל תיתקע. ההתפתחות תבוא טבעי. יתכן ותפגוש בה שוב והפעם מעמדת הבנה על החיים. הישאר בשלב בו אתה הנמצא ובגיל 30 גל מ´ לא תעזור בכאבים. יש לי סימפטיה רבה לצעירים בזכות העובדה שהם יכולים להיות ללא גבולות אם רק ירצו. חוששתני שאתה מאבד חופש זה לא בשבילי כי אם לעצמך. בשלב זה באמת אין בכוונתי להתקוטט איתך כי אם לנסות להחכימך במעט ע"פ נסיון חיי. כמובן שיתכן ולדעתך אין בנסיון זה ובינך כלום. אך נסה לבוא ממקום נטול שיפוט הרי איני מתנסח בצורה פוגעת ומעליבה. הלוואי ואתבדה. אולי.

KEiN

New member
איזה? איבדת אותי

אני משתמש ב מ´ כדיי להירגע ובשביל הקרנות אסטרליות
, שלא יהיו לך תהיות בקשר למטרתי
אני מנסה להגיע לטראנס עמוק כדי לנסות לעבור לגוף האסטרלי שלי
ליל"ט

אינקה

New member
../images/Emo20.gif טעית אולי :)

דווקא יש לי עניין בהגדרת מדיטציה, למרות שאכן זהו נושא קשה להגדרה ובשלב מסויים לאדם אין כבר צורך בהגדרה כזו אלא כדי לענות לשאלות. כרגע ההגדרה הטובה ביותר שלי למדיטציה היא התבוננות בַאמת אחת היא אם אנו מבצעים "התבוננות" כזו בתהליך טרנסצנדטלי כמו הנשימה (המכילה אמת בלתי מחולקת המתבטאת בשלמות הנשימה המחולקת לכאורה לשאיפה/נשיפה, ועוד), החשיבה וכו´, או שמגיעים במדיטציה "דינמית" למקום "אנרגטי" בו אנו מבחינים באמת מסויימת אשר אינה זמינה לנו באופן רגיל. כך או כך שווה לעשות מדיטציה אך ורק מאחר וזו התבוננות בַאמת, ובהיותה כזו היא מרחיקה אותנו מן האשליות והטעויות שלנו. ועוד: אלמלא הייתה המדיטציה התבוננות בַאמת לא הייתה כל משמעות לעסוק בה אלא להשגת אילו שהם "מטרות" מיידיות כמו כל תרגיל הרגעות פשוט. אבל המדיטציה אכן מאפשרת לנו הצצה במהות השלמה שלנו. באמת הבלתי מחולקת. ומכיוון שזו האמת היחידה והיא מתנגשת ברכות אך בעוצמה עם תפיסת העולם ה"רגילה" והמחולקת שלנו, בשלב מסויים מבינים כי כל מצב אחר הוא מצב שגוי וגורם סבל. וכמובן שיש "לה" גם איכויות ויתרונות רבים בשטחים שונים, אבל הם נובעים ישירות מן ה"אמת" הבלתי מחולקת אליה היא מצביעה.
אינקה

שששלום

New member
מהי אמת זו ?

והאם אנו יכולים בעצמנו לגלות אותה כמו בודהה או שזקוקים להדרכת מורה ? במילים אחרות האם האמת סובייקטיבית או = לכולם ? ואיך המ´ מצביעה על האמת ? מהם גבולות האמת ? קצת מן השאלות שעלו בי למקרא תשובתך. איך לעזאזל הולכים עם אמת זו למכולת ומשלמים על מזוננו ועל קורת הגג לראשנו. האם האמת = רוגע ואושר מהעובדה שיש לנו חיים כבני אדם עם יכולת קיום מעל הממוצע או שיש לה המשך בדמות יצירה למען האנושות וגם עזרה לזולת להתקדם איתנו. ואחרון חביב האם צריך קודם להגיע לאמת כדי שנוכל להעבירה לאחרים או שאפשר לדשדש שאזור הרוגע ולהטיף לאחרים. הופעלת מסגנוני לראשונה ואני מקווה שגם מהשאלה האחרונה. כולם ביחד או עדיף לענות אחד אחד. אולי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif האמת :)

