כעס ...

ינוקא1

New member
אז בוא תחשוב (או אל תחשוב) ותענה לי :

מה ההבדל בינך לאבן או בינך לבין סבתי חולת האלצהיימר ?

גם אתה וגם הם לא חושבים ונמצאים בהוויה.

ההבדל ....

הוא בזה שלאבן או לכל עולם ההופעה למעט האדם ,אין את היכולת להיות מודע לעצמו . האדם הוא הבריה היחידה שיש לה את החסד האלוהי להיות מודע לעצמו .להיות מודעות שמודעת לעצמה .אור ואהבה

ינוקא1

New member
ואם לא תהיה לך יכולת מחשבה

למשל לא יהיה לך מוח , האם תוכל להיות מודע לעצמך ?

מודעות שמודעת לעצמה ....

אין דבר כזה לא יהיה .ההופעה כמו שהיא נדרשת ומושלמת ,היא מדהימה ,ולכל דבר יש את תפקידו .והגוף והמינד נדרשים על מנת שנתעורר לעצמינו .התשובה הזו חוזרת הרבה פעמים וההצעה שלי אליך ,נשמה ,היא תעצור .ולפני שהמיינד שלך עונה מיידית כי כך הוא מותנה ,ואין בעיה עם זה .תראה איך התבנית של השאלות שלך חוזרת על עצמה ,פעם זה הראש ,ופעם זה המוח .נדרשת עצירה והרפיה מהתפיסות הללו כי הן מעכבות את החקירה לאמת .אור ואהבה

lightflake

New member
חבל שהוא בהשהייה

כתיבה היא אחת הדרכים היעילות להשלת משא כבד של ידע שאנו מאמינים באמיתותו במטרה להתרוקן ולהשתחרר מהישן שממלא אותנו ובכך חוסם אותנו ולהפתח לחדש - כאן ועכשיו

כדאי לך לכתוב את כל מה שאתה חושב שהוא אמיתי
מוטב כרגע בלי להוציא לאור
ואז לשוב ולתקן ולזקק ובכל פעם להשאיר רק את מה שאתה חושב שאמיתי לגמרי
זו גם שיטה לחקירה (“Spiritual Autolysis”)

מה שאנו חושבים ....

נשמות יקרות .....הכוח של האשליה הוא אדיר ,עובדה כל תושבי העולם ,למעט אחדים שהחסד האלוהי נגלה אצלם ,מאמינים באני -ישות נפרדת ועצמאית ,ואני שונה מאתה ,ומההוא .לכן כל עוד אנו מאמינים באני -חושב ,מרגיש ,אזי אנו בתוך הבועה הזו ואין מה לבוא בתלונה זו או אחרת למי שנמצא בזה ,כי כל הסביבה הקרובה ,והרחוקה ,מחזקת את האמונה הזו ,וזה כאילו מה שיש ואין משהו אחר .אז כל אחד נמצא ברמת התודעה שלו וזה בסדר . אני מציין "כל אחד " כאילו יש מישהו ,אך קיים מימד גבוה יותר ש"אין מישהו " והכל קורה מעצמו ,אך נניח לזה .לכן נשמות טהורות ,אין כאן בעיה אישית ,כלפי אף אחד ,וזה בסדר גמור שלכל אחד יש את תפיסותיו ודיעותיו .אור ואהבה.

lightflake

New member
אל תהיה יותר מדי נחמד

אולי אתה כבר שכחת מה זה בני אדם רגילים
אז בוא אני ארענן את זכרונך
בני אדם רגילים מאמינים מאוד שהם מישהו - דמות - והם יעשו הכל כדי להגן על כבודה וקיומה - גם יהרגו אחד את השני בשביל זה
מה לעשות - כולנו עדיין "עובדי אלילים"
במצב כזה, כיוון שהדמות היא רק מחשבה, התפיסות והדיעות שלנו הם המבנים הפסיכולוגים שבונים את כל עולמנו האשלייתי! לא פחות מזה.
כיוון שכל עולמנו הוא בעולם המחשבות והדמיון של "מה הדמות שלי עושה עכשיו ולאן מועדות פניה" (תמיד יש לי מטרה כלשהי כי מן הסתם כשאתה מאמין שאתה דמות דמיונית אז אתה לא יכול להיות שקט ושלו לעולם - אתה חייב כל הזמן להמשיך לרקום את הסיפור הדמיוני הזה)
לכן, דעותנו ותפיסותינו את העולם הם חומות עולמנו, הם לא רק "דעות" כיוון שאנו מאמינים באמיתותם...
חומות אלו לא יתפרקו מאליהן אם לא נכריח עצמנו לשים לב אליהן - על מנת להפסיק להאמין בהן.

