כעס

כעס ../images/Emo46.gif

היום בבוקר
החלטתי על יום שכולו אושר ואופטימיות, יום שכולו הסתכלות דרך זכוכית מגדלת אופטימית, להסתכל על חצי הכוס המלאה ועל יום נטול כעס
, גם אם בא לי להעיף איזו סטירה מצלצלת למישהו
. והאמת שגאה בעצמי על ההחלטה הזאת, כי באמת באתי עם חיוך וגרמתי לאחרים לחייך והיה לי יום די נחמד
וזה גרם לי לחשוב מה גורם לנו לכעוס כל כך
מה גורם לנו לפתיל קצר
מה מקור הכעס שלנו- פתיל קצר של אותו רגע או משהו שמעבר למה שהכעיס אותנו
סתם נקודה למחשבה, מקווה שיתפתח לדיון

לירננה

New member
לדעתי

תמיד זה משהו מעבר איך שעבר עלינו כל היום. משהו שקשה לנו במשך כל היום, עייפות,התמודדות של כל היום מקצרות את הפתיל שלנו. ואז כשמגיע רגע אחד, הוא מדליק את הפתיל, זה מה ששובר אותנו בעצם

הפתיל הוא פנימי. מסכימה מאד

אם לוקחים החלטה כזו בבוקר, אז היום באמת נראה אחרת. פתאום כל מיני הזדמנויות לויכוחים ולמרמור - נראות מגוחכות קצת, לא?

ניאו30

New member
תהיה חזקה שהתעוררה אצלי בקריאה

שאלה של מה יותר "טוב"-לשמור את הכעס בפנים או להוציא אותו החוצה...אני חושב שזה לא טוב לשמור כעסים בפנים,אבל אני חושב שמה שגורם לנו את האנטי להוצאת כעסים החוצה הוא ההקשר-דימוי שאנחנו עושים בין כעס כלפי חוץ לבין אלימות(אפרופו השרשור על אלימות בבית)....אבל להוציא כעס החוצה זה יכול להיות בעוד הרבה דרכים אחרות, פרודקטיביות יותר ובוודאי לא פוגעות באחרים. לדוגמא-אמרת "גם אם בא לי להעיף איזו סטירה מצלצלת למישהו"...אז אפשר במקום זה ללכת לאיזו פינה שקטה ולהרביץ לאיזה משהו רך כמו כרית,או דשא,או אפילו את האוויר... מה עוד אפשר לעשות?אותי אישית מוזיקה מאוד מרגיעה,אז כשאני מתעצבן אני אוהב לשמוע מוזיקה וככה אני לא מרגיש שעצרתי את הכעס שלי אלא שהתגברתי עליו.אותו דבר עם ריקודים,או נגיד כל פעילות גופנית אחרת-את מה זה עצבנית על ההוא הזה שעשה לך ככה וככה...מה יותר טוב מאשר לפרוק את זה על רחבת הריקודים(או באיזה קריוקי שמח)... ככה גם לא חסמת את הרגש הטבעי,וגם הוצאת אותו בדרך לא אלימה...ואפילו מועילה לך.אני חושב שזו הדרך להפוך רגשות שליליים לחיוביים...לתעל את הכעס ליצירה,לבנייה, להתחדשות ולשינוי...לתעל וגם להביע אותו בדרכים האלו. ולגביי שאלת ה"מה גורם לנו לכעוס?..." אין לי כמעט ספק שברוב המקרים מדובר בסיבות פנימיות,לפעמים אפילו בלתי מודעות,ורק אנחנו נותנים לזה את הסיבות שיותר נוחות לנו, כמו "זה ההוא ש...","בגללו..." וכדומה... מהנסיון האישי שלי אני יכול להגיד שכשאני מסתכל מרחוק על רגעי הכעס שלי אני רואה איך בעצם זו הוצאת התסכול הפנימי שלי כלפיי חוץ... כשבעצם הסיבה לכעס היא לא מה שגרם לכעס ישירות אלא משהו הרבה יותר עמוק...אצלי נגיד,חוסר הצלחה לעשות כל מיני דברים,חוסר מימוש עצמי,הרגשת זרות עם העולם,קושי לתפקד,קושי לקבל דברים וכדומה.