זוג שרוקד: האם הגבר רוקד עם האישה? האם האישה רוקדת עם הגבר? האם הצופה הוא שצופה בשניהם?
אם תאמץ את שלושת נקודות המבט יחד - תיגע באמת.
האם צריך מורה? מי אמר לך שכן? מי אמר לך שלא? ומה זה משנה מה אמרו, ולו את כל הוודות שיננו באזניך - למה אתה בוחר להאמין?
"צריך" זו מילה שקיימת בלקסיקון האישי שלך, ומתוך עצמך בלבד. מספיק שתחליף אותה במילה "כדאי" וחייך יהיו יפים ומלאי בחירה הרבה יותר. שווה לנסות.
המדיטציה מצביעה על האמת באופנים רבים בו זמנית, שכן היא מבשרה של האמת עצמה. הפשוט שבהם הוא הנסיון לתפוס את הרגע בו מתרחשת השונות. אפילו בנשימה. ה"אמת" מתגלה בעצירת נשימה ספונטאנית (הארה) מתוך הכישלון בנסיון זה.
האמת מעצם הגדרתה אינה כפולה, לכן אין לה קשר עם המכולת או עזרה לאנושות. מצד שני אדם המבוסס באמת אין לו בעייה להרויח כסף, לעזור לאחרים וכו´. וכי למה שתהיה לו בעייה כזו?
אי אפשר ללמד את האמת. היא מתרחשת או שלא בין "מורה" ל"תלמיד" כתהליך "הוראה". ללא המורה אין תלמיד, וללא התלמיד אין מורה, ואין הוראה ללא שניהם. לצורך העניין "מורה" יכול להיות ספר, הר, אדם, רוח, אלוהים...
מכל שכתבת ברור כי ה"אמת" נראית לך כמשהו חיצוני שאינו בידך - כמו לימוד הנדסה וכו´. אין הדבר כך. זוהי ידיעה פשוטה וזמינה מאוד אשר רק הרגל התפיסה והכאבים שלנו מרחיקים מאיתנו.
הייתי יכול לנסח לך בקלות את ה"אמת", את הייתי נתקל בבוזך. האמת היא פשוטה וטרוויאלית כל כך שהיית מאשימני כי קראתי זאת באיזה מקום ואני מצטט אחרים. מצד שני היא כה פשוטה ונישגבה עד כי אתה רוצה שאוכיח לך כי ראוי אני להעבירה לך. מסתבר כי גם האדם הוא פרדוקס.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif נו טוב, אתה ביקשת את זה