אז לא נורא אם מישהו קצת יפגע ממשהו שתאמר - האמת שזה אפילו חייב להיות כואב - כל עוד אני מאמין שאני דמות כלשהי, אם אני נפגש עם מישהו שרוצה לעזור לי באמת - כלומר שמנסה להראות לי את האמת - שהדמות הזו לא קיימת כלל - אז זה בהתחלה יכאב...

להראות את האמת ....

יש כאן ידיעה אמיתית מה זה "בני אדם" ומידיעה זו מופיעה החמלה לאמונה במחשבות .אך יש רובד נוסף -הכל קורה מעצמו ,ונשמה אינה נמצאת סתם ברמת תודעה מסוימת .במילים אחרות ,הכתיבה בפורום ,הספציפי הזה מצביעה על פתיחות לכיוון חקירה ,כי הכל קורה מעצמו .וה נכון בהחלט שהמיינד שהתנהל בצורה מסוימת המון שנים ,יתמרד וכאילו יגיד "רגע ,אתה רוצה להרוג אותי וחושב שאני ישב בשקט " ,אז כנראה שהמיינד עדיין מתנגד וזה בסדר .אך חשוב לראות שאין לנו עסק אישי עם "בני אדם "-שם ,וצורה ,כי עם מיינד -תפיסות דיעות ,וכל רצונה של הדעת הוא לחזור להיות בטבעה האמיתי .ציטוט "אז זה בהתחלה יכאב "-זו התנגדות טיבעית של המיינד שמתמרד ,וכנראה שזה מעיד שהמיינד הספציפי הזה אינו מוכן עדין לחקירה ,אך שוב ,חשוב לראות שכל עוד המיינד מתמרד ,וקיימת האמונה במחשבות באני נפרד ועצמאי -יש סבל ,אז כאן מופיעה החמלה .אור ואהבה

lightflake

New member
פשש.. תשובה טובה

תודה רבה, הארת את עיני, אני עדיין מחלק ל"בני אדם" אבל באמת זאת חלק מהאשלייה שלי...

מחלק לבני אדם ,,,,

להיות מודע לאשליה זה כבר התחלה טובה .להיות כנים עם עצמינו ,ולקחת אחריות על כל מה שקורה לנו בחיים .לחקירה עצמית נדרש אומץ ,ולהיות אמיתי עם עצמך .כי כל החקירה היא לראות את האמת .אור ואהבה

תקון....

מודעות לתחושה זה בתחילה וזו הנקודה הראשונית על מנת להבין שנדרשת חקירה ,ויכול להיות משהו אחר .אין סיבה לסבל כאן ,וכל סבל שעולה ,מזמין חקירה ,ברמת החוויה הישירה .רק לדבר על זה ,המצב לא ישתנה . אור ואהבה.

משהו מקולקל ....

האמונה באני נפרד ועצמאי -בסיסה הוא החסר הנפשי ,ואי שביעות רצון מכאן ואכשיו .זה שמזהים קלקול זה נפלא ,השאלה הגדולה מה עושים עם המודעות לקלקול .אם רק כותבים את זה בפורום הרי הקלקול הזה לא יעלם . הוא הופיע על מנת שנתעורר לחקירה של :מי אני . אור ואהבה.

במקומו של כל אדם .....

כולנו ביטויים של אותה הוויה .כשאנו בהוויה אנו מודעים לסבל האנושי ויודעים שכל מה שהאדם המסויים עשה ,הוא עשה זאת בגלל בורותו ואין כאן אלמנט אישי בכלל .כך שאין מה לכעוס עליו .ברמה הזו מתפתחת החמלה שהיא הביטוי לטבעינו האמיתי .אור ואהבה

אמור להגיע ....

במצב ההויה כל תחושה יכולה לעלות אך התגובה הרגילה שלנו כבר אינה יוצאת לפועל .התבנית הקודמת איבדה כבר את כוח האמונה בה [אמונה במחשבות]ופשוט יש התבוננות ,ויש התנהלות רגילה בחיים ללא התגובה האוטומטית .אור ואהבה.

למעלה