ניאו30

New member
ונסיון לפשט את העניין...

אני לא הייתי אומר לעצמי משפט כזה בתחילת יום-לא חשוב מה שיקרה היום אני לא אתעצבן ולא יוציא כעסים בשום מקרה...והייתי מוסיף גם בכל מחיר... וזו בדיוק דעתי,שאפילו אם זה נראה חיובי לכאורה,יש לזה מחיר שקשה לנו לראות אותו כעת ובכלל-מחיר של חסימת רגשות שמתבטא גם מבחינה רגשית אבל גם מבחינה פיזית וגופנית ועוד.

לא התכוונתי ללעצור את הרגשות שלנו..

אלא פשוט לנסות להסתכל על דברים בצורה חיובית, למצוא את חצי הכוס השלמה.

ניאו30

New member
השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך

כשאת אומרת שאת מחליטה על יום נטול כעס,אפילו אם...אז האם זה לא עצירת/ חסימת רגשות? אמממ,לדעתי זה כן.אם מישהו מעצבן אותך בעבודה,לימודים או בכלל...ואת אומרת לעצמך "אני לא אתעצבן מזה כי הבטחתי לעצמי לפני כן ש..."-זה נשמע כמו עצירת הרגש הטבעי. תראי,אני לא אומר שזה איזה דבר רע בכל מקרה...צריך לשפוט לפי המקרה, ולמצוא את החיוביות בכל מצב בהחלט
. השאלה היתה לגביי הוצאת הרגש החוצה...

לקשמי

New member
מסכימה לגבי הוצאת הכעס ../images/Emo45.gif

כעס הוא לא בהכרח דבר שלילי. לפעמים הוא בהחלט יכול להיות חיובי, תלוי באמת מה עושים איתו. קרה לי פעם דבר מאוד מוזר שהייתי ממש עצבנית ומרוב עצבים, מה עשיתי? התחלתי לסדר את החדר! החדר שלי היה מאוד מבולגן וככה, מתוך עצבים התחלתי לסדר אותו. אז יצא לי דבר חיובי מתוך כעס.
(והכעס לא היה על החדר המבולגן אלא על משהו אחר לחלוטין). לפעמים אני כועסת כאשר אנשים לא מאמינים בי, שאני רוצה לעשות משהו ולא מאמינים שאצליח או שמנסים להכשיל אותי. במקרים כאלה הכעס בשבילי הוא דלק כן להצליח ולהגיע לאן שאני רוצה. כעס הוא אנרגיה. יש דרכים שונות להשתמש באנרגיה. אפשר להשתמש בה באלימות ואפשר להתמיר אותה לדברים חיוביים.

פאפיט

New member
"פתיל קצר" זה ענין של אופי וחינוך

לכל אחד יש כעסים. אפשר להבליג עליהם או להדחיק אותם או להוציא אותם. הבלגה או הדחקה של כעסים מביאה לחץ, וזה ענין של זמן שהכל יתפוצץ לכלל התפרצות כעס בלתי נשלטת. פה נכנס החינוך, שמלמד שצריך לעשות פעולות של הפגת לחצים ופיגוג כעסים גם כשלא מרגישים את הכעס. כלומר חלק מ"תחזוקת" הגוף והנפש זה התייחסות לכעסים לפני שהם יוצאים מגעיל. הוצאת כעסים זה יותר ענין של אופי. יש חמומי מח, שכל ענין מכעיס אותם, זה קשור לחינוך שדברתי עליו. אלה אנשים שלא מטפלים בעצמם, חסרי מודעות, ולא צפויים.

למעלה