האמת היא שכל העולם הנראה לנו הוא "אשלייה", ו"אתה" חלק ממנה. קיומה של השונות הזו הוא פרדוקסלי, בעולם אינסופי כדור לעולם אינו מגיע לקיר, שכן עליו לעבור אינסוף "מרחק" או חצאיו, חץ צריך להיעלם ולהופיע שוב באינסוף מקומות "רציפים" כדי לפגוע במטרה, חומר מוצק אינו חומר מוצק אם כי אוסף מולקולות העשויות מאטומים שהמרחק היחסי ביניהם הוא כמרחק הכוכבים זה מזה, אטומים אלו עשויים בתורם מקוואנטים, העשויים מעוד משהו עדין יותר, העשוי מאנרגייה, העשוייה מ... מדוע אתה מאמין כי הוא "ממשי"? ב"עולם הזה" הנראה כממשי אינך רואה שום תמונה ממשית אלא את מה שעצב העין מעביר למוח. הצלילים שאתה שומע אינם אלא תנודות על עור התוף שעצב השמיעה מעביר. שאר החושים אותו הדבר... אין לנו מושג מה נמצא מחוצה לנו, אין לנו מושג מה יש בתוכנו. הכל ספקולציות. בעולם הזה מסתובבים אנשים שמעולם לא ראו את הפנים של עצמם, אבל הם מאמינים שהם "בני אדם" והם יודעים איך הם ניראים. למה? כי הם ראו השתקפויות, והם מניחים כי השתקפויות אלו מדמות אותם באופן הולם. אבל זו מסקנה בלבד. איש לא ראה את פני עצמו. איש לא ראה את פני אלוהים. בעולם הזה אנשים בטוחים שהם נעים ממקום למקום, למרות שכל המקומות אינם נמצאים אלא במחשבותיהם. וכשהם "הולכים", הם מאמינים כי הארץ עומדת והם נעים עליה, למרות שאפילו הפיסיקה אומרת כי הם נעים יחסית זה אל זה. בעולם הזה כל פריט נמצא באיזון מושלם לכל האחרים, אחרת היה מתפרק או מתכווץ... אבל אתה מאמין כי הם קיימים בנפרד זה מזה ובזכות עצמם. אנשים מאמינים שיש יום ויש לילה, למרות שאיש מעולם לא ישב וראה את השנייה המדוייקת בה הם מתחלפים, פשוט כי אין כזו. והם מאמינים שהם כבני אדם נפרדים מכל אשר סביבם בתחושות וברגשות, למרות ששנייות מספר ללא האויר אשר מסביב והם חוזרים להיות חלק דומם מן ה"עולם". ובעולם הזה יש אינסוף נקודות השקפה, כולן צודקות מנקודת השקפתן, אך בה בעת סותרות זו את זו בשלמות. אבל אינך רוצה לראות כל זאת. אתה יודע זאת אבל אינך רוצה לראות. אינך רוצה לדעת. אם תדע זאת בכל הוויתך הרי תתפרק מעוצם חרדת הנטישה שלך. זמנך עדיין לא הגיע. עוד לא. העולם הזה אינו קיים אלא בדמיונך. איני אלא דמות דמיון בחלום המבלבלת את המוח לדמות דמיון אחרת. אבל אינך רוצה לראות זאת. אתה מעדיף להתקוטט עם שאר הדמויות בחלום, וזה בסדר. זה בסדר כי הינך עוד דמות בחלום העשוייה ממטען של "קרמה", ועד שלא תקוטט אותו עד תום לא תוכל להפרד מן הרעיונות שלך על עצמך. ועכשיו אולי תפסיק להתאכזב ממה שאומרת לך דמות שיצרת בדמיונך. שאל את עצמך האם העולם הנראה בעינייך הוא אפשרי. ושאל את עצמך האם יש איזושהי דמות בחלום שיכולה לספר לך את ה"אמת" המכילה גם אותה עצמה. ואם לא - הסק מסקנות לגבי התפיסה של עצמך. לגבי התפיסה שלך את ה"עולם". הפסק לחיות בשקר. תתעורר אולי. תתעורר.

yaga1

New member
ממ....כן...

דמות דמיון מתקוטטת בשם שששלום החיה בשקר ולא מתעוררת בחלומך

שששלום

New member
באמת שנסיתי להבין

אך בבורותי לא הצלחתי. אני יכול להתייחס סעיף אחר סעיף לחוסר ההבנה אבל במקום להתייחס אלי ולדעותי, לעתים עולה בי החשש שמה אתה חושש שמה אפיץ דיבתך ברבים. אז אם אתה יודע את האמת ובמקום שנתנצח חזור והשכם פשוט נסה שוב ובמילים אחרות לאמר את דבריך. הרי אמרת שהאמת פשוטה כ"כ אך חושש אתה שאבוז לך אם תאמר אותה או משהוא בדומה לזה. בברכת דרך צלחה על נסיון חוזר - אולי.

למעלה