המאפיה החרדית
איכשהו במדינת ישראל, חוקים מטופשים מהתנ"ך תקפים אף יותר מחוקים אנושיים או אזרחיים. זה קורה במערכת המשפטית מזה שנים וזה משפיע כמובן על כל שאר הדברים... אז למה שהוא לא ייקח את החוק לידיים ויתנהג כמו בהמה בשם ההשקפה "המוסרית" שלו? חוץ מזה - טוב שלא התבלבל בהשוואות. מסלול מירוצים זה לא בדיוק בית בושת ואני מקווה שהוא יזכור את זה בביקור הבא שלו בבית הבושת... כשבאתי לארץ אחרי הלידה של הילד שלי, הגעתי לתקופה ארוכה ורציתי לרשום אותו במשרד הפנים. הבאתי את תעודת הלידה שלו מאנגליה, אבל שכחתי להביא את תעודת הנישואין שלנו. הפקידות סירבו לרשום אותו בלי תעודת נישואין ולא הבנתי איך הן יכולות לסרב בכלל. מה הקשר בין היותו בני וזכאי מתוקף כך לאזרחות ישראלית, להיותי נשואה? רק אחרי הרבה עצבים וויכוחים הן הסכימו לרשום אותו. ואז הן ציינו שאני חייבת לספק תעודת נישואין תוך שנה מהוולדו או שהילד יחשב ממזר... ֿואז נפל לי האסימון - משרד הפנים הפך ממשרד אדמיניסטרטיבי של רישום אזרחי המדינה לשלוחה בירוקרטית מבצעת של הרבנות. טוב שלא ביקשו לבדוק אם מלתי אותו או לא לפני שמחליטים אם לתת לו דרכון ישראלי... אגב, אני מתנגדת בתוקף להביא להם את תעודת הנישואין. חושבת שזה עובר כל גבול. כל החוקים כאלו בעצם אומרים שהם לא מצפים מאנשים להיות מוסריים בעצמם - לכן הם מנסים לשלוט בהם על ידי כפייה של חוקי מוסר חיצוניים ובדיקה שהם מקיימים אותם. לא יודעת למה ציפיתי מדת שתופסת מעצמה מוסרית אבל מהללת את זה שהאב הראשון שלה היה מוכן להרוג את ילדו יחידו (האמנם יחידו?) אשר אהב כדי לעמוד במבחן. אני כבר הייתי מודיעה לאלוהים מה הוא יכול לעשות עם גרגרי החול שלו...